Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom nekem ez a paradox egy fekete folt, akkor inkább egy premier pedig ahoz se füznek jó élmények. Már a DSC-nél is kezdenek rájönni hogy hiányzik a design és törekednek a javitásra, tapi kezelö, szappantarto kezelő stb.
Szervusz Kovabe Úr ! Köszönöm a Segítséget,mivel elütésről nem tudtam viszont a reed nem akart működni úgy döntöttem szétszedem a teljes vezérlést,s újrakötök mindenkit ! Reggel nekiestem,de mivel letisztáztam a bekötéseket,s hibás kötést nem láttam így csak a reed-et+az egyik com.-ot,(ahol a reed com.-ja is volt) kötöttem le. Ezek után kimértem az ellenállásokat,(3.3...K.)OHM-ot adtak át,(sorba,párhuzamossan)kötve egyaránt,mindezt nyitott és zárt állapotú reed-el is ! Így kimértem az ellenállásokat önmagukban is(5.5-4;5.5-4.K.)OHM-ot engedtek át ! Összeraktam újra a reed-el,majd ezek után kimértem (5.5-6;10.8-9.K.)OHM értéken engedtek át ( valaki ezt megmagyarázhatná ) ! Így bekötöttem,a késleltetést újra programoztam,mivel hibát nem mutatott,a reed-et Látta beélesítettem a rendszert !MŰKÖDIK !!!!! Minden tök JÓ !
Segítséged,s Időd Köszönöm Szépen ! joe
Szervusz Zsolt / szucs1974 / ! Az ellenállás értékét tudom,értem,amit nem értettem az az,hogy miért nem ad kellő értéket,ha rámérek (3.3...K.)OHM-körüli értéken enged-nek át (soros,párhuzamos kör egyaránt)de mint írtam Kovabe Úrnak mégis sikerült feléleszteni a rendszert !
A led fények magyarázatát ( 1-3 -as mert az első nullát nem mutatja , a második számjegy 5 (1-3 Led), a harmadik számjegy megint 0 (nem látod). Ha beélesítettél, akkor ne sértsd meg a zónát 10-15 másodpercig)Köszönöm ! Leveled most érzékeltem,Bocsika a késői válasz miatt ! Köszönöm ! joe
Tell mini 1864-es központ összekapcsolásával kapcsolatban van kérdésem.
A tell mini pstn bemeneteit hova kell kötni? Ha nincs a házban vezetékes vonal akkor azok szabadon maradnak? Ugyanígy a központ T-1 R-1 csatlakozóit sem kell kötnöm shova? Szabadon maradnak, ugye? A tell mini TR-ét a központ egy zónájára szokás kötni? Ha nem akarok hibakezelést, akkor az is marad szabadon? A központ programozása során olvastam, hogy automatikus CID generálást lehet beállítani. Ez esetben minden CID generáláskor, nyitás, zóna sértés, bármi kommunikációt kezdeményez a központ, csak a tell mini nem küldi tovább sms-ben, mert csak arról küld, ami maszkolva van. Vagyis ha csak szimpla sms küldésre akarom használni a tell-t, akkor kézileg, zónánkánt kell beállítanom a CID generálást. Jól gondolom? Illetve még az AC hiba, visszaállást, és az akksi fesz alacsonyt szeretném átküldetni sms.ben: a CID kódot megtaláltam, tell-be programozva. A központnál hol kell állítani, hogy erről is kezdeményezzen kommunikációt a központ? Mit érdemes még átküldeni sms-ben? Előre is köszi
Szia
Nem volt még szerencsém ehez a tipushoz de nem is feltétlen igénylem. Sokmindent nem tudok mondani de szerintem az álltalános riasztást kéne elsökörben beállitani illetve táphiány, visszaállás, aksi hiba de nem feltétlen szükséges, (ha jár idegen is az objektumba) nyitás zárás, És ami még szabadon szeretnél.A bekötés a tip-ring és a G1-G2, a többi nem lényeg. Telepitöi adatlap: Bővebben: Link
Összeraktam a szerkezeteket (tell mini + 1864-es központ). A problémám a következő: programozott contact id-t küldök csak (381-ben 7 be van kapcsolva) 380-ban engedélyezve a kommunikáció, és dtmf adatátvitel, a központban 12345678FFFFFFFFF szám beprogramozva. Minden zónám FE-n. Riasztás esetén a központ elkezd kommunikálni, ezt abból szúrtem le, hogy a tell mini villogó zöldről folyamatos zölden világít. Ezt szakaszosan megkísérli ötször (ennyi próbálkozás van a központban) Aztán kommunikációs hibát jelez ki. SMS persze nem jön. Szerintetek a tell miniben adtam meg rossz formátumban (003630... formátumot ír, így van benn a számom, amire az sms-t szertném kapni), vagy a központban nem stimmel valami? Szerintetek merre keresgéljek? Ja igen, és 345-ben ac hiba és akksi hiba is FE paramétert kapott, ennek ellenére ac elvétel esetén mégcsak próbálkozni sem próbálkozik. Tudom, a késleltetést is megnéztem 30 másodperc, de egy perc eltelte után sem kezd kommunikálni.
![]() UPDATE: küldtem smst a kommunikátornak telefonról, s azt szépen továbbított a beállított számra. Szóval gondolom a kommunikátor sms interfészével nincs gond. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
köszi ezt megnéztem, mert a kapott leírásban g1 g2 mindegyikét nagyvonalúan csak GSM-nek hívják. Nincs megkülönböztetve tip ring. Szóval a tied alapján megnéztem s jól van bekötve.
Szia
A tip-ring nem lényeg hogy melyiket hova kötöd. Az hogy téged nem hiv az nem lehet hogy azért van mert nem jó a telefonszám a 301-ben, a leirás szerint 123456789FFFFF kell.
301-ben pontosan az van, de ezt írtam is az előbb
Nem tudom akkor a monitorom megromlott de nekem csak az van hogy 1-től 8-ig és FFF.
Idézet: Ez nem ugyan az mint „a központban 12345678FFFFFFFFF szám beprogramozva” Idézet: „telefonszám a 301-ben, a leirás szerint 123456789FFFFF kell” A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
bocsi, megnéztem a központban a biztonság kedvéért, s ott van az a 9-es a végén. Egyébként szerintem nem ez a baja, mert a központ próbálkozik, az adapter mini, meg mivel folyamatos zöldre vált felfogja, hogy kéne csinálnia valamit, s a gsm hálózaton hívást kezdeményez, csak valamiért nem tud.
Sorosan tudod programozni? Mert most kicsit jobban belnéztem és ott csak a programban mutatja az sms továbbitás beállitást. Mivel az sms továbbitás beállitáson áll a továbbitás. Olvasd csak végig a leirást.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
a kommunikátorra gondolsz? az enyém már usb-s, s igen azon keresztül tudom csak programozni. de a riasztót is tudom soros kábelen prograozni
a gsm picit újabb, s usb-s. Az sms továbbítás arra vonatkozik, a ha ő kap sms-t pl egyenleginfó ilyesmi akkor elküldi a megadott számra. Ez működik is, kipróbáltam.
Akkor már nincs más hátra, probáld meg a 301-ben beállitani a te telefonszámodat pl:0630.......
Este már nem akartam izgatni a szomszédokat, úgyhogy hagytam. Majd ma
![]()
Szia!
Szerintem a 0036xxxx formátum nem jó. Próbáld meg 0630xxxx vagy 3630xxx formátumot. A 00 az nemzetközi előhívó szám, nem gondolom, hogy külföldi távfelügyeletet hívsz. Üdv: Gábor
A Tell miniben elég csak simán a 0630.... Telefonszám formátum az SMS-nek. A riasztóban a komunikációs formátumot rosszul adtad meg. 381 szekció 7 kikapcs. 350 szekció 03, 03
367 szekció 1,5 be. Auitomatikus CID kell a rendes működéshez. A Tell-miniben meg kell adni a riasztáshoz szükséges CID kódot, és a hozzá tartozó szöveget. Pl. riasztáshoz cid kód 113* A szöveg riasztás a $ zónából. A Tell mini, csak CID kódokból tud sms-t konverálni. Ha nemzetközi cid kódokkal dolgozol, akkor is elég csak néhány féle SMS szövegezés, mert az is elég a teljes adatátvitelhez. Ezért kell a * és a $ változó a cid kódoknál, és az SMS szövegnél. CID kódok: Riasztások 113* Riasztás $ Riasztások vége: 313* riasztás vége $ Akkuhiba: 1302 Akku rendben 3302 AC hiba 1301 AC ok 3301 140* nyitás $ kóddal 340* zárás $ kóddal A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
Sziasztok. A nyáron a ti hathatós segítségetekkel megismerkedtem a DSC riasztók világával. Sikerült is telepítenem és felprogramoznom saját magamnak egy alexort. Most abban kérném a segítségeteket, hogy tegnap szombaton egy nagy pukkanás kíséretében elszállt a központ külső tápja. Nem tudom az aksi meddig bírja majd szuflával, és nem szeretném ha megszólalna a riasztó a szomszédok nagy örömére. A kérdésem, hogy elég programból kiiktatni a külső és a belső szirénát /mindkettő vezeték nélküli/ vagy ez nem jó megoldás. Gondolom három napot nem fog átvészelni az aksi.
Üdv luigi106
Szia
Biztositékot megnézted? Amugy nem ismerem teljesen a lelkivilágát az alexornak de jobb ha lekötöd a szirénákat mielött bajlesz a szomszédokkal.
Köszi a biztosíték rendben. Közben rájöttem, lehet hogy nem is a riasztó tápja ment el, csak amikor elszállt valami, még nem tudom mi, akkor ugye leverte a ház biztijét, és áramszünet lett és azt jelezte a kezelő. És amíg nem csináltam egy telepítői resetet addig világított a led. Most nyomozok tovább mi durranhatott el. Üdv luigi106.
Érdeklödni szeretnék hol lehet a legkedvezöbb áron megvásárolni a dsc termékeket?
Google.hu és dsc riaszto ár "keresés", szerintem találsz böven
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Megoldódott, szépen működik
![]() Programozott CID kódokat használok továbbra is, szépen működik vele. Tanulságul pedig a probléma ott volt, hogy mivel nincs felügyeletre kötve, így a tell leírása alapján 123456789-et kell programozni telefonszámnak. Amit meg is tettem, DE az átvitel során a tell csak a 23456789-et veszi (bár tárcsázásnál még 123456789 jön ki), az első számjegyet nem, ezért szállt el kommunikátor hibával. Úgyhogy most telefonszámnak 1123456789 van programozva a központba, s szépen működik.
Hali
380-nál 1-es opció Telepítői kézikönyvet el kellene olvasni, benne van. Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |