Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   305 / 374
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 19, 2018 / 2
 
Én például kíváncsi vagyok, ha egy egyedi termék prototípusán dolgoznál, megosztanád-e a felhőben? Ma, amikor a világ ötlettelen és a pénz beszél? Nekem speciel a felhő alapú szoftverek be nem tartott ígéretek. Optikai kapcsolattal és gigabites nettel rendelkezem, de amikor egy amerikai szerverrel kell csúcsidőben "beszélgetni" - olyan mint a betárcsázós net. Ezzel meg csak fogy az életem, a legszebb pillanataim, a hatékony munkavégzés helyett. Nekem ennyi bajom van az online programokkal. Kivéve a renderfarmot és a konvertereket, mert azok gyorsak és hatékonyak. Szerkeszteni egy photoshopban, autocadben - büntetés online. Pont olyan, mint régen, amikor a szerver - kliens munkára próbálták ösztönözni az embereket. "Majd a szerver megoldja!" - Aztán beroggyantak a szerverek, mert olyan erőforrás kell a kiszolgáláshoz. Sokkal több, mint sok kis helyi géphez. Maga az internet is ennek köszönheti a létét, hiszen sok kis gépen kaotikusan tárolni és mozgatni adatokat - hatékonyabb, és biztonságosabb, mint egy nagy szuper szerveren. Már a google tárhellyel is csak a nyűg van. Teljesen jól megcsinálták, majd egyszer csak módosítottak rajta egy-két helyen önhatalmúlag és pocsék lett. Ráadásul ami ingyenes - az kerül a végén a legtöbbe. Tisztelet a kevés kivételnek,
(#) Pali79 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 19, 2018 / 1
 
Idézet:
„Én például kíváncsi vagyok, ha egy egyedi termék prototípusán dolgoznál, megosztanád-e a felhőben?”
Itt nem erről volt szó! Vett egy olcsó, egyedi termék prototípus gyártására majdhogynem alkalmatlan gépet. Ehhez keres jól használható programot. Aki ebből pénzt akar csinálni az invesztáljon bele és vegye meg a programot amire szüksége van. A Fusion a közösségről szól, nem véletlen vannak a szabadon felhasználható rajzok között sok igen profi rajz is.
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 19, 2018 /
 
Én is vettem egy "egyedi prototípus előállítására majdhogynem alkalmatlan gépet" - egyedi prototípus fejlesztéséhez, kisszériás gyártásához. Mert így ha elő tudom itthon készíteni - akkor csak a végén kell a költségesebb megoldásokat használnom. Az első prototípusoknál úgyis van 1000 baj, így a zömét ki lehet küszöbölni. De ezeket sem osztanám meg felhőben. Persze különbözőek vagyunk. Van aki otthon él házaséletet és van aki kuplerájba jár ugyanazért és van akit annyira felvet a pénz, hogy úgyis tapadnak rá a nők.
(#) benko_balazs válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 20, 2018 / 1
 
Én ezt egy kicsit másképp látom. Sokan vannak akik szeretnének hobby szinten cnc-vel foglalkozni. Ezt jól tudjuk hogy egy elég sokismeretlenes egyenlet tud lenni. Ha valaki kérdez, feltételezhető, hogy nem tudja azt amire rákérdezett. Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mikor írja már le valaki, hogyan lehet csak nyílt forráskódú (vagy ingyenes) szoftverekkel jó G-kódot írni (erre a választ sajnos én sem tudom, ezért marad a billentyűzet, mert igen így lehet a legegyszerűbb g-kódot írni )
Az én gépem is egy "prototípus gyártásra majdhogynem alkalmatlan"-ként indult, álmodni sem mertem, hogy valaha kitermelhetem vele az árát és én voltam meglepődve a legjobban, hogy pénzt is kerestem vele. A beleinvesztálásról meg annyit, hogy OK invesztáljunk, de mit vegyünk mikor még azt sem tudjuk hogy mit akarunk kezdeni vele. Igenis egyszer kérdezzünk, tanuljunk és kezdjük kis játék géppel, és ha már egy kicsit játszottunk vele, mindjárt lesz elképzelésünk, hogy mi a következő lépés. Álljatok hozzá pozitivan, nem kell mindjárt azt írni, hogy "á, ezt így nem lehet". Konstruktívan is lehet véleményt (kritikát) írni.
(#) Pali79 válasza benko_balazs hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Idézet:
„Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mikor írja már le valaki, hogyan lehet csak nyílt forráskódú (vagy ingyenes) szoftverekkel jó G-kódot írni (erre a választ sajnos én sem tudom, ezért marad a billentyűzet, mert igen így lehet a legegyszerűbb g-kódot írni )”
Én pl. Notepad++-szal szoktam ilyet csinálni, nyílt forráskódú, ingyenes. Szépen lehet vele dolgozni.
Egyébként baromira nem értem, van itt prototípus gyártás meg a gép árának kitermelése. Ha valaki ezzel pénzt akar keresni az miért várja el mástól, hogy ingyen dolgozzon? A szoftver készítője talán ingyen kapja a kenyeret?
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 20, 2018 / 1
 
Idézet:
„Ha valaki ezzel pénzt akar keresni az miért várja el mástól, hogy ingyen dolgozzon?”
Rátapintottál a lényegre. Vannak olyan emberek, akik segítőkészek és vannak akik nem. Hogy ez mennyiben genetika, mennyiben neveltetés, vagy oktatás, arra nem térnék ki. Én - ha megkérdez valaki - válaszolok, ha tudok ezzel segíteni. Így gondolom jogosan várom el mástól is ugyanezt. Mindegy, hogy most a szomszéd tévéjét kell bütykölni, vagy a céges járgányban romlott el az elektronika - szerintem. A szándék a fontos. Tudod 15 éve egy fejlesztéssel kezdtem és 9 mérnököt fogyasztottam el a "Miért várja el mástól, hogy ingyen dolgozzon" fajtából, akik boldogan dolgoznak azóta egy-egy multinál. Pedig ha befejezik azt amit együtt elkezdtünk, most ők is kaphatnának a nemzetközi és hazai elismerésekből és bevételekből, csak ehhez hosszabb távon kellett volna gondolkodni. Ha ő tolja az én szekeremet - én is tolom az övét. Én inkább ehhez a kaszthoz igyekszem tartozni. A tizedik mérnök megértette ezt, most ő a társam. Jövőre, ha így megy tovább a felsorolt 9 mérnök össz bérét fogja keresni - mert segített. Hogy ez nem annyira hobbi? Dehogynem - csak van aki a hobbijából él és van aki nem... Egyébként G-kód szerkesztésre a sima jegyzettömb is teljesen jó, de ha kicsit szofisztikáltabb kell, akkor a Basic NC Viewert-t ajánlanám. Meg is jeleníti 3D-ben a műveleteket, akár lépésenként is, és szerkeszthető is a fájl, elmenthető. Apróbb korrekciókra tökéletes, kezeli a szintaktikát és ingyenes.
(#) benko_balazs válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Az eredeti kérdés szerintem az volt, hogy az elkészült rajz alapján mivel tudok g kódot generálni, annélkül hogy útvonalakat kellene számítgatni (Pl. a HSM-Works ingyen, na ilyen nem létezik) na erre én is kíváncsi vagyok.
Én notebook++ -t a linuxcnc file-jainak szerkesztésére szoktam használni. G kódot ebben is lehet írni, de ahhoz egy kicsit tanulni is kell. Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy pl egy kört kivágni nem érdemes rajzolgatni...
(#) bbb válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Idézet:
„Aki ebből pénzt akar csinálni az invesztáljon bele és vegye meg a programot amire szüksége van.”

Egy szóval se mondtam, hogy ebből akarok megélni (mert nem), vagy, hogy ebből pénzt akarok csinálni. Egyszerű saját hobbimunkára vettem magamnak a gépet, s azért ezt, mert nincs szükségem nagyobbra. Igen, normális programot keresek, s igen kérdezek, mert gondoltam van olyan ember ebben a topikban, aki nem rosszindulatú, s nem a dögöljön meg a másik tehene is mentalitással bír.
Bármilyen meglepő, nem keveset keresgéltem már a témában és évek óta olvasom ezt a topikot is, de csak most szántam el magam arra, hogy egy ilyen kis hobbigépet vegyek magamnak. Az, hogy bátorkodtam megkérdezni a tapasztaltabbakat, hogy esetleg áruljanak el egy kis titkot, ezek szerint botor húzás volt...

Mellesleg a freecad tartalmaz cam modult is (path workbench névre hallgat), most azzal kísérletezgetek, hogy megfelelő eredményt produkáljon. De említhetném a GCam, HSCam, SketchUcam, freemill, … szoftvereket is, ilyenekre gondoltam az eredeti kérdésem feltevésekor, hiszen, ha ennyi létezik, akkor biztos van olyan, amit még nem találtam meg, de más évek óta megelégedéssel használja.

Az pedig, hogy miért nem akarok felhő alapút, mondhatnám, hogy semmi közöd hozzá, mi a fenének magyarázkodjak egy ilyen hozzáállású hozzászólásodra? Alapvetően eddig csak a rosszindulat sugárzott a hozzászólásaidból, örülnék, ha ezt itt abba is hagynánk, részemről többé nem érdekel hogyan próbálsz csak azért is belekötni a dolgaimba.
(#) Pali79 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Idézet:
„Tudod 15 éve egy fejlesztéssel kezdtem és 9 mérnököt fogyasztottam el a "Miért várja el mástól, hogy ingyen dolgozzon" fajtából, akik boldogan dolgoznak azóta egy-egy multinál. Pedig ha befejezik azt amit együtt elkezdtünk, most ők is kaphatnának a nemzetközi és hazai elismerésekből és bevételekből, csak ehhez hosszabb távon kellett volna gondolkodni.”

Tök jó amit írsz, csak éppen teljesen másról.... Ha van egy elképzelés amiben más is fantáziát lát, abba munkát, pénzt áldoz amíg bírja anyagilag az rendben van. De ha valaki nekiül és ír egy jól használható programot, mit fog kapni a sok hobbistától? Egy virtuális vállveregést.... Azt nem lehet kenyérre kenni....
(#) Pali79 válasza bbb hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Nem nagyon értelek... Megkérdeztem, mi bajod a felhő alapúval, leírtam, hogy én szeretem, használom. Te leírtad, hogy neked miért nem tetszik.
Azóta egyetlen szót sem írtam neked célozva. Másokkal cseréltünk eszmét pro és kontra. Akkor mi is a probléma?
Rosszindulatú pedig nem vagyok, csak más a véleményem ami mellett ki is tartok amíg valaki nem tud meggyőzni az ellenkezőjéről. Attól, hogy másnak más az álláspontja még nem lesz ellenséged...
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2018
(#) kameleon2 válasza benko_balazs hozzászólására (») Jún 20, 2018 /
 
Nem voltál túl részletes. G-kódot használunk a 3D-s tárgyakhoz, a nyákhoz, a 3D nyomtatókhoz. Szerintem ilyen kódokat nem érdemes írogatni - van arra jó sok algoritmus és optimalizáló is. Nyilván egy egyszerű feladathoz nem feltétlenül kell, hiszen ott a Mach3 varázslója vagy éppen a Vectricut. Én már nem bíbelődöm az írással, mert túl sok paramétert lehet elrontani és mindig az alapanyag vagy a szerszám bánja a pillanatnyi figyelmetlenséget. Nyilván, ha valami nem tetszik módosítom, de arra jók, az említett szoftverek.
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 20, 2018 / 1
 
Néha kell az a vállveregetés is. Sajnos a mai világban sokan fel sem fogják, hogy emberként - bizony ilyenekre is szükségünk van, nem csak táptalajra a vegetációhoz.
(#) bbatka válasza bbb hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
A FreeCAD-en gondolkodtam, hogy javasolom neked. Szerintem érdemes vele foglalkozni, de én úgy tapasztalom hogy hemzseg a hibáktól. Épp elakadtam vele egy 3D-s alakzat rajzolásakor és nem tudok tovább lépni vele.
Még nem mélyedtem el a CAM képességeiben. Ha támogatná a 4th axis-t , annak nagyon örülnék, de nem hiszem hogy így van.
(#) Triger válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
Amikor az ember a saját vállát veregeti, főleg egy közösség elött, az ugyan mire jó? Amikor már efféle önigazolásra van szükség, az régen rossz. Tudom, nem kell elolvasni. Nekem kicsit fura, hogy a 10. mérnök dúsgazdag lesz, miközben a prototípus kínai klón gépen, ingyenes programokkal készül, "a nemzetközi és hazai elismerésekből és bevételekből".
(#) kameleon2 válasza Triger hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Régen ezt úgy hívták - az ember elér egy idő után egy szakmai nívót és igen is büszkének kellene lenni rá, hogy van egy honfitársad, aki elért valamit. De igazad van dögöljön meg a szomszéd tehene is - az messzebb visz. Főként, hogy semmi köze a cnc-hez annak amit írsz. Tudod, ha kicsit kimész külföldre - látod, hogy mennyire másképp működik a világ. Ha egy ember elér valamit, az a közösség sikere is. Büszkén lengetik a nemzeti lobogót. De mi csak leszegett fejjel morgunk, ha valaki elér valamit és ki mer mozdulni a sárból. Nem tudom te mit értél el, de kíváncsi lennék rá. Én jövőre Hannoverbe viszem az ország hírnevét ,illetve ha minden jól megy, minden második évben elsőre. És igen a hobbim az elektronika és kedvelem a cnc-s és 3D nyomtatós munkákat, ez a hobbim - mert alkotni szeretek, nem rombolni. Akkor is, ha olcsó kínai alkatrészeket használok itthon a prototípusokhoz. Egy szép kertnél sem kérdezi meg senki, hogy a márkás szerszámokkal munkálták meg, vagy a nagyapa ezer éves ásójával. A végeredmény önmagáért beszél. Igen, küzdök itthon a léptetőmotorokkal, a vezérlésekkel, miközben oktatok is. Olyanokat, akiknek van fülük a hallásra. Ettől én nem vagyok hobbista, vagy tömjénezem magam - nem. Csak büszke vagyok arra amit elértem, mint minden egészséges ember. Hogy ennek hangot is adok - igen. Mivel férfi vagyok, nem katonaságot kikerülő hipster vagy páva. Erre is büszke vagyok. Amíg ki nem moderálnak. Érdekes, hogy egy egyszerű kérdésből mekkora hitvitát képesek egyesek generálni ahelyett, hogy válaszolnának. Amúgy a termékeink itthon készülnek. Nem Kínában. Épp most cnc-ztem le 50 db előlapot a 150-ből amit gyártunk - egy magyar fórumtárs segítségével összeállított és feljavítgatott acélvázas 180x320-as munkaterületű gépen. Kínai marókkal, olasz műanyag előlapokra, amit japán nyomtatóval fogok feliratozni. Úristen! Dolgozom is?
(#) kameleon2 válasza bbatka hozzászólására (») Jún 21, 2018 /
 
A freeCAD-et én is felraktam és ismerkedem vele, de nagyon nehézkes vele a szerkesztés - nekem. Emiatt hagytam el a CAD alapú szoftvereket. SolidEdge tetszett utoljára - nem könnyű de gyártásorientált - viszont messze nem ingyenes. Igaz, hogy egy amorf - például számítógépes egér formát 3 perc alatt lehet vele megrajzolni. De ennek ára van. Próbáltam AutoCAD-et, 3D Studio-t, Cycas-t, de a Sketchup volt a legkezesebb és leghatékonyabb. A többi már csak konvertálás. Igaz Linux alól nem sétagalopp, mert alapvetően Windowsos szoftver. A FreeCAD multiplatformos. Van barátom, aki Linux alól dolgozik kizárólag. Ő FreeCAD-et és linuxcnc-t használ.
(#) Pali79 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 21, 2018 1 / 1
 
Idézet:
„Érdekes, hogy egy egyszerű kérdésből mekkora hitvitát képesek egyesek generálni ahelyett, hogy válaszolnának.”
Nézd már vissza a hozzászólásokat papa! Ki az aki itt folyamatosan vitatkozik, anélkül, hogy egyetlen kérdésre választ adó szava is lett volna! Eleve Te kezdted. Én megkérdeztem, hogy bbb-nek mi a baja a felhővel, ő válaszolt, te meg kezdted a vitát.
(#) nyekk hozzászólása Jún 21, 2018 /
 
Szevasztok.Ha már témánál vagyunk,Aspire néven futó programot,használja közületek valaki?Ha igen,vélemény?Elég sok, oktató videó van hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2018
(#) bbalazs_ válasza bbatka hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Szintén szenvedek a Freecad-del, leginkább a lekerekítéseket nem szereti, valamint ha éppencsak érintkeznek a darabok. Próbáld meg az összeadást vagy kivonást más sorrendben.
És sűrű mentés is javasolt.
(#) benko_balazs válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Volt alkalmam a HSMWorks-ot kipróbálni (diákverzió)., Nekem eddig ez tetszett a legjobban, ha ehhez hasonló lenne ingyenes, vagy nem tul drága, akkor én is áttérnék az ujjgyakorlatokról...
(#) benko_balazs válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2018 / 1
 
Azért lássuk be azt, hogy a sok hivatásos kötekedő mellett van egy pár fórumozó aki kimondottan segítőkész (igaz hogy a tíz ujjamon meg tudom számolni őket) Nevet csak azért nem írok, mert nem ismerem személyesen őket.Egy jódarabig én is azt gondoltam, hogy annyira szeretnek itt kötekedni, hogy többet nem fogok kommentelni, még az adataim törlését is kértem az adminoktól. De aztán meggondoltam magam, hogy nehogy már az kritizáljon lekezelően aki talán még egy tranzisztor munkapontját sem tudja beállítani, ő mondja meg nekem a "tutit". 32 éve a szakmám is meg a hobbim is ugyanaz, orvosi elektonikai eszközök szervízelését végzem, márkafüggetlenül, megrendelőim megelégedésére. Ezt nem mellveregetésből írom, hanem azért, hogy amikor valaki feltesz egy kérdést, abból nem mindig tűnik ki hogy milyen szakmai háttérrel rendelkezk. Nekem például még most sem tiszta, hogy egy zavarérzéketlen CNC vezérlőt hogyan kellene megépíteni (pedig már láttam és javítottam egy jó adag mikrokontrolleres készüléket, valamint terveztem is) Volt egy ilyen irányú topicnyítási kisérletem, ahol a moderátorok nem értették mit akarok és áttették a mikrokontrollerek kezdőknek (valami hasonló) nevű topicba . A legelső CNC vezérlésem végül arduino alapon volt, grbl-el használtam, és persze hogy megbolondult amikor az olcsó dc főorsó szénkeféi elkezdtek szikrázni. Egy ilyen hibával szerintem egy kezdő,aki úgy próbál CNC-t építeni hogy kész modulokból építkezik alapvető elektronikai gyakorlat hiányában nem tud mit kezdeni. Az ilyenekre is kellene gondoljanak a tisztelt kötekedők (ezt most nem neked írtam ) amikor mindenkit lehengerelnek.
Nem akarom elitélni a kész modulból való építkezést, mert ez a legolcsóbb és legegyszerűbb, csak azt akarom írni, hogy ebben az esetben is előjöhetnek olyan kérdések amit sokan megkérdeznének itt a fórumon , de nem mernek, mert aztán jön a magyaros cikizés és hideg zuhany.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) kameleon2 válasza nyekk hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Szia! Nekem ez van fent a célgépemen - igaz egy régebbi verzió. Az is egészen jól megy (XP). Általában ha gyors rajzolás, vagy gravírozás kell - arra tökéletes. Ha bonyolultabb 3D dolgok kellenek, akkor nekem már nehézkes volt - de hangsúlyozom régebbi verzióm van.
(#) kameleon2 válasza benko_balazs hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Szia! Néha meg kell adni ami a királynak kijár. Ezt most nem magamra értettem, hanem a zavarmentes cnc vezérlésre és egy barátom munkájára. Amikor összeraktuk az első verzióját a gépemnek, egy bizonytalan kapcsolóüzemű táppal és fadobozban - akkor még ki is gyulladt a táp és borzasztóan zavarérzékeny volt. Beszéltem élőben is egy fórumtársunkkal, aki rengeteg gépet öszerakott és épít is jelenleg. Ő a "piros" kínai vezérlőkhöz készített egy fémdobozos, toroidos tápot. Ez nagyon profin van árnyékolva és kialakítva. Jobbnak láttam kompletten megvenni, mert az anyagköltség környékén árulja. Azóta nincs gondom a zavarokkal, pedig szénkefés motor van (még) a gépen. Azóta nincs lépéstévesztés, vibrálás. A gép most is 24 órában dolgozik és termeli az előlapokat. Érdekes, hogy nemrég vettem egy Prusa i3 Anet klónt, ami számtalan sebből vérzik az ára miatt, de a vezérlése (Marlin) és a kapcsolóüzemű tápegység és kaotikus kábelezés ellenére egész jól bírja a zavarokat. Igaz ezen nincs főorsó, csak az extruder, ami ugye standard ohmikus terhelés. Szerintem a legkorrektebben úgy tudnál eljárni, és 100%-os zavarvédelmet szeretnél - ha áldozol rá anyagilag. Van olyan mérőlabor Pesten, ahol be tudod tenni a teljes készüléket egy árnyékolt térbe és mindent ki lehet rajta mutatni - mérni - működés közben. Ez a legegzaktabb megoldás. Ha egyszer így összerakod a konstrukciót, meglepődsz majd, mennyire betonstabil lesz. Nem óriási költség, de ezt inkább magánban. Én végigjártam ezt az utat és megéri. Főleg, ha több dolgot egyszerre el tudsz vinni a bemérésre. Onnan elmondhatod akár azt is, hogy EMC szempontból megfelel a megoldásod. Ez lehet hobbi is. CNC-hez mérten pedig ez nagyon alacson költség. Igaz, ha módosítani kell és sokat - akkor több mérés kell. De legalább van min elindulni, ha látod a spektrogrammokon, hol és milyen zavarok keletkeznek.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) nyekk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Értem .Célgép alatt, a CNC vezérő gépet érted?
(#) bbatka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
A lekerekítéseknél én úgy csinálom hogy a legvégére hagyom a lekerekítést. Egységet , uniot készítek és csak utána a kész testre teszem rá a lekerekítést.
Vannak előnyei is a FreeCAD-nek. Például a Wobblert ezzel készítettem. A Solidworks lehetőségeihez képest egyszerűbben. Párhuzamos síkokra felvettem a test szelvényeit, majd burkolót húztam rá. Így is elég küzdelmes volt.
(#) kameleon2 válasza nyekk hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Szia! Igen a célgép egy 6-7000Ft-ért vásárolt PC. Az a gép még hálózatba sincs XP SP1 van rajta az első pillanattól - kb 10 éve. Azóta megy megállás nélkül. Egy kiszuperált HP asztali gép, nagy passzív hűtővel - így a ventillátor sem koszolja hülyére és csendes is. Még párhuzamos portos.
(#) juhasz10 válasza nyekk hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Szia!
Én használom. Könnyű megtanulni, könnyű hozzá postprocessort írni, bár van hozzá rengeteg, de ha mégis egyéni kell akkor egyszerű.
2,5D-re jó. Relief marás stb.
(#) nyekk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Külön PC raktam én is össze a születendő CNC nek,ezért voltam kíváncsi.Mert átolvasva a fórumot,azt szürtem le ,hogy a legjobb egy "szűz" gép,se hálózat,se megpakolva minden féle programmal,mert bezavarhat.
(#) nyekk válasza juhasz10 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Helló.
Alkalom adtán,ha elakadok valahol,kérdezhetlek?Persze ha nem jelent gondot.
(#) juhasz10 válasza nyekk hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Persze, ha tudok segítek.
Következő: »»   305 / 374
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem