Fórum témák
» Több friss téma |
Pont ilyet akartam venni 1 hónapja!
Lebeszéltek róla! Gyenge láncszem az egész konstrukció! Ismerkedésre jó, de ha azt kinövöd, akkor az egész kidobott pénz! Most ott tartok, hogy gyűjtöm az anyagot a saját építésű géphez!
Nagyon menő ahogy felnyitja a dobozt.
Szerintem műanyag alkatrészek, hiányzó csapágyak, béna tengelykapcsoló, gyenge marómotor, túl pici méret.
A munkaterület az egy dolog, illetve igény, pénztárca kérdése!
Ez a mechanika inkább lézergravírozónak való. Ami nekem most tervbe van, mert nem akartam túl magasra tenni a lécet, illetve a belefektetendő összeg se legyen eget verő, az egy 500x300x100-200 környéki munkaterület! Ennek összerakása bolti áron számolva fél misi felé fog hajlani! Szerencsére nem kell mindenért boltba menni! Aki ilyet kis cnc-t szeretne, az minden hónapban tegyen félre egy huszast, bő fél év múlva meg kezdjen el nézelődni, és közben tömje tovább a malacot!
Mi kerül azon fél millióba, főleg úgy, hogy vannak hozzá dolgaid?
Akkor olcsóbb...
Ha elkezded összeszámolni a vázat, a lineárisokat, hajtásokat, vezérlőt, marómotort, gyorsan röpködnek a tízezrek!!
Ja, a világ összes pénze sem elég, ha az ember elkezd CNC-ket és a hozzá való cuccokat gyűjtögetni.
Mondjuk az igaz, hogy a lineáris sínek és kocsik aranyárban vannak valamiért. Nem tudom mi kerül azokon annyiba. Nem tudom mennyire használható alternatíva az OpenBuilds v-slot kocsival, hogy az milyen pontos és mennyire lehet strapabíró. Olcsóbbnak olcsóbb konstrukció az tuti, mert a sín megvan a vázzal együtt, csak a fentiek kérdésesek vele kapcsolatban.
Mihez?
Alura nem való. Nyákot meg le kell ragasztani kétoldalas ragasztóval. Túl nagy az előtolás.
Rossz az összes beállítás. Nagyon amatőr. Hatvan fokos csavart 0.1mm maró szár 0.4mm forgácsolási szélesség. Túl mélyen mar, csak 0.03- 0.04 lehetne a marási mélység.
De szerintem ezzel a konstrukcióval nem biztos hogy, 0.03 pntosság elérhető.
Egy kis eredményem. Négyzet középpontjának bemérése.Video a youtubon
Szia. Honnét lehet beszerezni egy ilyen kütyüt?
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2022
szia, én kínából vettem az aliexpress-ről. Ha van időd, meg is lehet barkácsoni, sok leírás van, ha rákeresel a neten. A kütyü az csak az egyik része. Adaptálása a gépre egy hétvége ráment, de megérte. Linuxcnc vezérli a gépemet, egy kissé nehézkes a programozása, de nagyon sokmindent meg lehet csinálni vele, például ezt is. (Most jön a szerszámmagasság bemérőm is "tool setter", ezzel a 2 kütyüvel már gyorsan fog menni a szerszámcsere, meg a koordonáták bemérése) Linkek:Touch sensor
tool setter
Erre a kérdésemre nem kaptam számomra értékelhető válasz, de most megtaláltam!
Talán másnak is érdekes lehet a golyósorsó pontossági osztályok: Idézet: „ -DIN 69051-es szabvány: Az osztályozási csoportok a legpontosabb csoporttól: a P0-tól a P5ig tart, majd a T5-től folytatódik a T10-es, legpontatlanabb osztályig. A P-s csoportnak megfelelő minőségű golyósorsók a precíziós orsók közé tartoznak, míg a T-s csoport főleg anyagmozgatási rendszerekben ajánlottak. Precíziósan köszörült orsók a P0-P5, illetve gyakran T5 és T6 is beletartozik, a hengerlés pontosságának függvényében. Szerszámgépekben főleg a P-s minőségi megfelelésű orsók kerülnek beépítésre, középkategóriás gépeknél P3-P5-ig terjedő intervallumban. -japán JIS B 1192-es szabvány: C0 a legpontosabb, majd rendre C1, C2, C3, C5, C7, C8 és C10. A hengerelt orsókat a szabvány alapján egy „t” betűvel kell megjelölni, a hengerelt orsók általában: Ct7-Ct10. Középkategóriás gépeknél a beépített orsók általában: C3-C5. ”
Szerinted, csak kézi bemérésre lehetne használni? Tehát pl. egy ledet kapcsolna, JOG 0,001 előre míg világít vissza míg elalszik.....
Nem csak, ha megnézed az előbbi hozzászólásomban linkelt youtube videót, Automatikus mérésre használom és nagyon tetszik. Meg tudod határozni egy alkatrész éleit, sarkait vagy éppen a közepét, magasságokat. teljesen más horizontokat nyít, sokkal könnyebbé teszi a munkámat.
Előtte kézi beméréssel dolgoztam. Lassú fordulaton forog a szerszám, közelíted ameddig eléri, majd számolás, stb. Így is lehet, de érintőszenzorral meg makrókkal gyorsabb.
Én emiatt azon gondolkoztam el, hogy villamosan szigetelem a marómotort, vagy a tárgyasztalt!
Lámpával tudom detektálni az érintést!
Ezen én is sokat gondolkoztam (legjobb ötletnek az tűnt, hogy a marómotort textilbakelit lemezre szereljem, de végül 20 mm vastag alu lemez lett) az lenne a kézenfekvő, hogy a szerszámmal magával végezni a méréseket, de ez csak vezető anyagokkal működik, ha műanyagot marsz, akkor csak kell még egy eszköz. Minden módszernek megvan az előnye is meg a hátránya is. Az általam hasznát módszer minden anyagnál működik, bár hobbi kategóriához nem olcsó, valamint szerszámcserénél automatikusan újraméri a szerszám hosszát. Legalábbis ez az elmélet, de szerintem fog működni, majd megírom, ha megjön a szerszámbemérő.
Sziasztok!
Egy ilyet marómotornak? https://edigital.hu/felsomarok/bosch-professional-gkf-550-elmaro-55...752363
Mit szeretnél megmunkálni ? Az én gépemen 750w os makita élmaró van , fára terveztem de már graviroztam vele rozsdamentest is ....
Inkább azt mondom, hogy mindent is, de legalább nem sietek!
Nyákfúrót bele lehet applikálni? Van egyébként egy 1,1kW felsőmaróm, de azt nem használnám el erre!
Ha találsz hozzá 3,16 os pront bel lehet tenni de szerintem ezek a felsőmarók nem erre vannak kitalálva , valószinúleg tördelni fogja a keményfém fúrókat ...
Csak nyugiba! Mire szeretnéd használni a CNC-t? Szerintem nyákhoz egy 30/18-as ha kicsit átdolgozod bőven elég. Ha ajtólapot, fémet akarsz megmunkálni akkor kell a nagyobb motor.
Persze lehet nagy, erős gépet építeni de akkor nem csak a szerszámot hanem a spindlit is cserélgesd a munkáknak megfelelően.
Nagyonnyugivok!
Mi az a "30/18-as" ?? Én kicsi de erős gépet akarnék...
A 30/18-ra kutyatápot adott a g...
3018, úgy már van találat! Ha már csinálom, akkor értelmeset csinálok! A nyák "gyártás" csak egy kicsi szegmense lesz a feladatainak! A nyákot nem akarom marni, csak fúrni, ill. a maszkolást lézerrel égetni, vagy vágni. A munkaterületet úgy határoztam meg, hogy átlagos készülék előlap beleférjen! Tehát aluba, de akár vas lemezbe kell majd furatokat készíteni, esetleg ablakot vágni! Emellett műanyag, fa megmunkálás minden mennyiségben és formában!!
Ki hogy oldaná, oldotta meg a HOME kapcsolót?
Induktív mennyire jó megoldás? Mennyire jó az ismétlési pontossága? Mennyire kell annak pontosnak lennie? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
Én ezt használom, az ismétlési pontossága szerintem kb 5 századon belül van. Nekem ez elég.Bővebben: Link
Oldalról vagy szemből közelítesz hozzá?
Oldalról közelít rá. A ráközelítő alkatrész alumíniumból van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |