Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 283
(#) kokanyk válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 30, 2013 / 1

Köszönöm a segítséget. Nagyon sokat segített. Ha valamit nem tudnék még róla kérdezhetek privben? Mert azt ki jelzi a telefonom.
(#) kokanyk válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /

Nekem paradox 728 ultrám van. Biztos hogy DSC? Mert elméletileg úgy kötöttem de ha hidalom ha nem akkor is folyamatosan. Össze és a GND vel
és így folyamatosan riaszt.a külső egység úgy működik amit le írt de magánál az agynál valamit máshova kell kötni. Mert így folyamatosan riaszt különben.
(#) Syn7h37ic válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 30, 2013 / 1

Ja, hogy Paradox...
Annál más kell.
Annál a sziréna DC+ az akkumulátor pozitív pont, a negatív az aux- és a Go+ kell a bell+-ra. Bell+ Bell- áthidalva egy 1k Ohm ellenállással. Go- Nem használt.
Mivel ez DSC fórum, azt vettem alapul...
Bocsi, de privátban nem, de ide, ha van időm válaszolok, másoknak is jók ezek az infók.
(#) Syn7h37ic válasza kokanyk hozzászólására (») Ápr 30, 2013 / 2

Itt a programozási és bekötési doksija a riasztónak.
(#) jksx hozzászólása Máj 4, 2013 /

Sziasztok!
A PC-1832-es központhoz jó-e a PC-1555RKZ kezelő?
Nyolc zónát használnék. A kezelő zónáját a panel 8. zónahelyére programoznám.
Padlástéri ablakot mivel lehetne védeni csukott és nyitott állapotban?
A padlástér beépítetlen, fűtetlen -5°C - +40°C hőmérséklet van, délnyugati tájolású, a nap rásüt.
Köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza jksx hozzászólására (») Máj 4, 2013 /

Jó hozzá.
A padlástér ablakot pl. kombinált törés, és nyitásérzékelővel.
Pl. Sentrol 5415
Rokonet Risco Shocktec Magnet
Viper GLX Plus
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2013
(#) jksx válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Köszi a választ.
És a nyitott ablakot mivel lehet levédeni, hogy valaki ne másszon be rajta?
Szellőztetés miatt szoktuk nyitva hagyni.
Gondoltam infra sorompóra, de a nap déltől-napnyugtáig rásüt a jeladókra.
A pirnek sem jó, mert a nyitott ablakfelületnek változik a hőmérséklete.
Köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza jksx hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Egy ablaknyi távolság lényegtelen egy infrasorompónál. Maximum az atomvillanás zavarja meg. Vagy függöny ifnrát használsz az ablak belső oldalán, Az telepíthető mennyezetre is, ott semmi sem zavarja.
(#) jksx válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 5, 2013 /

Köszi a segítséget!
(#) tben hozzászólása Máj 6, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Lehetséges azt megcsinálni, hogy 2 nyitásérzékelőt 1 zónára helyezni? A két nyitásérzékelő közel van egymáshoz. (ajtó-ablak egymás mellett)

Köszönöm előre is!
(#) MPi-c válasza tben hozzászólására (») Máj 6, 2013 /

Lehetséges, ha nem lényeges, hogy melyik nyitását érzékeli a zóna (pl. ajtó: belépési pont). A zóna lezárására figyelemmel kell lenni! (EOL, DEOL stb.)
(#) petya66 hozzászólása Máj 7, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, egy gmax-gsm modult szeretnék "összekötni" egy dsc pc1616 os központtal!
A gsm-modult tudtam programozni, csak azt nem tudom hogyan köthetném be, kell e hozzá valamilyen relé esetleg?

Köszönöm szépen előre is a válaszotokat!
(#) Feri válasza petya66 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Igen kell.
A PGM 1-et programozd sziréna követőnek. Erre kössrá egy 12V-os relét , ami kapcsolja a GSM bemenetét.
(#) DkGrinder hozzászólása Máj 7, 2013 /

Van valakinek 560-as telepítői kézikönyve, Magyar?
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Máj 7, 2013 /

Akad....
(#) DkGrinder válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Köszönöm.
Ezeket találtam meg én is, külön telepítői nem létezik hozzá?
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

A pc 550 ugyanez. ahhoz van némileg bővített. Az angol is csak ennyi.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2013

PC550.pdf

(#) Topford hozzászólása Máj 8, 2013 /

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni. Előre bocsájtom, hogy az elektronikához semmi közöm, talán a villany szereléshez értek hobbiszinten. Van egy Matrix 424 tipusú lakás riasztónk, és az egyik mozgás érzékelőt a lakás átalakítás miatt arrébb kellene tenni kb 1 m-el. - Hivogattam a srácot aki csinálta de nem értem utol, és mivel hétfőn kezdődik a festés addigra szretném ha meglenne. Tulajdonképen én is megbontanám, és arrébb raknám csak attól tartok ha levágom a vezetéket valami szabotázs érzékelés vagy valami miatt elrontok valamit. Tudnátok segíteni, hogy hogyan szokták ezt csinálni??? Valahogy ki lehet kapcsolni/áramtalanítani úgy a cuccost, hogy visszakapcsolás után az előre programozott dolgok megmaradjanak neki?

köszi,

L
(#) sunyeb válasza Topford hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

A Mátrix központ miatt részvétem
Amikor megbontod az infrát indít egy szabotázs riasztást, ha ütsz neki kódot utána kussba van és szerelheted. Arra azért vigyázz, hogy a +12V ne érjen hozzá másik vezetékhez szerelés közben.
(#) Topford válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Szia,

Miért nem jó a Matrix? 4 éve van...azóta nem volt vele gond.

sima user kódotkell üssek ugye...telepítő kodom nincs meg.

L

Sima user kódot.
Ha már egyszer működik nem szokott vele gond lenni hacsak az nem, hogy több partició esetén néha összezavarodik. Nagyon lassú a kijelzése. Viszont anno 3-ból 2 gyári hibás volt. Azóta csak megörökölt rendszereink vannak belőle, egy-egy átalakítás vagy újraprogramozás alkalmával meglepő és érthetetlen dolgokat tud produkálni. Egyetlen pozitívum a négyféle szabadon programozható élesítési mód.

Jól sejtem ,hogy te ilyesmivel foglalkozol? Nagytarcsa nagyon kiesik? Nincs kedved megcsinálni....persze nem ingyen. Viszont keddig kéne nekem, akkor jönnek a festők.

Ahogy irtam az egyik mozgás érzékelőt odébb kéne tenni, plusz egyik ajtó nyitás érzékelőt ki kéne cserélni ( ajtó cserekor az ajtósok eltörték ) valamint a kábelét kb 5cm-el megtoldani.

Más kérdés:

GSM modul mennyiből oldható meg? Egybként ugy olvastam a neten hogy a Matix vezetékes telefont alapból tud kezelni. Ezt jól értettem? Jó lenne ha beindulna a riasztás leglább engem megprobálna felhivni...

Igen, ezzel foglalkozunk, de mi egy borsodi cég vagyunk. Pest környékére dolgozni 2 héten belül nem tervezünk menni (hacsak valamelyik ügyfelünknél nem lép fel valami gubanc). Amúgy itt a fórumon vannak környékbeli szakemberek is. Amúgy szerintem nyugodtan nekiállhatsz. Mindent ugyanúgy köss vissza ahogy volt.

GSM modulokat itt találsz (nyitásérzékelőt is a törött helyére):

http://www.riasztobolt.hu/911.gsm-modulok.kategoria.html

Igen jól érted, ha van analóg telefonvonal, akkor a központot Pager formátumra programozva fel tud hívni Téged, de ennek a programozásához kell a mérnöki kód.
Minden esetre ha már kábelezel érdemes a telefonvonalat odavinni a központhoz, hátha előkerül a telepítő.

A központ telepítői útmutatóját itt találod:

http://multialarm.hu/pdf/kereskedelem/termekek/pyronixkozpont/Matri...ep.pdf

köszönöm a segítségedet.

L
(#) Topford válasza sunyeb hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Egyébként ez a srác ha örökre eltünik a telepitői kóddal akkor buktam minden javitást vagy fejlesztést a rendszeren? vagy valahogy lehet resetelni ha mondjuk egy másik valakit hivok megcsinálni? pl. gsm modul vagy akármi?

Mellesleg ő ezzel a kóddal bármikor be is tud jönni gondolom ?

Ha nem tiltotta le az NVM reset-et, akkor alapállapotba lehet hozni a központot. Ekkor minden programozott funkció elveszik és a kódok visszaállnak az alapra (a mérnöki kód is).
A mérnöki kóddal magában nem tud mit kezdeni. Ha a rendszer élesítve van, azzal nem tudja kikapcsolni.
(#) petya66 válasza Feri hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Köszönöm a gyors választ!

Pontosabban megtudhatom, hogy milyen relét ajánlanál hozzá?

Köszönöm!

Hmmm. Van egy 560-as amin *2 után 1,3,8 világít :-S
(#) Syn7h37ic válasza DkGrinder hozzászólására (») Máj 8, 2013 /

Az akkor nem 560. Ugyanis az csak 4 zónás, és a kezelő is csak 4 zónás, nem 8. Vagy nem hozzá való kezelő van a rendszeren. Panel fotó, és taszt fotó sokat segítene.

1555-ös kezelő van rajta.
Nem néztem bele a dobozán láttam az 560-at, csak kíváncsiságból érdekel.
Más miatt voltam kint egy lakásnál, rápillantottam a kijelzőre, világított a system. és szalmai ártalom miatt rányomtam egy *2-t 1,3,8 nyomtam egy 1-t ott volt egy 1-es, utána rádöbbentem, hogy nem ezért hívtak, és nehogy a kezemre csapjanak odébb léptem.
Mivel nem ismerem az 560-t itthon megpróbáltam, letölteni valamit a DSC honlapjáról, de csak a progitábla és a kezelői útmutató volt, abban csak 4 hibakód szerepelt......
Következő: »»   171 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem