Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos ablakemelőhöz komfort modul
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bazsi84 hozzászólása Nov 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Építettem a kocsimba egy PIC-es relés ablakemelő komfortmodult. Olyan problémám van, hogy néha amikor megy felfelé automatikusan az egyik oldal és a másik oldali gombokat nyomkodom fel-le, megáll az az oldal ami automatikusan ment felfelé. (nem mindig csinálja, ebből gondolom hogy zavar lehet az oka a dolognak). Valami zavarszűrő megoldás kellene a relékre. A Táp 7805-ösről jön előtte 470µF kondi, utána 100nF kondi van. A PIC tápjára is raktam külön egy 100nF-os kondit, a relék tekercsére pedig egy-egy diódát raktam. 5V-os relét hogyan lehetne még zavarszűrni?
(#) bazsi84 válasza bazsi84 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /
 
Csináltam egykapcsrajzot is. nem tudna valaki segíteni?

kapcs.jpg
    
(#) Busz hozzászólása Nov 12, 2011 /
 
Hogyan tudja résnyire nyitvahagyni szellőztető üzemmódban? Az elektromos ablakemelőkben van pozícióérzékelés is? Vagy csak a két végállást tudja érzékelni?
A végálláskapcsolásokat mindig a motor áram vagy forgásérzékelésével csinálják meg vagy van rendes mikrokapcsolós verzió is? Nemcsak a modullal kapcsolatban értem hanem úgy minden autóhoz.
Amúgy pl azt hogyan védik ki hogy ne lehessen odazárni pl egy emberi kart?
(#) bazsi84 válasza Busz hozzászólására (») Nov 14, 2011 /
 
Nekem a szellőztető üzemmód nekem PIC-el van megoldva, ha háromszor egymásután megnyomod a lefelé gombot akkor a központi zárra nem mozdul meg az ablak a következő zárásnál, hanem a beállított helyen marad. Amennyire én tudom pozícióérzékelés és végállás nincs, nekem áramkorlátra állít le, és ha arra nem állna le akkor van egy időkorlát is. Az emberi kezet jól odaszorítja, és leáll a motor áramkorlátra...
(#) karesz93 hozzászólása Nov 1, 2016 /
 
Üdv! Skoda fabia 1 be szeretnék elektromos ablakot telepiteni ebben kérnék segítséget. Az autó elvileg semilyen előkészítéssel nem rendelkezik, de találtam donort melyből bonthatok kedvemre. Kérdésem azlenne , hogy miket kell bontsak egy ilyen átalakításhoz gondolok itt a komfortmosulra stb. Összehozható a tervem?
(#) increduluszoltan hozzászólása Szept 15, 2019 /
 
Üdv Uraim!
Van egy 2010-es Nissan Murano 2.5-ös autónk,és nem tudja a komfortzárást..így az ablakokat sem húzza fel,ha az autót bezárjuk. már szakszervizben is jártunk vele,de igazából nem foglalkoztak vele...azt mondták,csak úgy megoldható ebben az autóban,ha 3 DB Nissan modult illesztenek ajtóként hozzá,aranyáron. Igaz lehet ez?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu