Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos sertéskábító
Lapozás: OK   10 / 22
(#) Dempsey válasza mindenes hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Hát igen eléggé oda kell figyelni az biztos. De így hogy tisztáztuk, hogy hogyan is kell pontosan kezelni a készüléket már nem lesz annyira vészes.
(#) mraulajos válasza Dempsey hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Hali!
Saját tapasztalat, és nagyon sok megtörtént gyakorlat után mondom/írom ahogy én csináltam, ma már nem foglalkozom vele.
Soha nem raktam az állatra semmi féle kényszerítő eszközt. (kötelet). Be mentem az állathoz az ólba, és kivártam mindíg a megfelelő pillanatot, hogy jó helyen legyen, természetesen a belső ólból kizárva. Erőteljes szúrással kell a lehető legközelebb a füle mögé szúrni az áram alá helyezett kábítót. Arra döntöm amerre én akarom. Ez után, a megbízott személy a kezembe adta a megkészített eszközöket. Pontos szúrás, kivérzés, (1-2perc) áraramtalanítás. Soha semmi gond nem volt. Az biztos, ha a kábító egyszer kicsúszik, azzal az állattal biztos megszenvedtek!
(#) Dempsey válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Köszönöm neked is hogy leírtad a tapasztalataidat. Így legalább mindenki átlátja hogyan is működik a készülék.
(#) mraulajos válasza Dempsey hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Az tuti, hogy ezt, olyan embernek nem ajánlott csinálni aki fél akár az állattól, akár az eszköztől. Ésszel, és határozottan kell végezni!
(#) Dempsey válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Én nem is lennék képes rá az tuti, de hétvégén ott leszek tűzközelbe és először lesz ilyen készülék segítségével vágva. Ezért szeretnék tisztába lenni a dolgokkal. Bár barátnőm nagyapja hentes és vágóhídon is dolgozott valamikor, biztos tudja hogyan kell ezt intézni, de eddig otthon csak lőtte a sertést, most vett egy ilyen kütyüt. Bár ha szólt volna én is tudtam volna neki csinálni... Nekem csak az nem volt világos hogy meddig legyen feszültség alatt a kábító villa az állat testében, de felnyitottátok a szemem.
(#) mraulajos válasza Dempsey hozzászólására (») Feb 17, 2014 / 1
 
Hajrá! Sok sikert!
(#) levaitamas hozzászólása Feb 17, 2014 /
 
Érdekes dolgokat írtok. Vagy öt éve vettem egy kábítót, ami egy felezőtrafóval készült és fogós kiképzésű. A fogón van egy gomb, amivel ugye kiadtam a kraftot. A karámban kb 10mp-ig nyomva a gombot simán ki lehetett húzni az állatot a karámból, úgy hogy nem kelt fel, aztán lehetett szúrni.
Hogy is van ez akkor? A készülék maszek, nincs benne semmi a trafón kívül. A kimenő feszültségén kívül nincs róla információm.
(#) Antennaman válasza mindenes hozzászólására (») Feb 17, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem vicc valóban van olyan sertés kábító amely 200Vpp szinuszos feszültséggel dolgozik és nem kevesebb mint akár 2 Amper kábító árammal. ( akkor lehet, hogy 100 Ohmos sertést kell vágni?) Viszont ez automatikusan indul amikor a sertés füle tövére nyomja a hentes koma a fogó részt vagy recés fogazású villát. A beállított fél perc kábítás idő alatt változtatja a frekvenciáját akár 200-400Hz, miközben hagy pár másodperc szünetet. ezután lekapcsol. Csak a sertésre indul be a hentes komára nem ( elvileg). Na ezek ipari és drága szerkezetek. A neten Pig Stunning címre keresve egy állat egészségügyi illetékes hölgy pontos előadásokat tart erről a témáról. Az nem baj ha pislog a sertés kábult állapotában mert akkor az életfunkciói végett jobban kivérzik. Pont ez a cél, hogy csak annyira kábuljon, hogy ne érezze mi történik vele, humánus vágás. Nyilván ekkor nem kell annyira birkózni az állattal, mert kábítás után még kicsit rúgkapál de ekkor már meg is történt a szúrás és kivéreztetés. Persze ez vágóhídon egyszerű mert eközben fel is emelték pl. láncos emelővel. A szaggatott egyenárammal pedig rendkívül kényes dolog manapság kábítani mert a gyenge táppal felfújt "gyári" sertés izmai egyből bevéreznek vagy még a lapockájuk is elroppan. Tehát ez felejtős.
Ezek ellenére rossz belegondolni, hogy házi barkácsolmány 200V-os trafóval áram alatt lévő jószágot szurkál a pocsolyában tocsogó repedt gumicsizmás alkalmi hentes.
Fentebb már többen írták, hogy elegendő átlagosan bőven 100V alatti váltó feszültség ha beszúrós villával szúr a hentes.
Hát sok sikert a vágásokhoz!
(#) devilmen12 hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
légyszives valaki irja meg menyi volt kell hogy legyen ebbe az elektromos sokkolba mert árulnak 90 ven voltosat és nem tudom hogy melyik a jó vagy ez is ellég kösszönöm
(#) Moderátor hozzászólása devilmen12 hozzászólására (») Ápr 29, 2014
 
Légyszives, próbálj már megtisztelni minket, hogy egy mondatot nagy kezdőbetűkkel és írásjelekkel írsz le egy szakmai fórumon!
(#) Dempsey válasza devilmen12 hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /
 
Ami nekünk van az 98V-os és tökéletesen működik.
(#) mindenes válasza devilmen12 hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /
 
Üdv.Ha szúrós akkor a 90 elég lessz.
(#) devilmen12 hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
Erről kinek mi a véleménye ? mármint jó !!!
(#) zolika60 válasza devilmen12 hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /
 
Ránézésre honnan lehet tudni? Próbáld ki és megtudod.
(#) devilmen12 hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
Már csak azért kérdezem mert ilyent árulnak és nem tudom hogy jó e szeretnék venni 1-et de melyik lenne a jó nem tudom.
(#) didyman válasza devilmen12 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Szemmel láthatóan nem ipari, hanem házi berendezésről van szó, amiből lehet, hogy egynél több nem is készült. Így dobozolva, nem lehet róla semmit sem mondani.
(#) fpali53 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
A gyári legalább 200 000Ft-ba kerül, de ami az előző képen van az eléggé igénytelenl, és milyen lehet akkor belül! Ennél igényesebb munkát lehet találni az internetten 14000Ft-ért. A 90V bőven elég, amiről én tudok, avval 480kg-os disznót vágtak. 130kg alatt elég a 70V, néha még sok is.
A veszélyességről: nem veszélytelenebb, mint a nagykés hadonászva az emberek között.
Viszont ez a készülék egyemberes.
(#) devilmen12 hozzászólása Ápr 30, 2014 /
 
Valaki tudna képet küldeni arról hogy melyik lenne a jobb 14000-ft körül ?
(#) Dempsey válasza devilmen12 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Én azt mondom neked hogy nagyon nem éri meg megvenni 14 ezerért. Magadnak megcsinálod simán ha van hozzá érzéked. Még ha veszel egy műanyag dobozt akkor is a töredékéből megvan.
(#) devilmen12 hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Sziasztok megtudná valaki mondani hogyan kell használni meddig legyen benne a sokkoló bekapcsolva vagy végig benne lehet áram alatt ameddig ki nem vérzik ??
(#) devilmen12 hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Hali hogyan kell használni meddig legyen áram alatt és hogy nem ráz meg amikkor hozzá nyulunk a malachoz
(#) Dempsey válasza devilmen12 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Szia. Folyamatosan legyen benne míg ki nem vérzik különben egyből feláll és akkor lehet kergelőcskézni. Azért nem ráz meg mert a két villa között záródik az áram. Nagyon jó cucc csak ajánlani tudom.
(#) vargusz51 hozzászólása Aug 17, 2014 /
 
Helló!

Érdeklődnék hogy ha a disznókábításnál 220 v-al akarom kábítani a malacot, akkor elég ha csak egy kihegyezett fémrudat szúrok bele a malacba, amire a fázis vezeték van kötve?

Ha csak a fázis van beleszúrva akkor mennyi ideig kell benne tartani hogy elkábúljon teljesen, 5 másodperc elég? köszi.
(#) levaitamas válasza vargusz51 hozzászólására (») Aug 18, 2014 / 1
 
Hello!
Még az is életveszélyes amit kérdezel. Olvass vissza, találsz megoldásokat.
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 26, 2014 /
 
Sziasztok! van egy 220V ról 110V (5A) ra alakító toroidom. Sertéskábítóhoz sok az amper? Nem lehetne szabályozni?
(#) Dempsey válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Szia! A disznó ellenállása fogja megszabni a felvett áramot, de legalább van tartalék a trafódban. Amúgy úgy tudom kb 600mA-es trafó elég hozzá.
(#) Szabi1 válasza Dempsey hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Hogyan építsem ezt biztonságosra, hogy embert ne öljön?
(#) Dempsey válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Hát embert is tud ölni az biztos de csak abban az esetben ha mindkét villát megérinted. Ha beleszúrod az állatba akkor az áram a két villa között folyik és egyáltalán nem veszélyes senkire. Ha kicsit visszább olvasol akkor láthatod hogy mit írtam tapasztalatként.
(#) mekka válasza devilmen12 hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Szia. Olvasva a topikot irok egy pár szót a készűlékről. Zárójelben megjegyzem ez a szakmám.
A kábitás maga 90-110voltl pár amperrel történik,kábitási ideje /mig rajta tartod a villát/ 15 20 másodperc addig végig nyomod az áramot.Ezután elengedve a gombot de avillát nemveszed még le a fejről és ha nem mozdul a sertésed akkor kész a kábitás lehet szurni,lmár nem mozog.Teszek fel holnap szakmai leirást és rajzot a készűlékről. Bocsi a hosszu irásért de pontos kép a készűlékről sok bajtól megóv. Űdv.
(#) mgy válasza mekka hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Szia !
Nem sok az a pár Amper !
Szerintem 90-110 Volt körül, a disznók 400-800 mA-t vesznek fel. (Villa vagy fogó esetén)
Szúrásnál talán kevesebb feszültség is elég.
Szabályozáshoz a szekunder oldalra egy TRIAKOS fázishasítás beépíthető.
Üdv mgy
Következő: »»   10 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem