Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   141 / 283
(#) vappa hozzászólása Jún 15, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérem.
PC1616 (Ver. 4.1) központom van és hozzá PC1555RKZ LED kezelőm.
PC5108 (Ver. 2.0) zónabővítővel 16 zónáig bővítettem a rendszert.
A jumpereket emígy állítottam a bővítőn:

J1: off J2:on J3: on J4: off J5:off J6:on

A 9. és 10. zónát azonnalira (03) programoztam, majd hozzárendeltem az 1.particióhoz:
*8 telepítő 203 9 10#

A 9. és 10. zóna PIR-je működik, de élesítéskor mégsem riaszt, a 1-7. zónák jól működnek.

Mi lehet a gond??

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Syn7h37ic válasza vappa hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

902 szekcióval egy modul felügyelet restartot kell csinálni.
A 001 szekciót is ki kell tölteni a 10. zónáig.

Az 1555 kezelőn nem fogod látni a bővítőn lévő eszközöket, mivel csak az első 8 zónát tudja megjeleníteni, a bővítő a 9-16 zónán van.
vagy egy 5516 ledes, vagy 5501 ikonos, vagy 5500 szöveges kezelő kell, hogy a zónákat lássad.
(#) vappa válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Idézet:
„902 szekcióval egy modul felügyelet restartot kell csinálni. A 001 szekciót is ki kell tölteni a 10. zónáig.”

Ezeket már elvégeztem, de nem jött be. arra gondoltam, hogy rossz a bővítő, de akkor a 9. és 10. zóna PIR-je sem működne, nem?
(#) proksal válasza vappa hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Idézet:
„A 9. és 10. zónát azonnalira (03) programoztam, majd hozzárendeltem az 1.particióhoz:
*8 telepítő 203 9 10#”

ez így majdnem OK volna, de inkább ezt próbáld:
*8 telepítö 203 1 2#
(#) Syn7h37ic válasza vappa hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

A PIR, ha feszt. kap, már működik. Nem függ a bővítőtől. A biztosra akarsz menni, addig ideiglenesen átkötöd egy központ zónára.
A bővítő működőképességét úgy tudod ellenőrizni, hogy modul tampert csinálsz, tehát a bővítőn a tam pontot kikötöd. Ekkor a központon hibajelzésnek kell lennie, *2 és itt az 1. led fog világítani. Ha megnyomod az 1-s gombot, akkor a 4. led gyullad ki, ami general system tamper hibát jelent. Ha visszakötöd a modul tampert, a hiba megszűnik. Ha az megy, akkor jó a modul.
Biztos, ami biztos, a jumpereket ellenőrizd le még egyszer, 9-16 zónák esetén: j1-off, j2-on, j3-on.
(#) vappa válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Tampereltem a bővítőt, működik a hibajelzés.
Jumperek rendben voltak.

Viszont a PIR-t átkötöttem egy központi zónára, ott már gondok voltak. Folyamatosan riaszt. Leellenőriztem a bekötését is, elvileg ugyanaz mint a többi PIR-é, de valami gond lehet vele. Lehet, hogy alapból selejtet kaptam a beszállítótól.

Köszönöm a segítséget.
(#) kiskomo hozzászólása Jún 17, 2012 /

Üdv!Pc-1616-os nál szeretném használni a kezelői zónát a kezelő 1555rkz,impulzosos kulcsos kapcsolóval.Minden esetben elvesz egy zónát a központ zónái közül?Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza kiskomo hozzászólására (») Jún 19, 2012 / 1

A panelen 6 zóna van. Tedd a 7-esre vagy a 8-asra és akkor az a 6 megmarad!
(#) kiskomo válasza MPi-c hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Üdv!Köszönöm a válaszod.

Üdv!Kipróbáltam de nem működik.020.07.Ezt nem csak a pc1832-1864-es panel tudja?Mert azt írja "1-3 zóna helyig"

Sikerült köszi!
(#) kopisti hozzászólása Jún 25, 2012 /

Sziasztok!

DLS szoftverrel próbálok kommunikálni a központtal de nem akar sikerülni. A központ egy PC-1832. Feltelepítettem a DLS Engine-t, az SP2-t és a PC1832 Driver Pack-ot. A program indulása után be tudom tölteni a 1832-es modult. Laptopról próbálkozom, egy USB-Soros átalakító segítségével és egy olyan bekötésű kábellel amit itt találtam a fórumon. A programban beállítottam a PC-Link kommunikációt és a soros portot, ha UpLink-re nyomok, akkor jelzi hogy kommunikáció OK (gondolom az USB-Soros átalakítóval) és vár a kapcsolatra. Ekkor beütöm a kezelőn a Telepítő kód-499-Telepítő kód-499-et de nem csatlakoznak össze. Mi lehet a gond?

Egy másik kérdésem: világít a trouble led a kezelőn, ha *2-t nyomok kiírja hogy zóna hiba, ha lapozok akkor meg hogy nincs hiba. Gondoltam hogy alacsony akku feszültség is lehet, de új az akkumulátor. Ennek ellenére ha lekapcsolom a tápot, akkor kb. 20 mp után elsötétül az LCD kijelző (nem bírja az akksi ??). DEOL-ba vannak kötve a PIR-ek.

Köszönöm a segítségetek előre is.

PC-Link.jpg

(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Soros átalakító esetén csak az FT232 chipes átalakítók mennek, (jó drágák) a mezei átalakítók PL2303 chipesek, ezekkel nem megy a DLS2002, csak a DLS4 Rakd fel a DLS4 progit, azzal menni fog.
(#) kopisti válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Köszönöm válaszod!

Nekem a PL2303 chipes van, de meg tudom próbálni FTDI-vel is.

Esetleg a másik kérdésemre is tudnál valamit mondani (világít a trouble háromszög). Hogyan detektáljam a hibát? A progi több infót adna?

Ha lekapcsolom a tápról akkor azért néhány óráig mennie kellene akksiról, ugye?
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

*2 a hibakeresés
Milyen kezelő van a riasztón?
(#) kopisti válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

PK5501 a kezelő.

Mostanában történt olyan néhány alkalommal, mikor beriasztott a rendszer olyan zónára is ahol biztos nem volt mozgás. A sárga hiba led már elég régóta világít, de mint írtam a *2 esetén azt írja hogy zóna hiba. Ha próbálok lapozni a <> nyilakkal akkor meg azt, hogy nincs hiba.
A DLS IV-et felraktam, még nem tudtam kipróbálni.
Ha elindulna akkor az segíthet ha letöltöm a központ összes beállítását (Global UpLoad), reset-elem a központot, majd visszatöltés (Global DownLoad)?
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Kétféle zóna hiba lehet, szakadás, és zárlat. Szakadás esetén a 6 gombot kell megnyomni, ekkor fogja léptetni a szakadt zónákat, zárlatnál az 5. gomb megnyomására történik ugyanez.
*2 előhívásra a zóna és az óra feletti kis számok fognak tájékoztatni, hogy mi is a hiba jelleg.
1 szervíz kell, további részletekhez nyomd meg az 1. gombot.
2 AC hiba
3 telefon hiba
4 kommunikációs hiba
5 zóna zárlat
6 zóna szakadás
7 rádiós eszköz hiba
8 idővesztés.

A hiba nem fog megszűnni, ha újra feltöltöd a központot.
A hibát el kell hárítani, ehhez kell a hibakeresést használni. Itt a fórumon fenn van a részletes magyar használati útmutató, az jól leírja, hogy mit kell leolvasni a kezelőkről.
(#) max403 válasza kopisti hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Idézet:
„Ennek ellenére ha lekapcsolom a tápot, akkor kb. 20 mp után elsötétül az LCD kijelző”

De ha utanna megnyomsz rajta valamit akkor kivilagit? Ha igen akkor ezt az okozza, hogy be van kapcsolva a

016-6 - Energia takarékos üzemmód
(#) max403 válasza kopisti hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Szerintem inkabb ird ossze, mit is akarsz be- vagy atlallitani a gyari alaphoz kepest, reseteld es kezd elorol, mert elofordulhat, hogy valamit veletlenul mast kapcsoltal ki- vagy be.

Az biztos, hogy az egesz joval atlathatobb, ha szoveges lcd kezelorol allitgatod vagy szamitogeppel.

A dls4 hatranya, hogy nem a szekciok szerint van rendezve, nem ugy mint a telepitoi utmutato, de van elonye is, hogy "egy rakason" van ami osszefugg kulonfele szekciok, nem kell vegigbongeszned mindent, hogy megtalalj valamit, ami teljesen mashol van a szekcio szama szerint, de osszefugg valami massal.

A riasztast a kozpont "csak ugy" nem okozza, inkabb kontakt-hiba vagy rosszul beallitott erzekelo, esetleg hibas erdzekelo. Az se mindegy milyen tipusu az erzekelo, ezt nem irtad es nem mindegy (infra vagy pir-mw?).
(#) kopisti válasza max403 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Felraktam a DLS IV-et. Be tudom állítani a modem konfigurációban a PC-Link-et (nálam COM4). Ha egy új Account-ot hozok létre, akkor a központ kiválasztása után is csak a PSTN, IP(TLink), SMS, EThernet-Internet közül tudok választani, PCLink nincs a legördülő menüben.
A kezelőm az PK-5500, rosszul írtam előzőleg hogy 5501. Amúgy is energiatakarékos üzemmód van beállítva (ha nem nyomkodom lehalványul de nem tűnik el minden teljesen).
DSC LC-100 mozgásérzékelők DEOL-ban és ajtónyitásérzékelő.
(#) max403 válasza kopisti hozzászólására (») Jún 27, 2012 /

Allitsd arra, hogy "Kapcsolat tipusa: nics" katt arra, hogy létrehoz, ezutan megnyitod a fajlt. Ezutan "globalis feltoltes panelrol" (kek nyil felfele), a megjeleno ablakban a kapcsolat tipusa legyen pc-link. Lejebb kipipalod, hogy alapertelmezett legyen a pc-link es azt ne, hogy kapcsolat bontas, ha befejezte es OK.
(#) emts hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sziasztok, lenne egy gondom. Van a hazban egy DSC riaszto szepen kiepitve es van a kozponttol 40 meterre egy kis kerti teto, amiben van egy eleg draga elektromos eszkoz (40x60x20 cm, 30 kg). Jo lenne vedeni valahogyan es tobb gondolatom is van:
1.) sajat riasztokozpont kintre telepitve egy mozgaserzekelovel
gond: hideg/meleg kozvetlenul eri a kozpontot (a teli -20 foknak nemigen orulne)
2.) ugyanez, csak a kozpont dobozat elviszem a hazba
gond: kellene 3x40 m kabel, amit csak 230V-os vezetek mellett tudnek vinni, s a kezelo meg mindig kinn lenne
3.) a meglevo kozpontra kotom radios eszkozokkel
(komoly atalakitasok nelkul nem viheto el a meglevo kozponthoz kabel mar)

szerintetek melyik lenne a legjobb megoldas? illetve kulteri mozgaserzekelonel nem gond, ha pl egy madar (pl fecske) elszall elotte kozvetlenul?

ha nem mozgaserzekelo, akkor mi lenne a jo megoldas?

Koszonom szepen a segitseget

emts
(#) max403 válasza emts hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Kulteri mozgaserzekelo letezik, mukodik, de riasztast okozhat madar is, ami elrepul elotte - kozel.

Megoldas lehet, hogy csinlasz vagy csinaltatsz hozza valamilyen doboz feleseget, ami nyithato legyen es ra egy nyitaserzekelot a belso reszerel, azzal mar nem igazan lehet "teves" riasztas. Doboz nelkul is szerelhetsz ra, persze akkor mar csak akkor jelezne, ha leszereltek es mar epp viszik, az mar keso is lehet.

Es persze minden megoldhato, tehetsz akar kozpontot is, ha van ott valamilyen helyiseg oda be es termosztattal "kifutod" valamilyen minimalis homersekletre ha nagyon fagy, -20 az mar nagyon keves es meg ha nyirkos is lenne a levego, fagyna, nedvesseg, az mar nem lenne jo. Minden megoldhato csak penz kerdese az egesz, mennyit er meg neked ra aldozni.

Epikezeseken vannak riasztok es mukodnek telen is, de azert szaraz kornyezetben, de nem idealis az igy, mar ha -10 fok van mar az is eppen eleg.

Radios erezekolel kb 20m meg ok, meszebb mar gond lehet, kulterre amugy se megfelelo a dsc radios erzekelo.
(#) Kovabe válasza menő-manó hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Szia most láttam miröl van szó. Ha ismered a mérnöki kodot akkor le tudod resetelni (*8 mérnöki 989 mérnöki 989) és visszaáll 5555-re.
(#) Hobbit20 hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok!

Van egy PC1616 központom van és hozzá 2db PC1555RKZ LED kezelőm.
Már átnéztem nagyjából a fórumot..., de mindenhol arról írnak, hogy automatikusan lekezeli a rendszer, illetve *8 5555 000 0 11 # # és *8 5555 000 0 22 # # 30sec alatt beprogramozva OK.
Nekem sajnos mindig "lefagy" valamelyik pár tíz sec múlva (CSAK a sárga system LED világít és elalszik a háttérfény).
A hosszú #, és hosszú 1-el ismét magához tér , de ez normális?
Előre is köszönöm a hozzászólást.
(#) proksal válasza Hobbit20 hozzászólására (») Júl 2, 2012 / 1

szia próbáld ezt:
*8 5555 000 0 11 # # egyik billentyün és *8 5555 000 0 12 # # a másik billentyün, így tuti müködik. Minden biilentyüt hozzá kell rendelni egy partícióhoz (1-2) és egy címhez [angolul SLOT(1-8)]. Neked az egyil billentyüd (ami 22 nek volt programozva) a második, nem kialakított partícióhoz volt rendelve, ezért "fagyott le". Sok sikert
(#) technoattila válasza ittakopasz hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

A riasztók PGM kimenete egy Open Kollektoros kimenet, ami GND-t (mínuszt) kapcsol, ha aktiválják. A GSM panelok nagy hányadának a bemenetét úgy aktiváljuk, hogy GND-t kapcsolunk rá. Ha a riasztó és a GSM külön tápról van hajtva, csak kösd össze a két táp mínuszát. Ha közös a táp, elég egy szál drót is. Nem kell ez esetben semmilyen relé. Évek óta így szerelem, több riasztó és több GSM modullal csináltam, mindig működött. Mindenképpen nézd meg a GSM panelt egy multiméterrel.
(#) max403 válasza technoattila hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Ez a PGM-es megoldas bar mukodik elegge elavult. A korszeru riasztok mar sajat komunikacios protokolt hasznalnak, azon at kuldi az esemenyeket a gsm komunikatorba, ami csak kuldi az uzeneteket, nem csak azt, hogy riasztas, hiba vagy ami, hanem pontosan, hogy pontosan hanyas zona, milyen hiba, hanyas szamu felhasznalo aktivalta a rendszert stb.

Ez mondjuk ha szoveges a kezelo utolag meg lehet nezni mi is tortent, de ha led-es, ikonos akkor csak azt tudja valaki, hogy valamilyen meghibasodas volt, azt nem hogy mi (ha epp nem volt a kezelonel).
(#) mikos78 hozzászólása Júl 3, 2012 /

Szisztok hogy tudok dsc-re cooper m12 fusterzekelot rakotni.De nem a panelra hanem 5108-as zonabovittore.

Koszi szepen
(#) Hobbit20 válasza proksal hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Koszi szepen Proksal!
Ugy nez ki megoldodott a problema.

Klassz ez a forum!
Következő: »»   141 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem