Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma
 
Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 45
(#) Pacee hozzászólása Szept 18, 2012 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Pixma MP610-es nyomtatóm, ami egyik pillanatról másikra úgy döntött, hogy többet meg se nyekken (bár előtte állítólag még kidobott egy hibaüzenetet). A gépben K30290-es típusú tápegység van.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen értékeket és hogyan kéne mérnünk rajta, hogy megállapítsuk, hogy a táp lesz-e a hibás. Illetve amennyiben a táp hibás, akkor honnan tudok beszerezni hozzá cseredarabot? Magyarországon eddig csak a uniomax weboldalán találtam, de ők azt mondták, hogy nincs nekik és nem is tudnak rendelni. Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Pacee válasza Pacee hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Időközben utánaolvastam itt a fórumban a dolgoknak, szóval gyanítom, hogy az én nyomtatóm se táphibás lesz, bár erről holnap majd próbálok meggyőződni...
A kérdésem az lenne, hogyha a nyomtató nem javítható (vagyis nem éri meg...) akkor mit javasolnátok helyette, ami legalább annyit tud mint az MP610, megbízható és létezik hozzá tintaszint visszaállító és utántöltő, vagy nagyon olcsó hozzá a patron. Köszönöm a segítséget előre is!
(#) Pacee válasza Pacee hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Kivettem a fejet a nyomtatóból, ahogy azt egy korábbi hozzászólásban tanácsolták, de ennek ellenére sem indult el a nyomtató! A fejről készítettem egy képet (nekem nem tűnt fel, hogy valahol égett lenne). További ötletek esetleg?

IMG_9721b.jpg
    
(#) kameleon2 válasza Pacee hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Nekem a kép alapján úgy tűnik mint ami beszáradt - de ez csak tipp. Víz és magas nyomás....
(#) Pacee válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Hát az alapvető probléma az, hogy be se akar kapcsolni a gép! Nem értek hozzá, de furcsa lenne, ha ezt azért produkálná mert beszáradt a fej.
(#) Cinca válasza Pacee hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Szia,
megnéztem a képet, és két helyet bekarikáztem, ami nekem gyanus. De inkább a színes fúvókáknál a magenta és cyan közötti lukra tippelek. Ilyen kis tűszúrásnyi helyeken kiég és ellövi a panelt.
Gyanítom, hogy a szürke ragasztó alatt beszivárog a tinta, ettől rövidzár, vagy egyre nagyobb áram folyik és egyszer valahol ívet húz a nyomtatott áramkörben. Egy ilyen kis kiégett helyen is legalább 5-8 vezeték összeolvad. Ezért halnak el a canon panelek sorban.
Mostmár ugyse kár érte, (a kukába való, különben minden nyomtatót hazavág, ahová beleteszik), megpróbálhatod ott a bekarikázott helyen szikével felpattintani a ragasztót. mikroszkóppal vagy nagyítóval gyönyörűen lehet látni az égés helyét.
Üdv

IMG_9721c.jpg
    
(#) djnandika hozzászólása Okt 8, 2012 /
 
Sziasztok! Furcsa problémám van, hátha van itt valaki aki tudna segíteni. Van egy Canon Ip1500 nyomtatóm. Nem mai darab, de még mindig működik. Viszont van egy Canon MP360-asom is, ez szegény nem nyomtat, beszáradt a feje, menthetetlenül. Így viszont 2 nyomtatót kerülgetek. Az egyikkel scannelek ha kell, a másikkal nyomtatok. A fej ugyan olyan, az Mp360-as viszont mégsem nyomtat vele. Tehát megpróbáltam áttenni. El is fogadja, nem ír hibát, csörög-zörög, a papírt behúzza, úgy csinál mintha nyomtatna, viszont a papír tök üres marad. Azzal a fejjel, amivel az Ip1500 tökéletesen nyomtat. Mi lehet az oka? Mi lehet az orvosság? Az ötleteket előre is köszönöm.
(#) Cinca válasza djnandika hozzászólására (») Okt 9, 2012 /
 
Szia,
valószínű nem beszáradt, hanem tönkrement az mp 360 as feje és olyankor gyakran a Panel is elszáll.
A beszáradást könnyen ki lehet zárni. A fejet egy konyhai papírtörlőre állítod és ahol a patronok vannak, ott desztillált vizet csöpögtetsz rá, vagy patronokkal együtt állítod oda. Ha a papírra szivárog a fúvókákon át a tinta, akkor nincs eldugulva. Össze is hasonlíthatod a két fejet alulról ahol a fúvókák vannak, ha valami deformálódás vagy égés van az mp fején, akkor egyértelműen vége van.
Fontos, hogy az mp rossz fejét ne tedd az 1500-as ba, mert ha egy rövidzár van benne, onnantól az 1500 se fog semmit nyomtatni.
Ritkán előfordul, hogy a fejhez érintkező kontaktok vagy az adatkábel koszos, kontakthibás, de 99% ban a fejek okoznak panelhibát és teszik tönkre az egész vezérlést.
Üdv
(#) Kofler hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Sziasztok !

Nos sajnos én is az MP 610-esem miatt jutottam erre a fórumra. Két nappal ezelőtt nyomtatás közben beadta a kulcsot vagyis: "U152 A nyomtatófej típusa nem megfelelő. Helyezze be a megfelelő nyomtatófejet."
Nem régen tettem bele vadonatúj patronszettet, tehát nem gondolom hogy beszáradt volna, ráadásul minden nap használom színes nyomtatásra is.
Kivettem és lefényképeztem a fejet, de úgy gondolom hogy nem túl biztató. A kérdésem az lenne hogy mekkora költség úgy új nyomtatófej ? Utángyártott, chipes, Orink gyártmányú utángyártott patronokkal használtam egy ideje, mert irreálisnak találom a gyári patronárakat, ahhoz pedig túl gyakran kell cserélnem hogy ezt megengedhessem magamnak sajnos.

Mi a véleményetek, tanácsotok ezzel kapcsolatban ?

DSCF2939.JPG
    
(#) Kofler hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Elírtam a hibaszámot, ez a helyes: U052
(#) kameleon2 válasza Kofler hozzászólására (») Okt 16, 2012 /
 
Olcsó a jó - gyári patron, csak a magyar fizetésekhez mérten nem. Erről nem a Canon tehet. Leírtam 1000x de talán 1001-edikre eljut: olcsó nyomtatónak híg a festéke. Nem szabad a legolcsóbbat venni egyik gyártmányból sem. A multifunkciósok éppen mindenre jók de semmire sem. Amennyi időt és pénzt fordítasz így rá - már többe lesz az új patronokkal, mint egy tényleg jó nyomtató. Nekem még mindig jó az S400 és az IP4700 is - eredeti fejekkel, eredeti patronokkal. Soha többé utángyártottat.
(#) menyuskari hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni, Canon Prixma MP830-as nyomtatóhoz.
Telepitettem a lemezt, de a nyomtató kijelzőjén hibakód van 6A00, a hibajelző sárgán villog, és semmit sem tudok csinálni..... értem ezt nyomtatés, másolás....
MIT TEGYEK?????
Küszi annak aki válaszol!
(#) menyuskari hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Na tessék...elirtam...nyomtatás ill. köszi
(#) Cinca válasza menyuskari hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Szia,
a 6a00 hibakód a papírbehúzóra utal, másik nyomtatóknál a tisztítóegység elakadása is kihozhatja ezt a hibakódot. Nem lesz egyszerű szétszedni, ezért először nézz bele felülről, ahol a patronokat cseréled, hogy a tisztítóegység feletti törlő szánkó meg van-e akadva, vagy tud csúszni.
A fejet elhúzod balra, az egység a jobb oldalon van, ahol a fej parkol.
Előfordul, hogy a felső szánkó a két szilikonlapkával nem csúszik időben vissza, mert ragad a sínje a tintától és alulról nekiütköznek a szívótölcsérek. Ezt lehet látni, ha egy lámpával belevilágítasz. Ebben az esetben ovatosan hátra kell tolni a szánkót, míg a tölcsérek felugranak. Ha ez volt a baj, ajánlatos egy pohár vizet fogni és egy kis ecsettel ezt az egész elkoszolódott dolgot megtisztítani. Ha ott lecsöpög, az nem baj, mert a koszos víz a hulladéktinta filcekbe megy, csak ne fröcskölj ott mindent össze.
Az egész tisztítóegység is lehet blokkolva, ha a dobban, ahol a vákuumot csinálja, leesik egy görgő.
előfordult nekem már több ip5200-nál, de azt csak komplett szétszedéssel lehet javítani.
A másik lehetőség, hogy beleesett valami és nem tudja a papírbehúzót kezelni, vagy más mechanikai ok blokkolja az egészet. Ritkán előfordul hibás szenzor, vagy eltörött papírkar.
Ezekhez viszont szét kell szedni az egészet. Csak akkor fogj bele ha tudod miről van szó.
Üdv
(#) Vakegér hozzászólása Nov 26, 2012 /
 
Sziasztok!

Hol található az ip2000 nyomtatón a lapérzékelő, mert állandóan azt jelzi, hogy nincs benne papír!
(#) szeki6 hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Canon MP 510 nyomtatóm van, megbolondult.Bekapcsolás után rögtön kiírja hogy nem belevaló a fej cseréld ki.Így nem működik semmi, a scanner sem.Egyik bekapcsolásnál még jó volt a következőnél már ezt írta ki.Hogy lehet ezt átprogramozni mert az én véleményem az hogy lehet beleprogramozva vagy idő vagy oldalkorlát.Évek óta jól működött, töltögettem a patronokat és semmi probléma nem volt.
(#) efraim hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
(#) matefi janos hozzászólása Jan 14, 2013 /
 
sziasztok. segitséget szeretnék kérni... Canon 4300 as nyomtatóm kiirta, hogy PGI-5BK kifogyott.
Megtöltöttem megfelelő tintával, a patron villogása nem szünt meg , ellenben sikerült nyomtatnom még 25 oldalt, majd ismét üreset jelentett. Probáltam némi infót gyüjteni a jelenséggel kapcsolatban de lassan összezavarodtam.
Tehát: A nyomtató resetálása service módban nincs összefüggésbe a tinta szintjével?
Ha a patronokat külön resetálni kell, használhato szoftver, vagy csak a fórumon emlegetett resetterrel lehet?
A müködő patront ,amennyiben nem engedem kifogyni, picikét után töltögetve be lehet csapni?
Köszönettel
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) kameleon2 válasza matefi janos hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Hiába töltöd a patront - a chip nullázódik, ami a patronban van. Vagy chipes utántöltöttet kell venni, vagy eredetit, vagy ha te töltöd, lehet külön is kapni a chipet, ami jelzi, mennyi van még hátra a patronból. A chipeket eleve úgy készítik, hogy folyamatosan számláljon vissza- ergo a gyárit nem fogod becsapni.
(#) matefi janos válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Köszönöm válaszod, azért reménykedtem a "becsapással", mert ugyanitt a forumon olvastam hogy optikusan figyeli a tinta szintjét, és ha nem fogy, akkor nem kéne visszaszámoljon
Üdv.
(#) patkolttojas válasza matefi janos hozzászólására (») Jan 15, 2013 /
 
Szia!

Nem tudom, de szerintem az IP4300, 4500 -as nyomtatóknál nem egészen van így. Lehet, hogy a csip nullázódik a patronban, de..... Ha folyamatosan nyomva tartod a papírtovábbítás gombot 5 másodpercnél tovább, akkor törlődik a tintafigyelés. Ezt persze minden patronnál meg kell csinálni, ami pirosan világít. Ha vette az adást, akkor kialszik a piros fény a patronon. Felnyitod, de nem veszed ki a patront és látod, hogy melyik piros, az biztos nem jó jel, mert nyomtatni addig nem fog. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak ez lehet a hiba, ugyanis nekem az új gyári csipes patronnal sem éled fel a nyomtatóm. Ez azt hiszem típushiba a Canon esetében!!! Le is mondtam egy életre a Canon nyomtatók vásárlásáról és használatáról!!!

Azért próbálkozzál, nekem alig haladta meg a kipurcanás a garancia időt! Olybá tűnik a dolog, hogy egy beépített hibáról van szó!

(#) matefi janos válasza patkolttojas hozzászólására (») Jan 15, 2013 /
 
szia

köszi szépen ,megprobálom, az érdekes az ,hogy felnyitott tetövel mindenik pirosan világit, az is amelyik még félig van és soha nem volt kifogyva ,csak a kifogyott villog. Addig is világitott mig még müködött.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) horváth lajos hozzászólása Jan 24, 2013 /
 
Sziasztok van egy canon mp252-rd nyomtatom ami meg hibásodott következő hiba kódot ír ki E03 papír elakadás ezt hogyan lehet orvosolni ? üdv lali
(#) zolika60 válasza horváth lajos hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Nézz bele, hogy a görgők között nincs-e papírmaradék begyűrődve.
(#) horváth lajos válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Szia okkés belenézek üdv
(#) horváth lajos válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Szia belenéztem de nem találtam semmit benne érdekes hogy előtte még működött rendesen üdv lali
(#) vonez hozzászólása Jan 25, 2013 / 1
 
Sziasztok.
Egy Canon MP510-ről lenne szó. Utángyártott patroncsere utáni nyomtatásnál a várt zöld szín világoskék csíkos lett. Valami nyomtatófej hibát írt ki, el sem olvastam. Kikapcsoltam, majd már nem bírtam visszakapcsolni. Teljesen olyan az egész, mintha nem kapna áramot. Másik konnektort, másik kábelt próbáltam, kihúztam egy éjszakára, reggel bedugtam, semmi...tehát nem efféle gond van. Megköszönném, ha valaki tudna segíteni! Előre is köszi!
(#) johanes válasza vonez hozzászólására (») Jan 25, 2013 /
 
Szia! Nincs jó hírem. Tömegével (én is) jártak így a MP sorozat darabjaival. Itt és más fórumon már gyártói akcióról beszélnek. Bünti a utángyártósoknak. Ez már tényleg nem lehet véletlen, ennyire nem cseszhetnek el egy szerkezetet. Én is mindent megpróbáltam nem kel életre. Gari lejárta után nemsokkal hanyatt esik és kész. Javítása gazdaságtalan, ez van. Ha visszaolvasol egy jó pár oldalt, meglátod nem vagy egyedül. Én már megoldottam (kb. 1-másfél éve) és a megoldás neve: nem canon.
(#) Tojan61 hozzászólása Jan 25, 2013 /
 
Sziasztok!
Nekem volt egy Canon Pixma 1500-am, nagyon sokat nyomtattunk vele, mindíg utángyártott patront használtunk. Egyszer megtelt a hulladéktinta tároló és onnantól kezdve ezt a hibát jelezte. Valami letöltött szervízprogrammal lenulláztam a lapszámlálóját, onnantól kezdve lehetett nyomtatni vele, de a szín sosem lett tökéletes, fejtisztítás után pár lap jó volt, a következő bekapcsolásnál újra rossz.
Aztán vettem egy Canon Pixma MG5150-et (nyomtat, fénymásol, szkennel).
Ez szuper. Csak utángyártott patronnal használom (4 db megy bele, a három szín és két fekete).
Kb. 300-320 Ft bele egy patron, mindíg csak azt a színt kell kicserélni, ami kifogy. Vettem hozzá egy csip nullázót, így csipnélküli patronokat veszek, nullázom a csipet.
Ha azt jelzi, hogy kifogyott egy patron, lenullázom és még egy patronnyi nyomtatást kibír, mert úgy látszik olyan biztonságosra tervezték, vagy olyan pazarlóra (?), hogy jelez, mikor még majdnem félig van. Így teljesen nullára ki tudom fogyasztani.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kíváncsi vagyok ennek mikor telik meg a hulladéktinta tárolója.
Ja, kb. 21 000,- Ft-ért vettem két éve, de azóta már a Tescoban láttam leakciózva 16 000,- ért is...
Üdv mindenkinek!
(#) zsmk hozzászólása Jan 29, 2013 /
 
Van egy canon PIXMA Ip 3000-e nyomtatóm

Hibaüzenetként ,,Müködési hiba''-t ír ki, ha valaki tud ennyi információ után segíteni azt megköszönném.
Következő: »»   31 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem