Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   2 / 45
(#) titi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 26, 2008 /
 
Hali!
Megnyugtatlak, nem csak a márkás gépek tudják ezt.
A hugom még sulinetre vett anno egy Yamada-t, és a mai napig nagyon szépen megy két aksival.
Esetleg próbáld meg nagyobb kapacitásúval.
(én többnyire 2500-ast használok, bár van 1200-es is.)
(#) Alexandra válasza Szabó Péter hozzászólására (») Okt 4, 2008 /
 
Szerencsére most már lassan vége ennek a nagy herce-hurcának... Elvittük oda, ahol vettük, onnan meg szervízben került, és bár nem volt rá garancia, mégis ingyen megcsinálják. 'Végre' találkoztam rendes, segítőkész magyar emberrel. Szóval bocs, de a gép marad.
(#) Máté15 hozzászólása Nov 28, 2008 /
 
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy kb 2 hónapja vettünk 1 digitális fényképezőgépet név szerint egy Samsung S760-as gépet.És az a baj következett be,hogy véletlenül a testvérem elejtette a gépet,és nem müködik megfelelően.Az lenne a kérdésem hogy a probléma hogyan oldható meg?!KÉRLEK SEGÍTSETEK! Üdv Máté!
(#) Norberto válasza Máté15 hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Ha valóban 2 hónapos, akkor garanciában megjavítják valószínűleg. Feltéve, ha nem látszódik külső sérülés a gépen.
(#) kiszebra válasza Máté15 hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Azt is kifejthetnéd hogy "nem működik megfelelően".
(#) Máté15 hozzászólása Nov 28, 2008 /
 
És azt hová kell bevinni? a boltba vagy a szervízbe? Ja és van msn-em is aki akar az felvehet,és akkor ott bövebben megbeszélhetjük a dolgokat:mateeslidia@hotmail.com
Légyszi valahogy segítsetek!!!
(#) Kokany82 hozzászólása Feb 28, 2009 /
 
Helló!Kaptam egy Kodak EasyShare c533 típusú fényképezőgépet másfél éve.A problémám az, hogy egyik fényképezésről a másikra a világos színeket rózsaszínként jeleníti meg.Képdésem az lenne, hogy szerintetek nagy probléma lehet vele ,vagy csak valami programhiba lehet?Érdemes elvinni szervízbe?Leejtve és egyéb más dolgok nem történtek vele.Teszek fel két képet, hátha valakinek van rá valami ötlete.Előre is köszönöm.
(#) hcgamer77 hozzászólása Márc 1, 2009 /
 
Helló!
Egy olyan problémám lenne, hogy 3 hónappal ezelőtt zárszerkezetet cseréltem a Canon 10d-mben és sajna összerakáskor nem voltam elég óvatos és behelyezett akksival raktam össze és az egyik alkatrész rövidre csukhatta az egyik panelt. Nos azóta nem tudom bekapcsolni, elvittem szervízbe ahol megmondták DC/DC panel hibája van. Hazahoztam és gondoltam hátha találok neten valami segítséget. Találtam helpet 300d/350d-hez, ott mint leggagykorib hibaként a DC/DC panelon az SMD biztosíték kiégése és cserélése volt a gyógyír a hibára. Lefotoztam az 10d panelját, hátha van aki többet lát, lehet nincs is rajta biztosíték és megsült?

DSC07770.jpg
    
(#) didyman válasza hcgamer77 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /
 
Ez az egy panel van? A másik oldalán mi van? Ezen a panelen nincs DC/DC konverter így első röffre, kéne legyen még valami, rendszerint a vaku ellátmányával közös panelen lakik 2 vagy 3 kapcsolóüzemű táp, ott vannak biztosítékok.
(#) didyman válasza Kokany82 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /
 
Sony CCD-nek tűnik így elsőre (bár nem kifejezetten az a tünet), amit talán a Kodak is ingyen cserél gariidőn túl. Kodak szervizben járj utána. Ha nem a CCD, akkor a CCD-t fogadó fokozatban lesz hiba, annak javítását nem éri meg megrendelni rendszerint.
(#) Kokany82 válasza didyman hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
És az most mitől lehet, hogy kicsit megütögették az alján, de tényleg csak nagyon óvatosan és helyre jött.Mostmár rendes képeket csinál.De gondolom már nem húzza sokáig a gép, ha már egyszer jelentkezett a probléma?
(#) didyman válasza Kokany82 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
KH. De hogy hol, az mindig izgalmas kérdés Az említett CCD-hibánál is KH van, mégpedig a CCD hozzávezetéseinél (a tokon belül).
(#) Tom-ee válasza Kokany82 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Üdw.
Nekem ugyanez volt a tűnet a Canon-omnál, később nem csak lila volt, hanem csíkossá is vált a dolog (és persze nem csak a kijelző, hanem a készített kép is, ami nagyobb gond) Nekem CCD hibás volt, a Canon ingyen cserélte, mondván, hogy szériahiba. A Camera kft segített.
(#) Kokany82 válasza Tom-ee hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Helló!Majd akkor beviszem a szervízbe, mert én úgysem tudok vele mit csinálni, aztán majd mondanak valamit.Bár ezek a gépek 3 -4 évre vannak tervezve, hisz kell a vásárlóerő és ha már volt egy géped akkor úgy is venni fogsz egy újat és valószínű nem a 2-300 E forintos nagyságrendből.Egy finepix A303 -as gépem hónapra pontosan 3 éver adta meg magát, vagyis a ccd-je.
(#) zoltan_30 hozzászólása Márc 2, 2009 /
 
Digital Camera Repair Tutorial:
Bővebben: Link
(#) hcgamer77 válasza didyman hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Először is köszi a gyors válaszodat, ennek hatására kikaptam azt a panelt amiről a vaku megy, a kép kedvéért kiszedtem a vaku kondiját.
(#) didyman válasza hcgamer77 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Ez túl egyszerű ahhoz, hogy táp is legyen . A DC/DC panel a DC aljzat közelében, a markolat alatt egy fémlemezzel körberakva szokott lenni.
(#) laszlo2 hozzászólása Márc 4, 2009 /
 
Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne,hogy van egy olympus model:fe-210-es digitális fényképezőgépem,és valamilyen 220-as töltő lett rá csatlakoztatva azt nem tudom hogy hány volt jött ki rajta,de a gép azota nem működik be se kapcsol.Apósom akarta így feltölteni az elemeket!!!Az lenne a kérdésem hogy javítható? Köszönöm
(#) didyman válasza laszlo2 hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Talán. Elektronikán biztosítékokat kéne kimérni elsőre. Ha szerencséd van, csak ennyi baja lesz, de jellemzően elugrik jobb esetben csak valamelyik stabilizátor aktív eleme is.
(#) hcgamer77 válasza didyman hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Nagy nehezen sikerült kibányásznom a panelt
(#) hcgamer77 hozzászólása Márc 5, 2009 /
 
Elvileg megvan a két smd bizti, az egyik f101 fent középen a másik oldalon meg f301 jobb középen, a kérdés az hogy ezek milyen értekűek lehetnek a 10d-ben ki-mit ajánl?
(#) bbb válasza hcgamer77 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
szia!

az f301-es "FH" a lomexben kapható 10ft darabja:
1 A 63V 429001.WRM VERY FAST SMD 1206 (LFS) ˝FH˝

a másikat nem tudom neked beazonosítani
(#) hcgamer77 válasza bbb hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
köszi szépen a gyors és kimerítő választ "bbb"! kíváncsi lennék a másikra is , valaki esetleg találkozott már hasonlóval?
(#) hcgamer77 hozzászólása Márc 5, 2009 /
 
A szakadásvizsgálat alapján jók a biztosítékok. Mi mehetett ki rajta, hogy nem kapcsol be miatta a gép ? Ha nem jövünk rá a megoldásra kezdhetek gyűjteni használt 10d/20d-re, mert 40ért nem javittatom camera kft-vel. Panelt esetleg lehetne szerezni ?
(#) didyman válasza hcgamer77 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /
 
Ránézzek? Nem kerül 40 ropiba.
(#) Zoliwrc hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
[b]
Sziasztok!
A következő /remélem/ egyszerűnek tűnő problémám adódot : van egy Sony fényképezőm, ami /egyik ismerősöm bagatel cselekedete után/ csak a gyári memória kártyát ismeri fel , amit fordítva akart beleerőltetni azt már nem. Na most vettem egy másik kártyát - pro duo adapterrel együtt- és sajna ezt sem akarja felismerni. Mi lehet a problem ?
(#) didyman válasza Zoliwrc hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Kezel az a gép pro duót egyáltalán? Egy típus azért nagyban előlendítené a megfejtést.
(#) Zoliwrc válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Kezelte igen! A gép: DSC-P73-as
(#) zolika60 válasza Zoliwrc hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Vizsgáld meg nagyon alaposan a meória csatlakozót, nincs-e mechanikai sérülés.
(#) hcgamer77 hozzászólása Márc 12, 2009 /
 
a 10d-ben a szenzornak milyen élettartama lehet, mi veszi igénybe leginkább a szenzort, a hosszú zárídő pl.? 20-30perces idők mennyire vannak rossz hatással rá?
Következő: »»   2 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem