Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos fék biciklihez
Lapozás: OK   4 / 4
(#) nagym6 válasza Jani1983 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Idézet:
„láttam valamelyiknél a 330 hz et.”
Akkor digitális.
Idézet:
„20ms and pulse width in the range of 0.5-2.5ms”
Ez tipikusan az analóg vezérlés 50Hz jele, digitálisnál rövidebbek az impulzusok, hogy rendesen beleférjenek a 330Hz idejébe.
(#) Jani1983 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Igen ezt javítottam a hozzászólásomban , de az 1500 us- os középértéknek semmi köze ahhoz hogy digi vagy analóg a szervó.
(#) 444Tibi válasza Jani1983 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
De miért ragaszkodsz a proporcionális, azaz pontos helyzetet adó szervóhoz?
Miért nem egyszerű analóg jellegű feszültség vagy árammal hajtod a szervómotort, akkor esélyes hogy nem abszolút helyzetbe akarna állni hanem arányos lesz az ereje.
Az analóg nem feltétlenül az analóg meghajtást jelenti, tolhatod PWM-mel is hanem analóg módon fog működni, az ereje arányos lesz a meghajtással.
Nem a pontos szöghelyzetet vagy bármilyen atompontosan meghatározott helyzetet igyekszik tartani, hanem valami arányosság lesz a meghajtó és a nyomóerő között.
(#) Jani1983 válasza 444Tibi hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Igen alapjában erre gondoltam az elején , de ugye itt van az hohy a fékkar helyzetét másolni kell ( már ezt is megtudtam legalább az eddigi ittlétemből hogy a szervó alapból ilyen) mert ha analóg módon táplálom akkor mindig a két szélső pozícióba fog forogni a motor . Tehát ha egyszer félig aztán tökig húzom akkor kétszer teszi meg a teljes utat a fékpofa , tehát a reakció idő is nő . De am kipróbálom a meglévő szervómmal és meglátom mi lesz , mert ha beválik akkor az erősebbik az nem sokkal nagyobb így nem sokátépítést követelne .
(#) nagym6 válasza Jani1983 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Idézet:
„mindig a két szélső pozícióba fog forogni a motor”
Vagy rosszul értelmezed, vagy én amit írtál. A szervó tengelye pontosan leköveti a vezérlő poti tengelyének helyzetét. Tehát nem szélső pozíciók, hanem pld.: vezérlőpotit félállásba nyomjuk és ott marad, szervó tengelye félállásba fordul, ott marad. Vezérlőpotin kicsit tovább fordítunk, ott marad, erre szervó tengelye kicsit tovább fordul, ott marad.
(#) Jani1983 hozzászólása Márc 6, 2020 /
 
Igen igen , de én ezt arra írtam ha analóg vezérled tehát megkerülöd a szervó vezérlését . 444 nek írtam amit írtam , mert ő azt írta hogy a szervó vezérlése nélkül próbáljam meg mert akkor az elektronika nem szabályoz hanem folyamatosan erőlködik.
(#) nagym6 válasza Jani1983 hozzászólására (») Márc 6, 2020 /
 
Akkor én értettem félre.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem