Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma
 
Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 45
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
A kompresszor a gond, nincs. Egy magánvállalkozásban 2 bar forró gőzzel tisztították, percek alatt kész volt megvárhatóan. Ott azt mondták, 2 bar-nál nagyobb nyomás tönkreteheti.
Utángyártott tintaválasztási lehetőség nincs lakhelyemen, de ami mostanában van jó, nem beszáradós.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Ha nincs kompresszor - irány a benzinkút. Nekem két lehetőségem volt. Vagy kidobom a fejet, vagy jó lesz. Nem volt mit veszíteni - és mint írtam - kibírta.
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 10, 2013 /
 
Egyértelmű, ha már nincs mit veszíteni. A benzinkútra nem gondoltam, köszi az ötletet.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
(#) gyorgy08 hozzászólása Máj 20, 2013 / 1
 
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy amikor nyomtatók egy szöveget akkor félbe vágja a szöveget és csak az egyik felét nyomtatja ki. ( kép rá a példa)
Cannon PIXMA IP2000 a nyomtató egy barátom adta kölcsön, mert most érettségizek és a tételeimet szeretném kinyomtatni egy ideig jó is volt, de egyszer csak ezt csinálta, kérem hogy nagyon segítsetek hogy mi lehet a baj.Már próbáltam egy másik gépről is de ott is ugyan ez volt. Előre is köszönöm.

DSC_0002.jpg
    
(#) Gabó válasza gyorgy08 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a fej a hibás/dugult. Első körbe próbálj fejtiszítást, és fúvókatisztítást indítani.
(#) gyorgy08 hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Köszönöm, de még soha nem csináltam ilyet tudnál segíteni ?
(#) Gabó válasza gyorgy08 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /
 
Sajnos a tintás nyomtatók menürendszere kimaradt az életemből, vagy olyan volt amin volt LCD kijelző és menü. Ahogy nézem ezen nincs lcd. A szoftverét ha feltetted, abba keress olyan opciót, hogy fúvókatisztítás vagy fejtisztítás.
(#) gyorgy08 hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Rendben köszönöm, nem tudod hogy ezt szervizben mennyiért csinálják meg ?
(#) Karena hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Canon PIXMA ip 5200 nyomtatóm, ma nyomtatás közben megállt / az utolsó papírt kinyomtatta, még két oldal vissza volt/ és kikapcsolt. Azóta nem tudom bekapcsolni, a csatlakozásokat megnéztem, minden rendesen a helyén van. Tudok vele valamit csinálni, vagy marad a szervíz?
(#) Cinca válasza gyorgy08 hozzászólására (») Máj 21, 2013 / 1
 
Szia,
úgy tűnik, kiesett a szöveg fekete fúvókák egy része. Ezt nem lehet javítani, csak nyomtatófej cserével. Csináltass vele egy fúvókatesztet és ha a négyzetrács fele nincs ott, akkor ez a baj.
Megoldás:
A nyomtatómenűben a felbontást magasra kell állítani, vagy a papírt normálról magasfelbontásúra változtatni.
Az első esetben többször végigmegy ugyanazokon a képpontokon és így másik fúvókák átveszik a hiányzó helyeket. A magasfelbontású vagy fotópapír trükknél pedig a színes patronokból keveri ki a feketét.
Üdv
(#) Cinca válasza Karena hozzászólására (») Máj 21, 2013 / 1
 
Szia,
sajnos ez az egyik legelterjedtebb canon halál. 99%-ban egy rövidzár a fejben tönkreteszi az egész elektronikát. Próbáld meg kivenni a fejet, húzd ki az áramból, várj 10-15 percet és úgy próbáld meg indítani. Ha beindul, akkor a fej zárlatos, de arra nincs garancia, hogy a panel nem károsodott meg. Legtöbbször egy ilyen nyomtató, ami magától kikapcsol, új fejjel se fog minden színt nyomtatni, vagy azonnal tönkreteszi a belerakott fejeket. Egy teszt fejjel (ami már nem olyan szépen nyomtat) ki lehet próbálni, hogy a panel renben van, vagy nem. Ha fej nélkül se tudod indítani, akkor komplett meghalt.
Attól függ, mennyit futott, a hulladéktinta tároló mennyire van tele.... , hogy megéri a javítás vagy nem, de Panel és fej mindenképpen kell bele új. Vagy egy olyan gépből, ahol a tisztítóegység, vagy a papírbehúzó akad, tudod kivenni a dolgokat és a kettőből egyet csinálsz.
Üdv
(#) Karena válasza Cinca hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Köszönöm szépen a gyors válaszodat. Kb 3-4 éves a nyomtató és viszonylag keveset használtam. Megpróbálom , ami javasoltál.
(#) gyorgy08 válasza Cinca hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet és ha ki kell cserélnem akkor ez mennyiben kerül így az egész? nyomtató fej alkatrész meg a szervi munka. és még egy olyan kérdésem lenne hogy ezt hol találom meg a felbontás átállítását vagy a papír normáról magas felbontásra?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) Cinca válasza gyorgy08 hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Szia,
a fej neve: QY6-0054, az ebay-en most 65-70€. nincs szervízköltség, mert magad ki tudod egy perc alatt cserélni. Ha engem kérdezel nem éri meg, mert ezeknél az idősebb nyomtatóknál következőleg a hulladéktinta gyüjtő filzek telnek meg és azért fog megállni. Akkor ott állsz egy új fejjel, meg egy leblokkolt nyomtatóval. Az olcsóbb megoldás a papírt átállítani és amíg megy, használni.
Ha windows-od van, akkor "Start" / Rendszer / nyomtatók ( megkeresed az ip 2000-et / rá jobb klikk / tulajdonságok és ott van a nyomtató menűje. Papírt normálról magasfelbontásúra állítani és / ok.
Így minden nyomtatási parancsnál ezzel a beállítással fog nyomtatni.
Ha nem találod meg, akkor minden egyes nyomtatási parancsnál kell átállítanod, abban az ablakban, ami utolsónak jelenik meg és a nyomtatás előtt megadod, hány példányban nyomtassa ki.
Üdv
(#) Gabó válasza Cinca hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Drágább a fej mint egy átlagos tintás nyomtató
(#) Cinca válasza Gabó hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
igen sajnos így van.
Fejet csak olyan gépbe éri meg venni, amelyikek chip nélküli külön patronokkal dolgoznak, mint az ip 3000, vagy az első chip generációs széria ip 4200, 5200 mp830... Ezek a cli 8 patronokat eszik és gazdaságosak. Resetter is olcsó hozzá, utántölteni könnyű.
Nemrég javítottam mostani gépeket. Egy katasztrófa, ki van spórolva az anyag. Mig a régebbi nyomtatóknál a fej egy kerek masszív acél rúdhengeren csúszkált, most egy egyszerűen 90 fokban elhajlított lemez szélén mozog. sokszor felcsapja a zsírt a helyzet-leolvasó szalagra, és onnantól átugorja ezeket a foltokat és csíkokat csinál. A cli- 525-526 patronok sokkal kisebbek, és el vannak sötétítve, hogy ne is lássa az ember mennyi tinta van benne. A töltésnél rendszeresen kifolyik. Az mg-széria majdnem 5 percig tisztítja a fejet és egyébként is nagyon hamar kieszi a tintát. Szóval ezt látva aktuális Canon gépet nem fogok venni. Inkább renbehozok egy régebbi modellt.
(#) gyorgy08 válasza Cinca hozzászólására (») Máj 23, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet.
(#) 5N87 hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy IP7250-es nyomtatóról lenne szó. Lemezek nyomtatása közben kifogyott az egyik patron. Felnyitottam, kicseréltem, lecsuktam, majd a már bekészített lemeztálcát az üres lemezzel együtt behúzta. Ezt követően nem hajlandó elkezdeni a nyomtatást, mert a lemeztálca ajtaja nyitva van. A program be akarja velem csukatni. Szerintem így, hogy a tálca a lemezzel bent van a nyomtatóban, nem lenne egészséges becsukni a lemeztálca ajtaját. Hogy lehetne rávenni, hogy tolja ki a tálcát?
A tippeket előre is köszönöm.

Laci
(#) Cinca válasza 5N87 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Szia,
szerintem ne indíts vele semmilyen nyomtatást, mert tálcával benne, rosszul sülhet el. Ha meg tudod fogni a végét, akkor lassan húzd ki a tálcát. A papírkiadó tengelyei fogják, tulajdonképpen nem történhet baj.
Üdv
(#) 5N87 válasza Cinca hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Szia!

Igen, nem merem felcsukni az elejét, mert az így lejjebb kerülő fejet ha megmozdítja, akkor vége a mechanikának és/vagy a fejnek, mert elakad a tálcában.
Sajnos nem lóg ki a vége, teljesen elnyelte. A fedelet felnyitottam és belenéztem. Kis fehér műanyaghengerek vannak a tálca felett. Tehát azok mozgatják? A tálcát felülről nem tudom megfogni, esetleg ha kihúzom az alsó két fiókot, akkor alulról is hozzáférek majd és így két irányból talán bele tudok kapaszkodni, hogy kihúzzam. Már otthon vagyok ( munkahelyi a nyomtató ), de majd hétfőn megpróbálom.
Ezek szerint magától nem fogja kiadni. Lehet, hogy nem is "tudja", hogy a tálca benne van?
Amúgy elég hülye ( már elnézést ) ez a nyomtató. Ha lemezt akarok nyomtatni, előbb becsukatja a tálca ajtaját, majd két másodperc múlva közli, hogy nyissam ki. Mi a fenéért kell felcsukni CD nyomtatás előtt? Az elődje egy 4500-as volt, az értelmesebb volt, de sajnos elromlott. Itthon egy 4300-asom van, jó kis gép.

Köszönöm a tanácsot, hétfőn írok.

Üdv:
Laci
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) Gabó válasza 5N87 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /
 
Annó melóba, mintha hasonló lett volna, vagy pont ugyan ez. Ott asszem, ha felnyitottam a tetejét kikapcsolt állapotba, bele lehetett látni a nyomtatóba, és a tálca is elérhető volt. A lényeg, hogy kikapcsolva legyen, mert akkor a fej nem megy a patroncserés pozícióba.
(#) 5N87 hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Igen, a tálca elérhető, de nem találtam rajta fogást. Azt a hibát viszont elkövettem, hogy bekapcsolva felnyitottam. De szerencsére nem ment be középre a fej.
Emlékeim szerint a régi 4500-asnál patroncserénél a fedél felnyitásakor a fej kicsit feljebb ment, mielőtt becsúszott volna középre.
(#) 5N87 hozzászólása Máj 24, 2013 /
 
Most jut eszembe: Akár be is mehetett volna középre a fej, hiszen a lenyitott előlap miatt a fej megfelelő magasságban volt. Amúgy azért (is) nyitogattam, mert azt reméltem, hogy észhez tér és kitolja a tálcát.
(#) Cinca válasza 5N87 hozzászólására (») Máj 25, 2013 /
 
Szia,
igen sajnos ez megtörténhet, hgy ha közben áramtalanítva lett és becsukod az ajtót, akkor behúzza a fejet és beleakad a tálcába. Abban igazad van, hogy patroncserénél megemelkedik a fej, de minden canon gép, amit ismerek egy párszor elviszi a fejet jobbra-balra ( patronszint, chip-ek ellenőrzése...) és azt az alsó szinten teszi, mielőtt megemeli és bejön középre.
Amit még megpróbálhatsz, hogy egyszeűen a fedelet kinyitni és a tálcát az oldalainál fogva kitolni, vagy ha eléred a papírkiadó fogaskerekeket, (bal oldalon szoktak lenni) azokat lassan görgetve kiadja.
Amiket látsz, kis fehér hengerek, nyomják oda a tengelyhez ami tulajdonképpen forog és a papírt továbbítja. A nyomtatófej után közvetlen a kiadónyílás előtt is vannak vékonyabb tengelyek gumihengerekkel, (azok tolják a papírt, ha a lap legaljára nyomtatsz és már a nagy tengelyt elhagyta a papír) azok is mind össze vannak egymással kötve oldalt a fogaskerekekkel.
Ha nem jön ki sehogy, akkor próbáld meg becsukni a cd-ajtót. Talán úgy van programmozva, hogy először leellenőrzi a mechanika állapotát, látja, hogy a görgők a felső állapotban vannak és megtekeri a papírkiadót, vagy talán azért kéri, hogy csukd be az ajtót, hogy két másodperc múlva kinyittassa veled.
Lehet, hogy addig le se ellenőrzia tálcát, míg az ajtó nyitva van.
Üdv
(#) 5N87 hozzászólása Máj 27, 2013 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget, a műtét megtörtént, a páciens túlélte. Nem volt egyszerű, mert a fedél kinyitásakor a nyomtató belsejének bal oldala fedett marad. A fej szalagkábelét félrehajtva épp hogy csak el tudtam érni a bal szélen levő fogaskereket. Eléggé nehéz volt tekerni, így csak addig hajtottam, amíg elő nem jött a tálca. Ezután a tálcát óvatosan kihúztam. Nyomtattam vele egy oldalt és egy lemezt, szépen működik.

Szóval kedves IP-7250 tulajdonosok: a lemeztálcát csak akkor toljátok be a nyomtatóba, ha azt a nyomtató-program kéri. Kikapcsoláskor, bekapcsoláskor, patroncserénél ne legyen "bekészítve" a tálca az üres, nyomtatásra váró lemezzel!

Üdv:
Laci
(#) lantos51 hozzászólása Máj 30, 2013 /
 
Sziasztok!

Canon Mp 160-as nyomtatómmal eddíg tudtam a gépre scenelni.
Most ha megakarom nyítni az "Mp navigátort" akkor a következő hibaüzenetet kapom:NINCS ELÉG MEMÓRIA!
A rendsze memória pedíg 4Gb.

Űdv.Lantos 51
(#) qvasz2 válasza lantos51 hozzászólására (») Máj 30, 2013 /
 
Ez vagy driver gond lehet, vagy esetleg nincs tele a winyód?
(#) LackaPacka hozzászólása Jún 22, 2013 /
 
Szeretnék éni is segítséget kérni. Canon pixma mx850-es gépet vettem használtan. 5 oldal nyomtatás után patroncserét írt ki. Kicseréltem ugy. patronra, de fejhibát írt ki. Gondolzam, hogy a patron chipje nem jó. Vettem hát eredeti patront, de így is fennáll a hibaüzenet. Próbáltam letisztitani a fejet, de nem oldódott meg a probléma.
Help somebody!!
(#) Cinca válasza LackaPacka hozzászólására (») Jún 23, 2013 /
 
Szia,
ha fejhibát ír ki, akkor fejhibája van. Próbálj meg az eladóval kapcsolatba lépni és a dolgot megreklamálni.
Mielőtt a patront cserélted, kifogyott teljesen a tinta? Ha a papírra nem jött tinta és a fej szárazon futott, akkor felforrósodott és ezért ment tönkre.
Egy dolgot még megpróbálhatsz. Mikor a patront cserélted, elmozdulhatott a fej és valamelyik kontakt hátul nem érintkezik. Ebben az esetben meg kell a nyomtató és a fej aranyszínű kontaktjait alkohollal tisztítani. Nagyon sok esélyt ne adj neki, mert 95%-ban igaza van a nyomtatónak, ha a fejre panaszkodik.
Üdv
(#) LackaPacka hozzászólása Jún 23, 2013 /
 
Azt írta ki a gép, hogy nem megfelelő fej.
Következő: »»   33 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem