Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   195 / 283
(#) djuri hozzászólása Jan 31, 2014 /

üdv, DSC call vagy lady szirénát fel tudok úgy szerelni mint egy PS-128 ast, hogy nem szólal meg amíg rá nem adom a tápot a központra (dsc)? külső szabotázsfigyeléssel. köszi
(#) DkGrinder válasza djuri hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

igen
(#) djuri válasza DkGrinder hozzászólására (») Jan 31, 2014 /

köszönöm a kimerítő választ. kicsit bővebben kifejtenéd?? Kérlek. köszönöm
(#) DkGrinder válasza djuri hozzászólására (») Feb 1, 2014 /

Ha felszereled a LADY-t, az akkor élesedik be, amikor először ráadod a központ felől a töltő feszt. Ha külső szabotázsra állítod akkor a központról ki tudod kapcsolni a sziréna szabotázs körét. Ha a központba elveszed a sziréna töltő feszét (N+/B+)akkor viszont riasztani fog.
(#) increduluszoltan válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

szia!
Mi egy DSC riasztóhoz keresünk olyan GSM modult,ami képes a távriasztásra,esemény esetén hanghívással kommunikál,de nem SMS-sel..Távkapcsolás tudjon,tehát ki-be kapcsolható legyen több felhasználó számáról..bármilyen szolgáltató kártyája jó legyen bele,de ne voice kártya kelljen hozzá....mert vettünk egyet ,ami mindezt tudná,kivétel,hogy voce kártya kell bele,mert normál feltöltő kártyával nem tud hívást kezdeményezni riasztás esetén..
MobilCom-800 GPRS átjelző
,természetesen az ár is meghatározó tényező lenne..
(#) increduluszoltan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 6, 2014 /

Szia!
Még mindig aktuális a dolog számunkra..közben egy évig volt távfelügyelet,de miután a nap 24 órájában majdnem mindig van itthon valaki,feleslegesnek,drágának ítéltük..
Szóval nézegettem ezeket a távhívókat,de nem lettem okosabb!
Olyant keresek,ami nem SMS-sel jelzi az eseményt,hanem hanghívással,legalább 2-3 személynek.
Több felhasználó is tudja a táv ki-be kapcsolást intézni rajta,és normál kártyával működik,nem voice.
(#) increduluszoltan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Zóna már van....most már csak a telefonos hívót keressük hozzá,ami tudja azt,amit szeretnénk,és nem kerül annyiba,mint az egész riasztó..
(#) Syn7h37ic válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Magasak a követelmények. Vannak ilyen modulok, amik tudnak impulzus start esetén közvetlenül több számot is hívni, továbbá modul megcsörgetésre kapcsolni hívószám felismeréssel, de ezek drágák. A DSC is tud közvetlenül hívni saját számot, max. 3db-ot. De! Tapasztalataim szerint problémamentesen csak a Telekommal megy, ugyanis a Voda, és a Telenor olyan rövid DTMF hangokat ad, ha megnyomsz egy számot, hogy nem nyugtázható a riasztó velük.
(#) increduluszoltan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 7, 2014 /

Itt a HE-án találtam anno azt a pageres megoldást,amit egy békéscsabai tag forgalmazott:Siemens telefonnal működött,és müködik 6 éve !. Ott is DSC riasztónk volt..nem a mérce a magas,hanem az árak..
(#) Syn7h37ic válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 7, 2014 / 1

Azt megépítettem. Hobbi célra teljesen jó, de nem bíznám rá a lakásom. De azon projekt alapján, egy ipari kivitelű mobillal egész jó hívóművet is össze lehet hozni. Pl. egy sim900 modullal.
(#) increduluszoltan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Köszönöm a segítséget,de én igazi Mekk mester vagyok,50 %-os szerelő! Mindent szét tudok szedni,de ember nincs,aki utánnam helyre hozza!
Végül is a riasztódommal abban maradtunk,hogy olyan kütyűt keresünk,amin a relé behúz eseményre,és hívást kezdeményez..tehát nem a DSC riasztó fog telefonvonal szimuláción hívni..ha jól értettem..mint a múltkor írtam,már felszereltünk egy modult Mobilcom 800,ami tudta azt,amit én szeretnék,csak ez meg Voice kártyával kommunikál..hagyományos SIM-mel nem indít hívást esemeny eseten..
Ezek készítették anno azt a pageres megoldást..a mostaniak közül szerintetek valamelyik tudja szt,amit én szeretnék?
GSM HÍVÓ
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
(#) oscar543 hozzászólása Feb 8, 2014 /

Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem: dsc riasztóm paneljén egyszer csak kigyulladt a 12-es zóna ledje. Ez a zóna legjobb tudomásom szerint nincs fizikai mozgás vagy nyitásérzékelőre kötve. Bypass-olni sem lehet ezt a zónát, azaz élesíteni sem lehet a rendszert pillanatnyilag.

(nem tudom van-e összefüggés de néhány héttel korábban kigyulladt a "trouble" is, és a hibakódból gyenge akkut olvastam ki, de eddig nem került sor cserére, attól még működött ezidáig)

Mit lehet tenni ebben az esetben?

köszi
(#) aroxol válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

(#) DkGrinder válasza oscar543 hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

ha valóban nincs használatban a zóna akkor zóna definícióknál programozd 00-ra
(#) increduluszoltan válasza aroxol hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

Szerintem is..remélem a riasztószerelő szerint is..
(#) aroxol válasza increduluszoltan hozzászólására (») Feb 8, 2014 / 1

Lehet hogy ez is jó: http://www.sefa.hu/lakasriaszto.html bár ez lakásriasztó panel, szerintem a régi Siemens-es utódja. Írtad hogy az ment neked.
(#) oscar543 válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 8, 2014 /

telepítő kód nélkül nem tudok akkor semmit se csinálni?

(közben még eszembe jutott, hogy volt egy rövid néhány másodperces áramszünet délelőtt, valószinüleg akkor kezdődött az egész...)
(#) increduluszoltan válasza aroxol hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Igen,szemezgetünk vele..
Ezt pedig itt találtam,de nem tudom,ki forgalmazza..
Lehet,hogy ez ugyan az?
(#) DkGrinder válasza oscar543 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Elvileg tápfesz nélkül több 200 évig megőrzi a memória állapotot.
Próbáltad az alap 5555-t?
Elvileg kaptál hozzá egy felhasználói füzetet, minden normális telepítő kitölti ,abban benne van a telepítői kód.
(#) oscar543 válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

próbáltam már sok kódot, amit emlegetnek itt-ott mint default, sajna egyik se jó.
A kütyü meg itt volt már amikor a lakást vettük, csak a mester kódot kaptuk meg hozzá.

az se biztos hogy nincs használatban, az a biztos hogy normál ajtókra, szobákra nincs használva, tehát nem láttam még soha világítani ezelőtt.
De most tudtam meg amikor kinyitottam az egység dobozát, hogy az pl a 16-os. Ilyenekre hány zónát szoktak használni?
11 normál zóna van, tehát ami mozgás, vagy nyitásérzékelő a szobákban/garázsban, ami néha világít, és a 16-os a panel nyitása.

Ilyenkor várható hogy még a 12-15 is használva van valamire, ami nem első látásra egyértelmű ?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014

Hivatalosan egy zónára egy érzékelőt illik kötni, de a trógerek a végtelenségig fűzik .
Ha kinyitottad a riasztó dobozát akkor a bekötésből meg tudod nézni van-e valami a 12-es zónán. (Ha jól emlékszem a központ típusát nem írtad még) de valószínű, hogy az első zónabővítőn lesz.Esetleg érdemes lenne megnézni nem-e abból a kábelből van fűzve ami a szirénához megy. Elképzelhető, hogy a sziréna hibajele van a 12-es zónára kötve (milyen típusú a sziréna?)

pc5010 a központ, és van benne még egy 8 zónás bővítő.

a 12-es zóna akkor a bővítőn a z4? vagy nem ilyen egyszerű a helyzet?

a sziréna egy DSC Lady-re hasonlító (alul a narancs fény, középen DSC felirat, felül a hangszóró), csak annál jóval szögletesebb, valószinüleg egy korábbi szériából való.
(#) oscar543 válasza oscar543 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

a bővítőn a z4 az egy ellenállással megy a mellette lévő COM-ba, más vezeték nincs a z4-ben.

Igen a Z4-es a bővítőn. Egy 4.5 Kohmos van rajta ?(zöld, kék, piros)
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Feb 9, 2014 /

Bocs a belevau-vau, de a zöld,kék,piros nem 5,6k?

nem tudom hány k, de a "zöld kék piros" stimmel

és ugyanabból a COM-ból jön ki két vezeték.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 10, 2014 /

mellényúltam
(#) djuri hozzászólása Feb 10, 2014 /

üdv, segítséget kérnék egy kétvezetékes füstérzékelő (dsc 601p) bekötéséhez 1404 es központhoz.
Aux+ -> L , Pgm2 -> L1 , 2,2k ellenállás -> L - L2 ez a bekötés jó lehet ?? nem vágom a rajzot. A leírás nem riasztóhoz szól hanem tűzközponthoz. Megköszönöm a segítséget
(#) lacbp hozzászólása Feb 11, 2014 /

Kedves Kovabe , és mindenki!

Okulásként írom pár sorom!
Napokban kérdeztelek titeket, hogy mit ronthattam el, egy 1616 és egy szöveges LCD bekötésében, amikor a kezelői zónát képtelen voltam aktiválni! Ezerszer szétbontottam, méregettem, DEOL, EOL, DLS5 ezerszer átnéz. De semmit.. Majd végső elkeseredésemben a DSC hotline-hoz fordultam... Nagyon korrekt volt a kolléga, minden elismerésem! De nagyon megizzasztottam szegényt. Legalább 15 percig nyomkodtuk a kezelőt, ő papíron, és a valóságban. Mire meglett a hiba! Az LCD z/p csatija 3 funkciót tud! vagy Zóna, vagy PGM, vagy tud egy hőmérséklet figyelést felügyelni, és ha X fok alá megy a lakás hő, akkor jelez! Mondom ez tök jó funkció, csak az apróbetűst nem olvastam el hozzá, hogy akkor a másik két funkció kilőve. Szóval 77/08 KI!!!! és akkor van zóna bemenet...

Remélem más nem fog így járni, mint én!

djuri!
PGM2 -re a negatív bemenet L, AUX+ -ra a pozitív bemenet L1. ellenállás a pozitív kimenet és a negatív kimenet közé L2-L . és 009 - 10 -04 De az L és L1 felcserélhető, mert az írja polaritás független!
Következő: »»   195 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem