Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Sürgős lenne! Nagyszüleimnek DSC PC585 riasztóközpontja van. A ledes billentyűzet állandóan csipogott. * 2 kiadta a hibákat 1 3 8. Addig eljutottam hogy 1 az akksi várható is volt. 3 telefonvonalnál van valami azt olvastam valahogy ki lehet kapcsolni a 8 a dátum idő megoldható. Na a lényeg, hogy gondoltam lekapcsolom az áramot (biztos ami biztos alapon) és kiszedem az akksit, hogy majd veszek pont ilyet elég szűk a hely. A központ dobozát kicsavarom kinyitom kb 25 sec és szól a riasztó. NA mondom fasza megyek a billentyűzethez kikapcsolom a kóddal. Persze nem volt élesítve a rendszer. A billentyűzet nem világított nyomom a kódot semmi. Áramot visszakapcsolom elhallgat. Na mondom jó kiveszem az akksit így is volt kiveszem, na mondom már csak azért is lekapcsolom az áramot így már biztos nem fog szólni. Erre megint 25-30 sec és ordít. Na mi a franc van? Ha elmegy az áram bármikor szól a riasztó. Hogy lehet ezt kikapcsolni és nincs benne az akksi na most mi van? A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Szia!
A riasztó teszi a dolgát. Ha nem így működne nem is lenne jó. Lényeg az, hogy a szirénában is van akku, amint megszűnik annak a töltése a központ felől riaszt. Akku cserét a központban tápfesz alatt szoktuk cserélni. Üdv: Gábor
Jó de eddig ha lekapcsoltuk az áramot nem szólt, inkább ahhoz lehetett köze hogy a riasztóközpont dobozát kinyitottam és van benne valamilyen kapcsoló (reed van valami hasonló nem néztem meg tüzetesen).
Szerinted ha visszateszem a régi akksit visszazárom a dobozt akkor is szólni fog a riasztó? A másik, hogy nem lehet kiiktatni a szirénát mégis csak ha nincs töltése? A szerelő ügyesen a kéményre tette nem igen lehet megközelíteni, legalább is élő embernek. Mert legelőször amikor lekapcsoltam az áramot és nyitva volt a riasztóközpont doboza akkor is szólt a sziréna, ha csak visszazárom (és benne van az akksi) akkor vajon nem fog szólni áramszünetkor? A régi akksiban most 12,4V van. Új akksi beszerzésére sajnos várni kell pár napot. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
És a telefonvonal folyamatosan felügyelt hiba mitől lehet?
Szia!
Eddig jó volt az akku és arról ment áramszünet idején. A doboz kinyitásánál egy másik riasztás van a doboz tamper, kóddal kikapcsolható. Tegyél bele egy új akkut, kis töltés után nem lesz gond. A hibajelzések mikor a hibák megszűnnek nem lesznek. *2 1-es led 1 gomb megnyom 1-es led: akku hiba csere után visszaáll. 8-as led óra beállítás után helyreáll. 3-as led: telefon vonal hiba, meg kell nézni a bekötést, vagy a telefon vonalat megvan-e. javítás után helyre áll. Üdv: Gábor
Szia!
Nincs telefon vonali feszültség. RING-TIP kapcsokon ott kell legyen a vonal feszültség. Üdv: Gábor
De ez a doboz tamper riasztás megszűnik ha visszazárom a dobozt? Tehát ideignesen lemérem az akku méreteit visszateszem, viasszazároma dobozt és ha megint lekapcsolom az áramot nem fog riasztani? Ha lesz új akku akkor az időt beállítom a telefonvonal feszültség hibát ki is lehet kapcsolni TLM tiltás bár nem világos pontosan hogy is.
Szia!
A tamper és a feszültség hiba két dolog. Ha rossz az akku akkor hiába csukod nyitod áramszünetkor meg fog szólalni. A telefon vonal figyelése programból kikapcsolható. Ehhez telepítői kód is szükséges. Üdv: Gábor A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Értem, de korábban nem csinálta ha lekapcsoltuk az áramot (értem ezalatt pl. 2 hete), szóval ha nincs élesítve akkor is szólnia kell a tamper miatt vagy csakis az akku miatt csinálta?
Tehát a tamper csak élesítéskor aktiválja a szirénát? Csak azért kérdezem, mert ezek szerint 2 hét alatt annyira kipurcant az akksi, hogy most már mindig szirénázni fog ha nincs áram vagy a tamper akkor is riasztást ad ki ha nincs aktiválva a riasztó?
Szia!
A tamper kör általában 24 órás kör, de programozás függő. Az akku meg akku. béke poraira. Üdv: Gábor
Illetve azt nem tudod megmondani, hogy vajon mekkora akkufeszültség alatt szólal meg a sziréna ha nincs áram?
Telepítői kód az mi? Az a kód amivel élesíteni lehet a rendszert? Megnézem a vonalat, de ha megvan a feszültség és mégis hibát ír ki akkor lesz gáz. Ha jól olvastam 3V alatt hibát ír ki és mintha élesítés után ilyen hibára is ad ki riasztást ami elég kellemetlen.
Na de várj, ha beteszek egy új akksit és nincs élesítve a rendszer, ha kinyitom a doboz ajtaját fog riasztani? (Most tekintsünk el az áramszünettől.)
Az akku üresen 12,4V autó sima izzójára (21W) csökken kb 12V-ig 30 mp alatt. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Szia!
Az akku terhelt (!!!) feszültsége nem éri el a 10,5 V-ot akkor hibás. A telepítői kód az amivel a rendszert lehet programozni, nem felhasználói vagy mester kód. A telepítő állítja be a sajátját, általában. Üdv: Gábor
Szia!
Igen fog, ez a dolga. Szabotázsként érzékeli a rendszer. Üdv: Gábor
Ok, kösz a segítséget. Akkor lehet még nem az akku alacsony feszültsége idézte elő a szirénát hanem hogy nyitva a volt a doboz azután pedig az okozta, hogy kivettem az akksit persze lekapcsolt áramnál. Ideiglenesen csak visszateszem az akksit amíg nem veszek másikat legalább rövid áramszünetek esetén nem fog vinnyogni. Pár napot még csak kibír.
De ha szabotázst érzékel és visszacsukom az ajtót akkor ismét elhallgat? Bár mintha lett volna úgy is hogy nyitva az ajtó, fel volt kapcsolva az áram és még sem szirénázott. Bár mondjuk az is érdekes ha nincs élesítve a rendszer akkor is riaszt egy akkucsere esetén is elkezd riasztani és lehet menni beírkálni a kódot?
És azt meg tudnád még mondani, hogy ha telefonvonal hibát észlel és élesítve van a rendszer (és nincs más hiba) akkor egyből riasztani fog?
"Jó de eddig ha lekapcsoltuk az áramot nem szólt, inkább ahhoz lehetett köze hogy a riasztóközpont dobozát kinyitottam"
De ha nem értesz hozzá,legalább ne akadékoskodnál azzal,aki meg ért hozzá. Amit leírtál abból egyértelműen leszűrhető,hogy a sziréna akkuja még jó és eddig azért nem riasztott ha lekapcsoltad a villanyt,mert a központ akksid is jóvolt...
Sziasztok!
Szeretném meg kérdezni, hogy létezik-e az a jelenség,hogy a radaros infra kilát az ajtón, illetve ablakon, és ha igen kb. milyen távolságra?? Olyannal találkoztatok-e, hogy egy eddig kifogástalanul működő rendszere telepítettek egy gsm-es távfelügyeleti rendszert, és onnantól kezdve, minden áldott nap téves riasztásokat ad a rendszer, de csak egy zóna, és mindig ugyan az (ez a zóna egy radaros infra, ami egy kerti üveg ajtóra néz). Kérlek benneteket adjatok tanácsot mit lehet tenni? Köszönöm
A radar még a betonfalon is átlát, nemhogy az üvegen. Valószínűnek tartom, hogy lehet választani logikai ÉS kapcsolatot az érzékelőben, akkor stabilabban fog működni.
Azt mondták elvileg a mikrohullám lát ki, és nem a radar, nem igazán vagyok annyira tapasztalt ez ügyben, mert eddig ezzel a jelenséggel nem találkoztam.
Szóval minden hasonló, építő jellegű segítséget, és választ meg köszönök!
Van egy DSC-PC585-ös problémám. - Printer modul hiba -
Van erre programozói megoldás vagy reseteljem a központot ?
Mikrohullám vagy radar az ugyan azt jelenti. Milyen típusú az érzékelő?
Nincs is printer kapcsolva a központhoz.
Így olvastam ki a hibát : *2 - a system led világít aztán 1 gomb és ekkor a 3 led világít jelezve a printer modul hibát. Igaz áramszünet volt, lehet, hogy az aksi lemerült és 3 nap alatt sem töltött fel ?
Értem, az érzékelő tipusa DSC LC-104-PIMW
Az egy igen kiváló érzékelő. Jól beállítva nagyon stabil. A DIP kapcsolókkal tudod beállítani. Nem tudom, hogy milyenek a helyiség adottságai, de a leírás alapján szerintem neked is egyértelmű. A 2-el állítható a PIR, a 3-al a mikrohullám durván. Pontosan a potikkal tudsz állítani. A lényeg, hogy az 5-ös alsó állásban legyen, ekkor ÉS logikai kapcsolatod lesz.
A válasz a kérdésedben található. Amióta ott a GSM felügyeleti rendszer, az generálja a téves jelzéseket. Egyébként a mai modern radaros érzékelők sem látnak ki a afalakon ablakon stb stb.. eleve a minimum frekvencia is X sávon megy, tehát kb 10GHz. Aminek már egy vékony üveg is teljes árnyékolás. Nemhogy egy tégla, vagy betonfal.
A téves jelzés oka vagy hibás a mozgásérzékelő, vagy a GSM simán megzavarja az érzékelő működését. Első körben kicserélném az érzékelőt. másodsorban, ha hosszabb kábellel van a GSM antenna, az antennát is odébb helyezném.
Nanananana hülyeséget ne terjesszünk kérem szépen....
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
Hátőőőő Az LC104 minden, csak nem kiváló érzékelő. Főleg az utóbbi időben valami elképesztően silány lett. Nem pontos a doboz illeszkedése sem, továbbá annyira zavarérzékeny, hogy már több esetben is dobtam a p...ba ki és egy másik kombinált PIR-t raktam fel. Azóta egyszer sem volt téves jelzés. Mindenféle DSC terméket mostanában kerülök, mint a leprásokat. elegem lett belőlük. még a riasztójukból egy-két típus elmegy, te a többi termékük... A kínai eszközökkel egyenértékűek. Hála ugye a Crow liszenszelésnek.
Teljes tápelvétel, majd táp vissza. Ezután programozói mód és modulfelügyelet újraindítás.
Tehát *8 5555 902 egy percet itt várj, majd 903. itt írja a létező modulokat ezután kiléphetsz.
Ez nem csak, hogy az üvegen, de még a függönyön, plusz az üvegen keresztül is lát!! de nem csak egy az összes ilyen érzékelő, séta tesztel ki lett próbálva!!! Lejeb vettem az érzékenységet, így most úgy tűnik jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |