Fórum témák
» Több friss téma |
Tenyleg, nincs valakinek infoja, hogy a dsc erintokepernyos kezelojeben (PTK5507) lesz-e meg ebben az evtizedben magyar nyelv?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Üdv!
Azt sajnos elfelejtettem közölni, hogy a rendszer egy bontott szett, amit valaki egy másik helyen már megpróbált működésre bírni több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. Tehát a billentyűzeten nem tudok állítani semmit, minden próbálkozásra hosszú sípolás a válasz. Szóval ha minden igaz, egy teljes visszaállítást kellene eszközölni a rendszeren, ugye?
Üdv!
Igen, ha megpróbálkoztam valamelyik funkció jumperelésével, akkor 5 másodpercenkénti visítás volt a válasz a sziréna részéről.
Ha bontott a rendszer akkor valóban nem árt egy hardver Reset, kivétel ha DLS-ről programozol, mert ott egybe látod a progit.
Üdv!
Ahogy olvasok utána, ez csak egyre bonyolultabb lesz... ![]() A rendszert ez alapján raktam össze: DSC bekötés Tehát ebbe a rendszerbe kellene a Lady-t beintegrálni a PS128 helyére. Az ellenállásoknak amúgy mekkora szerepe van? Nagy baj, ha nélkülük, simán bekötöm az eszközöket? A hard reset elméletileg csak annyi, hogy a Z1 és PGM1 portokat rövidre zárom? THX
Ez csak magánvélemény ne vedd készpénznek, de szerintem ha DSC, akkor CALL vagy LADY. A legtöbb webáruház ezekkel PS128 és társai szirénákkal próbál olcsóbb csomagajánlatokat létrehozni de szerintem nem a legszerencsésebb. Eleve az AUX-on való sziréna aksi töltés is okozhat hibajelenségeket. az Aux egy 500mA-os kimenet a BEL 700-as de 2A-os PTC-vel van védve, ami egy hosszabb áramszünet után nem is árt
![]() RESET: 1. AC és aksi ki. 2. Z1 PGM1 kiköt 3 Z1 PGM1 összeköt 4. AC beköt 5.Amikor Z1 világít akkor kész. (a valóságban nem mindig világit, akkor várj helyette pár percet) 6.AC kiköt 7.vezetékek visszakötése 8 start FONTOS!! A Resethez AC kel,l aksiról nem lehet. MÁS: ha a vezetékelésed engedi, használj DEOL-t Idézet: „Eleve az AUX-on való sziréna aksi töltés is okozhat hibajelenségeket. az Aux egy 500mA-os kimenet a BEL 700-as de 2A-os PTC-vel van védve, ami egy hosszabb áramszünet után nem is árt” Tudtommal a sziréna saját betáp oldalról eleve 300mA-re korlátozza magát, tehát felesleges erősebbről táplálni. A többlet áramot az akkuból fedezi. Tölteni is max 300mA-rel tölti ill. néhány típusnál talán van gyorstöltés jumper ahol gyorsabban. Nem mértem ki, de több helyen olvastam már, azt hiszem user's manualban is.
Én arra akartam célozni, hogy az AUX-on 500mA-os kimenet van ebből egy billentyűzet lezabál 125-öt egy érzékelő 8-20mA... nem igazán van nagy tartalék egy lemerült aksi töltésére....
Én 400-ra emlékszem de lehet, hogy igazad van. Ami még probléma lehet szerintem, nyitott BEL+ nál szirénaköri hibajel keletkezhet.
Üdv.! Segítséget kérnék. Van egy DSC PC1616-os riasztóközpontom PC5108 bővítővel és PC1555RKZ kezelővel. Minden be van kötve, és indítás után a kezelőn világít a "System", "Zone 2" és "Zone 4" ledje. A hibát kéne törölni valahogyan, mert nem engedi a programozást.
Szia,
ha rákeresel a neten, megvan a felhasználói és a telepítő leírása a készüléknek, ingyen sok helyen is, legálisan is. És akkor pontosítanálak is, hogy ez ugyan igaz lehet: Idézet: „Minden be van kötve” de szerintem nem biztos "minden jól" ![]() Szerintem: 1.) Töltsd le. 2.) Olvasd el. 3.) Utána: Nézd meg a sziréna bekezdést alaposan. Talán a szabotázst is. Ha az órát is beállítottad, és még van kérdés, akkor jelentkezz ismét.
Ezekkel a hibákkal biztos, hogy programozható a riasztó. Rossz az install kódod, vagy rosszul akarod programozni. Ha éles a riasztó, akkor előbb hatástalanítani kell, hogy programozni tudd.
Éles állapotot az armed led jelzi. Ha villog, akkor riasztásban van a rendszer. kikapcsolt állapotnál nem világíthat, vagy villoghat. Belépés programozásba: *8 telepítő kód. (alapértelmezett :5555) mindenfajta riasztást tudsz törölni a mester kóddal. (alapértelmezett: 1234) Ha 1555 kezelőt használsz, akkor a bővítőn lévő eszközök állapotát nem fogod látni. Működni fog, de nem tudod megállapítani, hogy nyitott-e a zóna, és ha riasztás volt, akkor melyik zónáról jött a riasztás. Javaslom szerezz be hozzá egy PK5516 ledes kezelőt, vagy egy PK5501 ikonos kezelőt. A hibajelzésnél a 2. AC hiba, a 4. kommunikációs hibát jelent. Kommunikációs hibát csak akkor tudsz törölni, ha kikapcsolsz minden kommunikációt. ezután hidegindítás. (Táp le, majd vissza) Ha pedig saját szám hívásra állítod a riasztót, és nem T-Mobil a szolgáltatód, hanem bármelyik másik, akkor buktad a nyugtázást, mivel a T-Mobilon kívül mindegyik szolgáltató által generálható DTMF hang túl rövid, a DSC legalább 600msec hosszú DTMF hangot vár. Itt a fórumon is megtalálod a doksit, ha esetleg nincs meg.
Azért ez nem igaz, hogy csak úgy letölthető a leírás. Az már más kérdés, hogy egyes online boltok, vagy néhány vagyonvédelmes cég elérhetővé teszi az oldalukon. Hivatalosan letölteni pl. a DSC hivatalos disztribútorától csak regisztrált telepítőként tudod.
De a google keresőbe beírva valóban hozza simán.
Ez így elég általános megközelítés, a system mindig világít első bekapcsolás után.
általában időbeállítás és telefonvonal letiltása ( ha nem kell ) megszűnik ha minden rendben. A 2,4 zona lehet, hogy azért világít mert nyitva van vagy nem megfelelő a lezárás. ez lehet BUS hiba kösd ki a bővítőt és indítsd újra, hogy működik-e 1. nyomj egy *2-t és írd meg mi világít 2. mivel pk1555RKZ-d van a bővítőmodul meglétét nem tudod leellenőrizni. 3. helyes bekötés után futtass le egy *8 telepítői kód [903]-at Ha nincs programozói könyved írd meg.
Várjuk meg hogy mit mond a kérdező, szerintem...
Lekötöttem a bővítőt, újraindítottam, és *2 után "zone1" és "zone8" világít. *8 555 után már sípol.
a z8 rendszeridő vesztés állítsd be az időt
ha a z1 is világít akkor : *2 után nyomj még egy 1-t és írd meg mi világít
Beírtam a rendszeridőt, és *2 1 után z5-ös világít.
A bővítőt nem kell lekötni. Mivel lekötötted, generáltál vele egy bővítő modul hibát.
*2: 1. led ezen belül az 5. Ami nem derült még ki. Te vetted újonnan, és programoztad, vagy kaptál/vettél egy használt riasztót valakitől? Sanszos egy reset, és újraprogramozás. Itt a teljes programozási anyag. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Köszönöm az anyagot. Újonnan vettem. Hozzárendeltem a kezelőt, programoztam a zónákat, de most a bővítő nincs rákötve. Most alapban a z2 és z4 világít, de *2-vel nem ír hibát csak a System villog. Az nem baj, hogy a trafó, amit hozzá adtak, csak 30W-os, de a papírokon 40W-osat írnak hozzá?
Mind a kettőn DSC LC100PI típusú mozgásérzékelő van, de megnézem, hogy a bekötés rendben van-e. A többi érzékelő működés közben a panelon mutatkozik, tehát a többi jó. Ezek után, ha a z2 és z4 hibáit kiküszöbölöm, akkor visszaköthetem a bővítőpanelt? És ha visszakötöm, akkor előről kell kezdeni a programozást?
Köszönöm az eddigi segítségeket, talán meg tudom oldani. Ha mégsem, holnap újra írok!
Még egy kérdés a zónabővítőt megfelelően jumperelted ?
Igen az megfelelő. Most néztem meg az egyik mozgásérzékelőt, és kicsúszott a COM vezeték. Valószínű, hogy a másiknál is ez a hiba. Köszönöm a segítséget mégegyszer!
kíváncsi vagyok
A trafó bőven elég lesz. nem fogod megterhelni a trafót, nincs 2.5A fogyasztásod folyamatosan. A sziréna a legnagyobb terhelés, de akkus szirénánál az energia legnagyobb része a backup akkuról megy a kültérinél. Az átlag energiaigény 16 érzékelőnél nem nagyobb mint max. 600mA
Na, amelyikből ki volt csúszva a vezeték, azt visszakötöttem. Megnéztem a másikat is, de annak semmi baja sem volt, de az indítás után annak a hibája is megszűnt.
Köszönöm mindenkinek, mostmár minden úgy működik, ahogyan kell működnie!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |