Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy Regi akumulatorom es hallotam mar olyanrol hogy az akumator belsejebe elemeket belerakni kis butykolessel es a laptop mukodni fog.Az a kerdesem igaz ez es meeglehet csinalni?
Igaz. A cellák mellett viszont van egy elektronika, melyben előfordulhat bonyolítás, a cellákat ugyanis epromban tárolt paramétereik alapján kezeli, és adott esetben ehhez is hozzá kell nyúlni. Hogy a Dell i4100 akkuja ilyen szempontból mennyire egyszerű eset, azt nem tudom, még nem bontottam ilyen akkut.
Reszelgetni foltozgatni lehet.
De nem vagy előbbre. Hagyományos Elemeket nem lehet tölteni . Elemek kapocsfeszültsége se fog illeszkedni nagyon a meglévő akku kapocs feszültségéhez. Kapacitásuk is kevés és drága 2 3 4 elempakk árán uj aksit veszel. Ha elmeken inkább akkumulátorokat értenél amiket beraknál akkor se biztos jól jársz akkora méretűt és kapacitásút nem találsz ami beférn a régi helyére. Gyártó specifikációk azok a méretek, súlyok, kapacitások. Rakhatsz mellé esetleg zselés aksikat csak akkor túl nagy és nem lesz a házban .... de lehet tovább bírja mint az eredeti aksi ... feltéve ha kapocs feszültségre jó a 12volt vagy 6 volt. De ezek nem ilyen "kerek" értékek általában. Esetleg a külső táp csatira 1 külső 12/18 V akksi pakk. Mert a külső tápok 10-20 voltot küldenek be villanyt tipus/gyártó függően. De ekkor még nincs töltőd ... lemerülés figyelőd , külső hordtáska, nehezebb mint a gép -- stb ... No meg persze az egyébb belső akksi állapot figyelő és szabályzó elektronikákról nem is beszéltem ... Lassan megint 1 uj / után gyártott aksin áránál vagyunk ... szóval gondold át. Érdemes-e reszelni feleslegesen ?
Didymannal értek egyet. A dolog úgy működik, hogy az akksi házát szétszedik, majd az eredeti összehegesztett cellák kapcsolása alapján új cellákkal újra összeépítik és összeragasztják a házat. A gyári akku hivatalos bolti árának akár a feléből megúszható a dolog.
Én mindenképp azt ajánlanám, hogy szakemberhez vidd az akksit, egyrészt mert hegeszteni otthon nem fogod tudni a cellákat, másrészt meg egy tapasztalt szaki típus szerint, vagy a burkolat szétszedése után meg tudja mondani, hogy van-e valami "okos" elektronika az akksiban, ami a felújítást ellehetetleníti, vagy ha nem biztos benne, akkor felajánlja, hogy ha kész az akkupakk, viszed a laptopot és kipróbálod, s ha nem vagy elégedett, nem kell fizetned. (Én legalábbis ilyen korrekt szakikkal találkoztam eddig.) Pesten két céget tudok ajánlani, az egyik NiCD és NiMH, a másik Li-Ion cellákkal foglalkozik. Mindkettő nagyon korrektül dolgozik. Nem kizárólag laptopakksikkal foglalkoznak, barkácsgépek, videokamerák és egyéb akksiról működő kütyük áramforrásait is fel tudják újítani. Ha kéred, PÜ-ben tudom küldeni az elérhetőségüket, bár szerintem valami évekkel ezelőtti hsz-emben már említettem őket név szerint.
Pont nemrég néztem v*terán 1600ft egy cella,direkt laptop akkuba 3,8V 2400mA. Attólfügg mennyi kell a lapotpnak ennyit kell bele rakni.De szerintem ezis kb 14v-ot ehet szóval 3db legalább kell ami már több mint 7amper lenne,szóval gyárihoz képest elég bika akku lenne
De soros kötésben csak a feszültség adódik össze, az áram nem. Gondold végig, az akkuk összteljesítménye összegződni fog, ehhez a kötésnek megfelelően csak az egyik paraméter változhat meg, ha mindkettő változna, már lenne itthon örökmozgóm.
Szia!
Nekem rossz tapasztalatom volt az átalakításból. Toshiba laptop akkumlátorát (nem volt már tároló képessége csak adapterrel működött ) próbáltuk "átbűvészkedni" . Ahogy "átszereltük" a sorkapcsokon nulla lett a feszültség, és az is maradt az eredeti állapot vissza állításnál is. Véleményem szerint az akkumlátonál lévő elektronikát nem sikerült feléleszteni, szóval csak óvatosan. Üdv
Az említett eprom-ban tárolt adathalom. Ha nem "ismeri fel" a cellákat, nem is fogja engedélyezni őket. Van erre is megfejtés, picit bonyolultabb így.
Szia!
Igen erre gondoltam én is. Valószínű az elektronikát úgy tervezték, hogy ha a feszültségszint kritikusérték alá csökken (megbontják esetleg átakarják alakítani) nem működik tovább. Újra indítása házilag igen körülményes. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |