Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egér (rágcsáló) riasztó
Lapozás: OK   7 / 19
(#) dolfin válasza kozso31 hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Üdv.

A legegyszerűbb az 555 IC-s kapcsolás, ahol az 555 IC out-jára közvetlenül van kapcsolva aPiezo hangszóró. annál egyszerűbbet nem nagyon találsz.

Ugyanazen fórum 527001 hozzászólásban ott a kapcsolási rajz.

Üdv
Dolfin
(#) vladcepes hozzászólása Okt 6, 2010 /
 
Sziasztok.

Én is építenék egy jól működő rágcsáló riasztót egyik ismerősömnek.Végig olvastam a hozzászólásokat és nem tudtam eldönteni hogy most melyik a jól működő.
Ha valaki tutira tudja mondani hogy jól bevált neki akkor megcsinálnám. Én csináltam egy szúnyogriasztót ott az volt a gond hogy megvolt az áramkör,én sem kaptam megfelelő csipogót 60 kHz-ig hozzá (legalábbis itt Magyarországon).Vettem itt egy sima piezo-t és eléggé visító hangot adott(azt hittem hogy nem jó a kapcsolás de kiderült hogy a piezo igen csak nem alkalmas erre a célra),aztán végül rátaláltam erre az oldalra Bővebben: Link innen hozott is az egyik ismerősöm egyet most ez van benne,itt most már semmi nem halható csak ha párhuzamosan kötök egy kondít mint annak a leírásában le van írva.Az utolsó héten tudtam már csak tesztelni mivel későn jutottam hozzá-de várom a következő nyarat mert úgy látom bevált. Na most ez az egész leírás nem ide kellett volna csak az a kérdésem hogy vajon itt is nem az a hiba hogy nem megfelelő hangszóró (csipogó) piezó van rákötve?
Ha valakinek van most beüzemelt jól bevált rágcsáló riasztója írja meg melyik az én is szívesen megépíteném. Köszöntem előre is.
Üdv.
(#) vladcepes hozzászólása Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok, ha adapterről szeretnék egy ilyet használni akkor jó lesz a bekötés a rajz alapján? Na meg a piezzo?
Bővebben: Link
Köszöntem a választ.
(#) vladcepes válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Nekem bejön. De itt van mégegyszer egy másik oldalra is felraktam: Bővebben: Link

Üdv.
(#) vladcepes válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
OKÉS köszöntem szépen.
(#) cua hozzászólása Nov 11, 2010 /
 
Hangszórókkal kapcsolatban mik a tapasztalatok? A mezei (olcsó) piezók adatlapok szerint csak pár kHz-ig működnek rendesen.
Működő áramkörben mi az ami tuti bevált?
(#) Lala456 válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Sziasztok, elolvastam a feltöltött linken lévőképet. Mindent értek csak egy dolgot nem, milyen LED kéne bele pontosan ( ha nem átlagos akkor milyen) ?

válaszokat előre is köszi.
(#) poros válasza Lala456 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Villogó LED kell hozzá.
(#) placika hozzászólása Feb 24, 2011 / 1
 
Sziasztok!
Én EZT építettem meg, EZZEL a hangszóróval. Szreintem jó, mert azóta nem látom nyomát a hívatlan vendégeknek.
(#) proli007 válasza placika hozzászólására (») Feb 26, 2011 / 1
 
Hello!
Végre valami gyakorlati eredmény! Egyszerű és olcsó..
üdv! proli007
(#) xPee hozzászólása Aug 14, 2011 /
 
En is reg kuzdok a szomszedaim miadt az egerekkel, eddig a befottesubeg+dio ami a legjobban bevallt, de osszel annyira elszaporodnak hogy szinte sorban allnak az uj uvegert.Nekem az "egerlikvidator" nevu keszulek jott be nagyon foleg azert mert tapasztalatbol tudom hogy az egerek valamiert nagyon szeretik a 12v egyenaramot.A falapos-rezdrotos szerkezet 220-al betapolva kicsit kamikaze mutatvany, foleg egy muhelyben ahol azert van eleg sok gyulekony cucc, de egy nagyfeszultsegu "szunyogsokkolo" egersokkolo kivitelben szerintem hatasosabb.Nem tudom hogy az egyenaram miert olyan vonzo az egerek szamara.
(#) Szikra91 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Hello!

Érdeklődni szeretnék, hogy konkrétan, hogy lehetséges és mik kellenek egy komolyabb ultrahangos rágcsáló riasztóhoz. Persze ami működik a patkányok ellen is kapcsolások és leírások érdekelnének, illetve nyáktervek.
(#) SPORE válasza Szikra91 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Már van ilyen téma: Bővebben: Link
(#) poros válasza Szikra91 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Mért nem használod a keresőt? Bővebben: Link
(#) Szikra91 válasza poros hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Hali!
Segítség annyi de annyi kapcsolási rajzot és hozzászólást elolvastam és lestem de nem tudom eldönteni melyik jó ezért kérek vkit, aki már épített és tesztelt egér ellen és patkány ellen is riasztót az kérem segítsen a választásban akár 80 akár 1000 nm2 lefedőről is. Köszi szépen
(#) poros válasza Szikra91 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Szia! Az általam építettet a linken találod. KB 20 DB készült belőle barátaimnak és ismerőseimnek. Van aki dicséri van aki nem. Ha e-mellett döntesz felteszem a nyák rajzot is.

egér.gif
    
(#) Szikra91 válasza poros hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Köszi szépen igen ezt már láttam és tetszik a kapcsolasok.hu n megtaláltam csak féltem h amik rajta szerepelnek értékek nem jók mert azt írta az egyik hozzá szóló h változtatni kell az ellenállások méretein és mivel osszilloszkópom még nincs így nem mertem belevágni. De egy próbát megér és köszi, ha lehet meg tudnád esetleg mondani h mekkerro hz re képes mert ahogy nézegettem a boltiak is bizonyos tartományokban mozognak és ezért gondolom h beválhat. Mert gondolom a hangnak a terjedése függ a hz-től és ezért írják h bizonyos boltiak mekkora négyzetméterekre jók mert nekem sajna kell a padra nyest ellen kell sajna a pincébe és a műhelybe az egerek ellen is.
(#) Szikra91 hozzászólása Feb 11, 2012 /
 
Poros kérlek a nyáktervet küldd már el nekem pls
(#) poros válasza Szikra91 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Parancsolj.

egér.JPG
    
(#) Szikra91 válasza poros hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Köszi
(#) Antennaman hozzászólása Feb 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Tud-e valaki közületek tuti kipróbált Ultrahangos patkány riasztó frekvenciát. A kapcsolás nem gond csak hogyan hangoljam, hogy tényleg sikoltófrászt kapjon a "vicsok" ?
Most építek egy szerkezetet és az ultrahang multivibrátor már megy. Kösz előre is ha van infótok erről!
(#) Antennaman válasza Antennaman hozzászólására (») Feb 24, 2012 /
 
Elkészült a Nyák is azóta. Jelenleg 40 KHz a frekije.

Pats.JPG
    
(#) Szikra91 válasza Antennaman hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Hali ez amit csináltál patkányok ellen jó ? Kipróbáltad már? Mert ha igen el szeretném kérni a nyák tervet illetve a kapcsolását is mert én is éppen ezen ügyködök! Köszi
(#) Antennaman válasza Szikra91 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
Szólni szól, csak az a baj, hogy én is hallom, valamint a hangsorozat váltásánál nagyon csicsog! Mondjuk édesapámat nem zavarja lazán alszik mellette (az ágya mellé tettem Hi ) Még nem derült ki hogy mit szólnak hozzá a patkányok. A macska is alszik mellette, pedig szkóppal nézve kb. 30KHz-s jelet is tartalmaz.
(#) Szikra91 válasza Antennaman hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /
 
Hali! Elég szép böszme ség kipróbálnám én is a nyomtató barát nyák tervét és a kapcs rajzot küldd már el kérlek vagy emailban köszi
(#) Antennaman válasza Szikra91 hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /
 
Szia Balázs!
Én is itt a topikban találtam a kapcsolást többször ajánlották a srácok csak rá kellett kattintani. Csak még azóta sem derült ki, hogy bármire is riasztó lenne... Lehet, hogy alakítani kellene rajta, vagy fogni egy Patkányt kísérlet képen.
(#) Szikra91 válasza Antennaman hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Hali!
Köszi szépen hát ezt is meg csinálom aztán majd meg mondom milyen a kapcsolasok. hu lévős egér riasztót mind két értékkel meg csináltam de sajna időm nem votl rá h bevigyem az egyetemre és meg nézzem oszilloszkóppal De már majd rá szokok! És Te mit halottál a piezzókról igaz h a lapka is meg ami lapka de foglalatba van az is csak 180 fokba górja a hangot mert irányitott ? A kapcsolási rajzokkal meg még annyi prob van h most randizgatok az eagllel és hát még kezdeti státuszban járok mert azt nem tanitják még:d De köszi mindent:d Rem vmi már működni fog meg hát még egy ebriasztót is kell sajnos
(#) gaben62 válasza Antennaman hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Nem sokat érnek ezek a 30-40KHz-es kütyük.
A szomszédomnak olyan riasztója van,a ami hallható tartományban is prüttyög, és 30KHz-en is, valamint változtatja a jel frekvenciáját 30KHz, környékén, mégsem ér semmit.
A 45mp.kénti 2sec.prüttyögést 80-100m.re is hallani lehet, nagyon zavaró idegesítő tud lenni,főleg éjszaka de az egerek megszokják.
(#) Antennaman válasza Szikra91 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Hello!
Szerintem azért van bizonyos szöge az Ultrahang terjedésének már a hangsugárzó tölcséres kivitele végett is. Amúgy még nem tapasztalt édesapám sem patkány aktivitás csökkenést. Holnap jó Húsvéti locsolkodást kivül-belül!
(#) Szikra91 válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Nos lehet benne valami de én tulajdon kép ezekből indultam ki:http://rovarcsapda.eu/spuri_er_-_kisebb_teruletek_vedelmere
http://rovarcsapda.eu/ultrasonic_-_nagyobb_teruletek_vedelmere - http://rovarcsapda.eu/ultrasonic_-_1200_-_nagy_teruletek_vedelmere

akarom majd elkészíteni a kapcsolását az folyamatban.
és ezek leírásából gondoltam h működhet mivel a kicsi az nekem van és bevált annak most,
http://rovarcsapda.eu/spuri_er_-_kisebb_teruletek_vedelmere
ezen kívül a nyest riasztónak is használják éppen ezért gondoltam h az egyezés ezekben szerintem és a lényeges közös dolgok a frekvencia tartományok. És azon gondolkodtam h a kicsi és a nagyobb közötti különbség az h azért nagyobb a frekije mert nagyobb területen alkalmazzák ill a több hangszóró az pedig a lefedésre kell szóval érdekes probléma minden képpen.
Következő: »»   7 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem