Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos roller
 
Témaindító: Gory, idő: Máj 20, 2006
Lapozás: OK   20 / 22
(#) bbalazs_ válasza Jani1983 hozzászólására (») Aug 17, 2022 /
 
Csak csatlakozó legyen. Sorba kötsz 13 akárhonnan szerzett jó, feltöltött akksit, próbànak. Ha arról bekapcsol, máris tudod, hol a hiba.
Picit még a kerekeket is pörgetheted terhelés nélkül.
Csak a tápcsati volt a kapcsolat az akkupakk ès a vezérlő között?
(#) Jani1983 hozzászólása Aug 26, 2022 /
 
Nem . Az akupakk ( bms vezérlővel) hozzákötve a motorvezérlőhöz, ami össze van kötve a tf 100 gázkarhoz.most arra gondolok minimális utánaolvasással , hogy az akupakkom elvileg 3500 ma -es cellákkal van ellátva ( 15,6 A os az akksi a kínai szerint , 4 db cella adja) . A 4 cella kijavítására 4 db 3500 ma os samsung akksikat vettem. Na de mivan ha a cellák( 18650 akksik) 3000 vagy még kevesebb ma-osok ? Elvileg 10% különbség az akksik közt mêg nem olyan nagy gond a bms vezérlőnek . De ennél nagyobb különbség vajon okozhatja azt a hibajelenséget , hogy töltővel teljesen feltöltöttnek mutatja az akksit a tf100 as, töltő nélkül meg nem kapcsol be a rendszer....
(#) elektroncso válasza Steve50 hozzászólására (») Aug 31, 2022 / 2
 
Bár nem a legfrissebb hozzászólás, de gondoltam másnak még jól jöhet.
Ez egy típus hiba lesz, az enyém (Sencor scooter one 2020) pont ugyan ezzel a hibajelenséggel állt meg tegnap. Ma szétszedtem és a hiba az akkumulátorban van. A BMS panelre az akkupakk vékony lemezekkel csatlakozik. Ezek a lemezek a rázkódástól a hajtás mellett elrepednek majd eltörnek így kiesik egy csatlakozási pont és a BMS letilt. Én ezüstözött hajlékony réz sodrattal átkötöttem az összes ilyen lemez fület és most már működik a roller. Mindjárt teszek fel képet.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
(#) frissadam hozzászólása Jan 14, 2023 /
 
Sziasztok!

3x12v roller akkupakkhoz keresek töltöt. Olyat amivel direktbe tudnám tölteni a 36v akkupakkot ha kiveszem a rollerböl. Ezek sima gondozásmentes akksik. SImán sorba vannak kötve panel nélkül. Csak egyszerüen akkumulátorok. Töltöttetek már igy akkut?

Köszi!
(#) Dani90 hozzászólása Máj 27, 2023 /
 
Üdv
Van egy Voiter 1000w rollerem, kapott új akksit, 48v 14ah és lemerülés után csak 1 órát tölt, mi lehet a baja? Elektronika?
(#) kadarist válasza Dani90 hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Szia!
Ezek szerint az alatt az egy óra alatt nem tölti fel?
(#) Dani90 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
6 óra kb a teljes töltés elvileg
(#) pipi válasza Dani90 hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Megmérted mennyire töltött fel? Az az "új" akksi valóban tudja a 14Ah-t?
Az is lehet valamelyik cella "túltöltődik", leold a BMS. Ha fél óra múlva ismét töltöd akkor mi van?
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2023
(#) Dani90 válasza pipi hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Nem ellenőriztem mennyit tud, előző akksi is ennyit töltött, az bemérve gyengébb volt ezért lett cserélve, de ezt se tölti fel rendesen, fél óra pihenés után még fél percig tölti.
(#) pipi válasza Dani90 hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Mérni kell, lehet az akksid cimkéjére csak vastagon fogott a toll... A kis kínaiak a cellánkénti Ah-t is szeretik összeadni soros kötésnél is
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2023
(#) Dani90 hozzászólása Máj 28, 2023 /
 
Nem tudom megmérni, valószínű nem tud 10ampert se, pár km a hatótáv, eladó amúgy olcsóért
(#) bbalazs_ válasza Dani90 hozzászólására (») Máj 28, 2023 /
 
Pipi kollega szerintem a cellánkénti feszültségre gondolt, hogy azt kell mérni. Az sokkal egyszerűbb.
A BMS addig enged tölteni, amíg a kb. 4.2V-ot el nem éri BÁRMELYIK cella, ugyanígy lekapcsol, ha BÁRMELYIK alámerül a megadott értéknek (ez viszont változhat, de kb. 3.4V körül van.
Ha van egy ócskább cellád, ahol kicsi a kapacitás, az hamar eléri a4.2-t és utána viszont hamar le is merül.
De az is lehet, hogy a párhuzamosan kötött akksik közül pár leválik, pl. törés következtében, ilyenkor az ottaniak kisebb kapacitást mutatnak.
(#) user1914 válasza Dani90 hozzászólására (») Máj 29, 2023 /
 
Szevasz!
Írtam üzenetet.
Üdv. M.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 18, 2023 /
 
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Mi Essencial rollerünk. A tegnap tanyáztak vele egyet. Van az a kábel köteg ami az első kerék motorjához vezet, a másik fele gondolom be az akkuhoz. Ennek a kábelnek mi a neve? Milyen néven kellene keresnem? Az összes szál el szakadt benne
Válaszokat köszönöm!
(#) Suba53 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 18, 2023 /
 
Ha te akarod javítani, így is úgy is szét kell szedni. Bontsd szét az első kereket, addig, hogy lásd a kábel bekötését. Akkor kiderül az erek száma, átmérője, struktúrája.
Ha az megvan, akkor kereshetsz hasonlót.
De még az is lehet, hogy a másik végén az akku oldalon van akkora ráhagyás, hogy lecsípve a roncsolódott részt, elég hosszú marad.
Ha nem, akkor is az akku felőli oldalon, ahol fixen van beépítve, talán egyszerűen lehet toldani a szálakat azzal a hosszal, amit a keréknél veszítesz.
(#) vladcepes válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 18, 2023 /
 
Okés köszi!
(#) nacsasoft hozzászólása Jún 18, 2023 /
 
Sziasztok,

Nem tud valaki egy SPD-2403 rajzot? Az történt ugyanis hogy a töltő csatlakozó megsérült lett egy rövidzárlat és elment belőle a füst. Azóta nem lehet tölteni. Az egyik fet mehetett ki benne mert az elég bűzös viszont nem tudom leolvasni a típusát mert le van csiszolódva a felülete...
Köszönöm előre is!!
(#) vladcepes válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 25, 2023 /
 
Szia!
Úgy volt ahogy írtad, le vágtam szépen helyére forrasztottam mindent, de nem indult. Le mértem az akkut ,ha jól rémlik 44 V volt benne. (tehát fel volt töltve) ,aztán megnéztem fent a képernyő résznél ott is meg volt a "talán" 40V . El vittem kivizsgáltatni kiderült hogy a vezérlő egység is meg a képernyő is kuka. Most megrendeltem mindkettőt Ali-ról várom aztán kicserélem. Gondolom nincs benne semmi trükk. Le húzom majd az akku sarut ,ezeket kicserélem ,majd vissza és kész?
(#) Kalm1 hozzászólása Jún 29, 2023 /
 
Sziasztok?
Átalakítás céljából JP vezérlőt vettem a rolleremhez. Csak a kijelző volt rádugva majd az aksit akartam össze dugni. Kicsi szikra a csatlakozónál és nem működik semmi.
Tudtok segíteni mi mehetett tönkre benne? Hibás lehetett gyárilag vagy én rontottam el valamit?
(#) Kalm1 válasza Kalm1 hozzászólására (») Jún 29, 2023 /
 
Meg oldottam
(#) Suba53 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 29, 2023 /
 
Erre nem tudom a választ. De majd kiderül hamarosan.
(#) kaqkk válasza Kalm1 hozzászólására (») Jún 29, 2023 /
 
Ügyes vagy...
(#) Tomi111 válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 30, 2023 /
 
Szia! Ha ugyanolyat kapsz, akkor szerencséd van. Csak kicseréled és kész, persze ha nem mentek tönkre a hall jeladók a kerékben. Én elektromos biciklivel voltam ugyanígy. Ilyen sérüléssel hozták, kinyírta a vezérlőt. A világon nem volt olyan, mint ami benne volt. Egy másikat kaptak, amin nem csak a csatik, de a vezetékek színe is más volt. Még az új vezérlővel küldött bekötés (papíron) sem passzolt a vezérlőhöz. Azért sikerült összehozni a netről, bár más frekivel mehet az újban a PWM, mert kis sebességen zakatolósabb-zajosabb a tulaj szerint, mint volt eredetileg. Ebben három fázisú motor volt, erre ment három vastagabb vezeték és 5 vékonyabb szál a három HALL jeladónak. Szerencsére ezek túlélték.
(#) vladcepes válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 2, 2023 /
 
Szia!
Bízom benne hogy csak ez a két dolog ment ki mint ahogy a szerviz is mondta. Képek alapján amit megrendeltem ugyan olyannak néz ki, kép alapján még a csatlakozók is úgy néznek ki. De majd hamarosan rakok fel képet a régiről, és arról amit meg rendeltem.
(#) vladcepes válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 2, 2023 /
 
Itt a régi vezérlő ,ezen tudok valamit ellenőrizni? és itt az új vezérlő .
(#) vladcepes válasza Tomi111 hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
És ilyen lesz az új ha meg érkezik.
A baloldali alsó csati ha minden igaz (mert most nincs előttem) az megy fel a képernyőhöz. Az létezhet hogy oda 35 V megy fel? Nem találok sehol rajzot ennek a vezérlő alaplapjáról hogy hol hány volt jön ki.
(#) bbalazs_ válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
Kinai cuccokban MINDEN elképzelhető, bár nem lenne szokványos, inkább 15V szokott menni vagy éppen 5V. De úgyis egy stepdown (nagy áram, pl. lámpához) vagy egy stabIC (kis áram) lesz a végén, szóval mindegy. Talán egyszerűbb kimérni, de mintha az alaplapon is oda lenne szitálva.
(#) vladcepes válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
Haza érek lemérem, vagyis ki mérem. Azért kérdem mert a vezérlő egység meghibásodott zárlat miatt, elvileg ki vágta az képernyőt(műszerfalat) is . ,és ha jól rémlik 35V -ot mértem fent a képernyőnél (és ezért kérdeztem hogyha a vezérlő rossz akkor mehet e oda annyi áram) de majd este kimérem.
(#) vladcepes válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
Mértem! 40V megy fel. De az is úgy, hogy Multiméter Pozitív szála zöld dróton, a Multi Negatív szál a másik három dróton (piros -sárga-fekete) itt mind 40V van.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2023

Lcd.jpg
    
(#) bbalazs_ válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
Akkor én nem dugnám még rá a kijelzőt...
Le tudod fényképezni a másik oldalát?
Következő: »»   20 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem