Fórum témák
» Több friss téma |
A késleltetés akkor lenne lényeges ha félhíd lenne nem? Az a szerepe hogy ne nyissanak egymásra a fetek. Amúgy az 555 kimenete is elég bika magában, nem mélyültem bele a matekba de elképzelhetőnek tartom hogy direktben is tudja hajtani. Mondjuk a 20kHz lehet sok lenne már, de ha nem zavar hogy sípol kicsit lejjebb lehet vinni.
A hozzászólás módosítva: Pé, 12:30
A szaggatott vonallal keretezett rész a félhíd, nem az 555-ös IC része.
A FET-et 10 A-es terhelésre kell felkészíteni. Nem biztos, hogy a viszonylag nagy belső ellenállású 555-ös elég gyorsan ki tudja azt nyitni, könnyen ki lehet lépni a biztonságos területről (Safe Operating Area néven szerepel az adatlapokban).
Azt hiszem, az Aliexpress-től rendeltem kettő motormeghajtót semmi pénzért, be van építve az egyik, üzemel, idáig rendellenesség nélkül, átlag ~3A áramfelvétele van a motornak 24V-on.
A képeken látható, hogy egy 555 hajt meg kettő fetet, 300-300 ohm gate ellenállással, jó nagy frekvenciával... Mondjuk a fetek 6.5 mohm csatornaellenállásúak átlagosan a datasheet szerint, nem is melegednek ekkora áramtól.
Ok, meggyőztetek, feleslegesen gyártanak FET meghajtó IC-ket.
Mosfet félhídra gondoltam, pl kapcsolóüzemű táp. Ott kell a deadtime hogy ne nyissanak egymásra. Amúgy a ne555 ben totem pole kimenet van, 200mA abszolút maximum terhelhetőséggel.
Idézet: „Amúgy a ne555 ben totem pole kimenet van, 200mA abszolút maximum terhelhetőséggel.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |