Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   445 / 445
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Hé, 17:33 /

Idézet:
„az autoroutot el kell felejteni kijelentés nem állja meg a helyét”
Szerintem egy kezdőnek nem hogy segítene , inkább összezavarja . Nagyobb bonyolultságú áramköröknél segítség lehet , de az tuti hogy az autorouter soha nem fog olyan nyákot tervezni ami az én szememnek megfelel , biztosan visszatörlök javítok vezetékezést mozgatok alkatrészeket .
Sokszor próbáltam de inkább újra kezdtem egy visszatörlés és alkatrész áthelyezések után kézzel ...
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:33
(#) niedziela válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 17:35 / 1

Idézet:
„a segítségadási hajlandóság”

Folyamatos, ezért működik a dolog.
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Hé, 17:40 / 1

Kezdőnek nyilván nem, vagy nem annyira.
Az autorouter 100%-ban nem azért van hogy helyetted dolgozzon, hanem veled.
Erre van kitalálva az összes létező a.router.
(#) kaqkk válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 17:56 /

Egyébként mit szeretnél ? Megtanulni nyákot tervezni , vagy megtanulni beállítani a routert ? Mint Niedzela írta, segítségnek jó egy átlag hobbistának de helyette nem fog tervezni .
(#) Laja1 válasza niedziela hozzászólására (») Hé, 18:29 /

Letöltöttem a legfrissebb verziót és nagyon élvezem a kézzel rajzolást! Nagyon jó, szépen alakul!
Kérdésem, hogy ha nem házilag készítem a NYÁK-t, hanem a JLCPCB-vel csináltatom, akkor galvanizált átmenetet csinálnak pl. egy furatszerelt alkatrészhez? Tehát ott célszerű via-t létrehozni? Elég alul megforrasztani és fent is lesz vele összeköttetés?
(#) kaqkk válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 18:38 /

Ha kétoldalasra tervezed a nyákot minden "forrszemben" lesz furatgalván . Az elkészítés sorrendje : fúrás -galvánozás - maratás .
(#) niedziela válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 18:39 /

Az eagleben csak "két" oldalas PAD van, igy csak akkor nem lesz furatgalvános egy PAD ha nem küldesz hozzá réteget a gyártónak.
VIA-t ne keverd össze a PAD-el.
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:39
(#) Laja1 válasza niedziela hozzászólására (») Hé, 19:01 /

Akkor lehet, hogy keveredik nálam ez. Ha egy furatszerelt alkatrész van, akkor az átmenetet jelen a két oldal között villamosan? Tehát elég az alsó részen forrasztani és a felső réteggel is össze van kötve villamosan? Ez az egyik kérdés.
A másik, hogy ha egy átkötést kell csinálni valahol, azaz a rézvezető felül fut, aztán le kell buknia és alul futnia. Ez egy VIA, nem? Ezt én a NYÁK-on egy kis zöld karikával jelölöm. De lehet hogy a gyárban készült NYÁK-on már nincs is ilyen kialakítás? Most, hogy kézzel rajzolom, teszek rá kis zöld karikákat, de ha csak a felső és alsó vezetékek csatlakozására kétszer rákattintok, akkor kirajzol egy keresztet és olyan, mintha össze lennének kötve. Így nem is kellene kis karikákat rajzolnom? Kicsit megzavarodtam...
(#) niedziela válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 19:14 /

Az egale-ben csak kétoldalas PAD van, amit ha gyártatsz tartalmazni fog galvánt, igy a két oldal össze lesz kötve galvanikusan.

Idézet:
„rézvezető felül fut, aztán le kell buknia és alul futnia. Ez egy VIA, nem?”

igen

Idézet:
„akkor kirajzol egy keresztet és olyan, mintha össze lennének kötve.”

nem jól használod az oldalváltást azért jelöli meg hibásnak.

Idézet:
„Így nem is kellene kis karikákat rajzolnom?”

Nem kell kis karikákat rajzolnod ha ez alatt VIA-t értesz mert az automatikusan létrejön, ha jól használod az oldalváltást.
(#) Laja1 válasza niedziela hozzászólására (») Hé, 19:18 /

Kezdem érteni.
Azt még el tudod magyarázni, hogy az oldalváltást hogyan kell jól alkalmazni? Én kiválasztom a réteget (alsó vagy felső) és azon rajzolom a vezetéket (kékkel vagy pirossal). De hogyan kell összekötni őket?
(#) niedziela válasza Laja1 hozzászólására (») Hé, 19:30 /

Igy próbáld meg.

2025_11.avi

(#) Laja1 válasza niedziela hozzászólására (») Hé, 20:13 /

Hát ez nagyon egyszerű!! Köszönöm szépen!
Következő: »»   445 / 445
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem