Fórum témák
» Több friss téma |
Aham, ezt akartam elkerülni, de azért köszi.
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, bár nem kimondottam a DSC riasztókhoz kapcsolódik. (De akár másnak is hasznos lehet.) Tehát a probléma: Korábban otthonra telepítettem egy Paradox riasztót, ami mellé pár napja vettem egy AVTECH AVN805-ös IP kamerát. Azért tetszett, mert egyrészt szép, másrészt a leírás szerint van benne PIR, amit a bejárati ajtó figyelésére használnék. Szépen felszereltem a plafonra és utána gondoltam bekötöm a riasztóba az alarm out kimenetet. Nagy meglepődésemre nem a megszokott rövidzár/szakadást produkálta a kimenet, hanem 5V-ot, mely le tud menni 0-ra mozgás hatására. Ebből sejtem, hogy Open collectoros történet lesz (szóljatok, ha nem). Tehát a kérdés egyből adódik. Milyen módon tudom ezt bekötni az egyik zónára (ráadásul EOL és ATZ mellett). Előre is köszönöm a választ. Sziasztok
Ez nem open kollektoros kimenet, ez egy sima TTL jel inkább. A megoldás szerintem annyi, hogy fogsz egy tranzisztort, az 5V-al vezérled a tranyó bázisát (persze ellenálláson keresztül) a kollektor emitter pedig a riasztó bemenetére mennek.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Esetleg valami ilyesmire gondoltál?
Igen valami ilyesmire gondoltam énis, és ha a kamera mozgásra veszi el az 5V-ot akkor NC lesz az érzékelő tipusa. Viszont a 2 'paradox EOL'-t nem értem miért kell 2db 1K-s? Mekkora a paradox lezáró ellenállása?
Köszi szépen.
A Paradox SP5500-nál zóna duplázásnál illetve EOL használatnál az első zónánál így kell megoldani. A 2. zónában 2,2k-t kellene használni.
Köszöntök mindenkit.!
Tisztelettel szeretném megkérdezni a szakemberektől, hogy északi tűzfalra, amit a legtöbbet ver az eső, milyen típusú kültéri szirénát ajánlanátok, (sajnos nagyon kicsi az eresz).
Vízállót.
![]() Gyakorlatilag majdnem mindegy. Pl. Crow BSN.
Sziasztok!
Először vagyok itt a fórumon, látom, sok segítőkész szakember szól hozzá, ami nagyon jó dolog. Kérdésem lenne a trafóval kapcsolatban. A DSC szerint a 1404 és 1616-os központhoz 40VA-es dukál, azonban sok szettet 30VA-essel kínálnak. Nem értem, mert nem egy drága mulatság, az árkülönbözet minimális. Műszakilag elfogadható-e a dolog, vagy mindenképpen nagyobbra kell cseréltetni? Köszönöm előre is a válaszokat. csakanzy
Vedd meg a szettet nyugodtan, ne ezen problémázz szerintem...
Üdv!
DSC 1616+1555-ös kezelőt programozok. Valamit rosszul csinálhatok, mert a 001-es szekcót nem tudom beállítani. 013-tól fölfele minden jó. *8 5555 001 03 03 03 03 03 03 00 00. Ezt szeretném beírni, de valamiért nem fogadja el. A másik gondom pedig, hogy fél perc után kikapcsol a kezelő, az 1-est benyomom hosszan, akkor visszaáll. Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
30VA mindenre elég. Ez kb. 2.5A max terhelésig megfelelő. Ekkora terhelés csak igen extrém esetben fordul elő egy riasztón. Az átlag energiafogyasztás egy 6 érzékelős kültéri szirénás rendszeren kb 600mA. A kültéri, ha szól, az akkuból nyeri elsősorban az energiát. Az érzékelők elhanyagolhatóan keveset, kb 10mA-t fogyasztanak. Egy kezelőnek 100-200mA a fogyasztása, a központnak kb. 250mA. De ezek az adatok a programozói könyvében benne vannak, hogy egyes részegységek, központ, kezelők, bővítő modulok mekkora energiát vesznek fel.
Ahová nem elég ez az energia, oda már egyébként is különálló tápegységet kell telepíteni. Riasztóknál tipikus nagy fogyasztó pl. az infrasorompók jégtelenítő fűtése. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h van egy pc 1616 központom hozzá egy pc1555rkz kezelőm 2 db. Most fejeztem be a telepítését. Élesztés után csak annyit csinál mind a két kezelő h sipol, világít rajta a system led és 5 db gombra reagál. Ha elkezezdem beütni a * 8 5555 a 3. 5ösik jutok el utánna nem reagál a billentyűzet. 1. lépést szerettem volna megcsinálni: * 8 5555 000 billentyűzetek hozzárendelése..... Nem sikerül, ez a power verzio 4.5 ös Válaszotok előre is köszönöm!
Segítség!
Miért veszi fel a PC1832-es központ a telefont három csengetés után? Kösz. Mathy
Köszönöm szépen Syn7h37ic-nek! Örülök hogy sikerült megoldanom, a kezelő volt a hibás. Köszönöm mégegyszer Syn7h37ic!
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem dsc1616-os riasztóközponton hogy lehet módosítani az ajtó nyitási csengő hangot. Leírná valaki lépésről lépésre. Elöre is köszönöm. Üdv:Joco
A 401 szekciót nézd meg, kapcsolj ki benne mindent.
Esetleg még a 702 szekcióban bekapcsolhatod a 7. opciót. A 406 szekcióban adj meg 000-t ekkor nem veszi fel a telefont, ha jól rémlik. Ha igen, akkor adj meg egy jó nagy számot, pl. 128 (max 255 lehet) Lehet, hogy bekapcsoltad a DLS ablakot. Ez alapesetben 6 órán át tart, ekkor ha rátelefonálnak a rendszerre, akkor a beállított csengetés szám után felveszi a telefont a távprogramozáshoz. Próbálj meg egy hidegindítást. Akku le, táp le, majd kb. 10 másodperc után táp visszaad. Ezután órabeállítás. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Csak akkor lehet, ha LCD kezelőd van. Itt többféle hangból választhatsz.
Sima ledes kezelőnél csak hangerőt lehet állítani. hosszan kell nyomni a *-ot, és ott elengedni, amelyik hangerő/hangmagasság tetszik. LCD-nél *8 telepítő kód * 201-264 szekciók, ahol a megfelelő zónát lehet 1-64 között kiválasztani, hogy melyik hangtónuson szólaljon meg. 1: 4 csipogás 2: BING-Bing 3: Ding- Dong 4: Sziréna hang
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Tehát *8 telepítői kód* 201-264 szekció nekem itt ha jól értelmezem mivel az 1-es (201)szekció kell mert az egyes zónán van a reed kapcsoló majd 1 zóna és ott nekem a 3 kell bekapcsolnom mivel a Ding -Dong hang kellene. Remélem jól értelmeztem. Üdv:Joco
Köszönöm a segítséget, a megadott beállításokkal megszűnt a probléma.
Üdv.:Mathy
Szia
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Örök hálám ![]() További szép napot neked. üdv:Joco
Jó estét!
DSC 1864 -hez szeretnék "távirányítót rakni", hogy még kényelmesebb legyen. Ilyesmire gondoltam: Bővebben: Link Lehetséges? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
LEhetséges.
Bekötöd a kontaktusát, majd a központon beállítod a zóna definícióját NC-re, vagy EOL-DEOL módba kötöd, ahogy a többi érzékelőd van. Csak legyen egy szabad zónád rá. Majd beállítod a zónát távirányítónak.
Köszi!
És programozni is lehet, mert vmi letöltő kábelt is ír hozzá, hogy kell......(pirossal kiemelte)?
Szervusztok Nállam Hozzáértőbb Kollegák ! " Kovabe úr,Szucs1974 úr" !
Oly kérdésem van,hogy egy sziréna-signal- dsc 1404-es rendszerre kötve szabotázs jelet küld visssza ! A Bekötés : Signal -> Központ DC+ -> Bell+ DC- -> Aux- Start -> Bell- T1->5.6k.->T2 T2->5.6k. -> Z4 Ser. -> Com Tudtok erre magyarázatot ? Köszönet ! joe
Szia
Ez a t1,t2,t3,t4 nem teljesen tiszta. A T1 és T2 között jön létre a kontaktus amit egy zonába köthetsz be több modon, 1 sorosan egy 5,6k-s ellenállással vagy egy soros és egy párhuzamos ellenállással. Mind a két megoldás jó illetve programozás függő. Azt ne felejtsd hogy ha ledes kezelői zonába kötöd akkor az első verziót használhatod mert az csak EOL-ba müködik. A Ser felirat ugy müködik hogyha komra teszed akkor tiltod a szirénát mig ha lebegni hagyod akkor normál üzemmodban van.
Szervusz Kovabe Úr !
A T1.-T2.- a sziréna két tamperja,ők vannak egy 5.6k.-ellenállással áthidalva,majd a T2.-től egy 5.6k.-ellenálláson keresztül bekötve a Központ 4-es zónájára -Z4.- ! A Ser.-t tudom,hogy a sziréna indítását tiltja, amíg szerelés alatt van ! Válaszod Köszönöm ! joe |
Bejelentkezés
Hirdetés |