Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 22
(#) andris88 hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
sziasztok! segítségre lenne szükségem egy olasz cewal tipusú termosztátot szeretnék keringetőszivattyúval bekötni, valaki írja le nekem hogy kell. köszönöm.
(#) Bakman válasza andris88 hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Fényképezd körbe a termosztátot.
(#) Inhouse válasza andris88 hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
(#) Sanyi46 hozzászólása Jan 30, 2015 /
 
Vegyes tüzelési kazánon van egy Honeywell Micro BZ-2RL-A2N3 kapcsolós MMG-T85 tipusú csőtermosztát. Értelemszerűen a fázist "adja" a Grunfos UPS 25-40 tipusú keringető szivattyúnak.
A prpblémám ill. kérdésem az, hogy a termosztáttól jövő fázis a szivattyún az "N"jelű kapocsra van kötve, a nulla vezeték pedig az "L" jelü kapocsra!?
A szivattyú mükődik, 50-55 fok környékén kapcsol a termosztát.
Ez a bekötés gondolom nem normális.
(#) kadarist válasza Sanyi46 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Nem okoz problémát a nem betű szerinti bekötés.
(#) Sanyi46 hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
BRH csőtermosztát a keringető szivattyút kapcsolja a vegyes tüzelésű kazánon. Amikor bekapcsol egy led világit,hogy a szivattyú mükődik /a szivattyúra kapcsolt 230 V-t jelzi/
Bekapcsoláskor határozottan kigyullad, de amikor a termosztát kikapcsol, akkor a led "vibrálva" alszik ki. Az előző MMG-T85-ös csőtermosztátnál nem csinálta. Sikerült a feszültséget kikapcsolás pillanatában mérnem, a digitális műszer nem követte a "vibráló" fesz. változást.
Kérdezném, hogy egy ilyen jellegű bimetál viselkedhet-e így, ill. nem káros-e a "jelenség" tekintettel a szivattyúra?
(#) Tibor3 hozzászólása Feb 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy 2éve müködő vízteres kandallónk. Eddig tökéletesen működött. Most viszont ˝asszonykám" azt érezte, hogy RÁZ. A keringető szivattyú és a BHR tipusú csőtermosztát elektromos kötéseit átnéztem. Jónak találtam,de ha a kandallónak neki értetem a fázis ceruzát felvillan. Termosztát úgy van kötve, hogy a C-nek a bejövő fázis, 2-nek a szivattyúhoz menő. A külső fém csatlakozójához a földelés. Mellesleg az épületen a földelés nullásítva van. Nem tudom számít e ez, vagy hogy tudnám kideríteni mi okozza a problémát.
Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
(#) kadarist válasza Tibor3 hozzászólására (») Feb 19, 2015 /
 
Szia!
Ez a "földelés nullásítva van" eléggé rosszul hangzik! Nézesd át villanyszerelővel a védővezetők állapotát.
(#) zoltan72 hozzászólása Okt 28, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,egy WPR-90GE tipusú termosztát bekötéséhez vegyes tüzelésű kazánhoz,nyitott rendszer.Akárhogy kötöm be nem akarja kikapcsolni a keringetőszivattyút 30-40 foknál.Kérem ha valaki tud segítsen benne.Előre is köszönöm a hozzászólásokat.(Ha megoldható egy kicsit részletesen kérném a választ)
(#) skull87 hozzászólása Nov 28, 2015 /
 
Sziasztok,

vettem egy csőtermosztátot a keringető vezérléséhez, azt akarom, hogy eléri a 40fokot kapcsoljon be a szivatyú és ha visszahűl akkor kapcsolja ki.

Még nem szereltem fel a kazánházban mert gondoltam tesztelem egy lámpával bekötöttem az utasítás szerint (1bemenő szál, 3kimenő hőmérséklet esetén az áramkör záródik) a bekapcsolás teljesen jól működik de viszont lehülésre nem kapcsol ki, mi lehet agond?

WPR-90GD a termosztát típusa

Köszönöm!
(#) Bakman válasza skull87 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Alapvetően az, hogy a csőtermosztát ennyire pontatlan. Egy-két kivétellel kb. ma már huladéknak számít már új korában is. Nincs mit tenni, olyat kell venni, amelyik programozható, digitális, azzal nem lesznek ilyen gondok.
(#) skull87 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
akkor hétfön vissza is viszem

van egy vezérlő egységem is mert előzöleg más felállásban volt a terva s zerelésre és így megmaradt, gondoltam arra is, hogy termosztátként használom de nem jöttem rá a működésére, állítgattam a höfok küszöböt de semmi nem kapcsolja a keringetőt...

amiről szó van egy Tech-reg hu21-d5 eleve puffervezérlésre való és 2 hömérséklet érzékelővel van ellátva ezek függvényében vezérli a keringetőt, esetleg ezt hogyan tudnám termosztátként használni,?
(#) Bakman válasza skull87 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Valószínűleg úgy, hogy csak az egyik szondát melegíted. Pontos infót nem tudok adni, a készüléket nem ismerem, adatlapot nem találtam.
(#) markus001 hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Szép estét!
Segítségeteket szeretném kérni.Nemrég egy fatüzelési kazán lett kiépítve nálunk és a rendszer úgy nézz ki,hogy két szivattyú van a rendszerben.Az egyik az puffertartályba nyomja a meleg vizet ez a része működik.azon akadtam meg,hogy van egy szivattyú a puffertartály felől, ami szállítaná a meleg vizet a lakásba.Az lenne a kérdésem,hogy a szivattyút,a csőtermoszt és a szobahőmérséklet szabályzott hogyan kellene elkötnöm,hogy ez a három dolog jól működjön??
Ha kell képeket is küldök róla. Előre is köszönöm.
(#) jimmi12 válasza markus001 hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Helo,

Nálam hasonló rendszer üzemel, kicsit egyszerűbben, a puffer és a kazán nincsen szivattyú, 5/4-es csővel "gravitációs" keringéssel működik. Én a csőtermosztátot sorba kötöttem a szobatermosztáttal, ha van meleg víz a kazánban és kell a fűtés a lakásba akkor kapcsol be a szivattyú, egyébként meg dolgozik a puffer tartályra.
(#) jger75 hozzászólása Okt 6, 2016 /
 
Sziasztok!
Vízteres kandallót építtettem. Mivel a padlófűtés közelében került rákötésre a rendszerre, a vízvezetékszerelő 2 kört csinált, az egyik egy termosztát és motor kör, aztán egy hőcserélő, azt hiszem azon van a másik termosztát, utána meg egy kör, még egy motorral. Ezen a körön van még egy elzáró, mint a radiátorokon, meg egy tágulási tartály, de ez nem annyira fontos szerintem.

A bekötés érdekelne, nem tudok a netről sem normálisat letölteni. A termosztát Honeywell aquastat L6188A, 3 rákötési ponttal, a szivattyú/pumpa pedig Wilo márka. Ott van felirat, N L és még egy pont, gondolom az a föld, mert 2 T van egymás felé fordítva. Ne röhögjetek.

Mit hova kell kötni? Elég, ha az egyik kört megmondja valaki, bár látom olyan szépeket rajzol itt mindenki.

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) tucsok67 hozzászólása Okt 17, 2016 /
 
Siemens RAM-TR2000M csőtermosztát érdekelne, 2 db-ra lenne szükségem, de megrendelés előtt tisztáznám, hogy biztos, hogy ez megfelelő lesz-e. Amire szükségem lenne: úgy kellene beszerelnem az egyiket, hogy ha eléri a mért hőmérséklet a beállított értéket, akkor bekapcsolja a vezérelt szivattyút, ha visszaesik a hőmérséklet, akkor pedig természetesen kikapcsoljon. Ehhez hogy kell kötni? A másikkal ellenkező a helyzet, azt úgy kell majd bekötnöm, hogy a beállított hőmérsékleti érték alatt zárja az áramkört, azaz kapcsolja az eszközt, tehát pont fordítva, mint az előbbi. Nézegetem a rajzot, de nem jöttem rá. Bizonyára mindkettő megoldható, csak a bekötésnél kell megfelelően eljárni Köszönöm a választ. Üdvözlettel: Horváth Béla
(#) Gafly válasza tucsok67 hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Ez egy közönséges váltóérinkezős mechanikus termosztát. Az egyik esetben a közös és a "melegre nyitó" a másik esetben pedig a közös és a "melegre záró" kivezetéseket kell használnod.
(#) Bakman válasza tucsok67 hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Ha még nem késő, inkább digitális termosztátot vegyél, ezek felett már eljárt az idő.
(#) proli007 válasza tucsok67 hozzászólására (») Okt 17, 2016 /
 
Hello! Én vettem anno két ilyen Siemens termosztátot, de őszintén szólva semmi jó tapasztalatom nem volt vele. Kézben tekergetve a gombot, remekül kapcsol, hiszterézise a skála szerint 2..3fok lehet. De beszerelve már szinte nem lehetett beállítani. Pedig nem túl nagy igény volt vele szemben, csak annyi, hogy 40fok felett váltsa át a szivattyút direktbe és valahol 30fok alatt váltson vissza a kazán felé. Vagy is mind három bekötési pontot használnom kellett + a földelés. Nos, ez nagy hiba, mert a szabályzógomb tekergetésekor az egész belső rész billen el. A vezetékek meg rá vannak kötve a mikrókapcsolóra és azok meg "ellenhúzzák". Így aztán nem is lehet beállítani, mert a hőtágulások miatt az egész belseje elmozdul. Először azt hittem hogy az első hibás és mivel volt tartalékom, felszereltem azt is. A helyet ugyan az lett. Berágtam, és vettem egy olcsóbbat, ami Comfort HCWPR-90GB típusú és ezzel semmi gondom nem volt, ma is megbízhatóan működik, pedig még a hőátadó pasztát (amit ehhez adtak, előzőhöz azt sem) alá sem kentem a jobb hőkontaktus érdekében..
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2016
(#) maszek0005 válasza tucsok67 hozzászólására (») Okt 17, 2016 / 1
 
Másra nem jó csak m....át dobálni. Ha nem vagyok észnél, elszállt volna a kazán miatta. Így én már csak ipari digitálisat használok

3.jpg
    
(#) kissroli hozzászólása Okt 18, 2016 /
 
Sziasztok probléma pedig gázkazán ezen található egy termosztát -kazánon kívül külön egy keringetőszivattyú-van egy szobatermosztát. Kérdezném a szobatermosztáttal a szivattyút vezérlem külön a kazánt vagy akazán sorkapcsárol a termosztát és szivattyú.A kazán kapott betápot gyujtószikra van.
(#) Gafly válasza kissroli hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Látom közeledik az idény.
Idézet:
„Kérdezném a szobatermosztáttal a szivattyút vezérlem külön a kazánt vagy akazán sorkapcsárol a termosztát és szivattyú.”

A "Szobatermosztát bekötése" topic-ben van hasonlóról egy szösszenet.
Mellesleg nagyon kevés köze van a kérdésednek csőtermosztáthoz és bekötéshez (bár egyiket sem láttuk).
Idézet:
„A kazán kapott betápot gyujtószikra van.”

És gáz?
(#) weend válasza maszek0005 hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Szia!
Te ilyet használsz csőtermosztát helyett? Ezzel vezérled a szivattyút?
(#) Bakman válasza weend hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Sok ilyet beépítettünk már, soha egyik sem mondott csődőt az évek alatt. Csak ajánlani tudom.
(#) maszek0005 válasza weend hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Igen, ilyet használok. Most jön a harmadik szezon, eddig panaszmentes. A szivattyút 70- fokon indítja, és 50- fokon állítja le, a kátrányosodás elkerülése miatt.
(#) weend válasza maszek0005 hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Ez érdekes, mert ez egy hűtésvezérlő.
(#) VIM válasza weend hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Szia! Ez biztos? Bővebben: Link
(#) Bakman válasza weend hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Hűtésre és fűtésre is programozható. Másrészt keringető szivattyú vezérléshez éppen a hűtési üzemmód kell. Felmelegszik a víz, bekapcsol, lehül, kikapcsol.
(#) maszek0005 hozzászólása Okt 19, 2016 /
 
VIM Mester! Bakman ! Köszönöm Nektek a támogatást, igazatok volt, hogy nem csak a szűkszavú válaszra kellett volna hagyatkoznom, hanem az adatlapot is fel kellett volna töltenem. Tisztelettel: Jani
Következő: »»   16 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem