Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dell Inspiron 4100 akumulator

Témaindító: djjani007, idő: Okt 2, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) djjani007 hozzászólása Okt 2, 2009 /

Van egy Regi akumulatorom es hallotam mar olyanrol hogy az akumator belsejebe elemeket belerakni kis butykolessel es a laptop mukodni fog.Az a kerdesem igaz ez es meeglehet csinalni?
(#) didyman válasza djjani007 hozzászólására (») Okt 2, 2009 / 4

Igaz. A cellák mellett viszont van egy elektronika, melyben előfordulhat bonyolítás, a cellákat ugyanis epromban tárolt paramétereik alapján kezeli, és adott esetben ehhez is hozzá kell nyúlni. Hogy a Dell i4100 akkuja ilyen szempontból mennyire egyszerű eset, azt nem tudom, még nem bontottam ilyen akkut.
(#) Kera_Will válasza djjani007 hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Reszelgetni foltozgatni lehet.
De nem vagy előbbre.
Hagyományos Elemeket nem lehet tölteni .
Elemek kapocsfeszültsége se fog illeszkedni nagyon a meglévő akku kapocs feszültségéhez.
Kapacitásuk is kevés és drága 2 3 4 elempakk árán uj aksit veszel.
Ha elmeken inkább akkumulátorokat értenél amiket beraknál akkor se biztos jól jársz akkora méretűt és kapacitásút nem találsz ami beférn a régi helyére.

Gyártó specifikációk azok a méretek, súlyok, kapacitások.

Rakhatsz mellé esetleg zselés aksikat csak akkor túl nagy és nem lesz a házban .... de lehet tovább bírja mint az eredeti aksi ... feltéve ha kapocs feszültségre jó a 12volt vagy 6 volt.
De ezek nem ilyen "kerek" értékek általában.
Esetleg a külső táp csatira 1 külső 12/18 V akksi pakk.
Mert a külső tápok 10-20 voltot küldenek be villanyt tipus/gyártó függően.
De ekkor még nincs töltőd ... lemerülés figyelőd , külső hordtáska, nehezebb mint a gép -- stb ...

No meg persze az egyébb belső akksi állapot figyelő és szabályzó elektronikákról nem is beszéltem ...

Lassan megint 1 uj / után gyártott aksin áránál vagyunk ... szóval gondold át. Érdemes-e reszelni feleslegesen ?
(#) Stadi válasza djjani007 hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

Didymannal értek egyet. A dolog úgy működik, hogy az akksi házát szétszedik, majd az eredeti összehegesztett cellák kapcsolása alapján új cellákkal újra összeépítik és összeragasztják a házat. A gyári akku hivatalos bolti árának akár a feléből megúszható a dolog.

Én mindenképp azt ajánlanám, hogy szakemberhez vidd az akksit, egyrészt mert hegeszteni otthon nem fogod tudni a cellákat, másrészt meg egy tapasztalt szaki típus szerint, vagy a burkolat szétszedése után meg tudja mondani, hogy van-e valami "okos" elektronika az akksiban, ami a felújítást ellehetetleníti, vagy ha nem biztos benne, akkor felajánlja, hogy ha kész az akkupakk, viszed a laptopot és kipróbálod, s ha nem vagy elégedett, nem kell fizetned. (Én legalábbis ilyen korrekt szakikkal találkoztam eddig.)

Pesten két céget tudok ajánlani, az egyik NiCD és NiMH, a másik Li-Ion cellákkal foglalkozik. Mindkettő nagyon korrektül dolgozik. Nem kizárólag laptopakksikkal foglalkoznak, barkácsgépek, videokamerák és egyéb akksiról működő kütyük áramforrásait is fel tudják újítani.

Ha kéred, PÜ-ben tudom küldeni az elérhetőségüket, bár szerintem valami évekkel ezelőtti hsz-emben már említettem őket név szerint.
(#) Flatlander hozzászólása Okt 2, 2009 /

Pont nemrég néztem v*terán 1600ft egy cella,direkt laptop akkuba 3,8V 2400mA. Attólfügg mennyi kell a lapotpnak ennyit kell bele rakni.De szerintem ezis kb 14v-ot ehet szóval 3db legalább kell ami már több mint 7amper lenne,szóval gyárihoz képest elég bika akku lenne
(#) didyman válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 2, 2009 /

De soros kötésben csak a feszültség adódik össze, az áram nem. Gondold végig, az akkuk összteljesítménye összegződni fog, ehhez a kötésnek megfelelően csak az egyik paraméter változhat meg, ha mindkettő változna, már lenne itthon örökmozgóm.
(#) atya28 válasza djjani007 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!
Nekem rossz tapasztalatom volt az átalakításból. Toshiba laptop akkumlátorát (nem volt már tároló képessége csak adapterrel működött ) próbáltuk "átbűvészkedni" . Ahogy "átszereltük" a sorkapcsokon nulla lett a feszültség, és az is maradt az eredeti állapot vissza állításnál is. Véleményem szerint az akkumlátonál lévő elektronikát nem sikerült feléleszteni, szóval csak óvatosan. Üdv
(#) didyman válasza atya28 hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Az említett eprom-ban tárolt adathalom. Ha nem "ismeri fel" a cellákat, nem is fogja engedélyezni őket. Van erre is megfejtés, picit bonyolultabb így.
(#) atya28 válasza didyman hozzászólására (») Okt 3, 2009 /

Szia!
Igen erre gondoltam én is. Valószínű az elektronikát úgy tervezték, hogy ha a feszültségszint kritikusérték alá csökken (megbontják esetleg átakarják alakítani) nem működik tovább. Újra indítása házilag igen körülményes. Üdv
(#) djjani007 hozzászólása Okt 6, 2009 /

Hat Koszi a segitsegeket meg a felvilagositast,szerintem veszek egy ujjat mert azokbol a kiadasokbol kitelik egy ujj...Hat ez van.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem