Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   1 / 45
(#) Sly hozzászólása Máj 19, 2008 /
 
Sziasztok!A minap kerult hozám egy digitáis fényképezőgép tipusát illetve Benq dc c741i.Lelett ejtve és bevolt szorulva az optikája vagyis ott elöl az a rész amit kitol meg behuz pl zoomoláskor!Sikerült addig eljutnom hogy megjavitottam az optikát vagyis már nincs beszorulva viszont nemüködik igysem mivel már valaki belenyult aki nemértett hozá és eléggé elrontotta az optikát!Vagyis van ott belül az optikában két mikrokapcsolo azok akor kapcsolnak át mikor bekapcsolom a gépet és a két mikrokapcsolo közül az egyik egy sötétitőt huz a lencsére a másik viszont egy átlátszo vlmilyen szines foliaszeruséget....Na ezek a kis mikrokapcsolok meg a körülöttük lévo mechanikai alkatrészek torpára mentek...Nemlehet javitani!Nemlehetne valahogy megkerülni ezt a részét a gépnek és kihagyni a vezérlésböl hogy ezt ne figyelje ? mert gondolom ezért nem indul be!A fókasza az kitünő csak ott az optika nem tökéletes azsem lene baj h a nem zoomolna csak müködjön....Ha valaki javitot már ilynet vagy tud segiteni várom a hozzászolását!Előre is köszi!
(#) (Felhasználó 1947) válasza Sly hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Szia !

Teljesen mindennapi a történet,lassan minden laikus elektronikai javitásokkal foglalkozik,mert ez olyan "trendi".

A kérdést meg is válaszoltad magadnak:nem lehet javitani.
Add vissza a tulajnak,és mond el neki hogy ez azért van, mert a hülyesége szorgalommal párosult.
Én már be sem vállalok olyan javitást, amit előttem berhált valaki,sok kellemetlenségtől kimélem meg igy magam.

Üdv! Luki
(#) 925 válasza Sly hozzászólására (») Máj 21, 2008 / 4
 
Hello
Mint ahogy "Luki" is írta nem lehet javítani, házilag szinte lehetetlen, főleg ha még alkatrész is kell hozzá.
Javítottam már digitális fényképezőt én is amit pofára ejtettek és a mechanika kicsit megadta magát, de nem tartozik az élményeim közé! (végül is sikerült megcsinálni, szerencsére nem kellett alkatrész hozzá)
Szerintem is add vissza a tulajnak, és vegyen másikat, és jobban vigyázzon rá!
(#) perlaci hozzászólása Jún 26, 2008 /
 
Üdv
Panasonic lumix gépem külső vaku vezérlése megadta magát. Van valakinek rajza hozzá vagy tudjátok e mi száll el benne, tranyó vagy tirisztor? Még nem szedtem szét várom atanácsot hátha volt már valakinek dolga vele.
Ja én szakmabeli vagyok.
(#) Solt85 hozzászólása Júl 14, 2008 /
 
Hali !

A segítségeteket szeretném kérni:

Van egy Samsung Digimax 360 típusú digitális fényképezőgépem, már nem mai gyerek (4-5 éves), körülbelül egy féle éve jelentkezett egy olyan probléma hogy amikor bekapcsolom fényképező módba akkor a kijelzőjén zavaros kép jelenik meg, és fényképezés után a kép is zavaros.... aztán néhány bekapcsolás múlva mintha misem történt volna működik rendesen..... (a baj az hogy néha a ki/be kapcsolás sem sesgít).... Szerintetek mi lehet a baja ? Nyílván valami elektronikai probléma, csak nemtudom mi, meg hogy mitől javul meg.... ? Lehet egyáltalán ezzel vmit csinálni ?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.: Zsolti
(#) emerix hozzászólása Júl 28, 2008 / 1
 
Sziasztok!
2005-ben vásároltam Sanyo Xacti digitális fényképezőgépet. Pár napja a készített képek sűrű csíkosak de a videófelvételek viszont jók.
A gép összes funkciója jó csak a rögzített képek csíkosak. Mellékeltem képet is.
A forgalmazó már nem foglalkozik ilyen márkájú termékekkel, a budapesti szervíz kéri, hogy küldjem el s majd adnak árajánlatot. Helyi szervízben annyi bíztatást kaptam, hogy a munkadíj 15.000 Ft körül lesz + CCD ??? ára.
Nekem kukagyanús a dolog, ennyit szolgál egy 80.000 Ft-os gép?
Tud valaki valamit érdemben hozzászólni?
Köszönettel:
emerix
(#) Pixi hozzászólása Aug 16, 2008 / 1
 
Hali!
Van egy digitális fényképezőm amivel az a probléma, hogy ha kell vakut használni, akkor a 2700 mAh-es akksit is max 10 kép után leszívja(vagyis nem egészen) és kiírja, hogy az elem lemerült!
Vajon mi lehet vele a gond? Szotveres lehet a probléma, vagy valami a vaku környékén van és azért vesz fel ekkora feszt?
Amúgy új duracellel azt lehet mondani be se kapcsol!
Ha valakinek van valami tippje mi lehet a gond kérem segítsen!
(#) hali hozzászólása Aug 27, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy Trust digifotó masinám a következő hibával: a vakuja nem okés vagyis vagy túl sok vagy túl kevés illetve egyáltalán nem villan. Így a vakuhoz szükséges képek használhatatlanok lesznek. Én nem nagyon konyítok az elektronikai cuccok javításában. Nem is akarom magam javítani. Kérdésem Budapesten létezik-e ezzel a típussal foglalkozó szervíz? Illetve mi lehet a gép baja? Kb. mennyi összegre számíthatok a javításnál?
Köszi!
(#) lgyk válasza Pixi hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Hi!

Ha nem melegszik nagyon a gép vakuzás közben, akkor gyanítható, hogy az akksi a bűnös. Nekem is vannak olyan akkujaim, amik már az AF segédfényt sem bírják el...
(#) lgyk válasza hali hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Hi!

Ez a gyártó erősen kínainak hangzik, szerintem nem igazán foglalkoznak vele a szervizek (vagy csak sok pénzért). Ha nem vagy jártas az elektronika terén, akkor ne nagyon javítsd (vagy csak az itteni hasonló topikok áttanulmányozása után), mert a vaku tápkondenzátora kb. 300 V-ra van töltve, és ez a feszültség az elemek kivétele után is bennemarad.
(#) hali válasza lgyk hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Szia!
Sajna nem akku hiba, ezt már kizártam.
Köszi!
(#) hali válasza lgyk hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Szia!
A márka nem kínai, bár gyártani biztos ott gyártották Manapság mindent kínába gyártanak. Hát reménykedem hátha mond valaki valami érdekeset. Egyébként Trust Márkaszervíz Magyarországon nem létezik, legalább is nem találtam a neten! Ha valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni, hogy hol van Trust márkaszervíz Magyarországon azt megköszönném!
Köszi a válaszod!
(#) vtsoftware hozzászólása Aug 31, 2008 /
 
Sziasztok

Nemrég (kb. másfél éve) vettem egy Samsung S760-as fényképezőt. Gari már nincs rajta sajnos.

Ugye ennek olyan lencséje van hogy "kijön a gépből".
Namost, én h_lye, én b@rom állat (és most nem írom mit mondanék magamra) megfogtam és tekergettem hogy élesebb legyen a kép... a fene enne meg. Nagyon bánt mert jó kis gép nagyon.
A kép most homályos, ha zoom-olok akkor kb. középtályon kiélesedik a kép.

Viszont, ami nagyon megilyeszt, mielőtt szórakoztam vele akkor mikor kiengedtem a zoom valamelyik gombját vagyis zoom után volt egy kis hang. Akkor élesítette ki a képet. Most pedig a zoom végén egy kisebb búgás van, mintha egy pici motor benne erőlködne. Nem merem erőltetni, lehet többet árt mint használ.

Kérnélek titeket, segítsetek hogy lehetne helyre hozni mert nagyon bánt... ha tudom nem csinálom. Egy h_lye állat b@rom vagyok...
(#) vtsoftware válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Erre eddig én is gondoltam... ebéd után megkukkantom.
(#) fongab válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Ha, márt teljesen lemondtál a gépről, akkor szedd szét. Sok csavar, műanyag fül, tartja össze.
Gyerek, takarítani szerető anyuka/feleség ne legyen a közelbe. Mert órákig keresheted a szemetesbe, azt a alkatrészt, ami nekik csak szemét. Vagy a gyereknek, jó játék.
Ha, az alkatrészeket csoportosítod, egy doboz hátfal alkatrészek, egy doboz, objektív felőli alkatrészek. És így tovább, akkor összerakásnál könnyebb megtalálni, mi hová való.
VIGYÁZZ ha vaku is van a gépbe, akkor a kondit, ki kell sütni. feltöltve akár 300…450V is lehet. Kellemetlen, ha rámarkolsz. Kisütés 230V/15….40W izzó a kondira rátartva. Többször megismételni!
Sok rugó, van a gépbe. Ezek tudnak repülni, pótolni nem egyszerű, oda kell figyelni.
A lencséket nem összefogdosni nehéz foltmentesen meg tisztítani. A lencse, szétcsavarás előtt, jelöld össze. Álltalába, több bekezdésű menet van, rajta.
És sok sikert.
(#) vtsoftware válasza fongab hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Épp kérdezni akartam hogy mire vigyázzak, de így már nem kérdezek semmit.
Rendben, köszi szépen
(#) vtsoftware válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Helyzetjelentés... csak mert foglalkoztatok velem
Sikerült szétkapni a gépet és miontha megtaláltam volna a hiba okát.
Van egy icipici a lencseével párhuzamosan, ami egy olyan lencsetartó műanyagot mozgat, gondolom én fel és le, amiben van egy "fejjel lefelé fordító lencse".
Namost, ennek a motorocskának van egy rudacskája ami borzalmasan vékony menetes. Ezen van egy műanyag pöcök, ami mozgatja a lencsetartó műanyagot.

Hogy tudnám Óóóóóóvatosan megforgatni a motorocskát hogy ne tegyek kárt sem benne se ne rontsam el a menetet?

Mivel? Annyira apró hogy kézzel nem is tudom megfogni...
(#) berzeliusz hozzászólása Szept 4, 2008 /
 
Sziasztok!
Canon EOS D400 gepemet beleejtettem a sos tengervizbe, ez nagyon nem teccett neki .
A Canon markaszerviz nem tudta javitani.
Tudnatok segiteni egy megbizhato szerelövel, aki talan meg tud birkozni a feladattal
Nagyon halas lennekk. PLIZZZ
Szep napot Nektek
(#) Szabó Péter válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Szia!
Sajnálattal olvastam, a fényképezőgéped hibáját. Remélem sikerült meggyógyítanod. Sajnos az én ugyanilyen típusú gépemre ráültek, és a kijelzője meghalt. Arra gondoltam, hogy amennyiben nem sikerült megjavítanod, megvenném tőled a gépedet.

várom válaszod: szabop00@freemail.hu címre

(#) vtsoftware válasza Szabó Péter hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
A gépet remélem hogy sikerül majd megjavítanom, mert egy teljes lencserendszert veszek bele. Csak alkatrészt nem tudtam szerezni hozzá. A lencserendszer már le is van fixálva, mostmár csak pénz kéne rá.
Úgyhogy bocs, de nem eladó a gép.
(#) freggi válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Szia.
Nekem is ez a problémám mint az elöttem szólonak...azzal a különbséggel h. nekem senki nem nyúlt még hozzá..igazából nem is tudom h. érdemes mert beszéltem az egyik szoni boltal telefonon és mondták szerintük nem érdemes megjavítatni!múlt évben vettem csak sajnos nem találom a jótállását!
Sony Dsc-S650 a gép tipusa.ennek a gépnek van 2 ilyen optikai nagyítása..és szerintem a külsővel lesz v.mi gond..mert amikor leesett az szorúlt be egy kicsit
Te hol vállalsz ilyen javításokat?
Adsz nekem egy elérhetőséget?
Várom válaszod!
üdv.
Freggi
(#) freggi válasza 925 hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Szia.
Még annyit szeretnék h. amikor kapcsolom/nám be a gépet akkor egy pici kis hangot lehet hallani ha jól figyelünk.
olyan mintha v.mi nem akarna beleakadni ahova kéne és ezért nem tudja v.húzni az optikai zoomot!
Várom válaszog!
Köszönöm
(#) Alexandra hozzászólása Szept 21, 2008 /
 
Sziasztok!

Nekünk is Samsung S760-asunk van. Az a probléma, hogy egyszerűen nem kapcsol be, azóta, hogy (már nem először) USB-vel csatlakoztattam a géphez. Biztonság kedvéért megnéztem az elemet, azzal nem lehet gond. Szétszedni meg nem akarom vaktában. A kézikönyv meg semmit nem ír...

Köszönöm a segítséget!
(#) Szabó Péter válasza Alexandra hozzászólására (») Szept 25, 2008 /
 
Szia!
Sajnálattal olvastam, a fényképezőgéped hibáját. Remélem sikerült meggyógyítanod. Sajnos az én ugyanilyen típusú gépemre ráültek, és a kijelzője meghalt. Arra gondoltam, hogy amennyiben nem sikerült megjavítanod, megvenném tőled a gépedet.

várom válaszod: szabop00@freemail.hu címre
(#) elen hozzászólása Szept 25, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy Olympos FE-115-ös digitális fényképező gépem, és a napokban olyan dolgot produkál, hogy amikor berakom a vadi új ceruzaelemet, akkor bekapcsol-ha bekapcsol-de pár másodperc múlva kijelzi, hogy az elem lemerült, és kikapcsol a gép. Egyszer-egyszer a kijelzője is bevibrál.
Tud valaki segíteni? Javítható szerintetek? A szervízben 13.000Ft-ért átvizsgálnák. Egy kicsit sokallom érte.
(#) elektrocad válasza elen hozzászólására (») Szept 25, 2008 /
 
Nekem is van egy digi fényképezőgépem. Ceruzaelemmel az sem működik, csak ugyanolyan méretű (AA) tölthető aksival. Én 2100 mAh-sat használok. Erre azonnal rájöttem, amint lemerült a géphez kapott spéci elem. Általában az egyszerű ceruzaelemeknek nincs meg a szükséges kapacitásuk és nem tudnak leadni megfelelő áramot feszültségcsökkenés nélkül. Kapható a fényképezőgépbe való szárazelem is, de pénzben jobban megéri 2-3 szett aksi meg egy töltő.
(#) elen válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 25, 2008 /
 
Szia!

Eddig viszont nem volt semmi gond velük. Újratölthetőt is elfogadta. Nem tudom mit csináljak, mert már össze-vissza telefonálgattam és 10E Ft alatt hozzá sem nyúlnának a géphez. +még az esetleges alkatrész csere. Hát... nem tudom.
És ami a furcsa, hogy néha a kijelzője is bevibrál.
Azt hiszem kuka lesz a vége.
(#) Szabó Péter hozzászólása Szept 26, 2008 /
 
VÁSÁRLÁS
Egy samsung 760 fényképezőgépemre ráültek. a kijelzője elrepedt. Olyan megoldást keresek, ha valakinek van egy hibás gépe megvásárolnám, vagy ha tudtok kijelzőt adni akkor azt is megvenném. Ha van jó ötletetek várom. Köszi.

(#) Feri007 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 26, 2008 /
 
Nem a kérdésre válaszolok, és meg fogsz sértődni: szar a géped. Ha jó lenne, a 2x1,2V-ból is ki kellene tudnia venni a megfelelő energiát.
Az akksiknak sokkal kisebb a belső ellenállása, a terhelést jobban birják.
(Volt egy szutyak HP gépem, az csinált ilyet. Most Canon van, akkor áll le, mikor az akksik tényleg kimerültek.)
(#) Feri007 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 26, 2008 /
 
Idézet:
„Köszi! Ezzel aztán sokra megyek..”

Bocsi... Nem kell 60ezres, a 25ezres Canon is tudja ezt.
Következő: »»   1 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem