Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget. Nagyon sokat segített. Ha valamit nem tudnék még róla kérdezhetek privben? Mert azt ki jelzi a telefonom.
Nekem paradox 728 ultrám van. Biztos hogy DSC? Mert elméletileg úgy kötöttem de ha hidalom ha nem akkor is folyamatosan. Össze és a GND vel
és így folyamatosan riaszt.a külső egység úgy működik amit le írt de magánál az agynál valamit máshova kell kötni. Mert így folyamatosan riaszt különben.
Ja, hogy Paradox...
Annál más kell. Annál a sziréna DC+ az akkumulátor pozitív pont, a negatív az aux- és a Go+ kell a bell+-ra. Bell+ Bell- áthidalva egy 1k Ohm ellenállással. Go- Nem használt. Mivel ez DSC fórum, azt vettem alapul... Bocsi, de privátban nem, de ide, ha van időm válaszolok, másoknak is jók ezek az infók.
Itt a programozási és bekötési doksija a riasztónak.
Sziasztok!
A PC-1832-es központhoz jó-e a PC-1555RKZ kezelő? Nyolc zónát használnék. A kezelő zónáját a panel 8. zónahelyére programoznám. Padlástéri ablakot mivel lehetne védeni csukott és nyitott állapotban? A padlástér beépítetlen, fűtetlen -5°C - +40°C hőmérséklet van, délnyugati tájolású, a nap rásüt. Köszönöm
Jó hozzá.
A padlástér ablakot pl. kombinált törés, és nyitásérzékelővel. Pl. Sentrol 5415 Rokonet Risco Shocktec Magnet Viper GLX Plus A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2013
Köszi a választ.
És a nyitott ablakot mivel lehet levédeni, hogy valaki ne másszon be rajta? Szellőztetés miatt szoktuk nyitva hagyni. Gondoltam infra sorompóra, de a nap déltől-napnyugtáig rásüt a jeladókra. A pirnek sem jó, mert a nyitott ablakfelületnek változik a hőmérséklete. Köszönöm
Egy ablaknyi távolság lényegtelen egy infrasorompónál. Maximum az atomvillanás zavarja meg. Vagy függöny ifnrát használsz az ablak belső oldalán, Az telepíthető mennyezetre is, ott semmi sem zavarja.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Lehetséges azt megcsinálni, hogy 2 nyitásérzékelőt 1 zónára helyezni? A két nyitásérzékelő közel van egymáshoz. (ajtó-ablak egymás mellett) Köszönöm előre is!
Lehetséges, ha nem lényeges, hogy melyik nyitását érzékeli a zóna (pl. ajtó: belépési pont). A zóna lezárására figyelemmel kell lenni! (EOL, DEOL stb.)
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, egy gmax-gsm modult szeretnék "összekötni" egy dsc pc1616 os központtal! A gsm-modult tudtam programozni, csak azt nem tudom hogyan köthetném be, kell e hozzá valamilyen relé esetleg? Köszönöm szépen előre is a válaszotokat!
Igen kell.
A PGM 1-et programozd sziréna követőnek. Erre kössrá egy 12V-os relét , ami kapcsolja a GSM bemenetét.
Köszönöm.
Ezeket találtam meg én is, külön telepítői nem létezik hozzá?
A pc 550 ugyanez. ahhoz van némileg bővített. Az angol is csak ennyi.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Előre bocsájtom, hogy az elektronikához semmi közöm, talán a villany szereléshez értek hobbiszinten. Van egy Matrix 424 tipusú lakás riasztónk, és az egyik mozgás érzékelőt a lakás átalakítás miatt arrébb kellene tenni kb 1 m-el. - Hivogattam a srácot aki csinálta de nem értem utol, és mivel hétfőn kezdődik a festés addigra szretném ha meglenne. Tulajdonképen én is megbontanám, és arrébb raknám csak attól tartok ha levágom a vezetéket valami szabotázs érzékelés vagy valami miatt elrontok valamit. Tudnátok segíteni, hogy hogyan szokták ezt csinálni??? Valahogy ki lehet kapcsolni/áramtalanítani úgy a cuccost, hogy visszakapcsolás után az előre programozott dolgok megmaradjanak neki? köszi, L
A Mátrix központ miatt részvétem
![]() Amikor megbontod az infrát indít egy szabotázs riasztást, ha ütsz neki kódot utána kussba van és szerelheted. Arra azért vigyázz, hogy a +12V ne érjen hozzá másik vezetékhez szerelés közben. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Szia,
Miért nem jó a Matrix? 4 éve van...azóta nem volt vele gond. sima user kódotkell üssek ugye...telepítő kodom nincs meg. L
Sima user kódot.
Ha már egyszer működik nem szokott vele gond lenni hacsak az nem, hogy több partició esetén néha összezavarodik. Nagyon lassú a kijelzése. Viszont anno 3-ból 2 gyári hibás volt. Azóta csak megörökölt rendszereink vannak belőle, egy-egy átalakítás vagy újraprogramozás alkalmával meglepő és érthetetlen dolgokat tud produkálni. Egyetlen pozitívum a négyféle szabadon programozható élesítési mód. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
Jól sejtem ,hogy te ilyesmivel foglalkozol? Nagytarcsa nagyon kiesik? Nincs kedved megcsinálni....persze nem ingyen. Viszont keddig kéne nekem, akkor jönnek a festők.
Ahogy irtam az egyik mozgás érzékelőt odébb kéne tenni, plusz egyik ajtó nyitás érzékelőt ki kéne cserélni ( ajtó cserekor az ajtósok eltörték ) valamint a kábelét kb 5cm-el megtoldani. Más kérdés: GSM modul mennyiből oldható meg? Egybként ugy olvastam a neten hogy a Matix vezetékes telefont alapból tud kezelni. Ezt jól értettem? Jó lenne ha beindulna a riasztás leglább engem megprobálna felhivni...
Igen, ezzel foglalkozunk, de mi egy borsodi cég vagyunk. Pest környékére dolgozni 2 héten belül nem tervezünk menni (hacsak valamelyik ügyfelünknél nem lép fel valami gubanc). Amúgy itt a fórumon vannak környékbeli szakemberek is. Amúgy szerintem nyugodtan nekiállhatsz. Mindent ugyanúgy köss vissza ahogy volt.
GSM modulokat itt találsz (nyitásérzékelőt is a törött helyére): http://www.riasztobolt.hu/911.gsm-modulok.kategoria.html Igen jól érted, ha van analóg telefonvonal, akkor a központot Pager formátumra programozva fel tud hívni Téged, de ennek a programozásához kell a mérnöki kód. Minden esetre ha már kábelezel érdemes a telefonvonalat odavinni a központhoz, hátha előkerül a telepítő. A központ telepítői útmutatóját itt találod: http://multialarm.hu/pdf/kereskedelem/termekek/pyronixkozpont/Matri...ep.pdf
Egyébként ez a srác ha örökre eltünik a telepitői kóddal akkor buktam minden javitást vagy fejlesztést a rendszeren? vagy valahogy lehet resetelni ha mondjuk egy másik valakit hivok megcsinálni? pl. gsm modul vagy akármi?
Mellesleg ő ezzel a kóddal bármikor be is tud jönni gondolom ?
Ha nem tiltotta le az NVM reset-et, akkor alapállapotba lehet hozni a központot. Ekkor minden programozott funkció elveszik és a kódok visszaállnak az alapra (a mérnöki kód is).
A mérnöki kóddal magában nem tud mit kezdeni. Ha a rendszer élesítve van, azzal nem tudja kikapcsolni.
Köszönöm a gyors választ!
Pontosabban megtudhatom, hogy milyen relét ajánlanál hozzá? ![]() Köszönöm! ![]()
Hmmm. Van egy 560-as amin *2 után 1,3,8 világít :-S
Az akkor nem 560. Ugyanis az csak 4 zónás, és a kezelő is csak 4 zónás, nem 8. Vagy nem hozzá való kezelő van a rendszeren. Panel fotó, és taszt fotó sokat segítene.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013
1555-ös kezelő van rajta.
Nem néztem bele a dobozán láttam az 560-at, csak kíváncsiságból érdekel. Más miatt voltam kint egy lakásnál, rápillantottam a kijelzőre, világított a system. és szalmai ártalom miatt ![]() Mivel nem ismerem az 560-t itthon megpróbáltam, letölteni valamit a DSC honlapjáról, de csak a progitábla és a kezelői útmutató volt, abban csak 4 hibakód szerepelt...... |
Bejelentkezés
Hirdetés |