Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   162 / 283
(#) max403 hozzászólása Feb 20, 2013 /

Tenyleg, nincs valakinek infoja, hogy a dsc erintokepernyos kezelojeben (PTK5507) lesz-e meg ebben az evtizedben magyar nyelv?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
(#) DkGrinder válasza max403 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Nagyon drága
(#) udna válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Üdv!

Azt sajnos elfelejtettem közölni, hogy a rendszer egy bontott szett, amit valaki egy másik helyen már megpróbált működésre bírni több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel.
Tehát a billentyűzeten nem tudok állítani semmit, minden próbálkozásra hosszú sípolás a válasz. Szóval ha minden igaz, egy teljes visszaállítást kellene eszközölni a rendszeren, ugye?
(#) udna válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Üdv!

Igen, ha megpróbálkoztam valamelyik funkció jumperelésével, akkor 5 másodpercenkénti visítás volt a válasz a sziréna részéről.
(#) DkGrinder válasza udna hozzászólására (») Feb 20, 2013 /

Ha bontott a rendszer akkor valóban nem árt egy hardver Reset, kivétel ha DLS-ről programozol, mert ott egybe látod a progit.
(#) udna válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Üdv!

Ahogy olvasok utána, ez csak egyre bonyolultabb lesz...

A rendszert ez alapján raktam össze: DSC bekötés

Tehát ebbe a rendszerbe kellene a Lady-t beintegrálni a PS128 helyére. Az ellenállásoknak amúgy mekkora szerepe van? Nagy baj, ha nélkülük, simán bekötöm az eszközöket?
A hard reset elméletileg csak annyi, hogy a Z1 és PGM1 portokat rövidre zárom?

THX
(#) DkGrinder válasza udna hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ez csak magánvélemény ne vedd készpénznek, de szerintem ha DSC, akkor CALL vagy LADY. A legtöbb webáruház ezekkel PS128 és társai szirénákkal próbál olcsóbb csomagajánlatokat létrehozni de szerintem nem a legszerencsésebb. Eleve az AUX-on való sziréna aksi töltés is okozhat hibajelenségeket. az Aux egy 500mA-os kimenet a BEL 700-as de 2A-os PTC-vel van védve, ami egy hosszabb áramszünet után nem is árt
RESET:
1. AC és aksi ki.
2. Z1 PGM1 kiköt
3 Z1 PGM1 összeköt
4. AC beköt
5.Amikor Z1 világít akkor kész. (a valóságban nem mindig világit, akkor várj helyette pár percet)
6.AC kiköt
7.vezetékek visszakötése
8 start

FONTOS!! A Resethez AC kel,l aksiról nem lehet.

MÁS: ha a vezetékelésed engedi, használj DEOL-t
(#) Proci_85 válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Idézet:
„Eleve az AUX-on való sziréna aksi töltés is okozhat hibajelenségeket. az Aux egy 500mA-os kimenet a BEL 700-as de 2A-os PTC-vel van védve, ami egy hosszabb áramszünet után nem is árt”

Tudtommal a sziréna saját betáp oldalról eleve 300mA-re korlátozza magát, tehát felesleges erősebbről táplálni.
A többlet áramot az akkuból fedezi. Tölteni is max 300mA-rel tölti ill. néhány típusnál talán van gyorstöltés jumper ahol gyorsabban.
Nem mértem ki, de több helyen olvastam már, azt hiszem user's manualban is.
(#) DkGrinder válasza Proci_85 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Én arra akartam célozni, hogy az AUX-on 500mA-os kimenet van ebből egy billentyűzet lezabál 125-öt egy érzékelő 8-20mA... nem igazán van nagy tartalék egy lemerült aksi töltésére....

Én 400-ra emlékszem de lehet, hogy igazad van.

Ami még probléma lehet szerintem, nyitott BEL+ nál szirénaköri hibajel keletkezhet.
(#) antalattis hozzászólása Feb 24, 2013 /

Üdv.! Segítséget kérnék. Van egy DSC PC1616-os riasztóközpontom PC5108 bővítővel és PC1555RKZ kezelővel. Minden be van kötve, és indítás után a kezelőn világít a "System", "Zone 2" és "Zone 4" ledje. A hibát kéne törölni valahogyan, mert nem engedi a programozást.
(#) Gafly válasza antalattis hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia,
ha rákeresel a neten, megvan a felhasználói és a telepítő leírása a készüléknek, ingyen sok helyen is, legálisan is.

És akkor pontosítanálak is, hogy ez ugyan igaz lehet:
Idézet:
„Minden be van kötve”

de szerintem nem biztos "minden jól"

Szerintem:
1.) Töltsd le.
2.) Olvasd el.
3.) Utána:
Nézd meg a sziréna bekezdést alaposan.
Talán a szabotázst is.
Ha az órát is beállítottad, és még van kérdés, akkor jelentkezz ismét.
(#) Syn7h37ic válasza antalattis hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ezekkel a hibákkal biztos, hogy programozható a riasztó. Rossz az install kódod, vagy rosszul akarod programozni. Ha éles a riasztó, akkor előbb hatástalanítani kell, hogy programozni tudd.
Éles állapotot az armed led jelzi. Ha villog, akkor riasztásban van a rendszer. kikapcsolt állapotnál nem világíthat, vagy villoghat.
Belépés programozásba: *8 telepítő kód. (alapértelmezett :5555)
mindenfajta riasztást tudsz törölni a mester kóddal. (alapértelmezett: 1234)

Ha 1555 kezelőt használsz, akkor a bővítőn lévő eszközök állapotát nem fogod látni. Működni fog, de nem tudod megállapítani, hogy nyitott-e a zóna, és ha riasztás volt, akkor melyik zónáról jött a riasztás. Javaslom szerezz be hozzá egy PK5516 ledes kezelőt, vagy egy PK5501 ikonos kezelőt.
A hibajelzésnél a 2. AC hiba, a 4. kommunikációs hibát jelent.
Kommunikációs hibát csak akkor tudsz törölni, ha kikapcsolsz minden kommunikációt. ezután hidegindítás. (Táp le, majd vissza)
Ha pedig saját szám hívásra állítod a riasztót, és nem T-Mobil a szolgáltatód, hanem bármelyik másik, akkor buktad a nyugtázást, mivel a T-Mobilon kívül mindegyik szolgáltató által generálható DTMF hang túl rövid, a DSC legalább 600msec hosszú DTMF hangot vár.

Itt a fórumon is megtalálod a doksit, ha esetleg nincs meg.
(#) Syn7h37ic válasza Gafly hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Azért ez nem igaz, hogy csak úgy letölthető a leírás. Az már más kérdés, hogy egyes online boltok, vagy néhány vagyonvédelmes cég elérhetővé teszi az oldalukon. Hivatalosan letölteni pl. a DSC hivatalos disztribútorától csak regisztrált telepítőként tudod.
De a google keresőbe beírva valóban hozza simán.
(#) DkGrinder válasza antalattis hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ez így elég általános megközelítés, a system mindig világít első bekapcsolás után.
általában időbeállítás és telefonvonal letiltása ( ha nem kell ) megszűnik ha minden rendben.
A 2,4 zona lehet, hogy azért világít mert nyitva van vagy nem megfelelő a lezárás.

ez lehet BUS hiba kösd ki a bővítőt és indítsd újra, hogy működik-e

1. nyomj egy *2-t és írd meg mi világít
2. mivel pk1555RKZ-d van a bővítőmodul meglétét nem tudod leellenőrizni.
3. helyes bekötés után futtass le egy *8 telepítői kód [903]-at

Ha nincs programozói könyved írd meg.
(#) Gafly válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Várjuk meg hogy mit mond a kérdező, szerintem...
(#) antalattis válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Lekötöttem a bővítőt, újraindítottam, és *2 után "zone1" és "zone8" világít. *8 555 után már sípol.

a z8 rendszeridő vesztés állítsd be az időt

ha a z1 is világít akkor :
*2 után nyomj még egy 1-t és írd meg mi világít

Beírtam a rendszeridőt, és *2 1 után z5-ös világít.

A bővítőt nem kell lekötni. Mivel lekötötted, generáltál vele egy bővítő modul hibát.
*2: 1. led ezen belül az 5.
Ami nem derült még ki.
Te vetted újonnan, és programoztad, vagy kaptál/vettél egy használt riasztót valakitől?
Sanszos egy reset, és újraprogramozás.
Itt a teljes programozási anyag.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) antalattis válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszönöm az anyagot. Újonnan vettem. Hozzárendeltem a kezelőt, programoztam a zónákat, de most a bővítő nincs rákötve. Most alapban a z2 és z4 világít, de *2-vel nem ír hibát csak a System villog. Az nem baj, hogy a trafó, amit hozzá adtak, csak 30W-os, de a papírokon 40W-osat írnak hozzá?
(#) DkGrinder hozzászólása Feb 24, 2013 /

a z2 z4 -en mi van bekötve, és milyen lezárással ?
(#) DkGrinder hozzászólása Feb 24, 2013 /

szekció [015] 7. bitjén mi van?

Mind a kettőn DSC LC100PI típusú mozgásérzékelő van, de megnézem, hogy a bekötés rendben van-e. A többi érzékelő működés közben a panelon mutatkozik, tehát a többi jó. Ezek után, ha a z2 és z4 hibáit kiküszöbölöm, akkor visszaköthetem a bővítőpanelt? És ha visszakötöm, akkor előről kell kezdeni a programozást?

Köszönöm az eddigi segítségeket, talán meg tudom oldani. Ha mégsem, holnap újra írok!

Még egy kérdés a zónabővítőt megfelelően jumperelted ?

Igen az megfelelő. Most néztem meg az egyik mozgásérzékelőt, és kicsúszott a COM vezeték. Valószínű, hogy a másiknál is ez a hiba. Köszönöm a segítséget mégegyszer!

kíváncsi vagyok

A trafó bőven elég lesz. nem fogod megterhelni a trafót, nincs 2.5A fogyasztásod folyamatosan. A sziréna a legnagyobb terhelés, de akkus szirénánál az energia legnagyobb része a backup akkuról megy a kültérinél. Az átlag energiaigény 16 érzékelőnél nem nagyobb mint max. 600mA

Na, amelyikből ki volt csúszva a vezeték, azt visszakötöttem. Megnéztem a másikat is, de annak semmi baja sem volt, de az indítás után annak a hibája is megszűnt.

Köszönöm mindenkinek, mostmár minden úgy működik, ahogyan kell működnie!!
Következő: »»   162 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem