Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   8 / 130
(#) csaszi1972 hozzászólása Ápr 21, 2009 /
 
Esetleg, ha vki csinálna nekem egy-két fényképet a bekötésekről, azt nagyon megköszönném! Szerintem jól kötöttem be mindent, de már csak azt hiszem el, amit a saját szememmel látok! Ide v a csaszimisi@freemail.hu-ra is küldhetőek a képek! Előre is köszi szépen és köszönöm az eddigi segítséget és hozzászólásokat! Üdv mindenkinek!
(#) csaszi1972 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /
 
Ok! Köszi szépen! :yes:
(#) csaszi1972 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /
 
Szia! OK! Megnézem! Köszi szépen! Üdv!
(#) Kevin hozzászólása Ápr 29, 2009 /
 
Üdv!

A segítségeteket szeretném kérni.
A problémám az lenne, hogy a 120l-es Hajdú bojlerünk fűtőszálának egyik csatlakozóján lévő vezeték fűtéskor izzásig melegszik.
( A szigetelést teljesen leolvassza a vezetékről. )
Gondolom, hogy a fűtőbetéttel lesz a probléma, de melegítéskor a vizet is felmelegíti mint normál esetben.

Szerintetek a betét kicserélése megoldaná a problémát?

T.: Márk
(#) potyo válasza Kevin hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Takarítsd meg a csatlakozásokat, és szorongasd meg azokat, hogy jól érintkezzenek.
(#) vizsgyi hozzászólása Máj 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Lehet nem ide tartozik de gondoltam ide írom bajomat.
Van egy 120L-es ZEK típusú hajdú bojlerünk 2-3 éves. Azt hiszem megadta benne magát a hőfokszabályozó. Be se kapcsol se semmi. Nem a villanyóránál van gond, mert bekötöttem direktbe a konnektorba. Gondoltam leszerelem a hőfokszabályozót és magammal viszem hogy vegyek újat. Ekkor ledöbbentem hogy nem bírom leszedni :S Valaki találkozott már ezzel a típussal? Az ilyen probléma a hőfokszabályozóra utal? Hogy a pics@ba kell leszedni?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.: Péter
(#) patexati válasza vizsgyi hozzászólására (») Máj 5, 2009 /
 
Képet lészi! Így nem látjuk milyen fajta! A bojler alaplapján van vagy a műanyag fenékbe vagy hol?? Mérd ki először az e a rossz vagy egy izzóm és egy elem is megteszi ha nincs műszer persze kikötött állapotban!!
(#) M.Béla válasza csaszi1972 hozzászólására (») Máj 8, 2009 /
 
Találkoztam már olyannal hogy a korlátozó kioldás közben nem tudta megszakítani az áramot hanem összeheggedtek az érintkezői,ezáltal leoldott volna csak mégsem
Ezt okozhatja akár pár csepp víz is.
(#) norb1 hozzászólása Máj 25, 2009 /
 
Sziasztok!
Új lakásba költöztem, és a kezdeti izgalmak közepette elfelejtettem, hol tartok bojlerileg. Régen mindig figyeltem erre, de most nem pucoltam ki, és az első villanyszámlánál (külön órán van a bojler) kitűnt, hogy két főre éjszakai áramnál 15000-et zabált be. Nem vettem bele fűtőszálat, meg anódot, csak kipucoltam, és lement 10.000-re. Alacsony hőfokra van állítva, és csak este zuhanyzunk ketten, meg minimális mosogatás megy mellette. Nagyon sokallom a 10 ezret! Érdemes lenne kicserélni az alkatrészeket, nem volt elég a pucolás? (Először arra gondoltam, rosszul kötöttem össze, de akkor azt észrevenném, gondolom. )
üdv.: Norbi
(#) Dave87 válasza norb1 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
10.000? Az kicsit nagyon sok :eek2: Szerintem cseréld ki a fűtőt meg a tus-t (mi így hívjuk, nem tudom alapból ez-e a neve ) ... Nem nagy beruházás. 1800W-os nálunk 1950Ft volt azt hiszem.
(Tus: egy kis téglatest aminek az aljából egy pálcika lóg ki és vezetékek csatlakoznak hozzá )
Üdv.: a "bojlergyár" dolgozója
(#) norb1 válasza Dave87 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Köszönöm válaszod!
Akkor ez miatt lehetséges a sok fogyasztás még mindig. Elég ramaty állapotban volt, az előző tulaj 7 éve nem pucolta, és a Jászjákóhalmi víz olyan vízköves, mint máshol sehol. Arra gondoltam még, lehet hülyeség, hogy átkötöm/átköttetem "dugósra", ahogy az előző tulaj használta. Amikor kellett, "bedugta". Este csak egy kis kosogatáshoz kell, meg két ember zuhanyzására. Vagy nem jövök ki olcsóbban? A mostaninak nem sok értelmét látom. Éjjel fűt meg hajnalban, mikor pont nem kell. Nekem délután kellene. Idővezérléses, nem rádiós, azt mondták be lehetne állítani neki a délutánt, de megbütyköltetni ezért nem szeretném hogy utána büntizzenek.
(#) zotyka válasza Taki33 hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Köszönöm!

annak is aki megkérte !

mindent megtaláltam!

Zotty
(#) norb1 hozzászólása Jún 10, 2009 /
 
Nos a villanybojlerben kicseréltem minden alkatrész, hőfokszabályzót, fűtőszálat...stb. Most egy 1800 w-os szál van benne. 10-es kódú a hanfrekis vevő, ami napközben összesen két órára kapcsolja be a bojlert (ügyfélszolgálattal töltött kedves percek tudománya). Nos, ez latt a két óra alatt elfogyaszt 10 kw-nyit. Nem 3,6-ot kellene ennie, ha midnen zsír a rohadék bojlerben?
Ja, és nagyon alacsonyan van a hőmérséklet, épp hogy langyosra van állítva.

Hívjam föl a zémász-t? Szerintem elküldenek a picsába, mit érdekli őket, hogy károsulok.
(#) potyo válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Hívd őket, ez nagyon durva eltérés.
(#) zolika60 válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Nem lehet, hogy valamit félre értettél?. Az lehet, hogy napközben csak két órát megy, de mi van éjszaka? Egy átlagos bojler teljes felfűtési ideje 7-8 óra. Valószínűleg nem a két óra alatt fogyasztott 10kw-nyit. Egyébként a bojlereden fel van tüntetve a felfűtés ideje. Természetesen az a teljesen hideg víz 90°-osra fűtésére vonatkozik.
(#) M.Béla válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
A nappali órára kötött bojler cseppet sem szabálytalan ,csak kissé drága.
(#) M.Béla válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Napi 8 órát kötelesek szolgáltatni az éjszakain.
Onnan tudom hogy már cseréltem rengeteg hangfrekvenciás vezérlőt.
A nap bármely szakában változó időre vezérlik ,az aktuális hálózaton lévő terheléstől függően,össze-vissza,de a 8-órának meg kell lennie egy nap.
(#) M.Béla válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Egyáltalán nem sok a 10 ezer,nekem nappaliról megy napi 2.5 órát és kb:5000ft-ra jön ki havonta.
(#) norb1 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Hello!
Sajnos nem értettem félre, két hónapja csak agyalok, meg leskedem mennyit eszik.
Éjszakára kikapcsoltam, előtte megnéztem mennyin áll a villanyórájának az állása, semmi más nincs rákötve, és ha nem kapcsolom be éjjelre a bojlert, akkor nem is mozdul a "mutató". Reggel megnéz, és nem mozdult tényleg. Bojler felkapcs. 7-kor megyek dolgozni, estig megy összesen két órát, amit nappal ugye megkapok. Innen tudtam számolni. Ha max 2 órát megy, akkor miért eszik 10 kW-ot egy 1,8-as fűtőszál. Mindegy, nem cseszekedek, mert ez gáz, beszólok az émásznak, vagy ki a fenének, aki "adja" az áramot, parasztosan, és ha nem lépnek, átkötöm nappalira. Lekapcs minden a lakásban (asszony örülni fog) és megnézem egy óra alatt mennyi kw-ot eszik. Ja, ezt kellene inkább előbb, mint az émászt hívni. Ez önkormányzati lakás, és az előző lakó is csodűlkozott, hogy 25 ezret fogyaszt csak a bojler, de nála ment csutkán. Szóval ez van, de köszönöm, hogy fordítotok rám figyelmet.
(#) VIM válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Helló!
Olvasgattam a problémát, amiről írtál és szerintem rosszul van bekötve az óra. Az ÉMÁSZ-nak okvetlenül szólni kell, csak azt nem tudom, hogy visszamenőleg levonják e a túlfogyasztásodat az ő általuk leolvasott értékből.
Üdv.:VIM
(#) kivala válasza norb1 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Szerintem az alaptézised, hogy napi 2 órát megy még csak sejtés. Az hogy 24 órára 8 órát adnak vezérelt áramot, lehet napközben több is mint 2 óra összességében. Tegyél már rá egy olyan mechanikus időzítő órát, am csak akkor jár ha van a konnektorban delej. vagy valahogy először detektáld, hogy mennyit volt bekapcsolva. Legelőször meg otthon csutkára tekered, hogy biztos ne kapcsoljon ki, átkötöd nappalira és nézed a villanyórát. ne ülj végig előtte, megihatsz közben néhány sört. ebből már biztosan ki tudod számolni a fogyasztást.
(#) VIM hozzászólása Jún 10, 2009 /
 
Még annyit, hogy amikor működik akkor egy áramfelvételt mérni kellene ami igazolná a téves bekötést (vagy nem).
(#) norb1 válasza kivala hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Vasárnap átkötöttem nappali áramra, bedugtam a konnektorba, és megmértem mennyit fogyaszt. 2400 w-ot forgott az óra, igaz egyszer be kellett kapcsolnom a számítógépet, meg budiba a villanyt, de minden más ki volt kapcsolva addig. Azért 2,4 kW még mindig jobb mint 5.

Ketten vagyunk egy háztartásban, és ez a 120 liter nekem sok. Mosogatás alig, esti fürdés, jó lenne valahogy megoldani, hogy csak 60-as lenne. Cserélésről szó sem lehet. Kár, hogy nincs rajta kapcsoló, ami lefelezné az űrtartalmat
(#) zolika60 válasza norb1 hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Az űrtartalmat nem tudod felezni, de a hőfokot igen. Állítsd be olyana, hogy ne keljen hidegvizet keverni hozzá. Vízkövesedni is kevésbé fog.
(#) norb1 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Alaphangon megy a bojler, úgy van belőve, hogy zuhanyzáskor csak a meleget kell megnyitni, és langyos.
Ma jött a villanyszámla. Így "alap" üzemeléssel evett 17 ezer forintot. Az egyéb áram fogyasztásunk 3000 forint lett, ami korrekt főképp hogy ketten vagyunk alig otthon.

(#) zolika60 válasza norb1 hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Akkor ellenőriztesd a mérőt mert ez szerintem túlzás.
(#) norb1 hozzászólása Jún 19, 2009 /
 
Csak hogy információt adjak, lehet már tudjátok, azért leírom, hátha szükséges. Ellenőriztetni az órát úgy lehet hogy a számláddal, és 8 ezer forinttal beblattyogsz a legközelebbi áramszolgáltatódnak irodájába, és az összeget befizetve feljegyzik a problémád. Kijönnek az "áramos" emberek, elviszik az órát, szakértő vagy tudoménki bevizsgálja, és ha te vagy a nyertes, visszakapod a 8 ezret, kicserélik az órát, és visszakaphatsz tőlük valamennyi pénzt visszamenőleg, ebbe nem mentünk bele, hogy hogyan számolják. Ha nem te nyertél, és előzőleg valami **** beletúrkált az órádba amitől ****ul mér, akkor bukovári a 8 papír, plusz óra csere.
Vagy egy megoldás van még, ha szólsz egy villanyszerelőnek, aki kapcsolatban áll az áramszolgáltatóval, és elmondjátok nekik, hogy ráz a bojler, vagy szikrákat szór. Ennyit tudtam meg, a "B" esetet nem kérdezgettem még meg pontosan. Félek, nem-e az előző lakó mágnesezte (vagy miafenétcsinálte vele)meg, és most nekem kellene az ő hülyeségét megfizetni az émász felé.
Szóval ez van, ha feltételezhetően rosszul mér a mérő.

Finomabban a szavakkal, ha kérhetem.
-- kobold
(#) oldman válasza norb1 hozzászólására (») Jún 19, 2009 /
 
A hagyományos (ferraris tárcsás) fogyasztásmérőt lehet házilag ellenőrizni!
A módszer a következő:
A mérőn fel van tüntetetve hogy a tárcsa hányat fordul 1 kWh elfogyasztásakor. (Nálam pl.:375 ford/kWh) Ennek ismeretében, egy ismert teljesítményű ohmos fogyasztó üzemeltetésével és a tárcsa fordulatainak számlálásával némi számolgatással ellenőrizhető a mérő pontossága. A teljesítményt is lehet mérni (feszültség x áramerősség), ha a terhelés nem ismert. Csak ohmos terhelés esetében! (cosFi =1)

Teljesítmény mérés fogyasztásmérővel
A számítás menete:
1.) megállapítjuk a fogyasztásmérő típusállandóját
C=3 600 000/n [Ws] (n= az 1 kWh nak megfelelő fordulatszám)
2.) P= C/t [W] (t= A tárcsa az 1 fordulatához szükséges idő)

Ha összeveted az így mért teljesítményt [P] a fogyasztó ismert vagy mért teljesítményével [P=U x I x cos Fi )eldönthető hogy jó -e a villanyóra.

Láttam olyan műszert is ami egy laptopra kötött optikai érzékelővel számlálta a fordulatokat, mérte az áramot és feszültséget, teljesítményt, fogyasztást stb.

Ha ez nem mutat jelentős eltérést, a számlát egy pancsoló kislány okozza, vagy rosszabb esetben elfolyik valahol a meleg víz.
(#) Zsokatimr válasza norb1 hozzászólására (») Jún 20, 2009 /
 
heló! Nálam pont ez történt : a garzonomat kiadtam egy lakónak, fogyasztásnövekedését a villanyboyleremre fogta, ami kiderült alaptalan volt Kivizsgálását kértem az órának 8000-ért, mire kijöttek, elhúztak a lakók, a fennmaradó villanyszámlát is én egyenlítettem ki. Az órabevizsgáláskor kidrült, kiderült, külső mágneses befolyás alá került az óra. Énrám szabtak ki kb 300000 ft kötbérkövetelést,pedig én jelentettem be. Ennyi az igazságszolgáltatásról.
(#) Evike21 válasza skynny hozzászólására (») Júl 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok, légyszi aki tud segítsen!
A bojlerünk nem melegít, van benne víz, a kapcsolószekrényben is fel van minden kapcsoló kapcsolva, viszont már kb. 12 órája nem csinál semmit a bojler. A melegvizes csapból hideg víz jön.
Hiába tekerem a kapcsolóját, nem világít a lámpája.
Ilyenkor mi lehet a probléma? Mennyi idő kell míg bekapcsoljon?
Köszi aki segít!
Következő: »»   8 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem