Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 283
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szia akkor nem sok ötletem van. Szed ki a zonából a szabotázst és mérd ki egy multiméterrel, ha 5.6k-t mérsz akkor valami más van. A kezelőbel benne van a tampergumi? Vagy kifejezetten a négyeszónát hozza?
(#) szucs1974 válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Hali!

T1 be van kötve a COM-ra?
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szervusz Kovabe Úr !

A 4-s zónára van kötve a sziréna.
Tudomásom szerint a hibajelzés szerint - *2->6.->6->4. - azaz hiba kereső->a hatos jelez/Zóna Szabotázs /,majd kérek egy zóna azonosítót -6-gomb lenyomásával,s ezután kiadja a négyes zónát !
Válaszod Köszönöm !
joe
(#) joerod74 válasza szucs1974 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szervusz Szucs1974 Úr !

Az 1-es.-Tamper egy 5.6k.ellenálláson keresztül a 2-es.-Tamper-ra van áthidalva,majd onnan megy tovább egy 5.6k.ellenálláson keresztül a központ 4-es/négyes/ zónára !
A Com.-ra a Service van kötve szerelési tiltásra !
Válaszod Köszönöm !
joe
(#) szucs1974 válasza joerod74 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szia, az 1-es Tamper össze van kötve a COM-mal, mert így záródik a hurok?
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Sajnos van úgy hogy a központ hibázik, javallom mégegszer hogy használd a multimétert egy ellenállásméréssel. Ha minden rendben, akkor egy hidegindittás segíthet.
(#) HA5AWS válasza joerod74 hozzászólására (») Dec 10, 2014 /

Szia!
Jól számolom, hogy itt két 5,6Kohm-os ellenállás van sorba? Egy rajz jobban mutatná a bekötést.
Üdv: Gábor
(#) joerod74 hozzászólása Dec 11, 2014 /

Szervusztok Nállam Hozzáértőbb Kollegák !

A Tamper nincs com-ra kötve,áthidalva van a kettes Tamperral egy 5.6k.-s ellenállással.
A Kettes Tamperról egy Másik 5.6k.-s ellenálláson keresztül megy a központ "4"-es Zónára.

Elméletileg 5.5k.-t.és 11.k.-t.mértem zárt ill. nyitott állapotban.
Az van,hogy átnézem ismét az egész bekötést.

Jól látod két 5.6k.-s ellenállás van.-Tamp.1-től-Tamp.2-Központ zóna.
A Tamp.1-áthidalva Tamp.2-vel.
Tamp.2-től a másik ellenállás a Központ Zonára.
Eleddig Így Működött amit összeraktam ! Most meg Nem Értem.
-Ezért írtam az imént,hogy Újra Átnézem !
Köszönet !
joe
(#) joerod74 hozzászólása Dec 11, 2014 /

Szervusz Szücs1974 Úr !
Írtam az elözőekben,hogy Átnézem !!! az összes bekötést IGEN az 1.-s Tamper a Központ COM-on
Egész Jól mutat,Persze az áramkör Zárás Elég LÉNYEGES ! !!!!!
Köszönöm a Figyelmem Felzavarását !
joe
(#) szucs1974 válasza joerod74 hozzászólására (») Dec 11, 2014 /

Hali!
Szívesen máskor is!

Zsolt
(#) robertelektro hozzászólása Dec 15, 2014 /

Hello
Texecom premier 168 telepítésében jártas hozzáértőt keresnék, telepítés átbeszélésére esetleg tanácsadásra.
(#) Kovabe válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Szia
Biztos hogy bele szeretnél vágni?
Nem sok (3 rendszer) tapasztalatom van de nem sok jó, gyárihibás központ dec23.án és ismeretlen eredetü athoc összeomlás ami csak hidegindittással orvosolható.
(#) robertelektro válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

szia
ennyire rosszak a tapasztalataid ? Sajnos már megvettem a a rendszert késő bánat.Mit tanácsolsz?
2 kezelő, 5 füst, 3üvegtörés, 3testhang , 15 mozgás, 8ajtónyítás + 8 zónás bővítő nem kis projekt, megmondom kicsit már bánom hogy nem választottam más gyártót.
(#) Syn7h37ic válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 15, 2014 /

Paradox Digiplex kellett volna neked. Egyszerűbb programozni, olcsóbb(!) modernebb, többet tud.
Ekkora rendszert szoftver nélkül neki se állj programozni. Kezelőről kínszenvedés lesz.
Kell egy Wintex program, és egy adatkábel hozzá. Szoftverrel a Premier programozása is elég egyszerű szerencsére. Szerencsére a wintex tud magyarul is. Nagyon fontos a megfelelő buszkábel kiépítése, ha stabilan működő rendszert akarsz. A premier különösen érzékeny rá sajnos. A doksiban ajánlott kábeltől ne térj el lehetőleg, a távolságokat szigorúan be kell tartani. vastagabb keresztmetszetet ajánlott is használni a az adatbuszhoz. Ha tápos a bővítőmodul, akkor a busz pozitívot szigorúan tilos a központ pozitív ággal összekötni. Ha nem tápos a bővítő, akkor a központtól futó buszkábel tápját meg kell erősíteni. erősen javallott minimum 075mm^2 a pozitív és negatív ágnak. Ha rendesen ki van építve a rendszer, akkor nem lesz vele gondod.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
(#) robertelektro válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Köszi az infót, esetleg ezekbe nem tudna segíteni valaki cd, kábel.
Előtte egy dsc pc3000 volt kiépítve , annak a kábeleit felhasználva gondoltam hogy kicsit korszerűsítem a rendszert.Sima 4 eres árnyékolt kábelek vannak behúzva
(#) robertelektro válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Kábel bekötési rajz is nagy segítség lenne 8e a boltban ..
(#) Syn7h37ic válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Kábelt csak akkor tudsz összerakni, ha van elektronikai képzettséged. Egy rossz kábellel tönkre is teheted a riasztót, vagy akár a notebookot is. Ugyanis TTL soros adatátvitellel dolgozik. A Wintex program letölthető regisztráció után a Texecom oldaláról.
Fejből nem megy az adatkábel bekötés, de digitműszerrel kimérhető a TTL jelszint, és a GND. Az biztos, hogy az adatcsatlakozó különálló lába 12V, ez nem kell, ha saját kábelt építesz. Kell egy max232, ha van már rs232 csatlakozásod, pl. egy usb-soros kábel. ennek kell az Rx-Tx vonalát TTL szintre illeszteni. Ha nincs USB-RS232 kábeled, akkor kell egy FT232, vagy egy PL2303 chipes USB TTL soros konverter. A HE store-ban is találsz. De a végösszeg nem lesz sokkal olcsóbb, mintha vennél egy adatkábelt. Ha eBay-ről tudsz rendelni, akkor fogod olcsón megúszni csak.
Ha egy régi DSC3000 kábeleire szeretnél támaszkodni, akkor röviden: felejtsd el. Eleve 34 zónát szeretnél, egy 16 zónás rendszer kábelrendszerére ültetni. Jobban jársz, ha újrakábelezed a rendszert. Egy előzetes tervet kell azért csinálni, hogy hová érdemes pl. a bővítőket rakni, hogy gazdaságosan lehessen az érzékelőket odakábelezni. A jó kábelezés úgy néz ki, hogy egy eszköz, egy kábel. Ugyanis minél több a toldás, és a kábellel való spórolás, annál több lesz a hiba, és a későbbi rejtélyes meghibásodás. Pont a kábel a legolcsóbb egy riasztórendszernél. Csakis kényszerhelyzetben toldunk, és a toldások is kizárólag érzékelőknél vannak.
(#) robertelektro válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Szia
Köszi az infót. Kerestem ezt a programot de nem találtam így könnyebb lesz feltéve ha magyar.
Remélem jó rendszert sikerül kiépítenem belőle. Az a lényeg hogy lehessen böviteni a későbbiekben még mert tervek vannak..
(#) Syn7h37ic válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

regisztráció után: Bővebben: Link
(#) Gránátalma válasza robertelektro hozzászólására (») Dec 17, 2014 /

Szia!
Bontatlanul add el, úgy többet kaphatsz érte, vegyél egy 1616-os központot és örök élet plusz egy napra megoldódott a riasztós gondod.
(#) Syn7h37ic válasza Gránátalma hozzászólására (») Dec 18, 2014 /

Vétózom. Egyrészt, a 1616 nem tud 34 zónát, másrészt szívtam eleget DSC-vel, hogy ne telepítsem, ha lehet. Főleg a new power szériát. Tönkremennek 5-6 év alatt a kondik rajtuk, és jönnek a vakriasztások. Néhány ilyen panelbe már belefutottam. A régi 5020 stabilabb volt, mint a mostaniak. Jók a Premierek, ha rendesen meg vannak építve. DSC.t ma már egyáltalán nem vennék, elavult technológiát képvisel, a minőségük nagyon leesett, és a konkurens termékek olcsóbbak már náluk, és jóval rugalmasabbak. Ha választanom kell DSC és Texecom között, akkor Texecom.
(#) robertelektro hozzászólása Dec 23, 2014 /

Marad a dsc pc3000 riasztó ami eddig is volt csak életet kell lehelni bele + táp + 1-2 érzékelő csere.
Kábeleknél avval szembesültem hogy 6 ereseket vitt minden hová/ez nem is lenne baj/, + az összes mozgás tampert és a doboz szabotázst is sorba kötötte, semmi ellenállás stb. 4 érzékelőt pedig párhuzamosan és + az egyikről vitte ki a kültérinek a feszt. Ennél a modellnél a kuka helyett mit ajánlotok, egy próba lenne ha megy megy ha nem panel csere. Eol ra gondolom, ezt már tudja ez a típus?
köszi
(#) DkGrinder hozzászólása Dec 23, 2014 /

Nincs meg valakinek véletlenül magyarul az IT 100 developer guide ?
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Csak nem beszereztél te is egyet?
Egyik ismerösöm most szerzett be egyet egy 1864-es re teszi rá. Megkérdezem nincs e kedve leforditana mert perfekt angolos.
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Én is egy 1864-et akarok összedobni egy loxone-al.
Ma megjött minden: PC1864-es rendszer, loxoneRS232átjáró,DSC IT-100.... csak nagy sajnálatomra a DSC honlapján nincs fent a protokol, (még az angol se azt is máshonnan vadásztam le) :-S
Imába foglalom a neved

Ismerösöm szintén Loxone-ra szeretné illeszteni
Ez megvan? Bővebben: Link
Itt minden szépen érthetően le van írva, én ugy probálnám hogy monitorozom a soros portot és akkor a táblázat alapján kiderül mire is kell a loxone-t programozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014

Ha loxone-al foglalkozol akkor ez az oldal lehet hogy jól jönne : Bővebben: Link
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Én is ezt szedtem le.
(#) Kovabe válasza DkGrinder hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Akkor szolokatöbbieknek hogy feküdjenek a fa alá és üssék el az időt egy kis fordittással.
Boldog karácsonyt
(#) DkGrinder válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 24, 2014 /

Köszi, neked is.
Következő: »»   217 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem