Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 84
(#) Sly hozzászólása Okt 20, 2007 / 1
 
Sziasztok fórumosok!Segitséget kérnék méghozzá a következő a problémában:van Hunday tipusu asztali dvd lejátszóm.A probléma a következő:a sima cd-ket beolvassa gond nélkül de amikor egy dvd-lemezt rakok bele akkor azt megsem inditja,felsem pörgeti!Nemtudok rájönni mi lehet a baja....Már kicseréltem a motorját is megtisztitottam a fejet is de semmi változás...Kérlek segitsetek ha tudtok! Elöre is köszi
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Két olyan gond lehet amivel tudsz esetleg mit kezdeni.
Előszőr cseréld ki a táp ősszes elkoját és pucold meg a szalagkábeleket.
Ha ez nem segit akkor szinte biztos hogy fejcsere vagy digitlap hiba. A fejcsere nem éri meg, a digitlapot meg nem tudod javitani házilag.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
nincs ötletem, de sztem nem jók ezek a Hunday ok, nekem is van (volt) egy, de az füstölt, leszüneteltem a filmet, kimentem inni, mire visszaértem kikapcsolt és nem kapcsolt be többé, szétszedtem és füstszag volt, és eaz egyik ic megpörkölődött
(#) patexati válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Hát ez elég kényes hiba!Találkotam vele én is nemegyszer!Álltalában a lézeregység csere oldja meg a gondot de előfordul a főmotort vezérlő kis proci sül el nem megfelelő hűtés miatt!Én a lecserélést javaslom mivel ezeknek a dvd-nek álltalában nem gazdaságos a javítása!A legtöbb ilyen gagyi típúsnál a táp okozza a meghibásodásokat mert rossz minőségű elkók vannak bent és ha ellszállnak megfut egy kicsit a táp és főleg a lézeregység erre nagyon kényes és elgyengül/elhal!Vegyél egy újat és mindjárt cseréld ki az elkókat a tápban jó minőségű és a bent lévőnél nagyobb feszültséget elviselő fajtára és lesz egy sokkal megbízhatóbb lejátszód!
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Gyorsabb voltál!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 20, 2007 /
 
Hali
azt már tudjuk, hogy ezeket az DVD "játékos"-okat nem lehet gazdaságosan javítani, de igazából a mai napig nem tudom mitől megy tönkre a lézer dióda, elöregszik? (ilyen gyorsan???) a haveromnak minőségi (panasonic) dvd-je van és 2 év után már csak nehézkesen olvassa a filmeket (a lencséje tiszta)
tehát a kérdés: mi az ok??????
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Álltalában a táptól megy el de a sok írt lemez és az esetleges rajtuk lévő hibák és nem megfelelő írás is (pl túlírás) rendesen amortizálja a lézert!Az meg egy dolog,hogy tiszta a lencse a lézerben lévő prizma is elkoszolódik idővel és azt nem igazán lehet tisztítani károkozás nélkül legallábbis nekem nem igen sikerült még!Azzaz cskély sikerrel egyszer mikor mérgemben kimosttam az egész lézert tiszta alkoholban és ment utánna még pát hónapot
(#) Sly válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2007 / 4
 
Szoval akkor az elkocsere lenne egy esetleges megoldás.... Lemértem a tápot mert felvannak tüntetve a feszültségek rajta és minden stmimmel mindenhol akkora a feszültség ami odavan irva... Ezesetben is elkocsere kellene?
(#) (Felhasználó 4577) válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
páleszban
(#) patexati válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Próbáld meg annyit még lehet,hogy megér!A lézer tápfeszültsége elég ha pár milliVoltal több és már károsodik is!
(#) patexati válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Páleszban biztos nem jó mert az max55%-os és van bent cukor stb az optikai alkohol pedíg 96% tisztaságú!
(#) zsoltee0001 válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
lehet, hogy gyárilag nem igazán tudják jól megoldani a lézerdióda áramellátását(vagy nem is akarják)?
úgy tudom ezek kényes jószágok, állandó áramú tápra van szükségük, azt viszont nem vágom, hogy az írott DVD-k miért vágják haza őket, egy kicsit több feladata van a fejnek a nehéz olvasás miatt, bírnia kéne!
Egy lézernyomtatóban sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve egy lézerdióda, mégis akár 10 évig is gyönyörűen muzsikál, nagyon ritka a lézerhiba, meg nagyobb is a kosz egy nyomtatóban.....hát asszem itt a hibát az üzletpolitikában kell keresni, cseréljük le a dvd lejátszót évente
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Hiába méred, ne is méregesd csak cseréld ki. 100 DVD-ből erre a kondicserére kb 60 javul meg. A maradék az Ivjavitás.
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 20, 2007 / 1
 
Igen Fogyasztói Társadalom vagyunk!Ez a baj mindent csak pár évre vagy hónapra terveznek,hogy legyen mit eladni a multiknak a következő évben!De ez már politika!
(#) Sly válasza Fery hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Hát jó akkor elkócsere és majd meglátom milesz a szitu... Addigis köszi a hozzászólásokat
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Nagyon figyelj ode a polaritásr mert különben azt hiszed diszlövést adnak szülinapod alkalmából, és huzd ki a fejből a szalagkábelt ovatosan pucold meg aztén tedd vissza. Eszedbe ne jussun megmosni a fejet semmiféle folyadékba mert ahhoz már szervizgyakorlat kell hogy megcsináld anélkül,hogy ne küld rögtön a túlvilágra.
Esetleg ovatosan kis nyomással ki lehet fújni de nagyon nagyon ovatosan.
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Sajnálom de tévedsz. Mivel állandó árammal megy a fej /áramgenerátor/ semmit nem kárositanak rajta a lemezhibák. Amitől a fejek korán elöregednek az azért van mert ahelyett hogy a fókuszát állitanák be a gyárak korrekten inkább egy kicsit több fejáramot állitanak be,hogy biztosabban olvasson, viszont igy ha csak egy kicsit is több áramot kap a fej a névlegesnél akkor nagyon gyorsan elörekszik. Onnantól ivjavitás és mész DVD-t venni. Ez a jó a Multiknak, a gyáraknak stb,stb.......
A mosásra pedig azért kell nagyon vigyázni mert a mosófolyadák oda is beviszi a koszt ahová magától nem menne be ezenkivül számolni kell kémiai reakciókkal is ami bizony nem tesz jót a fejnek.
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Igazad van de nem egészen a lézerdiódára gondoltam,hogy a lemeztől tönkremegy hanem a fókuszállást végző részre!A mosást csak említettem mint végső megoldást de szerintem az nem igen segít akárki is csinálja!
(#) Fery válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Igy igaz általában inkább ront főleg ha gyakorlatlan valaki. De azért van mikor beválik. Ez olyan mint a képcsőregenerálás, ha már egyszer valami a kuka fele indul akkor bármit megpróbálsz már csak javithat a helyzeten mivel rontani már nincs mit rajta. Olyan fejjel én még nem találkoztam amin a fókusztekercs elszállt volna, persze ettől még előfordulhat. Remélen segit a srácon a kondicsere mert ha nem akkor keresgélheti hol van a közelében Tacskó vagy Ócskan.
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Ja kell venni egy ugyanilyet ez meg tartalékalkatrész! Én mindíg generálozom az újakat is( tudják is a környéken) a tápkondikat kicserélem és nagyságrendekkel kevesebb a meghibásodás köztük!Nem a tekercs szokott elszállni hanem a felfüggesztése ép minap akadtam egy ilyen kínai csodára miben ez volt!
(#) fobizan válasza Sly hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Mi a készülék pontos típusa?
(#) Baxi hozzászólása Okt 20, 2007 /
 
Hi mindenki
Az én dvd lelyátszóm -pana- a távírányítással van a gondja, szóval egyszer mükszik egyszer nem, gondoltam én hogy a távírányító a hibás s kerítettem egy betanítóst s az is úgy mükszik mint a gyárija, tehát maradt a készülék, úgye? Még nem bontottam meg mert hülye vagyok hozzá, s nem tudom mit keresek benne, tehát ez a kérdésem is, hogy mi szivathat abba a kis dobozban?
(#) Fery válasza Baxi hozzászólására (») Okt 20, 2007 /
 
Ha nincs semmiféle elektronikai gyakorlatod akkor inkább keress egy szervizt a közeledbe. Egyrészt azért mert tönkreteheted végleg nagyon könnyen, na meg ha rossz helyre nyúlsz akkor agyon üthet.
(#) chandlar hozzászólása Okt 22, 2007 /
 
Üdv. Olyan gondom van hogy a seleko dvd-ém nem ad képet, még a menü grafikáját sem, amúgy rendesen játsza a lemezt. Mindegyik kimetet próbáltam,semmi. Már sokat hallottam erről a kép nélküli jelenségről más tipusoknál is. Mi lehet az oka ? A tápnál hallok egy kis ciripelő hangot.
(#) Lucifer válasza chandlar hozzászólására (») Okt 22, 2007 /
 
Szia!
Hasonló gonddal én is találkoztam egy ROXEL lejátszónál. Igaz akkor csak az RCA kimenet halt be. Így átkötöttem scartra, és azon ment. Akkor még nem volt szkópom, lehet, így akár az is lehet hogy a táp zaja nyomta el a képet. Ha van szkópod nézd végig a táp kimenőfeszeit, hátha valami kondi száradása nyomán kialakult zaj kavar be.
(#) Georgee válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 22, 2007 /
 
Hali nekem is ROXEL dvd lejátszóm van két nagy problémám van vele. Egyik hogy a film megakadt 1-2 perccel a play gomb megnyomása után. 2 nincs hozzá távirányítóm és szeretnék érdeklődni hogy hogy lehetne megoldani mert az univerzális távirányító programlistájában nem találtam ezt a szériát. Jah nem lenne gond a távirányítóha a gépezetbe be lenne építve a léptetés funkció
(#) Sly válasza Georgee hozzászólására (») Okt 22, 2007 /
 
Szia!Hát a hibát én nemtudom megmondani de a távirányitás az megoldható elvileg egy akármijen univerzális távirányitoval!Nemfeltétlen azokat a készülékeket tudják távirányitani ami a programlistájukban benne van.... Van rajtuk egy kereső funkcio is amivel rálehet "hangolni" őket egy-egy adott készülékre!És igy szinte bármire rábirod állitani.... Én is szembesültem egy lyen problémával egy német digitális müholdvevöre kellet ráállitanom és sikerült.... Remélem tudtam segiteni
(#) Sly válasza Fery hozzászólására (») Okt 23, 2007 /
 
Hello! Kiecseréltem a kondikat a tápban de semmi változás.... Akor végulis fejegység csere kellene?Mert ha igen akkor azt meg neméri meg megcsinálni szoval jö het az uj lejátszó...Volna egy kérdésem... Van a lézeregységen egy trimmerpoti azzal mit lehet szabályozni??? Mire való az a poti? A lézer feszjét szabályozza?vagy mire? ha valaki tudja vagy van ötletetek akor irjatok!Köszi
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 23, 2007 /
 
Azzal a kis potival lehet állitani a fejáramot. Nagyon ovatosan megprobálkozhatsz állitani rajta. DE. Mivel minden fej más van amelyiken előre van amelyiken visszafele állitva növelheted a fejáramot. Ráadásul 2 kis poti van mert másik lézerrel olvassa a fej a DVD-t és a CD-t. Ezen kivül ha túl nagyra állitod végleg megölöd a fejet pillanatok alatt. Tehát ha állitasz is rajta nagyon kis lépésekben és utána próba. És még valami. Ez csak rövid ideig segit rajtad mivel nagyobb fejárammal gyorsan pusztul a fej. Én azt szoktam mondani ügyfeleknek,hogy ez csak egy kis haladék mig összeszedi a pénzt egy új DVD-re.
(#) Sly válasza Fery hozzászólására (») Okt 23, 2007 /
 
Szia!Hát állitottam azokon a potikon....Kb 1-1,5 mm-ert.... Most meginditja a dvd lemezt de csak forgatja forgatja és egyszer megáll és kiirja hogy no disc... szal elvileg ez a baj.... gyenge a lézer... szted tekerjek még azon a potin vagy ne?
Következő: »»   3 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem