Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektrolux főzőlap hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Felipe hozzászólása Aug 2, 2010 /
 
bocsánat ha nem jó témakört választottam egy elektrolux tűzhelyről van szó aminek a főzőlapján kettő fűtőtest nem működik a négyből.bekapcsol de felmelegszik és egyből ki is kapcsol én a bimetal kapcsolóra gyanakszok,de ahogy néztem nem nagyon cserélhető csak egyben. Megvenni nem akarom mert ha nem az a baja kidobtam 15ezer forintot.lehet hallani h a vezérlés kapcsol(kattan),de nem melegít mi lehet a gond???azt a kapcsolót lehet valahogy javítani??vagy a vezérlésével van a gond?? http://www.rotovill.hu/termekek/5003/FOZOLAP_1200W_KERAMIALAPOS_1_K...ZHELYH.... Html----ilyen fűtőtest van benne!
valaki jártas ebben a témában??
köszönöm a válaszokat szép napot mindenkinek.
(#) Hodinka válasza Felipe hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Szervusz!
Hát így most hirtelen nem tudom milyen főzőlapról van szó,ugyanis nekem valamiért nem nyitja meg amit linkeltél,de ezekben általában egy fűtőtesten és egy bimetál alapú megszakítón kívül semmi nincs,tehát ha nem a fűtőtest,akkor lehet következtetni...
Üdv!
(#) Felipe válasza Hodinka hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
http://www.rotovill.hu/termekek/5003/FOZOLAP_1200W_KERAMIALAPOS_1_K...M.html
ilyen típusú pont az a bajom h nem tudom eldönteni h mi a rossz mert pár másodpercre bekapcsol a fűtőtest,de bemelegszik és utána nem kapcsol be pedig lehet hallani a kattanást az elektronikából most az a kérdés h a bimetál kapcsoló nem engedi át az áramot vagy az elektronika nem jó sajnos nincs itthon műszerem és nem tudtam rámérni,de amikor kapcsol a vezérlés rá raktam a fázis ceruzát és volt benne áram csak azt nem tudom h mennyi megszakadva nem hiszem h megvan a cekasz mert akkor hidegen miért megy meg nem hiszem h ezek sorba lennének kötve és akkor mér nem megy a másik sem számomra érthetetlen köszi a választ
(#) kadarist válasza Felipe hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Még mindig negatív a link. A böngésződ címsorából másold a "Link"-be a weboldal címét.
(#) Felipe válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
http://www.rotovill.hu/termekek/5003/FOZOLAP_1200W_KERAMIALAPOS_1_K...M.html pedig onnan másolom be
ha megint nem jó akkor keress rá a googleba ezzel a szöveggel:"www.rotovill.hu/termekek/5003/FOZOLAP_1200W_KERAMIALAPOS_1_KOROS_TUZHELYHEZ_d_16_5CMl"
(#) Felipe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
ezzel már próbálkoztam sajnos nem jött be,de szerintem azzal lehet a gond mert amikor nem volt rajta a kerámia lap akkor simán ment rá raktam a lapot 1perc után kikapcsolt,honnan tudom kideríteni h hány fokos??
(#) proba válasza Felipe hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Valaha jó volt? Gyanús ha nincs rajta a kerámia lap akkor jól működik,ha rajta van nem. Pedig szerintem csak annyi változik hogy az érzékelő zárt térbe kerül ,tehát nem tud hűlni.Nem lehet hogy valami alkatrész hiányzik ami a fűtőbetét hőmérsékletét a kerámia laphoz közvetíti? Esetleg a lapra kellene valami fazekat rakni hogy hűtse?
Az érzékelő állítgatása csak óvatosan, ha rossz csak takarítsd, ne állítgasd. (vasalóval jártam úgy, hogy a kapcsoló nem kapcsolt ki, és a talp elolvadt,azóta minden melegítő eszközt háromszor leellenőrzők hogy nagyjából jó helyen és biztonságosan kapcsol-e.)
(#) Felipe válasza proba hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
igen jó volt a készülék boltba lett vásárolva csak már lejárt a garancia kétszer szettem szét,de csak az érintkezőket tisztítottam meg az érzékelőn nem állítgattam és nem hagytam ki alkatrészt én is érdekesnek tartom h amig nincs rajta a kerámia lap tökéletesen működik összerakva meg kikapcsol most voltam át az őséknél mert övéké a tűzhely és már megint be se kapcsol eddig legalább bekapcsolt vmi azzal a hőkapcsolóval lehet,de azon kívül h megtakarítom mit tudok vele csinálni?ahogy néztem nem cserélhető csak egybe úgy meg 14e ft
(#) proba válasza Felipe hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Ha alapban be sem kapcsol,akkor egy-két méréssel el lehet dönteni hol akad el az áram.(ha kétsarkú a kapcsoló akkor egy feszültségmérés előtte-utána meg van a hiba oka. A mért értékek ismeretében gyorsabban megvan a hiba. ( lehet csak a fűtőszálnál engedte el a ponthegesztés.) Ha nincs műszered egy fázisceruza is megteszi.Bedugod a konnektorba a sütőt ezután a bejövő szálak közül kikeresed a fázist.Majd az áram útját követve lépkedsz a kapcsolón fűtőszál kivezetésein sorba.ahol nem találsz fázist ,az előtte lévő alkatrész a hibás.(kivéve ha fűt akkor a fűtőszál után 0 van ,de ekkor egyébként sincs értelme keresni.(a rossz alkatrész erőteljes szemrevételezése ,esetleg a működés megértése sokat segít.)
(#) VIM válasza Felipe hozzászólására (») Aug 3, 2010 / 4
 
Erről a típusról volna szó, vagy valami egyszerűbbről? Ha hasonló típusod van, akkor valószínű, hogy a főzőzóna hőérzékelője kapcsolja le a lapokat.
(#) Felipe válasza VIM hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Már sajnos nem találok olyan modellt pedig csak kb 3éves nem olyan amit belinkeltél anyáméké külön álló beépíthető.azt a hőérzékelőt lehet cserélni?vagy javítani?
(#) lanti hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Üdv mindenkinek !

Érintős AEG electrolux főzőlap adata meg magát éppen 2.5 év után és nem nagyon tudom mit kezdhetnék vele
PNC szám: 949592894 E3 a hibakód és a két utolsó 18 szám világít .
(#) lanti válasza lanti hozzászólására (») Aug 26, 2011 /
 
Válaszolok saját magamnak ha esetleg bárkinek is hasonló hibája lenne NE vegye meg az uj elektronikát 25e Ft ért csak le kell forrasztani az érzékelő részt 8 12 db Berg tüske nagyon gagyi módon felforrasztva a panelra nagyon óvatosan az összeset egyszerre melegíteni úgy magától szétesik egyébként szakad törik !!)ami a kerámia lep alatt van áttörölni izopropil alkohollal nem denszesz! és lehetőleg ólmos cinnel átforrasztani azt a 32 lábú QFN tokos kódolt chipet és a környező alkatrészeit amibe belefutnak kapacitív érzékelőlap lábai ( ha valaki előtt van a cucc tudni fogja mit mondok így kicsit kínai ) ezután magát a z IC-t és a környezetét szépen a lehető leg tisztábbra mosni alkohollal ami nem hagy nyomot ha lehet izopropillal hogy még zsír se legyen rajta ! összerakni igy még nem fog működni de semmi pánik rá a kerámialapot próba és láss csodát mint új korában !!

Azt hozzáteszem soha többet nem fogok kis hazánkban AEG / ELECTROUX terméket vásárolni mert ide amugy is csak a szemetet hozzák eladni + ennyi pénzért egyszerűen nem ezt vártam a 3 éves lap behal ? A kajli Zanussi ami fele ennyibe kerül és 5 év után az elavulás miatt kerül lecserélésre ? A gorenje is nagyon rossz minőségű de gyönyörű dizájnos vettem volna azt akkor azt mondom ok 3 év kuka de akkor hol itt az arány ?
(#) regteam hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Electrolux EKV5600-as készülék főzőlapja nem kapcsol be. Ez a gyors főző lap és csak a belső kör nem működik. Mi lehet a hiba oka, hogy lehetne a leggazdaságosabban javítani? Köszönöm a segítségeteket előre is.
(#) poci4 hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Sziasztok
Van egy kis problémám egy electrolux eob 3630 tüzhellyel kapcsolási rajz kellene mert nem tudom hogy hova kell kötni a klixont négy vezetékes . Elöre is köszönöm
(#) Beand hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Sziasztok! A gondom az, hogy az Elektrolux EKI545000X indukciós tűzhelyen a maradékhő visszajelző nem alszik el, folyamatosan világít. Mi lehet a gond?? Köszönöm a segítséget!!
(#) sipibandi hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Sziasztok! Mai nap cseréltem le 30 éves villanytűzhelyünket egy elektrolux kerámia lapos villanytűzhelyre.Kérdésem a következő lenne, normális dolog az ,hogy használatkor a főzőlap elérve a megfelelő hőfokot kikapcsol majd bekapcsol,és ezt csinálja folyamatosan főzés közben.válaszotokat előre is köszönöm,szép estét mindenkinek!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem