Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CCS+MPLAB
 
Témaindító: Petika, idő: Feb 1, 2010
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Petika hozzászólása Feb 1, 2010 /
 
Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám :S Szerdán kéne bemutatnom egy CAN buszos, LCDs eszközt, ami eddig tökéletesen működött is. Kb 1 hónapig állt a polcon, majd elővettem, és nem működött.

Most lépésről lépésre futtattam a programot, és olyan hibákat csinált, amiket nem értek!
pl:
  1. for(i=4;i>0;i--)
  2. {
  3. fok=read_eeprom(i);     //EEPROM KIOLVASÁSA, első induláskor 20fokra állítása
  4. if((fok>10)|| (fok<35))
  5.         {
  6.         write_eeprom(i,20);
  7.         }
  8. }

Ha ezt lefuttatom, lépésről lépésre, akkor az i változó végig 6-ot ad ki... (még akkor is ha a for ciklus elé i=4; -et beteszek.
De ha átírom a változó nevét K-ra akkor működik.

Ha használom az LCD_PUTC-függvényt akkor a fv után az i értéke 27 lesz. Ugyan ezt a fv-t használom még kb 5 helyen a programban, ahol tökéletesen lefut.
Átírtam az összes i változót K-ra akkor pedig az LCDben eltűntek a saját karaktereim

És mind emellett a CAN kommunikáció egyáltalán nem működik semmilyen esetben sem.

Az egészben az a fura, hogy maga a készülék 1 hónapja tökéletesen működött pontosan ugyan ezzel a programmal! Az ég világon nem csináltam semmit vele, csak újrafordítottam, és újra felprogramoztam. (még a biztonsági mentésből is)

Még másik gépre is újratelepítettem, a CCSt, és az MPLABot, de pontosan ugyan azt csinálja. Kettő darab PICel próbáltam ki, mind a kettőnél ugyan az a helyzet. Egyedül az égetőből van egy darabom, de az úgy néz ki, hogy jól működik.

Ha valaki tapasztalt már ilyet, vagy hasonlót akkor légyszi segítsetek megoldani!
Köszi előre is!
(#) idlob válasza Petika hozzászólására (») Feb 1, 2010 / 4
 
CCS+MPLAB kombót nem használtam, de AVR Studio + GCC-nél elég érdekes dolgokat tudnak produkálni a különböző optimalizációs szintek, főleg ha nem szerencsésen vannak deklarálva a változók. Ciklust ugyan még nem sikerült optimalizációval kigyomlálnom, de sima elágazást igen...
Amúgy lehet jobban jársz a PIC mértek, hogyanok... témával, hátha azt sűrűbben látogatják natív PIC-esek
(#) GLaszlo válasza Petika hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Szia!

Hasonló változós problémám nekem is volt, igaz C30 és assembly vegyítése után... A probléma okára nem jöttem rá, de megoldódott azzal, hogy minden egyes változót függvényeken kívül deklaráltam.

A hiba jelensége nálam:
Az egyes változók teljesen random kaptak értéket, amikor a függvényen belül lettek létrehozva... Ráadásul az sem tetszett a fordítónak, ha a függvény a paraméterként megkapott értékeket akartam függvényen belül használni, csakis úgy, ha függvényen kívül voltak létrehozva az egyes változók...

CCS-ben még nem programoztam túl sok bonyolult dolgot, de eddig minden működött, amit abban írtam. Viszont amire rájöttem a fordítóval kapcsolatban, hogy elég sokszor hülyeséget csinál... Ha assembly-hez konyítasz valamennyire, akkor javaslom, hogy a fordítóból nyerd ki valahogy az assembly kódot, abból talán okosabb leszel (legalább el tudod dönteni, hogy a változók hogyan is helyezkednek el a memóriában, mikor mi kap értéket, igaz ez egy bonyolultabb program esetén elég durva...)
(#) Petika válasza GLaszlo hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Köszi az infókat!
AZ optimalizációt levettem legkisebbre, de úgy is azt csinálja.
A változók többségét globálisan deklaráltam.

Mikor lépésről lépésre futtattam olyat is észrevettem, h a fent említett programnál az IF elágazásba akkor is belefut, ha fok=20; meg akkor is amikor fok=255; ami igen érdekes!
ASMhez csak kicsit értek, de sajnos arra már tuti nincs időm
PICkit Fw-jét is újratettem, legfrissebb Mplabot leszedtem, már nincs ötletem

Azért még próbálkozok
(#) tardis válasza Petika hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
1.: Volt egy MPLAB verzió, amivel nem sikerült szimulálnom.
2.: A 8.41-es veszekszik a PICKIT3-mal.
3.: Próbáld meg esetleg másik fordítóval, vagy legalább másik verzióval!
4.: A teljes project újrafordítás is csodákat művelhet.

(#) Thowra válasza Petika hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Üdv!
Próbáld meg a ccs saját fordítójával.
(#) Petika válasza Thowra hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Ehh, hülye vagyok...
Elrontottam az IF ágban a relációjeleket :S
De ez még nem magyarázza, h miért nem megy az i változóval, és az LCD fv miért változtatja meg az i értékét :S
próbáltam a ccs saját fordítójával, és a pickit2 eredeti programozófelületével, de ugyan az
8.43-as Mplabom van, az egész projektet újrafordítottam, de semmi
most van folyamatban egy másik C fordító beszerzése.
(#) Thowra válasza Petika hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Előkerestem a ccs fordítómat, ha felteszed a cuccot megpróbálom lefordítani.
(#) GLaszlo válasza Petika hozzászólására (») Feb 2, 2010 /
 
Szia!

Így látatlanban nehéz segíteni, viszont ha publikus a kód, akkor szívesen beleolvasok, hátha észreveszek benne valami elírást...

Az nem lehet, hogy egy másik függvény is meghívódik, miközben végehajtódik a ciklus (olyan függvényre gondolok, ami használja azt a változót...)

üdv:
GLaszlo
(#) pppsss hozzászólása Dec 18, 2011 /
 
Sziasztok !

CCS+MPLAB -ot használok már egy ideje, de most hogy Windows 7-et raktam a gépemre egyszerűen nem tudom összehozni a progikat úgy hogy a szimulátor is fusson.A hex-et létrehozza akkor is küld hibaüzit, de ami fontosabb hogy nem indul el a szimulátor!
Nálam Mplab 8.80 vagy 8.83 , CCS 4.124 -es verziószámú.
Tudna valaki segíteni, vagy egy Win 7-en működő Mplab CCS-C párosítás verziószámát megadni?

Előre is köszönöm a fáradozásotokat !
(#) Saggitarius válasza pppsss hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Tip: "alt + PRTSCR" csak az aktiv ablakot viszi printscreen-re
(#) pppsss válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Köszönöm , csatolom újra .
(#) xgaborx hozzászólása Ápr 10, 2012 /
 
Sziasztok,
Mplab 8.80 hoz szeretnek CCS forditot hozzaadni, de nem nincs benne a listaba. Mit csinaljak?

ccs.png
    
(#) vilmosd válasza xgaborx hozzászólására (») Ápr 10, 2012 / 1
 
Le kell tolteni es telepiteni a MPLAB Plugint.
(#) pppsss hozzászólása Júl 20, 2012 /
 
Sziasztok !

Valaki tudna segíteni egy Windows 7-en működő Mplab + CCS-C fordító verziószámával vagy valami telepítési trükkel, ha van ?
Nálam még mindíg az a helyzet ami öt üzenettel ezelőtt !
Fontos lenne, előre is köszönöm !
(#) Gyimate válasza pppsss hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Hello!

Nekem már 3 hónapja megy az MPLAB és a CCS 64 bites windows 7 alatt, minden hiba nélkül, 2 fajta MPLAB-ot is kipróbáltam és eddig nem ütköztem akadályba. Az MPLAB verziószáma 8.85 és a CCS-é pedig 4.133d. Nem kellett semmivel sem trükköznöm, egyszerűen csak beszedtem a programokat (először MPLAB majd CCS és ezek után az MPLABŽIDE Plug-in-t)
(#) zoox hozzászólása Nov 2, 2012 /
 
Sziasztok.
MPLAB X-hez keresek CCS forditót ,ugy tudom hogy 4.134-től már tudnak együtt müködni,esetleg tudja valaki honnan lehet 'beszerezni'.
Köszike
(#) vilmosd válasza zoox hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
A MPLAB X alatt is megy szerintem, de a CCS oldalarol le kell tolteni a MPLAB plugin-t es telepiteni. A CCS C utolso verzioja a 4.134.
(#) zoox válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
A Plugin is fel van telepítve és a 4.134 van fent a gépen csak MPLAB X -en folyamatosan leáll.MPLAB ban tökéletesen müködik ugyan ez a ver. Át szeretnék térni az MPLAB X re de sajna nem megy .Ugyan az a proji ami MPLAB on megy az MPLABX en nem.... egyenlőre tanácstalan vagyok.

(remélem nem gond hogy ide firkálok MPLAB X gondjaimmal ,vagy indítsak uj topikot?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) vilmosd válasza zoox hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Szoval jobban jarsz (ha nincs kulonos okod atterni) ha megmaradsz a sima MPLAB mellett. Persze linux, MacOSX alatt csak az megy. Meg varni kell egy par verziovaltast, hogy kiforrjon a MPLABX. Valamelyik PIC-es topikban HP41C kollega boven ecsetelte az uj IDE hianyossagait.
(#) zoox válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 5, 2012 /
 
Köszi.
Akkor várok még . 1 kicsit
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem