Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?
 
Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 143
(#) sirály12 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 28, 2007 /
 
Igen-igen. Néztem is nagyokat, hogy az egyik író fejében egy ilyen kis kockát találtam, és mire használták benne? Hát pont arra, hogy 2 lézerdióda fényét 1 nyalábba rendezzék. Jól el is raktam, mert milyen jó is lesz, hogyha lesz egy piros + zöld lézer itthol, építek belőle egy lézeres cuccot, akkor lehet majd színt keverni vele.
Csak annyi a baj vele, hogy kb 2*2*2 mm az egész. alig lehet látni. :yes:
(#) Djatis hozzászólása Aug 28, 2007 /
 
Az a baj ezekkel a keveréses dolgokkal hogy pl nem elég az hogy egymásra állítani a nyalábokat hanem a nyaláb szélességének is pontosan ugyanakkorának kell lenni mert másképp nem ér sokat az egész.
(#) Djatis hozzászólása Aug 28, 2007 /
 
Pont ma szívtam egyet de hát ez is benne van a pakliban .
Vettem ugyancsak 500-ért egy dvd írót LG ami 12 szeres volt valamikor. De sajnos kifogtam hogy az író dióda a sz*r és csak pislákol. Még mutatópálcának sem jó.
(#) tillitomi válasza Djatis hozzászólására (») Aug 30, 2007 /
 
Melyik gépbontóból veszed a dvd-írókat?
(#) Djatis válasza tillitomi hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
szegeden egy pc megsemmisítő raktárból
(#) proksa1 hozzászólása Szept 4, 2007 /
 
Énis bontottam egy 16x-os emprex dvd-írót, de a két laserdioda tokja hozzávan forrasztva a kis hűtőlemezhez, kikapcsolt állapotban a diodát leforraszthatom rola? vagy a hűtöl meghal akkoris ha nincs bekapcsolva? ebben is van egy ilyen egy sugárba rendező kocka, 3-4 dióda sugarát egymásba kéne rendezni kicsit erős lézered lenne egyből meghal ha fordítva kötöm be? nemtudom melyik lehet a +-, a monitordióda nincs bekötve rajta.a középső az a házhoz csatlakozik akkor valszeg ez a föld nem? a szélső meg a +.
(#) Tomi20 válasza proksa1 hozzászólására (») Szept 4, 2007 /
 
Heló
Ne próbáld meg leforrasztani, azonnal meghal. A bekötést jól írtad. (szerintem) Képeket, videókat, tapasztalatokat várunk, csak nehogy kinyírd!!! Megfelelő hűtés nélkül csak másodpercekre kapcsold be, utánna hagyd hűlni!!
(#) Djatis válasza proksa1 hozzászólására (») Szept 5, 2007 /
 
Én az ilyen nem tudom kiszedni diódákkal úgy bántam el hogy a saját foglalatában marad de azt kicsi ráhagyással kifűrészeltem a helyéről, utána szépen érzékenyen hogy nehogy túlmelegítsem , körbe köszörültem.
A bekötés igen az úgy van hogy általában a ház a negatív ha a fenekét nézed és felfelé esik a tok kivezetés akkor a baloldali a pozitív.
Bár vannak cáfolt diódák is mert van olyan is pl nekem egy 10 mw-os vörös amit még a hqvideo-tól vettem annak fordítva van . Ha fordítva kötöd be nem megy ki persze ha nem léped túl a vissz feszt de ez adatlap nélkül nem tudható de általában 20 voltig semmi baja fordítva de ekkora fesz még véletlen se kell egy laser diódának. A fejben meg nem 3-4 dióda van hanem csak 2 a többi csak vevőrész vagy valami szenzor. A dvd írókban általában a sima cd író dióda másképp néz ki nem úgy mint az eredeti hanem mint kb nagy túlzással a téglalapalakú érzékelője.
(#) proksa1 hozzászólása Szept 5, 2007 /
 
Az LM358-as ICvel épült meghajtot megépítette már valaki más ICvel? nincs itthon 358-as (talán valami panelba majd akad) ezért NE5532re gondoltam a helyére. IRL540 helyett pedig találtam egy sokkal jobban 45N03LT, 45A,30V, 24mOhm, sokkal kissebb gate-töltés, és Logic típusu.Ti hűtitek a fetet rajta? én ugy gondoltam hogy mivel nekem a középső lába kivel törva a FETnek (a Drain, de ugye a tokja is ugyan ez, ezért hagyok a nyákon egy kis darab rézkockát amire ráforrasztom a tokot, így a nyák hűtőbordaként és funkcionál, és nemkell vezetékeznem a tokot.
(#) proksa1 hozzászólása Szept 5, 2007 /
 
A laser-t megoldom, laser show-t szeretnék építeni vele egyébként (késöbb majd 4 sugarat párhuzamosítani), de valami olyat ami sok fajta programot tud, meg van benne az a pásztázás szerű effekt. Nemnagyon találtam sehol komolyabb lézervezérlést, a "galvot" ugy akarom megoldani hogy 4 darab kis hangszoro és kocka alakban elhelyezni, majd egy 4 lábu asztal szerű valamit ragasztani rá, így megvan oldalva a tükör bármely irányba való döntése, csak ezeket valahogy vezérelni kéne. ehhez kéne valami kapcsolás, pl PIC-es.
(#) PiperR hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
Sziasztok
Ha minden igaz nekem is lesz lézer diódám egy régi dvd olvasóból. Van egy szabályozható tápom 1,25v-tól egészen 17v-ig tudom szabályozni finoman fokozatmentesen. Az áram erősség nincs szabályozva (kb 2-3 Amperes). Ezt a tápot ráköthetem majd a lézerdiódára? Vagy inkább építsek hozzá áramgenerátoros kapcsolást?
(#) szabi83 válasza PiperR hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
inkább építs hozzá, áramgenerátoros kapcsolást.

(#) Djatis válasza PiperR hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Végülis rá ha nem hajtod túl de sajnos mindíg úgy van hogy az ilyen kiszedett cuccokhoz nincs adatlap és a neten sem találunk és így csak tippelni tudunk de az nem mindíg vezet jóra.
(#) q765 hozzászólása Szept 7, 2007 /
 
na igen..
(#) proksa1 hozzászólása Szept 7, 2007 /
 
senki nem tud jó lasershow kapcsolást?
(#) Kocska hozzászólása Szept 7, 2007 /
 
Most sikerült összeraknom a meghajtó kapcsolást. Próbáltam feszültséget mérni a lézerdióda helyén de semmi. Próbáltam a diódát rövidzárral helyettesíteni az áramkör áramfelvétele 5,7mA volt. Mi lehet a hiba? Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Tomi20 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Szupepe által terveztett kapcsolásról van szó?
(#) Kocska válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Igen. de a panel tervet én készítettem, a fet gatején max 3V fezsültség van a moduláció küszöb poti állásától függően. Ja és a fet IRF540N.
(#) Valteri válasza Kocska hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Az F sorozat nem jó! IRL540 kell oda mert az a logikai vezérlésű!
(#) Kocska válasza Valteri hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Akkor az lesz a hiba. Az irl540 helyett adták mer hogy nincs náluk nincs olyan. Akkor majd megpróbálok szerezni valahonnan.
(#) Tomi20 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Nekem egy alaplapból van egy jópár darab K3296, ez jó lesz hozzá?
(#) Kocska válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
Hát én nem tudom. Kerítenem kéne egy rosz alaplapot és kipróbálni?
(#) Tomi20 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
nem, csak gondoltam, te az adatlapból többet kiderítesz, mint én. (szerintem jó hozzá, de jó lenne ha valaki megnézné rajtam kívül is)
(#) alex.taylor hozzászólása Szept 26, 2007 /
 
a boltok pénztáránál lévő lézer diódából lehet vmit épiteni?mert nekem van 1
(#) tillitomi válasza alex.taylor hozzászólására (») Szept 27, 2007 /
 
Olyanra gondolsz amivel "lehuzzák" az árun lévö vonalkódot?
(#) Collector hozzászólása Szept 27, 2007 /
 
Na, hozzájutottam egy 16x-os Aopen dvd íróhoz, szétkaptam, de meglepődtem, hogy milyen dióda van benne. Ugyanis nem TO-3, nem is TO-9, valami számomra ismeretlen tokozás, és kettő egyforma van belőle , méghozzá vagy 20 lábbal, rajta prizmával. Ilyennel még nem találkoztam, de annyi baj legyen.. Képek:
1

2

3

4

5

6

lencse
Kipróbáltam a kis lencsét a zöld lézeremmel, elég frankón párhuzamosítja a nyalábot (jobb mint a gyárija
)
(#) alex.taylor válasza tillitomi hozzászólására (») Szept 27, 2007 /
 
Igen olyanra

mit lehetne belőle épiteni?mert szerintem eléggé erős
(#) krisyking hozzászólása Szept 28, 2007 /
 
Hehe Üdv mindenkinek! Nekem egy nagy szabásu munkám volt a anno egy lg cd olvasoval! A fokusz
lencsét ugyebár egy-két aranyos tekercs mozgatja.
Tök jó móka 50W os erősítőre kötni Próbáljátok
ki nem kell tull hangosra nyomni mert akkor csak
füst effekt lesz! Amugy ne várjatok tölle sokat de a beszédet szépen leadja XD csak sajna közben
kattog Azon gondolkoztam, hogy lézer sóban meg lehetne csinálni hogy hangra fokoszálja a lézert!
Szép lenne vagy nem XD
(#) Kocska hozzászólása Szept 28, 2007 /
 
Újra nekiestem a lézer meghajtómnak, de ismét kudarc. A különbség annyi, hogy most irfz44 el próbáltam. IRL540 helyet mi lehet jó? Kaptam 1 dvd olvasót, amibe elég érdekes tokozása volt a diódának, mi lehet a lábkiosztása?
(#) tillitomi válasza alex.taylor hozzászólására (») Szept 28, 2007 /
 
Hát monjuk ha szétszeded és kiveszed belöle a lézer diódát
akkor csinálhatsz lézershow-t.
Az oldalon van is ezzel kapcsolatos téma keresö--) lézershow
Következő: »»   3 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem