Fórum témák
» Több friss téma |
Tudod használni plusz zonaként mert ugyebár a központ csak 4 zonás de egy kezelöi zonával ki tudod bövitteni 5-re illettve ha két kezelöd van akkor 6 ra. Ugyan ugy kell definiálni a zonát és a 020-as szekcioban tudod aktivizálni. A bekötésröl csak annyit hogy ugyan ugy kell mint a többit.
Persze ,hogy benne van. (2.11 pont. Billentyűzeti zónák)
Bekötés csak majdnem úgy, mint a többi, mert DEOL nem lehet! (2.8 pont Zónavezetékezés) (Paradoxnál így van ![]()
Sziasztok! Vásároltam egy sefa gsm modult amit egy pyronix mátrix 424 központhoz szeretnék csatlakoztatni,hogy riasztáskor hívjon! A modult,sim kártyát beállítottam,mint ahogy az le volt írva,tökéletesen működik!Aksirol próbáltam,pozitív rákapcsolással,hívta is a telefonomat!! A problémám a következő:a riasztó központ sziréna kimenetelére akartam rákötni,próbáltam pozitív,ill negatív kapcsolást keresni de nem találtam! A központól a következő vezetékek mennek a szirénához:piros,szürke AUX+ -,,sárga,zöld közös NO,,fehér COM. A modemem az aksira van kötve. Állandó 12V kimenetet mérek a kimeneteken.nem találok kapcsolást,még akkor sem ha megszólaltatom a szirénát (beriasztás)! hogyan kössem be! Laikus vagyok,köszönöm a segítségeteket! Rendszer programozásához nem értek!
![]()
Használd valamelyik PGM-et köss rá egy relét és szakíts vele + tápot
Szia!
A sziréna (bell)kimeneten elvileg alaphelyzetben nem lenne szabad feszt. mérned. Köss párhuzamosan egy 1K-t a bell +- kimenetre,utána ugyanide köss be egy 12V-os relét(a relé tekercslábai közé mindenképp tégy egy pl.1n4007-es diódát(szikrakioltás!).Innéttől meg van oldva,ugyanis,ha riasztás van,a kp. kiad ide 12V-ot,a reléd meghúz,kontaktust ad a gsm pagernek és kész. Nem tudom milyen szirénád van,de ha esetleg riasztás után nem kattanna vissza a reléd az azért van,mert a kültéri start szálán maradékfesz marad.Ez ellen ugyancsak egy soros diódával tudsz segíteni.
Köszi az infót!
Az infra sorompót (sorompókat) a kerítések vonalában telepítsem, vagy a bejárati ajtó előtti vonalban?
Szia Viktor!
Nekem is DSC585 rendszerem van, én telepítettem. A kezelő 'Z' bemenete a zónabemenet. Erre célszerűen a bejárati ajtó nyitásérzékelőjét kell kötni |01|- azaz késleltetett zónaként. Gondolom a kezelő az ajtó közelébe lesz telepítve. Ilyenkor a Z és a B kivezetések közzé kell kötni az érzékelőt. A kezelő csak EOL-t tud. A lezáró ellenállást lehetőleg ne oda kösd be. Itt egy telepítő "program" a kezelő és a zónája "beüzemeléséhez": |*| |8| |5555| |000| |0| 11 ; a taszt az 1-es sloton |*| |8| |5555| |902| ; modul restart |*| |8| |5555| |020| 05 00 00 00 00 00 00 00 ; a taszt zónája az 5-ös lett. |*| |8| |5555| |001| xx xx xx xx |01| 00 00 00 ; az 5-ös zóna késleltetettként van használva.
Köszönöm a segítségeteket,megoldottam a problémát! Szóltam egy riasztós ismerősömnek,aki pár perc allatt bekötötte! Negatív kapcsolást kellet végül is adni az NO kivezetésen a riasztóközponton ide van bekötve a zöld sárga vezeték is,és a gsm modemen is negatívra kelett kötni! Én is próbáltam ezt a bekötést,csak ott rontottam el,hogy a gsm modemen az RW kimenetet folyamatos testre kellet volna kötnöm!! Sajna ezen a központon nincs bell kimenet,pedig amit letöltöttem 424 leírást kezelési és telepítőit azon rajta van! Még egy problémám fent áll,ha riasztás van sorba hívja az összes telefonszámot ami be van programozva,hiába nyomom ki(60 sec.belül az én számom az első) akkor is tárcsáz tovább.Amikor mindet végighívta viszaáll alaphelyzetbe! Ja és a legrosszabb,hogy közben szedi le a kártyáról a pénzt,pedig senki nem feszi fel a telefont ha kicsörög neki! Na mindegy végül is működik!
![]()
Kösz jksx, mentettem, a napokban kipróbálom.
Sziasztok!
Valakinek Bentel Kyo 320 telepítői? Sehol nem találom (pedig van valahol) ![]()
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, a következő a problémám: vettem 4db crow swan quad típusú érzékelőt, és deol bekötéssel szeretném a központhoz csatlakoztatni őket! Már utána olvastam hogy miképpen tudnám bekötni, de szeretnék biztosra menni, és a tanácsaitokat felhasználni! Angol manual-t kaptam hozzá, http://www.starx.com.ar/uploads/productos/manuales/45SWAN_QUAD_rev_A.pdf Segítségeteket előre is köszönöm!
s*ziasztok!
e*gy kis segítségre lenne szükségem, adott egy dsc 1616 központ és egy pyronix sziréna(fény+hang). Hogyan tudom összekötni a központtal, úgy, hogy minden működjön rajta? Az alábbi jelölések vannak:sejtésem a következő: B- a szirénán, aux- a központba, B+ aux + , BA bell+, stb ? spare? BT? TF? A B- és BT és a BT TF egy-egy 5,6os ellenállással összekötve!Gondolom a deol miatt! s*zóval kérdés hogy mit hova kössek? e*lőre is köszönöm Egy teljesen laikus... A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Vacak.
Az 585 is jobb nála. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Még nem telepítettem de szerintem nem rossz. Bővítő nélkül tudja a 8 zónát a zónaduplázás miatt, DLS5-ös ami az 585-re nem mondható el...... Szerintem egy kezdeti próbálkozás az újabb már igen időszerű fejlesztésekre.
Sziasztok!
Találtam a műhelyben egy őskövület PC-1000 panelt. Ránézésre semmi baja. Meglett a fémdoboz is. Szabad ezzel még foglalkozni?
Szia! Nekem működik 25 éve - miért ne?
pyronix rpcb 331! közben utána olvastam és amiben már biztos vagyok, a bell+ a sziréna +,aux- a sziréna -, a bell - a BA, de ugye így még a szabotázs és az ellenállások sehol. még a zóna és a com -nak a helye kellene a szirénán! előre is köszi
Semmiféle modult nem támogat, a funkciók zöme nem elérhető benne, és nem olcsóbb az 585-nél. Nálam bukott, így maradok az 585-nél. Még a régi 1565 is jobb szerintem, mint a 1404. A DLS egy ekkora központnál pedig nem lényeges. Az 585 is DLS képes, csak a régi DLS2002-vel. Ami szerintem egy fokkal használhatóbb is, mint az igen csak összegányolt DLS4-DLS5.
Az 1giga tárhely igénnyel pedig sikerült kivernie nálam a biztosítékot. De az a helyzet, hogy amit jelenleg használok szoftverek mindegyike jóval kisebb, mint a DLS. És két kivétellel mindegyik szoftver tud online valós idejű kapcsolatot a panelekkel. A DSC nagyon nem jó úton halad, az összes konkurens beelőzte már funkcionalitás, és bővíthetőség terén. A legnagyobb lemaradásban pedig pont a szoftveres részen van. Azért a DSC-től többet vártam, főképp annak fényében, hogy a konkurens kanadai márka fényévekkel megelőzte minden téren, és ráadásul nem drágább. A DSC licencelt termékei jobbak, mint az anyacég által gyártott eredeti eszközei. Persze vannak előnyei is. A nagyon egyszerű programozása pl, ami nem is teszi létkérdéssé egy fel-letöltő program használatát. Ami viszont tényleg dühítő, könyörgöm.... a XXI. század első dekádján felejtsük már el végre a 300pbs távoli fel és letöltést! A gyári modem meg olyan drága, hogy olcsóbb kiszállni személyesen a helyszínre, mint megvenni. Ettől függetlenül ha jól van kiépítve a riasztó, akkor hosszú ideig nem is lesz vele gond.
No kezdem én is lassan a riasztó bekötésemet...
A 1616 ugye 6 zónás + a kezelő 1 zóna. Szerettem volna mindent deol-ra kötni, de a kezelő zóna ezt nem tudja.. Van 4 mozgásérzékelő + 2 ajtó érzékelő, én csak ezekkel számoltam az elején, de mint kiderült a kültéri szirénát is illik szabotázs ellen védeni.. Ti hogyan osztanátok be a rendelkezésre álló zónákat? Valamelyik ajtó érzékelő legyen csak eol - ez mehet a kezelő zónájára, a többi deol? Vagy a sziréna legyen valami alternatív megoldásban és akkor az mozgás+ajtó érzékelők mehetnek deolba? Előre is köszi az ötleteket!
Szia a nyitást simán rakhatod EOL-ra és akár össze is vonhatod öket igy meg tudsz takaritani egy zonát ha kell illetve rá tudod kötni a kezelöre, a szabotázst ha minden kötél szakad, beiktathatod egy DEOL zonába de ez már nagyon sufnituning de müködö.
A két nyitást nem tudom egy körre tenni, mert az egyik késleltetett, a másik azonnali lesz.
Az nem baj mert ha jól irtad akkor van 7 zonád és a szabotázsnak elég az egy ellenállás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |