Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DesignSpark SCH-PCB tervező
Lapozás: OK   2 / 4
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Szia!
Lehet erre gondolt: Bővebben: Link
Belépsz a neveddel, és a kododdal, aztán ha be léptél, meglátod az activation-t és beírod a sorozat számodat
(#) mrobi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Nem értem ezt az egészet. Most hogy van. Felraktam a programot. Regisztráltam erre az oldalra. Ott kéri a sorozat számot. Oda pontosan milyen számot kell írni?
(#) bundyland válasza elektromos hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Így van erre!
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Ebben nem tudok segíteni, de a help-et nyisd meg, és ott kell hogy legyen valami szám sorozat. Azt kell be írni. Azért nem emlékszem már rá, mert kb 2 hete volt. Nekem egy perc alatt kész volt minden.
(#) mrobi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Értem már. Köszönöm sikerült. Most már csak meg kell vele ismerkednem.
(#) elektromos hozzászólása Nov 26, 2011 /
 
Egy jó tanács a telepítésnél. Telepítés előtt készítsünk egy DesignSpark könyvtárat a D, vagy más meghajtón. A lényeg, ne arra, melyen a WIN fut.
Az első kérdésnél telepítésnél hova telepítsen, az mehet a C: -re, de a következő kérdésnél a létrehozott könyvtárba telepítsünk. Oda teszi a library-t és más könyvtárakat, melyeket használunk. Mikor létre hozzuk a kis rajzainkat, előtte célszerű egy újabb könyvtárat létrehozni, pl.: kapu1, vagy amilyen témában készítjük a schematikot, és a pcb-t. Mikor mentjük a project-et, akkor tegyük abba a mappába. Az előnye az egésznek, hogy ha a WIN-t újra telepítjük, nem vesznek el a létrehozott library-k, projectek.
(#) mrobi hozzászólása Nov 26, 2011 /
 
Máris elakadtam. Megcsináltam a kapcsolási rajzot. Elkezdtem tervezni a nyákot. Rájöttem hogy hiba van a rajzban. Javítottam. De a "gumiköteleket" nem javítja. Nem frissíti nyáktervezőben a változásokat.
(#) mrobi válasza mrobi hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Rájöttem. Tools->Schematic/PCB check
(#) gyök2 válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Újabb bizonyíték hogy létezik valamilyen lábszám korlátozás, ami lehet hogy csak később fog élni.
(#) elektromos válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Lehet, az 1 négyzetméter korlátozás mellé megy a pin korlátozás is, hogy ne lehessen azért 1 millio pint használni
(#) mrobi hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Nálatok működnek a "gumikötelek" rendesen? Mert nálam nem akarnak eltűnni. Hiába kötöm be ott marad. Rakok fel képet hogy lássátok. A képen a kondi, nyomógomb, elem össze van kötve. De a gumikötél ottmaradt.

problema.JPG
    
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szerintem valami szisztéma szerint kell bekötni a program szerint, de én nem aggódom ezen, mert ha a gumi vonal ott marad, és látod , hogy be van rendesen huzalozva, akkor lépj rá a gumi vonalra, és delete. Ha nem vagy biztos benne, csinálj rá egy gyors schematik/pcb check-et. Ha kihagytál valamit,ugy is reklamál
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Nézem a rajzodat, de az SW1 kapcsolónál, miért csak 1 vezeték van? Lehet én látom, de a kapcsolónál általában 2 vezeték szükséges
(#) IMi válasza mrobi hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szia!
Olyasmit keress, hogy "optimise nets", persze csak akkor tünteti el, ha valóban be van kötve.
(#) mrobi válasza elektromos hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Ez meg a másik probléma. Be van kötve a kapcsoló mind a 2 lába de csak az egyiket rajzolja be. De nem tudom miért.
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Mert ezek a kapcsolok belül össze vannak kötve
Tedd átt egy másik lábra a rajzon, és ugy próbáld.
(#) mrobi hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Sziasztok. Valamelyikőtök próbált-e már teli földet használni? Mert én kísérletezgetek vele de nem az igazi. Valamiért nem lehet neki nevet adni.
(#) elektromos válasza mrobi hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Szia!
Ezt olvastad?
Programban---HELP--- TUTORIALS---DESIGN TUTORIALS
A 45-ös oldaltol olvasd átt. Ha nem tiszta valami, akkor a youtube-on vannak oktató videok is.
(#) gyök2 hozzászólása Nov 29, 2011 /
 
Na megtaláltam a lábszámkorlátozást. 500 láb. Szerintem ez hobbi szintre bőven elég, de lehet hogy tévedek.

500 láb.jpg
    
(#) elektromos válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Látom tudsz Angolul. Meg kérdezhetnéd a gyártó oldalán, hogy akkor van, vagy nincs korlátozás?
A másik meg az, hogy 500 láb is rengeteg. Nem hiszem, hogy PC-alaplapot tervezek
A fordítással hol tartasz?
(#) shield válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Szia!

"Elektromos" ajánlotta ezt a progit a SprintLayout topikban, ha végeztél a magyarítással, kipróbálom. Kb. mikorra várható a fordítás?
(#) bbb válasza gyök2 hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Ez a fordítósdi szép és jó dolog, csakhogy nem teljesen kóser Te magát az exe-t módosítod, így mivel ez nem opensource progi, ezért tulajdonképen belekontárkodsz, átírod bizonyos részeit (innen azért nem sok lépés kellene hozzá, hogy akár nagscreen is eltűnjön az indításból).
Nem azt mondom, hogy nem jó amit csinálsz, de lehet, hogy a program készítői nem örülnének neki, ha megtudnák és nem szeretném, ha ebből bajod lenne. Emiatt én azt tanácsolom, hogy írj a készítőknek egy szép levelet, amiben felajánlod, hogy lefordítod a programot, illetve érdemes lenne a nyelvválasztás lehetőségét beletenniük (akár inifájlt, vagy xml-t használva), ahogy egy komolyabb programhoz illik is.
Én írtam is nekik, hogy jó lenne, ha lenne benne nyelvválasztás opció xml beolvasási lehetőséggel, meglátjuk reagálnak-e rá (igazából ez lenne a legjobb mindenkinek, kíváncsi vagyok foglalkoznak-e a kérdéssel).
(#) gyök2 válasza elektromos hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Sajnos nem tudok angolul mindent a google fordítóval csinálok és többször kipróbálok minden funkciót hogy azt csinálja e amit odaírtam. Így egy kicsit lassan haladok.
(#) gyök2 válasza bbb hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
Nem az exe-t kell birizgálni. Van benne egy Resources_ENU nevű dll ez tartalmaz minden szöveget.
(#) gyök2 válasza shield hozzászólására (») Nov 29, 2011 /
 
A menük és a párbeszédablakok már kész vannak már csak a string-eken kell átrágnom magamat. 61578 db van benne, aminek a jó részére nincs is szükség mert az az ingyenes verzióban nem látszódik. Csak az a baj hogy össze van kutyulva minden így végig kell mennem minden egyes soron.
(#) bbb hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
Sziasztok!

SMD ledet próbált már valaki belerakni a kapcsolásába? Mert valahogy sehogy nem találok olyan komponenst, ami kellene... Egyetlen led komponens amit találtam, az 5mm piros, ami nekem nem az igazi. Persze alkalmazhatnám az ellenállásos trükköt is (fizikailag ugyan akkora méretű alkatrészt belerakni a tervezés idejére), de az igazi erőszaknak tűnik.
Ha valakinek van hozzá könyvtára, amiben benne van pár smd méretű led, akkor az megoszthatná velem...
(#) mrobi válasza bbb hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Nagyon könnyen össze lehet rakni. A kapcsolási rajzokat és a tokrajzokat külön kezeli. Ezért csak hozzá kell rendelni a led rajzához egy ellenállás tokozását és kész. Milyen tokozású smd led kellene?
(#) elektromos válasza bbb hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Próbáld ki ezt : LIBRARY---PCB SYMBOLS---és ott van egy lefelé gördülő menü (library) és ott keresd meg az sm.psl könyvtárat, ebből csemegézhetsz. Mint az elöbb mrobi is írta, párosíts egy led kapcs. rajzot, a neked méretileg jó PCB tokkal. Ha pont azt a méretet nem találod, akkor sincs gond, mert ott az EDIT gomb és azt az alkatrészt mely közel áll az elképzelésedhez, azt egyszerűen áttszerkeszted, és elmented más néven. Utánna a LIBRARY--COMPONENTS menüben tudod összefűzni a schematik, és pcb ábrákat. Tovább tartott leírni, mint elkészíteni
(#) bbb válasza elektromos hozzászólására (») Dec 2, 2011 /
 
Köszi mindenkettőtöknek, mire megírtátok, már rájöttem és meg tudtam csinálni.

Közben szkájpoltunk egy jót elektromossal és sikeresen megfejtettük a 3D szerkesztő dolgait. Nem egy nagytudású a dolog, de azért használható. Egyetlen gondja, hogy csak egyetlen objektumot lehet benne létrehozni egy alkatrészhez, azaz pl. többszínű már nem lehet. Tehát vagy az előre beépített változatok valamelyikét használja az ember, vagy ha bonyolultabb alapformájú alkatrészt tervez, akkor az csak egy "extrudálást" tud (meg a lábakat). Majd ahogy időm engedi ezt megcsinálom egy apró leírás keretében is, hogy érthetőbb legyen, amit most gyorsan legépeltem...
A lényeg, hogy -egyelőre- összetettebb dolgokat nem lehet vele csinálni.
(#) bbb hozzászólása Dec 5, 2011 /
 
Mivel magam se értem teljesen, hogy mi miért nem működik, ezért használható leírást nem fogok tudni készíteni a 3D részhez (kihullik a maradék hajam is, mire bármit is összerakok benne).

Cserébe itt van a PLCC2-es tokozású SMD LED (avagy TOPLED) használható változata, amit most gyorsan összeraktam.

Ami furcsa (és emiatt se tudok jó útmutatót adni), hogy pl. hiába változtatom a lábnál az értékeket, a 3D ábrán nem történik semmi, egyedül a színe hajlandó változni. Az alakzatnál persze a módosításoknak van hatása, de ugye összetetteb dolgot már nem enged... Pl. ezért nincs a kis karika a tetején.
A PCB rajzolatnál a PAD mindig az egyéb rajzok felett jelenik meg a preview nézetben (szerkesztőben hiába is teszem legelölre), de ezzel együtt lehet élni.
A "Symbol origin" adja meg, hogy a feliratok hova kerüljenek, de az ábrát célszerűen a "System origin" köré kell rajzolni!

Azért az vicces, hogy az olyannyira reklámozott 3D részhez sehol nincs egy használható útmutatójuk... Viszont az alkatrészkönyvtár útmutatója kifejezetten jól összerakott doksi

topled.zip
    
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem