Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 21
(#) Josi777 válasza hobbyboby hozzászólására (») Dec 3, 2016 /
 
Lehet, hogy neked nem mondtam újdonságot (ez nem volt célom), de van, akinek ez akkora újdonság, hogy most találkozik vele először vagy másodszor
Az Energomat motor centrifuga fordulatszáma 2800 f/perc gyári adat. Ez csak azon múlik, hogy mekkora slip-el számolnak az elvileg maximálisan elérhető 3000-es fordulatszámból.
(a centrifugális és a centripetális erő ugyanaz, csak máshonnan nézve )
(#) gadam69 hozzászólása Dec 7, 2016 /
 
Szeretnék tanácsot kérni Energomat 750 mosógép öblítés témakörben!
Nem viszi be a dobba az öblítőszert!
Mindkét mágnesszelep tekercse jó! A bemeneti szűrő, sugárkeverő, az öblítő tartály és járatai, a csövek kitisztítva, a lerakódások ecettel lemaratva!
Ennek ellenére nem kerül a dobba az öblítőszer, így a program végén kinyitom az ajtót, öntök bele öblítőszert és az 5 -től egy újabb öblítési ciklust csinálok!
Találkozott-e már valaki ilyennel?
Van e valakinek ötlete, mi a teendő?
Mit, s hogyan ellenőrizzek? Már 3-szor szétdobtam ezt a részét, látszólag minden rendben, de az öblítőszer akkor sem kerül az öblítési ciklusban a dobba!
(#) cimopata válasza gadam69 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /
 
Akkor a mágnesszeleptől visszább van a hiba. Talán a tárcsakapcsoló nem kapcsol.
(#) proli007 válasza gadam69 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /
 
Hello! Anno, mikor még meg volt a "Maris", volt ilyen gond. Az öblítő tartóba begélesedett az öblítőszer. Ez, és hogy a sugárkeverő nem egészen oda spriccelt ahova kellett volna, okozta a hibát. Én a sugárkeverőt kihajítottam, és helyette két rézcső darabot tettem bele. A feleségem úgy is megszokta, hogy az öblítőt a végén a dobra öntötte, mert bizonytalan volt a dolog és jobban szeretett a közelébe lenni, mikor centrifugázott. Az átalakítás után, legalább nem fröcsögött a víz a "kabátjának belsejére" a vízbetöltés alatt..
(#) botesz válasza gadam69 hozzászólására (») Dec 7, 2016 /
 
Biztos hogy jól kimostad?Mindkét tekercs kap feszt?Általában a sugártörő és a szelep közti csőben lévő szűrő szokott ledugulni.víznyomás van?
(#) gadam69 válasza cimopata hozzászólására (») Dec 9, 2016 /
 
Köszönöm a választ! Kötök a mágnesszelep tekercsekre egy-egy izzót párhuzamosan, és megnézem, hogy az utolsó öblítésnél ég-e mindkettő!
(#) gadam69 válasza botesz hozzászólására (») Dec 9, 2016 /
 
Minden jól ki van mosva, tiszta, a víznek átjárható, lerakódásmentes!
(#) gadam69 válasza botesz hozzászólására (») Dec 9, 2016 /
 
Köszi a választ! Rajza van valakinek ehhez a 750 típushoz? Csak "újabb" gépekhez találok rajzot.
(#) ezermester1 válasza gadam69 hozzászólására (») Dec 9, 2016 /
 
Lehet hogy a szelep nem nyit ki rendesen. Azzal,hogy izzót kötsz rá csak azt tudod meg,hogy kap-e feszejt vagy sem.
(#) gadam69 válasza ezermester1 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Ebben igazad van, de viszont azt sem tudhatom biztosan, hogy kap e delejt, vagy nem!
(#) hobbyboby válasza gadam69 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Egy Hajdu energomat 570-esé jó lesz? (1995-ös évjárat)
Nekem kapcsolási rajzában van olyanom is.
Elnézést a rossz minőségért, de sajna én is így találtam ...

En-560-1.jpg
    
(#) gadam69 válasza hobbyboby hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
Köszönöm a rajzot!
(#) istvanbakter hozzászólása Feb 12, 2017 /
 
Sziasztok!
770-es típushoz kb két éve kellett hozzányúlni, mert a centrifuga nem működött, kapcsoló a fedélnél egyik oldalon leégett, cseréltem. Most azonban komolyabb probléma van: hálózat bedugva, kapcsolók forgatásra nem érzékelnek semmit, illetve hosszabb, néhány órás kikapcsolás után egyszer-egyszer felvillan a piros visszajelző izzó a kapcsoló mellett, aztán ha van kedve érzékeli a programkapcsoló állását és elindul. Ez már harmadszor történt meg két hét alatt, félek legközelebb állva marad. Hol keressem a hibát? (kábel égésre vagy kapcsoló hibára utal-e ez?) Válaszokat köszönöm. Üdv., István
(#) Balto a farkas hozzászólása Márc 18, 2017 /
 
Olvastam az LG babamosó programjáról ami az utolsó vizet felmelegíti 40 fokra, merthogy ezzel az esetleges mosószer maradványok tökéletesen kimennek a ruhából.
Na mondom az Energomatom is van ilyen modern, az utolsó vízcseréhez öntök bele egy vödör melegvizet, az 60 fok körül van, kicsit még enged hozzá úgy is azzal lemegy 50 köré és tádám.

Nem vettem észre semmi különbséget, bár kétségtelen, hogy a mosógép nagyon gyorsan kiszárad így, mint ha sima hidegvízzel öblít legutoljára, mivel meleg marad. És a ruhákat is sokkal kellemesebb melegen fogva kiteregetni, mint hidegen.
(#) lele hozzászólása Ápr 13, 2017 /
 
Üdv. Mindenkinek.
Segítséget kérek, hogy a Hajdu Energomat HA - 800 típusú gépnél, hogy lehet szét szedni az ajtó tetejét (roncsolás mentesen), hogy hozzá lehessen férni a horoghoz, hogy azt ki tudjam cserélni.
A gép üzemképes, de a lecsukott ajtónál a horog fog, viszont tetőn lévő füllel nem lehet kinyitni.
(Természetesen a képen látható nyitott ajtó, a horoghoz be csúsztatott 1,5 mm-es acél lemezzel lehetett nyitni, hogy a kimosott ruhákat ki tudjam venni.)
Köszönöm a segítséget.
Lele.
(#) teglascs hozzászólása Ápr 21, 2017 /
 
Sziasztok,
Energolux mosógépnél a programkapcsoló szétszedhető? Javítható? Lehet ilyet felújítva kapni?
2E-ről indítva az 5-ös és a 6-os között valahol, néhány öblítés után megáll, szerintem a centrizés előtt. 11-esre tekerve meg nagyon rövid ideig centrifugál, de kb. fél-1 percig forgatja a dobot. Nekem a programkapcsoló a gyanús.
Ill. az lenne még a kérdésem, hogy ha erről a normál mosást jelentő 2E-ről indítom, milyen jelnél (számnál) van vége ennek a programnak? A 12-esnél vagy esetleg a 6-osnál?
(Nekem ebből és ebből nem derül ki. :crazy
Köszi a segítséget!
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Az elektrotanyán látom, hogy a szakik ilyenkor az ajtóreteszt ill. a motor segédkondit is gyanúsnak tartják, viszont nekem a 11-esen fél percig centrifugál, azaz felpörög a motor.
Akkor nálam ezek (a retesz és a kondik) jók kell legyenek, ugye?
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Ápr 21, 2017 / 1
 
2E -n az 5 után a 6 előtt áll meg.
A 11 es az egy kímélő centi ott valóban nagyon rövid ideig centriz.
lehet hogy semmi baja sincs.
(#) NGY válasza teglascs hozzászólására (») Ápr 21, 2017 / 1
 
2A (de elég a 4A 1/2 is a próbához) program végén sincsen centrifugálás?
(#) teglascs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Valóban az 5 és 6 után állt meg, de az 5 perc centrifugálást nem hallottam. Igaz, az udvaron kötöttem rá a kerti csapra a gépet, és nem álltam végig mellette. Akkor, ahogy NGY javasolta, 4A féllel indítok egy programot, és végig ott leszek mellette.
Köszi.
(#) teglascs válasza NGY hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Kipróbálom, visszajelzek, kösz!
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Igazatok lesz: először 4A-val, utána 3A-val is végigment. A 3A-hoz tettem bele ruhát, mosószert, öblítőt. Rendben végigfutott a program, kicentrifugált ruhákat szedtem ki a végén.
Csinálok még egy próbát, és ha az is jó lesz, akkor annyi lesz, hogy a rozsdafoltokat leápolom, és visszaviszem a gépet a néninek, és megmutatom neki, hogy kell használni.
(#) Eregyenlouperi hozzászólása Júl 20, 2017 /
 
Hajdú-energomatból kibontott motorral kapcsolatban volna kérdésem. A mosógép egy fészerben 3 évet pihent mielőtt kitermeltem belőle a motort meg a kondenzátorát . A motor alacsony fordulatú részét használom(használnám) . A bekötés nem jelentett problémát , beröffent , mindkét irányba tudtam forgatni . Mechanikusan minden ok , a motor nem szorul , simán futnak a csapágyai. A probléma az , hogy a motor terheletlenül " üres tengellyel " is felveszi a hálózatról a névleges teljesítményét , azt a bő 300W-ot ! 1.4 A áram felvételt mértem mikor a tengely üresen forgott . Az állórész vasalata tűzforró 5-10perc üzem után. A tekercsek egyenáramú ellenállása egyenként egyformán 61.2ohm . Viszont amikor a két végét mérem nem jön ki a "matek" mert olyankor 86ohmot mérek. A centrifuga oldal pedig 11.5 és 39 ohm itt viszont a két végén kijön a "matek" mert 49.9 ohmot mérek. Lehet , hogy zárlatos a mosó oldal vagy esetleg a kondival lesznek gondok ? Ha valakinek esetleg van a keze ügyében hasonló mosógép motor és lemérné a "mosó" oldal tekercseinek értékét azt megköszönném.
(#) botesz válasza Eregyenlouperi hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Előfordulhat hogy zárlatos a mosóüzemű tekercse.A mosógépmotor bekötése c. topicban megtalálod a helyes bekötést.
(#) Balto a farkas hozzászólása Júl 31, 2017 /
 
Üdv urak, még mindig üzemel a jó öreg Energomat.
Majdnem elcseréltem egy Foron 861-re egy éve, de aztán mégse. Annak nem volt teteje, szóval barkácsolni kellett volna. Meg igazából a dob is ugyanakkora, ugyanúgy 4 Kg, a centri is picit magasabb csak (800f), de ami a legjobban zavart, hogy irgalmatlan sok hely van a dob és a palást között, csak egy vödör víz kell ahhoz, hogy a dobot elérje és utána még egy vödör amiben mosni is tud. Cserébe 2x akkora az egész gép. Úgyhogy hagytam inkább. Érdekes volt a rugózása mert a dob mozog, de csak fel-le irányban tud. A másik ami nagyon tetszett, a röpsúlyos szíjtárcsa, na egy ilyet elfogadnék az Energomatra is, hadd pörögjön 1400-at a dob centrinél.

Energomaton közben szivattyút kellett cserélni a régi egyszerűen leporladt a helyéről anyagban. Persze én is csak már az újfajta szivattyút tudtam beszerezni ami feleannyi vizet szállít és mindig felveri a habot a centri, de ez van. Le szoktam állítani pár másodperc után és újraindítani így amíg felpörög addig tud szivattyúzni. Sajnos az se segít a dolgon, hogy a szivattyú pont leáll a centrizés kezdetén pár másodpercre, elég hülye a programkiosztása. Csak figyelni kell, mert nem mindig indul el a centri állóhelyből ha sok a ruha benne ilyenkor, mert alapból lassú fordulatról kapcsol át forgás közben.
(#) Gafly válasza Balto a farkas hozzászólására (») Júl 31, 2017 /
 
Mi a kérdésed
(#) botesz válasza Gafly hozzászólására (») Júl 31, 2017 / 1
 
Úgy tűnik ez amolyan retro mosógépes blog.
(#) Balto a farkas hozzászólása Aug 1, 2017 /
 
Kielégülés végett: nem lesz baja a motornak, hogy a centri erőlködik a lassabb szivattyú miatt az elején?
(#) zolika60 válasza Balto a farkas hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Jót nem tesz neki az biztos.
(#) botesz válasza Balto a farkas hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Idézet:
„Kielégülés végett:”

Centri közben ülj rá és használd a jobb kezed...
Következő: »»   15 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem