Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv!
Na azt már tudom, hogy hogy kell két egyforma hosszú vezetősávot készíteni. Viszont nem tudom, hogy három egyforma hosszú vezetősávot hogy készítsek. Erre tudna valaki tippet adni? Köszönöm!
Te már tudod, de más nem tudja, hogyan tudod
![]() Ha differenciál érpár rajzolását használod, akkor a pár rajzolása után, átnevezed a 3.-tól (még rajzolandó) távol eső vez.sávot, és a még rajzolandó sávot nevezed el az érpárnak megfelelően. első huzalozás Diff 1 ------------- Diff 2 ------------- Blank ------------ második huzalozás Blank ------------- Diff 2 ------------- Diff 1 ------------
Erős késztetést érzek arra, hogy megkérdezzem:
milyen áramkörhöz kell két-három egyforma hosszú vezetősáv? Eddig ilyennel csak nagyfrekin találkoztam, de arra nem az Eagle-t találták ki...
USB...LVDS...stb
Hello!
Elkészítettem az alkatrészt, volt egy kis időm. Az adatlapjában leírtak alapján terveztem, ahol felül át volt húzva gondoltam negált, tehát tettem egy karikát ahhoz a lábhoz, de ez csak jelölés. Remélem segített.
Csatoltként feltettem az IC könyvtárát hátha kiderül ,hogy hol a hiba.Az alkatrészt én terveztem és a gyári leírás szerint párosítottam össze a lábakat a bemenetekhez.Lehet hogy én hibáztam valahol?
Az egészet ott hibáztad el - bonyolítottad el, hogy van az IC-nek egy 1. lába ahonnan el kellett volna kezdened a sch nézetben lerakni a pin-t, és PAD lerakásánál is ezt a sorrendet kellett volna követni. Akkor a lábak párosítása alapban is jó. Igy, hogy a 19. PAD után a sorban a 22. következik darabonként kell párosítgatni amit el lehet hibázni könnyen.
Neked is így sikerült.
Helo amit feltettem help könyvtár, abban benne van készen, én is az adatlap szerint csináltam, amit le is írtam. Remélem jó lesz.
Üdv.
Sch-ban hogy lehet megjelölni egy összekötést úgy hogy azt az brd-on is lássam? Cél az lenne hogy ahol az áramkörbe nagyobb áramok folynak azt schematicban megjelölném hogy boardon már eleve vastag vezetősávot húzzak neki.
Hi,
Nem kell jelölgetni ![]() Pont erre való a Net Class, hogy a sch-ban már be tudd állítani egy -egy sáv tulajdonságait Schematic nézet szerkesztés - Vezeték oisztály(Net Class) definiálod a sáv szélességét ------ kiválasztott sáv - jobb gomb - tulajdonság - ...és beállítod amit definiáltál előzőleg ![]()
Sziasztok! Hogyan lehetne 2 nyákot összerakni egy fájlba úgy hogy a kapcsolási rajz is át legyen rakva, de ne keljen újra huzalozni?
Olvass vissza 3 oldalt, a 1294690 sz. h.sz-ban megleled a választ.
Jó lett az alkatrész köszönöm a segítséget.Én úgy próbáltam megtervezni ahogy a kapcsolási rajzon is van mert könnyebb felvinni gépre de ezek szerint az a megoldás kicsit bonyolultabb.
Örülök hogy segíthettem
![]()
Sziasztok,
hogyan tudom a teliföldet befuttatni az IC lábak között? - Eagle 6.2.0 Light Edition - Köszönöm a segítséget.
Hi,
Tervezési szabályokat megváltoztatod DRC, de szabadjon megjegyeznem, értelmetlen dolog, és jót nem teszel vele.
Megjegyezném, ahol a képen az 1-es és 2-es szám van a pad beleér a teliföldbe.
Segítséget szeretnék kérni olyanban ,hogy felakarom tenni a 3D program kiegészítőt csak nem tudom hogy milyen progit kell letöltenem és hogyan kell a feltelepítést végezni.Tudna ebben valaki segíteni esetleg?
Igen, ez is felvet egy érdekességet, ugyanis mikor nyomtatom pdf-be, már nem ér bele, átváltozik kör alakú paddé. A DRC se jelöli hibának. Ez miért lehet?
Még az se biztos, hogy marad a teliföld, csak hogy tudjam, hogyan kell beálítani. A DRC-ben pontosan mit kellene állítani? Időközben úgy oldottam meg, hogy a teliföldet kijelölő polygon vonalvastagságát vékonyabbra állítottam, ami elfér a lábak között. De érdekelne a DRC-s megoldás is.
Mondjuk ezt is megpróbálhatod:
Eagle’up
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
-olyan M3 csavarozási pontra (viára, belül furatfémezett ) lenne szükségem ami ovális, tehát állítható a kártya pozíciója.Vajon hogyan rajzoljam meg, hogy a pcb gyártók is megértsék? Előre is köszönöm a segítséget! (Nagyobb furat nem jó mint a csavar mert csak az egyik irányba szabad mozognia!)
Üdv nnmini!
Ezt elsősorban a nyák gyártóval kell egyeztetned, ilyen esetben milyen formátumot kér. Az Eagleben az ilyen esetekre az ovális lyukat a 46-os,Milling rétegre javasolják, majd teszel rá egy tetszőleges alakú pad-et. A pad alapértelmezésben furatgalvanizált, de mindkét rétegen meg kell legyen rajzolva. Bővebbek a manual_en.pdf "8.12 Components with Oblong Holes" és a következő fejezetben találsz. Az utóbbiban azt írják, hogy a tetszéleges pad a poligon helyett a wire-vel is megrajzolható.
Nagyon KÖSZÖNÖM........
Üdv,
egy kb. 9cm*6cm-es nyákmintát akarok kinyomtatni, de úgy, hogy egy A/5-ös oldalra 4-et helyezek el belőle. Közvetlenül az EAGLE tudja a kimenetet sokszorosítani? (Light verzióban vagyok, nincs hely a munkafelületen még 3 másolatotnak.) Vagy kinyomtatom PDF-be és utána valahogy másolom? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
Keresés eredménye: Bővebben: Link
A PDF-fel vigyázz, mert nekem a régebbi és újabb verziók esetén is néhány %-kal kisebb képet generál, mint kellene. PDF nyomtatásakor mindig be kell állítanom a nagyítást 106-110 %-ra, hogy helyesek legyenek a méretek.
Én úgy szoktam csinálni, hogy feltelepítek egy virtuális nyomtató programot (SnagIt) és ezt állítom be nyomtatónak, kinyomtatja virtuálisan és még a programban körülvágom a tervet, majd elmentem TIFF formátumban (ilyenkor nem romlik a minősége, csak a mérete nagy)
Majd utána a Word szövegszerkesztőbe másolom a kivágott és elmentett tervet. Ez azért jó mert a méretarány nem változik, majd a Wordben egymás mellé helyezem őket, és ha szükséges tükrözöm, majd kinyomtatom, Évek óta bevált dolog nálam.
Ez is jól hangzik. Időközben én is ezen az elven oldottam meg: nyomtatás PDF-be, onnan "Print Screen" > Paint, beszúrás>körülvágtam épp a "dimension" keret mentén > Word, kép beszúrás, majd kép méretezés olyanra, amit az EAGLE-ben mérek, s máris másolható. Nálam nagyon pontosan működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |