Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus légnyomásmérő
 
Témaindító: tams, idő: Dec 24, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tams hozzászólása Dec 24, 2006 /
 
Üdv!
Reméleem nem baj hogy új témát nyitok, de ezzel kapcsolatba tényleg nem találtam semmit.
Na szóval!
Szeretnék építeni egy időjárás előrejelzőt! Vagyishogy egszerűbben fogalmazva egy légnyomásérzékelő barométert. Olyasmit mint amit lehet venni is mutatósat, csak én valami elektronikusra gondoltam. Példáu LED-es kijelzéssel, de más megoldás is szóba jöhetne.
Tudnátok segíteni?
Ja és nem tudom egy ilyen nyomásérzékelő mennyi lehet, de túl sokat nem költenék rá.
(#) lgyk válasza tams hozzászólására (») Dec 25, 2006 /
 
Üdv!

GUGLI!

Kulcsszó: "barometer schematic"

Első találat

Második találat

Az összes többi
(#) mhatalyak hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék építeni turbónyomás méréshez egy nyomás-vákum mérőórát 12V ról, 7szegmenses kijelzővel. -1bar tól 1bar os méréshatárig. Egyáltalán lehet-e kapni ilyen nyomásérzékelő gombát, mennyi az ára, és ha igen, akkor egy kapcsolási rajznak is örülnék.

Köszönöm a segítséget előlre is.
mhatalyak.
(#) Medve válasza mhatalyak hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Hello, bontóban, vagy szervizben érdeklődj. Kapcsolási rajz nem kell, igen valószínű, hogy a kimenete 5V körüli és pár*10mA-re lerhelhető.
(#) blownhemi válasza Medve hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Innen válassz szerintem egy nyomásérzékelőt.

Nekem már van szenzorom (0-5V), viszont a kijelzésre szeretnék ötleteket kapni tőletek. LED sort tudnék csinálni, de inkább valami analóg műszeres megoldást szeretnék. Gondoltam rá, hogy veszek valami kis panelra v. előlapra szerelhető lengőtekercsest, de annál jóval gyorsabb reakcióidejű, strapabíróbb kéne, ellenben nincs szükségem nagy pontosságra. Ha +/-50mV -on belül van, az már elég. Léteznek ilyen műszermodulok is?
(#) mhatalyak válasza blownhemi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Ezek nagyon drágák, ráadásul nemis tudnak vákumot mérni, szóval ez nekem felejtős, ennyiért kapok sima analóg turbónyomásmérőt. Mindenesetre köszönöm a választ mindkettőtöknek!
(#) GPeti1977 hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Szeretnék összehozni egy időjárás előre jelzőt amely megjósolja hogy a következő nap napos lesz vagy borult, nekem van ilyen állomásom csakhogy nem tudom belőle kinyerni az adatot csak LCD-re ír ki nekem vezérlési feladatra kell az információ.
Tudtok valami algoritmust amely a légnyomás páratartalom értékből, ennek változtatásából megoldható a dolog?
Másik módszeren is gondolkodom hogy php scirpt segítségével egy időjárás web oldal tartalmát kiolvasom majd megkeresem a lényeges tartalmat, ezt fájba mentem a webtárhelyre majd kiolvasom a fájl tartalmát Arduino és ethernet shield-del, sajnos egy olyan oldalt sem találtam amivel ez könnyen megvalósítható legyen, megpróbálom felvenni a kapcsolatot hogy készítsenek egy olyan oldalt ami szöveges formában automata által is könnyen kiolvasható előre jelzést tartalmazna, szerintem lenne rá igény.
Az ok az hogy van napkollektorom és amikor van elég meleg víz ÉS a következő nap napos idő várható akkor az éjszakai áramot vegy el, ugyanis a boyler alap napi fogyasztása 2,5kWh.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem