Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma
 
Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   32 / 45
(#) jucico hozzászólása Jan 29, 2013 /
 
Sziasztok,

Van egy Canon MP540-es multis nyomtatóm. Eddig minden okés volt vele, utángyártott patronnal is pöpec nyomtatásokat lehetett csinálni, de most megzakkant. Bármilyen színes képet, szöveget, fényképet tudok vele nyomtatni, de sima fekete szöveget nem. Szétszedni még nem mertem, mert nem vagyok az az ezermester típus, de ez nagyon bosszant. Semmilyen hibaüzenetet nem ír ki, az ellenőrző minták is tökéletesek. A papírt behúzza, úgy csinál mint aki nyomtat, aztán üresen köpi ki. Nagyon örülnék, ha tudna nekem valaki segíteni, mert szükség lenne rá.

Előre is köszönöm.
(#) Tojan61 válasza jucico hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Szia!
Ha jól látom, ez is öt patronos nyomtató, külön van fekete patron a dokumentum nyomtatáshoz.
Nem tudom hogy lehet nullázni a számlálót, programból, vagy csipnullázóval.
Nem lehet, hogy lenulláztad, holott kifogyott a PGI-520BK patronod?
Üdv: Tojan61
(#) jucico válasza Tojan61 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia!

Igen, öt patronos. Először mi is azt hittük, és vettünk bele egy másikat, de a cserénél kiderült, hogy fullon van. A sima fekete nyomtatás még így sem megy. Ma már elkezdődik a belezés, mert valamit muszáj. Ha mást nem, másikat venni, mert a nyomtató kell.

Üdv
jucico
(#) Cinca válasza jucico hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
szia,
ne szedd szét, mert nem fogsz semmit elérni vele. Nyomtass ki egy fúvókatesztet. Biztos vagyok benne, hogy kiesett a szöveg fekete. A színes csíkok felett kell egy rácsnak lennie. Ez nagyon sok Canon nyomtatónál előbb vagy utóbb eltűnik. Negyede, fele vagy az egész. Megszakad egy vezeték a fej elektronikájában...stb. Nem javítható.
Nekem is több ilyen gép fut, így ahogy van. Ha öt patronos, akkor szerencséd van, mert a kis feketével is lehet szöveget nyomtatni, csak át kell állítani a nyomtató beállításai alatt a papírt magasfelbontásúra. Úgy a fotó feketét használja. Nem olyan gyors mit volt, de működni fog.
Ha a rács megvan a fúvókateszten, de fekete nomtatás nem megy, akkor el lehet a csatorna dugulva és a nyomtatáskor nem folyik elegendő Tinta. Viszont a szövegben a betűk töredékeit nyomtatnia kellene. Tisztítópatron, vagy a fejet kiszedve ovatos tisztítás. De nem ultrahangossal!!!
Üdv
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) Cinca válasza zsmk hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia,
ír valami hibakódot is?
Vagy ha leolvasod a villogások pontos számát az is segítene. Sárga, vagy sárga zöld és hányszor, míg egy hosszú zöld jön. Azután mindíg ismétlődik.
Üdv
(#) Tojan61 válasza jucico hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia!
Fúvókatisztítást futtattaok? Bár gondolom igen, mert ilyenkor az az első.
De igaz, ha az lenne a hiba, akkor itt-ott legalább lenne nyoma a szövegnek.
Persze, ha teljesen eltömődött, akkor nem...
Üdv: Tojan61
(#) jucico válasza Cinca hozzászólására (») Jan 31, 2013 /
 
Szia,

igazad lesz, mert a színes csíkokat nyomtatja, de rács az nincs sehol. Akkor mégsem bontjuk elemeire a gépet... de már legalább nem érzem magam tök hülyének. Köszi a segítséget, megcsinálom az átállítást.

Üdv
(#) jucico válasza jucico hozzászólására (») Jan 31, 2013 /
 
Működik!
(#) zsmk hozzászólása Feb 1, 2013 /
 
Cinca

Köszi, hogy reagáltál a kérdésemre. sárga villogás után van egy kb. 2-3 mp-es zöld. Hiba kódot nem ír ki, csak azt, hogy ,,Működési hiba". Van egy érdekes jelnség is két naponként
lehet vele nyomtatni, majd ismét hibát jelez.
(#) zsmk hozzászólása Feb 1, 2013 /
 
Cinca

A korábbi hozzászólásomban nemírta le de öt sárga viilogás után van a 2-3 mp-es zöld.
Köszi .
(#) Cinca válasza zsmk hozzászólására (») Feb 1, 2013 /
 
Szia,
az 5x sárga sajnos nyomtatófej hiba. Érez valami rendellenességet időnként az elektronikában és ezért megy át hibajelentésbe. Sokminden lehet.
Nekem volt egy fej, aminek csak egy hőmérő áramköre esett ki (vagy lett kontakthibás) és állandóan villogott. Mikor megindult, a service modusban láttam hogy a háromból az egyik 0 C fokot mutat. A nyomtató azt hiszi hogy túlhevült. Vége van.
A leggyakoribb dolog, hogy a Tinta kezd beszivárogni alul a fúvókák melletti kontaktok közé és nől az áramfelvétel, vagy másik vezetékeken észlel a zárlatból adódó, vissztérő feszültséget. Sajnos ez a széria még nincs rendesen levédve és ha tovább próbálkozol, megeshet, hogy egyszer összeolvadnak a fejben a nyomtatott áramkör vezetékei és elfüstöl a fej. Akkor viszont a panelnek is vége van. Még most lenne érdemes egy új fejet tenni bele. Ha megindul és hibátlanul nyomtat, venném ki a fejet, úgy tudod, hogy még nincs semmi baj.
Ha már összeég a fej, vagy nem nyomtat semmit, csak üres lapokat, akkor a rizikó, hogy a hibás panel az új fejet 10 másodperc alatt eltüzeli.
Üdv
(#) ihi007 hozzászólása Feb 4, 2013 /
 
Sziasztok. Mp 540-es nyomtatóm egy ideje egyre sűrűbben C000 hibát ír ki A nyomtatás előkészítése néha több mint egy perc. Azt már megfigyeltem,hogy a papír megakad félúton/mindegy hogy alsó vagy hátsó tálcát használok / jön a C000 ,kiapcsolom majd be kijön a papír üresen és megint egy - két perc előkészítés és ha szerencsém van nyomtat vagy kezdhetek mindent előről.
Mi lehet szegénykémnek a baja ?
(#) pet021 hozzászólása Feb 8, 2013 /
 
Canon MP 160 nyomtatóm ezt a hiba üzenetet adja E22 és nem nyomtat mi lehet vele a baj ?
(#) Chopper hozzászólása Feb 10, 2013 /
 
sziasztok!
tudna valaki mondani egy módszert hogyan lehet kitörölni a "hulladék tintatároló megtelt" hibaüzenetet.
amíg fennáll, semmit nem hajlandó a nyomtatóm csinálni. egyébként ez a 7-es hibakód.
pixma ip2000. köszi!
(#) Lacika100 hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
Sziasztok! Canon ip2500 nyomtatóm van és egyik napról a másikra elromlott. Vagy nem tudom mi a baja... A "tünetek": elindítom a nyomtatást, és a lap átszalad a nyomtatón és üresen jön ki, kiírja, hogy: - kifogyott a papír. De nem fogyott ki hanem egyszerűen átmegy a nyomtatón és keresi az új lapot. De minek amikor arra az oldalra kellene neki nyomtatni amit átvisz a nyomtatófej alatt.

A következő nap még érdekes módon tudtam vele nyomtatni, úgy a 3-4 nyomtatás indításra kinyomtatta amit szerettem volna. Viszont akkor már előfordult, hogy több lapot vitt be a nyomtató egyszerre, nem bírt gondolom áthúzni mindet egyszerre és ezért összecsúszott az első lapon a nyomtatásom. Aztán nyomtatott jól, majd megint 2-3 nyomtatás amíg el sem indul. Majd újra 1 lapot sikerül kinyomtatni. Volt olyan hogy be sem vitte a lapot hanem a fej elkezdett nyomtatni és saját magát fújta össze.

Eredeti nyomtatópatront használtam mindig sosem volt benne utánagyártott. A fekete tinta most is majdnem tele van, kb 1 hónapja vettem bele és azóta nyomtattam is mióta beleraktam. A színest üresnek írja, de én most szürkeárnyalatos nyomtatást választottam direkt és így csak a feketét kellene neki használni. Meg régebben is volt, hogy üresnek írta a színest mégis színesben is nyomtatott, szóval az még biztos nem üres.
3-4 napja nyomtattam egy olyan excelt ami 2 oldalas lett volna, de nekem csak az első kellett és így 1 lapot tettem bele. Akkor ugye kereste a második lapot, mozgott neki a tálcája, próbálta volna szegény elővenni a második lapot is, de mivel nem volt benne, így mindig töröltem a nyomtatást.

A másik, hogy mivel kis fejléceket nyomtattam így próba nyomtatások sorozata volt, közben a lapról mindig letéptem egy sort és a tépett szélű lapot tettem vissza. Arra gondolok esetleg maradt benne valahol egy darabka, de körbe nézve nem látom sehol. Akkor valami érzékelő szennyeződhetett el?

Tettem fel egy Youtube videót is.

Ha valaki látott már ilyet kérem segítsen.
(#) Cinca válasza Lacika100 hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Szia,
a lapot úgy érzékeli, hogy a behúzott papír, mielőtt eléri a nyomtatófejet, megemel egy kis kart, aminek a felső oldala egy fénysorompót szabályoz. Ezt csak szétszedve látod meg. Lehet, hogy a tépkedett papírból ott maradt valami, vagy beleakadt és elhajlította esetleg kibillentette vagy letört belőle egy darabot. Hiába húzza át, az új papír nem tudja megemelni és ezért hiszi azt hogy nincs papír. Szétszedve meg tudod nézni. Burkolat nélkül ha egy lapot kézzel befűzöl és lassan a fogaskerekekkel áthajtod, közben szemből figyeled, meg fogod látni a kart. Ezért nem ajánlatos füzetlapokra meg tépett papírokra nyomtatni. Inkább vágni a papírt vagy csak úgy, hogy a tépett felület hátrafelé legyen.
Üdv
(#) djbobo hozzászólása Feb 25, 2013 /
 
Sziasztok!nekem Canon Pixma ip1600-os nyomtatóm van.állandóan azt írja ki hogy kifogyóban a patron,de most vettem bele új fekete tintát.a teszt nyomtatás nagyon jó volt,de viszont szöveget nem nyomtat csak a sima lap jön üresen. :/
(#) petimbo hozzászólása Márc 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Canon IP4500 nyomtatóm van.
Napok óta nem nyomtat, pedig van benne festék. Most új patronok vannak benne. Kivettem a nyomtatófejet, meleg víz alatt kimostam, utána kiszárítottam, majd visszaraktam. Ezután sem szűnt meg a probléma. Nyomtatásnál ugyanúgy üres papírt ad ki. Mi a következő lépés? Kuka vagy szerviz?
(#) aapci hozzászólása Márc 22, 2013 /
 
Canon MP 510 nyomtatóm van, megbolondult.Bekapcsolás után rögtön kiírja hogy nem belevaló a fej cseréld ki.Így nem működik semmi, a scanner sem.Egyik bekapcsolásnál még jó volt azóta ezt írja ki. Olvastam itt egy ugyanilyen hibáról de megoldást nem találtam rá.
Ha tudtok segíteni előre is köszi .
(#) Cinca válasza petimbo hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Szia,
nyomtass ki vele egy fúvókatesztet és nézd meg, hogy minden szín kiesett, vagy csak a fekete.
(#) Cinca válasza aapci hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Szia,
sajnos fejhiba. Nem ismeri meg a fejet.
Hogy ez most az eeprom chip, vagy megszakadt benne valami áramkör, azt nem lehet tudni.
Ritka esetben kontakthiba hátul az aranyszínű pineken. Radírgumival polírozni, majd alkohollal tisztítani.
De nagyon ne reménykedj, mert 99% ban menthetetlen.
Más tipusú canon gépekben is gyakran esik ki a fej így. Kell bele egy másik.
A "szerencséd" talán csak annyi, hogy a panel ilyenkor megmarad. Ha a fej átég, vagy elfőstöl, akkor majdnem mindíg az elektronikának is vége van.
Üdv
(#) digifoto hozzászólása Ápr 6, 2013 /
 
Canon IP1800 nyomtatómnak megtelt az elhasznált festéktartója, az a kérdésem, hogy lehet szétszedni a nyomtatót, hogy kimossam az elhasznált festéket. Már régen használom, mindég után töltöm a festéket, az internetről letöltött Ip tool nevü programmal nullázom a számlálót.
Kérdésem: hogyan kell leszedni a burkolatot?
(#) digifoto válasza djbobo hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /
 
Próbáld meg a mellékelt programmal nullázni a patronokat.
Vagy megkeresni az iP TOOL nevű programot
(#) joci65 hozzászólása Ápr 22, 2013 /
 
Sziasztok ! Segítséget kérnék költözködéskor elveszet Canon pixma Mp160 kézikönyve és nem tudom mit jelent E2 hibakód nem rég cseréltem bent tinta patront de mindig ezt dobja ki mi ilyenkor a teendő nulázni már tudom de nem indul el mert ha elinditom hogy másolom mindgyárt ki írja ezt a kódot ?
(#) joci65 hozzászólása Ápr 22, 2013 /
 
Sziasztok ! Valaki tudja hogy a Canon Pixma MP160-asnak a hibakódjai mit jelentenek és számokal és betűvel mert most megint más hiba kód jelent meg E22 elöre is köszönöm ?
(#) Hp41C válasza joci65 hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
(#) joci65 hozzászólása Ápr 24, 2013 /
 
Sziasztok S.O.S segítséget kérnék megint az Canon MP160 nak a skener programja kellene amivel a gépre tudom rakni a fényképeket mert a nyomtatóhóz meg van de a scanner nem jó ! Előre is köszike ! XP-re kellene !
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) meno10 hozzászólása Máj 8, 2013 /
 
Sziasztok!

Nemtudom hogy meik bejegyzésbe lene érdemes irnom ezért írok ide!
Hozzám került egy Canon PIXMA MP970 Link
Nem tökéletesen müködik valamiért és erre keresek megoldást hátha valaki tudna segiteni!
Lefotótam hogy mit nyomtat ki:Link
Minden tesztet és tisztitó lehetöséget elvégeztem az beálitások menüből a patronok pedig telivanak!

Mi lehet a baja, valaki valamilyen ötlet?
(#) nagym6 válasza meno10 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Egy ötlet: Fúvókadugulás. Lehet kapni spec. idevaló beszáradt tintát oldó anyagot ahol a tintát is árulják. Én ebbe teszem 3-4 óra ideig, és jó lesz. De csak a fúvóka van a folyadékban, a nyomtatófej többi része nem, úgy állítom az edényben lévő folyadékba.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Bár írtam korábban: Én sima vízbe tettem a fejet 24 órára, utána 10bar-os kompresszor. Ez közel 3 éve volt, a fej azóta is kifogástalanul nyomtat egy Canon S400-ban. Az utángyártott tintákkal viszont nagyon kell vigyázni. Én 5 gyártó tintáival kínlódtam és egy ideje csak eredetit használtam. Most először találkoztam olyan tintával, ami árban a töredéke, de felveszi minőségben és az eredetivel megegyezően a versenyt színhűségben és így keverhető is az eredeti patronokkal. Ezt a Hollandtonertől kaptam utoljára. Még nem merek bővebb infót adni róla, egyenlőre megy a nyomtató vele (Pixma IP4700-as) és a fej is bírja, holott sokszor áll a nyomtató. Az áráról annyit, hogy két nyomtatóhoz való komplett garnitúra (igaz akcióban) került annyiba, mint 2 fekete (fotó+sima) patron ára. Ez pedig 9 patron!
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
Következő: »»   32 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem