Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
1565-2P központtal készítettem egy rendszert 5500Z kezelővel. A rendszer egy partíciós, a bejárat nyításér- zékelővel lett ellátva Z 8 ra prog.va A programozással van valami gubancom /ha minden igaz a leírás szerint csináltam/, mert a belépéskor azonnal megszólal a sziréna. Hibajelzés nincs, a rendszerteszt is tökéletesen működik. Segítsetek mi lehet a hiba. Üdv. János
Sziasztok.
1565-2P központtal készítettem egy rendszert 5500Z kezelővel. A rendszer egy partíciós, a bejárat nyításér- zékelővel lett ellátva Z 8 ra prog.va A programozással van valami gubancom /ha minden igaz a leírás szerint csináltam/, mert a belépéskor azonnal megszólal a sziréna. Hibajelzés nincs, a rendszerteszt is tökéletesen működik. Segítsetek mi lehet a hiba. Üdv. János
Az lenne a kérdésem, hogy az LCD5500Z kezelőre rá lehet rakni tamper kapcsolót? Az üzembehelyezői kézikönyvben az áll hogy a kereskedelemben kapható termékekbe nem építik bele. Kapható egy olyan kis fül amit ha rárakunk a hátlapra akkor máris tamperes lesz, de semmi kapcsoló nincs benne. Találtam egy pár lyukat a panelon ami szerintem a tamper kapcsoló helye lenne. Az lenne a kérdésem hogy oda ha beforrasztok egy mikrokapcsolót akkor jó lesz?
Egyszerűbb, ha kezelői zónát használsz, és egy kicsi reed relét tampernek.
Végül is kipróbáltam és működik, rendszer tamperként érzékeli. Azt nem tudjátok, hogy miért csak az első és a második kimenetet tudom programozni (PC5020: [*][8][kód][009])?
Amúgy az LCD5500-ban van hőmérő? Mert az van a programozási kézikönyvben, hogy termosztát mód, hőmérséklet kijelzés, és van még üzemi mód, szellőző felügyelet, éjszakai mód, ezek mik és mire jók?
Sziasztok !
A mesteremberekhez lenne egy kérdésem, akik már nagyon sok szakmai tapasztalattal rendelkeznek - és pont ez a lényeg, a tapasztalat. Egy családi házban kell szerelnem riasztórendszert, ahol nem lesz klíma (radiátort kút vizzel hűtik),de az épület szellőztetésére rekuperátort használnak. Ha jól tudom ez egy légcserélő rendszer, ami jelentős mennyiségű levegőáramlást fog indukálni a helységek légtereiben. (A rekuperátorról annyit tudok, hogy a helységek mennyezeteiről egy 20cm átmérőjű csövön tolja/szívja a levegőt.) Na most az lenne a kérdésem, hogy ha DSC LC-100PI - ek lesznek felszerelve, vajon mennyire lesznek érzékenyek a PIR-ek a rendszer élesített állapotában, azaz mennyire lesz sok a vakriasztás?(Feltételezve, ha akkor is működik a rekuperátor, ha senki sincs otthon) (Sajnos nem tudom, hogy ebben a fórumban volt e erről már szó, mert csak a 62 oldalig jutottam.) Esetleg használjam a következőt: DSC LC-104PIMW Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Zsolt
"Esetleg használjam a következőt: DSC LC-104PIMW "
Én ezt tenném. A PIR-ek érzékenyek a hőváltozásra.
sziasztok hogy tudom programozni hogy a sziréna hangos jelzést adjon minden ki-be élesitésnél?
a 014 szekcioban már bekapcs van a 1 es opcio de semmi. nemszolal meg csak a billentyü csipog ahogy kell. köszi válaszokat
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy ha élesítem a központot akkor az élesített állapotot lekérdezzem a központtól. Ha nincs élesítve ugyancsak tudjam az állapotát (pl. PGM kimenet, valamelyik láb állapota a procin,...). Mikrovezérlőhöz kellene tudnom az állapotot. Köszi.
Szia!
Ha tudod a központ típusát, netről leszeded a programozó doksit hozzá és megnézed, hogy a PGM milyen funkciókra programozható. Egyébként kell lennie mindegyik központnál "nyitás-zárás követése" funkció.
Szia,
PC1832. PGM kimeneten milyen jelszint van? (12V ?)
Testet kapcsol. A telepítési útmutatójában van is példa kapcsolás.
Sziasztok!
Lakásriasztóhoz építek pár kiegészítőt, beltérbe, de saját akku lesz hozzá, mert nagy áramokat fog benyelni, riasztási eseménykor. Kell valami külön töltő neki, vagy egyszerűen a benne levő 12V 4Ah akkut feltölti a központ az aux kimeneten keresztül? Elvégre ott amúgy is a központ akkuja van kicsatolva.. Vagy párhuzamosítsam le a központ akkujával? Külön 230V betápot nem szeretnék, felesleges lenne szerintem. Hogy elegáns ezt megoldani?
A központ aux kimenete max 1A-ig terhelhető. A Batt max 5A-ig (ez központonként változó, meg kell nézni). Ha lusta vagy és spórolni akarsz egy töltőt akkor a Batt-ra kösd az akksit, tehát párhuzamosítsd le a központ akkujával.
Én külön táplálnám az új áramkört.
Szia!
Nem lustaság, hanem villanyhiány ![]()
Akkor mégis lustaság
![]() Csinálni kell oda 230-at ![]()
Zsaluzott betonfal, gyakorlatilag egy bunker... Azt szét nem vésem közel 30 méteren. Az biztos.
Sziasztok !
Még csak elméletben raktam össze a riasztó rendszert, de már is elbizonytalanodtam a központ áramellátását illetőleg. Ha a központ (DSC PC1832) 500mA tud leadni, akkor ugyebár a központ, a KEYBUS-ra kötött eszközök és az AUX+/-ra kötött eszközök áramfelvétele ezt az 500mA csökkenti. Riasztóközpont: DSC PC1832 áramfelvétele: 85 mA Billentyűzet (2 db): DSC PK5500 áramfelvétel: 2 * 50mA (nyugalomban) - 2 * 125mA (maximum) Mozgásérzékelő (6db): DSC LC104-PIMW PIR áramfelvétele: 16,5mA - 25,5 mA (most ez annyiszor, ahány PIR riaszt ?) Kültéri sziréna: PS-128-7 áramfelvétele: ??? (gondolom aksiról) Beltéri sziréna: Satel SPW-100 áramfelvétel: 60mA - 120(max) Akumlátor (2db - egy központba, egy PS-128-7 be): 12V 7 Ah Transzformátor: 16,5 VAC / 40VA pl: DSC PTD1640V vagy PS40H Makkrai Ezidáig elbírja mindezt a fent említett központ ? Ha esetleg még a PGM2-re (300mA) bekötnék egy Tell Compact GSM modult (Compact GSM II. - mivel ennek az áramfelvétele nyugalomban 50mA 12VDC és max 120 mA 12 VDC). Így is működne ??? Vagy kell esetleg még valami hozzá ? Ha igen, akkor mi és azt hogy kellene bekötnöm. Köszönöm a válaszokat Üdv. Egy kezdő amatőr
Aux +, Aux - egy tápvonal
Red Black második tápvonal Bell+ aux - harmadik tápvonal. A legnagyobb áramot a Bell+ tudja, folyamatos 1.5A, rövid ideig 2.5 Amper Aux+ 1A Red 1A Röviden, simán elbírja a táp. GSM modult és a szirénákat a Bell+-ról kell táplálni, (A Bell- a kapcsolt pont) a kezelő értelemszerűen a red black yellow green, az érzékelők pedig Aux+ Aux-
Szia Syn7h37ic !
Ha küldenék egy komplett bekötési rajzot, áttekintenéd ? Holnap beszkennelem és mellékelem a fórumba. A tell compact GSM II. modul nem lesz rajta, mert még nem gondoltam át a bekötését, de ha te kened-vágod a témát esetleg berajzolhatnád és így már teljes lenne a kép számomra. Egyébként ezzel a GSM modullal csak annyit szeretnék, hogy a riasztásokat SMS-ben elküldje számomra ill. ha nem túl bonyolult, akkor esetleg telefonon keresztül be/ki lehessen élesíteni a rendszert. (a 101 oldalig elolvastam a fórumot és így a sűrű tejfölös ködön át már kezd derengeni valami) Még valami: nyitásérzékelőknél, ha precíz akarok lenni, hol helyezem el az 5,6K ellenállásokat (DEOL). A központnál, vagy az ajtó tokjában? (tudom, hogy mindig az eszközben, de nyitásérzékelőknél is?) Köszönöm előre is, és holnap felteszem a rajzot.
Hali Syn7h37ic !
Akkor, ahogy megígértem feltettem az általam elképzelt rendszer vázlatrajzát. A kérdéseim az előző hozzászólásban vannak Köszönöm a segítséget előre is. Üdv Zsolt
Szia Syn7h37ic!
Megpróbálom feltölteni ide is a képet, de nagyon nem jön össze, pedig 2M alatt van a file. Talán most ...
Szép Napot kívánok mindenkinek
Lenne egy kis gondom Szétszedtem egy DSC PC1616 központot ki kellett cserélni egy púpos kondit rajta miután összeraktam akku hibát irt kiderült a kültéri akkuja halott le ment 6 volt köröli értékre de biztosra menve vettem két új akkut kicseréltem de továbbra is akku hibát ir a kezelő elmegy készenlétibe csak a system led világit ha egyest nyomok visszaáll de kettesre lefagy teljesen egy időre . Az akkuk feszültsége mielőtt beraktam 12,8 körül mozogtak mi lehet a gond ?
szia próbáld ezt:
*8 5555 000 0 11 # # a billentyün. Minden biilentyüt hozzá kell rendelni egy partícióhoz (1-2) és egy címhez [angolul SLOT(1-8)]. Neked valószínüleg globális billentyüd van, ezért "fagyott le". Sok sikert
Köszi erre közben rájöttem csak azért volt fura mert nem egyből csinálta hanem kb.fél óra után a z akku hiba viszont még mindig fennáll most már több mint 24 órája
üdv Harald
Na kivánok! A segítségeteket szeretném kérni lakásriasztó ügyben! Kezdő vagyok a témában! Egy Satel CA4-et szeretnék telepíteni a lakásban. Viszont azt nem tudom, hogy a tamper kört hogy kell bekötni! Gondolom bele kell venni a kezelőt-szirénát-infrákat! 2 kezelőt és 7 infrát terveztem. 2 késleltetett a többi 24 órás. Hová kell a lezárásokat tenni??? 4 eres vezeték megy az infrákhoz, a kezelőkhöz és a szirénához 8 eres. Nem tudna valaki egy rajzot firkálni nekem erről??!!!! Örök hála lenne!!
A riasztó bekötés egy szakma, aminek a hogyanját komolyan egy kommentben várod? Javaslom bízd szakemberre különben nagyon sok időd és pénzed rámehet. Ha pedig minden áron magadnak szeretnéd csinálni akkor keress rá hogy satel ca4 telepítői kézikönyv és lehet olvasgatni
![]()
Csatlakozom hozzád!
Ha elolvasnák a telepítői kézikönyvet akkor a fórumban a háromnegyed hozzászólás nem lenne. Tisztelet a kivételnek. A CA4-es nem egy nagy durranás. A leírásában minden benne van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |