Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   261 / 444
(#) beton cipő válasza beton cipő hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Üdv!
Na azt már tudom, hogy hogy kell két egyforma hosszú vezetősávot készíteni. Viszont nem tudom, hogy három egyforma hosszú vezetősávot hogy készítsek. Erre tudna valaki tippet adni?
Köszönöm!
(#) niedziela válasza beton cipő hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Te már tudod, de más nem tudja, hogyan tudod
Ha differenciál érpár rajzolását használod, akkor a pár rajzolása után, átnevezed a 3.-tól (még rajzolandó) távol eső vez.sávot, és a még rajzolandó sávot nevezed el az érpárnak megfelelően.

első huzalozás
Diff 1 -------------
Diff 2 -------------
Blank ------------

második huzalozás

Blank -------------
Diff 2 -------------
Diff 1 ------------

(#) elektrorudi válasza beton cipő hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Erős késztetést érzek arra, hogy megkérdezzem:
milyen áramkörhöz kell két-három egyforma hosszú vezetősáv?
Eddig ilyennel csak nagyfrekin találkoztam, de arra nem az Eagle-t találták ki...
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

USB...LVDS...stb
(#) zoltan0801 válasza lionsec hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Hello!
Elkészítettem az alkatrészt, volt egy kis időm. Az adatlapjában leírtak alapján terveztem, ahol felül át volt húzva gondoltam negált, tehát tettem egy karikát ahhoz a lábhoz, de ez csak jelölés. Remélem segített.

help.lbr

(#) lionsec válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Csatoltként feltettem az IC könyvtárát hátha kiderül ,hogy hol a hiba.Az alkatrészt én terveztem és a gyári leírás szerint párosítottam össze a lábakat a bemenetekhez.Lehet hogy én hibáztam valahol?

ISD1730PY.lbr

(#) niedziela válasza lionsec hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Az egészet ott hibáztad el - bonyolítottad el, hogy van az IC-nek egy 1. lába ahonnan el kellett volna kezdened a sch nézetben lerakni a pin-t, és PAD lerakásánál is ezt a sorrendet kellett volna követni. Akkor a lábak párosítása alapban is jó. Igy, hogy a 19. PAD után a sorban a 22. következik darabonként kell párosítgatni amit el lehet hibázni könnyen.
Neked is így sikerült.
(#) zoltan0801 válasza lionsec hozzászólására (») Okt 13, 2012 /

Helo amit feltettem help könyvtár, abban benne van készen, én is az adatlap szerint csináltam, amit le is írtam. Remélem jó lesz.
(#) koczka hozzászólása Okt 14, 2012 /

Üdv.

Sch-ban hogy lehet megjelölni egy összekötést úgy hogy azt az brd-on is lássam?
Cél az lenne hogy ahol az áramkörbe nagyobb áramok folynak azt schematicban megjelölném hogy boardon már eleve vastag vezetősávot húzzak neki.
(#) niedziela válasza koczka hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Hi,
Nem kell jelölgetni
Pont erre való a Net Class, hogy a sch-ban már be tudd állítani egy -egy sáv tulajdonságait

Schematic nézet
szerkesztés - Vezeték oisztály(Net Class)
definiálod a sáv szélességét
------
kiválasztott sáv - jobb gomb - tulajdonság - ...és beállítod amit definiáltál előzőleg

(#) mrobi hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok! Hogyan lehetne 2 nyákot összerakni egy fájlba úgy hogy a kapcsolási rajz is át legyen rakva, de ne keljen újra huzalozni?
(#) elektrocad válasza mrobi hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Olvass vissza 3 oldalt, a 1294690 sz. h.sz-ban megleled a választ.
(#) lionsec válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Jó lett az alkatrész köszönöm a segítséget.Én úgy próbáltam megtervezni ahogy a kapcsolási rajzon is van mert könnyebb felvinni gépre de ezek szerint az a megoldás kicsit bonyolultabb.
(#) zoltan0801 válasza lionsec hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Örülök hogy segíthettem
(#) fobq hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok,
hogyan tudom a teliföldet befuttatni az IC lábak között? - Eagle 6.2.0 Light Edition -
Köszönöm a segítséget.

teliföld.JPG

(#) niedziela válasza fobq hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Hi,
Tervezési szabályokat megváltoztatod DRC, de szabadjon megjegyeznem, értelmetlen dolog, és jót nem teszel vele.
(#) sastas01 válasza fobq hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Megjegyezném, ahol a képen az 1-es és 2-es szám van a pad beleér a teliföldbe.
(#) lionsec hozzászólása Okt 16, 2012 /

Segítséget szeretnék kérni olyanban ,hogy felakarom tenni a 3D program kiegészítőt csak nem tudom hogy milyen progit kell letöltenem és hogyan kell a feltelepítést végezni.Tudna ebben valaki segíteni esetleg?
(#) fobq válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Igen, ez is felvet egy érdekességet, ugyanis mikor nyomtatom pdf-be, már nem ér bele, átváltozik kör alakú paddé. A DRC se jelöli hibának. Ez miért lehet?
(#) fobq válasza niedziela hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Még az se biztos, hogy marad a teliföld, csak hogy tudjam, hogyan kell beálítani. A DRC-ben pontosan mit kellene állítani? Időközben úgy oldottam meg, hogy a teliföldet kijelölő polygon vonalvastagságát vékonyabbra állítottam, ami elfér a lábak között. De érdekelne a DRC-s megoldás is.
(#) elektrocad válasza lionsec hozzászólására (») Okt 16, 2012 / 1

Mondjuk ezt is megpróbálhatod:
Eagle’up
(#) nnmini hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
-olyan M3 csavarozási pontra (viára, belül furatfémezett ) lenne szükségem ami ovális, tehát állítható a kártya pozíciója.Vajon hogyan rajzoljam meg, hogy a pcb gyártók is megértsék?
Előre is köszönöm a segítséget! (Nagyobb furat nem jó mint a csavar mert csak az egyik irányba szabad mozognia!)
(#) niedziela válasza fobq hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

DRC - Clearance.....
(#) elektrocad válasza nnmini hozzászólására (») Okt 19, 2012 / 1

Üdv nnmini!

Ezt elsősorban a nyák gyártóval kell egyeztetned, ilyen esetben milyen formátumot kér. Az Eagleben az ilyen esetekre az ovális lyukat a 46-os,Milling rétegre javasolják, majd teszel rá egy tetszőleges alakú pad-et. A pad alapértelmezésben furatgalvanizált, de mindkét rétegen meg kell legyen rajzolva.

Bővebbek a manual_en.pdf "8.12 Components with Oblong Holes" és a következő fejezetben találsz. Az utóbbiban azt írják, hogy a tetszéleges pad a poligon helyett a wire-vel is megrajzolható.
(#) nnmini válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Nagyon KÖSZÖNÖM........
(#) fobq hozzászólása Okt 29, 2012 /

Üdv,
egy kb. 9cm*6cm-es nyákmintát akarok kinyomtatni, de úgy, hogy egy A/5-ös oldalra 4-et helyezek el belőle. Közvetlenül az EAGLE tudja a kimenetet sokszorosítani? (Light verzióban vagyok, nincs hely a munkafelületen még 3 másolatotnak.) Vagy kinyomtatom PDF-be és utána valahogy másolom?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
(#) Frankye válasza fobq hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Keresés eredménye: Bővebben: Link
(#) Novak válasza fobq hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

A PDF-fel vigyázz, mert nekem a régebbi és újabb verziók esetén is néhány %-kal kisebb képet generál, mint kellene. PDF nyomtatásakor mindig be kell állítanom a nagyítást 106-110 %-ra, hogy helyesek legyenek a méretek.
(#) atiotezer válasza fobq hozzászólására (») Nov 1, 2012 / 1

Én úgy szoktam csinálni, hogy feltelepítek egy virtuális nyomtató programot (SnagIt) és ezt állítom be nyomtatónak, kinyomtatja virtuálisan és még a programban körülvágom a tervet, majd elmentem TIFF formátumban (ilyenkor nem romlik a minősége, csak a mérete nagy)
Majd utána a Word szövegszerkesztőbe másolom a kivágott és elmentett tervet. Ez azért jó mert a méretarány nem változik, majd a Wordben egymás mellé helyezem őket, és ha szükséges tükrözöm, majd kinyomtatom,

Évek óta bevált dolog nálam.
(#) fobq válasza atiotezer hozzászólására (») Nov 2, 2012 1 /

Ez is jól hangzik. Időközben én is ezen az elven oldottam meg: nyomtatás PDF-be, onnan "Print Screen" > Paint, beszúrás>körülvágtam épp a "dimension" keret mentén > Word, kép beszúrás, majd kép méretezés olyanra, amit az EAGLE-ben mérek, s máris másolható. Nálam nagyon pontosan működik.
Következő: »»   261 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem