Fórum témák
» Több friss téma |
Továbbá, csak még eszembe jutott, ahogy olvastalak! Hogy sikerült ráerőszakolnom T-home -s digitális vonalra is. A megoldást "talán" az jelentette, hogy a TLM -et kikapcsoltam, így nem figyelte a vonalat külön, és a gyengébb feszültségre is kiadta a hívás parancsot. S működik. A héten kipróbálom ugyan ezt DIGI-re is!
Ok köszönöm a többiek nevében is az infokat, nekünk is egy jó tapasztalat (erre nem is gondoltam hogy bekapcsoltad). Én már egyszer nézegettem de nem müködött igy kiiktattam és nem is bonyolodtam bele a dolgokba.
Megoldódott mesterek!
![]() Végül is a Mobilcom800 tudja mindazt,amit szerettem volna.. Az előre beprogramozott 3 számmal lehet ki-be kapcsolni.. Már csak egy gondunk van vele,hogy a DSC csak az én számomat hivja esemény esetén! Lehet vele távkapcsolást végezni,visszajelzést is kapunk,a beállított hang alapján,ki 2 csörgés be,4 pl.. ...esemény esetén hívja a beállitott számo(ka)t..elméletileg..Szoval itt most kicsit megrekedtünk ismét..
Szia
Ez egy forditos szöveg de ebböl kiderül. Idézet: „A telepítés PowerSeries integrációs modulok (IT-100 és IT-120), PowerSeries központok képesek az interfész a vezető gyártó az otthoni és az épület automatizálási termékek és audio elosztó rendszerek létrehozása zökkenőmentes, teljesen integrált ellenőrzési megoldásokat. Az IT-100 rendelkezik egy kétirányú RS-232 interfész, amely elfogadja a parancsokat, és elküldi eseményvezérelt vagy állami változás parancsok a harmadik féltől származó alkalmazások, hogy hozzon létre közös funkciót. Az IT-120 kihasználja a legújabb kommunikációs protokollokat, beleértve a Web Services Devices (WSD) annak érdekében, hogy a DSC PowerSeries központok kommunikálni WSD rendszerek, mint például az élet | vigyáz otthon automatizálási alkalmazásokhoz.” Ez csak egy gyors keresés, ha a képeket megnézed abbol egyböl kiderül. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Köszönöm!
Egy intelligens otthon automatikával akarom összekapcsolni. Elvileg IT 100-at akartam de a fent említettek alapján utánanézek a 120-asnak. Az a szomorú, hogy a DSC Hungária honlapja 5 évvel le van maradva mindig
Amig itthon nem fogadják el (nem tudom a szervezet nevét, talán MABISZ) addig ök biztos nem rakják fel az oldalukra és nem is forgalmazzák. Már láttam hogy foglalkoztál korábban is Loxone-al és kérdeztem is de nem válaszoltál. Van valami tapasztalatod mert nemrég raktam össze egy rendszert de a loxone-al nem tudom hogy kéne összehozni.
És akkor ezekszerint a loxone le is tudja kezelni valami felületen?
Át tudod hozni a DSC adatait, és tudsz hozzá loxone felületet csinálni. Ezt fizikailag nem próbáltam még, most gondolkozom hogy kipróbálom, csak jobban szeretném valahogy RS 485- el összehozni mint RS 232-vel- majd írok neked ha sikerült.
Beszerezhető nálunk is. Raktunk fel ilyen modult. De nem nyerte meg a tetszésemet. Főleg az ára. Közel 50000Ft! Az a baj, hogy hiába third party eszköz, a DSC semmit sem fejlesztett hozzá. A lehetőség adott lenne pl. egy okostelefonos vezérléshez, de nincs ilyen hozzá. Külső programokkal bohóckodni pedig eléggé nehézkes. Ahová felkerültek, oda egy célszoftveren keresztül dolgozik, de ez belső fejlesztés, nem fog piacra kerülni.
A Paradox IP150 Ethernet modul kevesebb, mint a fele, és kapásból Ethernet felületet kapok, komoly támogatással. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2014
Nem is a riasztó kezelése miatt köti össze az ember, hanem inkább egyéb okok miatt.
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, s egyelőre nem tudom mennyire leszek aktív, méginkább: mennyire tudok segíteni (akármilyen témában). Amiben most én kérnék segedelmet: DSC PC1404 központot telepítettem egy barátomnak, de a programozás nem működik a leírás szerint. A kialakítás: Kezelőbe kötött nyitásérzékelő, Z1 előszobai PI (ez követő Z lesz) Z2 nappali (azonnali Z) Z3 villanyóra nyitásérzékelő (azonnali Z) Z4 Szabotázs kör (sorba kötve minden Tamper, azonnali) Z7 kezelőbe bejárati ajtó nyitás (késleltetett Z) Korábban írta Syn7h37ic: Idézet: „ *8 mesterkód [000] 0 11 # * 8 mesterkód [202] 7 BE # * 8 mesterkód [001] 03 03 03 05 05 05 01 # * 8 mesterkód [020] 07 # 001 Zóna definíciók: zónánként két számjegyet kell megadni ahol: 00 Nem használt zóna 01 Késleltetett zóna 02 Késleltetett zóna 03 Azonnal zóna 04 Követő zóna 05 Otthonmaradó/Távozó zóna stb. [001] 03 03 03 05 05 05 01 példámban: Z1-Z2-Z3:Azonnal Zóna, Z4-Z5-Z6: Otthon/Távozó zóna Z7: Késleltetett zóna” A fenti idézet szerint mentem, többször is (természetesen a nekem megfelelő zónatípus számokkal), de az eredmény, hogy hol elveszíti, hol megtalálja a Z2, Z4 zónát. Már olyan is volt, hogy csak a Z7 volt látható (értsd: infra érzékel, világít a LED-je, de a kezelőn nem mutatja). Amit én kódoltam: * 8 mesterkód [001] 04 03 03 03 00 00 01 # Mivel így nem ment, megpróbáltam ezt: * 8 mesterkód [001] 04 03 03 03 01 01 01 01# (itt a nyolc zóna miatt vége is) Mit rontok el? Előre is köszönet: Bp
Szia
Nem vagyok benne biztos de a 1404-hez kapott kezelő ezzel a központal nem tud kezelői zonát, ha már több zonád van mint a panelon akkor használd a zonaduplázást és akkor megfelelően fog möködni. Amugy odafigyeltél az ellenállásértékekre mert ugyebár a 1404-hez 3 féle ellenállást kapsz.
A DSC Magyarország mérnöke már adott infót telefonon, s Vele egyeztetve tettem a kezelői zónát "logikai" 7-re (Z7). A LED kezelő is visszajelzi (ajtónyitás -> "7" világít).
Az ellenállások 5,6 kOhm (ez a rendszer gyárija is ez). Alapból minden működött "rendesen" (értsd: minden zónát látott és jelzett/visszajelzett a rendszer a LED kezelőn). Csak azért kezdtem el nyektetni a programozást, hogy a késleltetett és követő zónákat beállítsam (mivel alapból minden zóna "azonnali" volt, s így nem lehet hagyni az ajtónyitást). Ja! És síma EOL-ként van minden ellenállás (azaz sorban az NC lábakon, ha ezt hívjuk EOL-nak). A kezelő: PC1404RKZ LED kezelő, ami a "szett" része volt (bár ez a "szett" a bolt által összedobált/hajigált készlet. pl a kültéri kürt neve Signal). Bp A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Ha 1404-en zónaduplázást használsz, akkor a kezelői zóna nem használható.
A 1404 amúgy sem egy stabil holmi. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2014
Használható kezelői zóna a 1404-hez járó kezelőn, de csak akkor, ha sima 4 zónás rendszernek van kiépítve. Duplázásnál nem megy.
Akkor relativ rosszul tudtam, kösz az infot. Amugy mi se szivesen használjuk a 1404-et, inkább egy 1616-os.
PCPeter Akkor nagyon félreértettelek. Amugy a signál hangfény egy egész jó kis cucc, már jonéháníat feltettünk és elég stabilan dolgozik csak azokat a dolgoakat kell kitapasztalni. Idézet: „Az ellenállások 5,6 kOhm (ez a rendszer gyárija is ez).” A 1404-es zona lezárásához hároféle ellenás van 1,5 K 2,4 K 5,6 K Ha zónaduplázól és mondjuk a 4-es használt és a 8-as nem akkor a 8-as ellenállásait is be kell pakolni ami külön öröm ![]() Még abból is probléma lehet ha megcseréled az alsó és felső zónák ellenállásait mert nem egyforma a két hurok ellenállása. Amúgy szerintem a 1404-es egy agyrém.
Nem tudom mi bajotok a 1404-el, szerintem 8 zónát ennyi pénzért sehol sem
kapsz. Nekem még nem volt vele problémám, pedíg párat már felraktam. Az 585 öst váltja fel, de okosabb mint a 1864-es Szerintem is az ellenállások sorrendje lesz a gond.
Paradox SP4000 pl. Alapból 4, duplázva 8, maximális bővítés 32 zóna. Ráadásul két partíció. Ugyanannyi, mint a 1404.
Okosabb, mint a 1864? Tévedsz. Jóval butább. Még az 585 is többet tud nála. Nem bővíthető semmivel sem. Olyan fapados, hogy szálkás lesz tőle a kezem, ha szerelni kell.
Tipikus mini, butik riasztó.
pl. nekem agyrém, hogy forrasztgassak ellenállásokat a használatlan felső zónákra. Miért nem lehet szoftveresen lekezelni a hurokellenállást ha használaton kívül van. Amiket én felraktam szinte mindegyiknek volt valami kicsi bibije. Szerintem nem is rakok többet. Bár a kezelője emberibb, nem úgy néz ki mint egy libresse betét.
Sziasztok!
A következő lenne a gondom: kaptam egy Satel CA-4 központot, kezelőt egy piezo siern-t és egy nyitás érzékelőt. Nem tudom, ha a hangjelzőt felkötöm a COM1-re akkor működni fog? Továbbá elég-e ha egy 2,2 KOhm-s ellenállással a nyitás érzkelőt felkötöm valamelyik zónára, mert olvastam a zóna záráshoz ekkora ellenállás kell. A megvalósítás annyi lenne hogy van egy ajtó és ha, azt kinyitják mikor éles a rendszer megszólal. Válaszotokat előre is köszönöm.
Segítségeteket szeretném kérni. Miért van az hogy 1864 es riasztóhoz kötött szöveges billentyűzeten a szabotázs kapcsoló nem okoz riasztást, csak hiba ként jelzi? [016]-8 on engedélyezve van a kapcsoló ezen kívül mást is be kell állítani?
Ha bekapcsoltad akkor hibaként (szabotázs) fog jelentkezni. Ha élesítve van a rendszer akkor viszont üvölteti a szirénát.
Sziasztok!
![]() Ezt ismeri valamelyikőtök? sefa gsm pager Az elvárás SC riasztóra lenne kötve,a relé által vezérelve a távhívás..Több számról ki-be kapcsolás,és esemény esetén több számot hívjon fel.. ne SMS-sel kommunikáljon,hanem hanghívással..
Szia!
Teljesen jó mi is ezt használjuk. Bár mintha azt írtad volna hogy egy másikkal megoldódott.
Nem kapcsolja a szirénát (megnéztem újra) csak a billentyűzet jelzi a hibát, függetlenül attól hogy élesítve van e a rendszer.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |