Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   180 / 584
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Félreérted. Nem azt mondtam, hogy nem lesz szükség emberre, csak annyit, hogy sokkal kevesebbre. És a többi, és ha pont az unokád esik a többi csoportjába? Nehéz kérdés.
És Te is támogatod az embertelen technológiákat, ha kétévenként új mobilt veszel.
Csak példa. A 80 -as években a BRG salgótarjáni gyárában 2000 ember dolgozott. Ma sóval van behintve a helye. A mai mobiltelefonokat gyártó sorokat kb 4 -6 ember üzemelteti, és nemtudomhány perces kibocsájtással.
Vizióknak víziók, de mi lesz ha megvalósul, mert a tech fejlődése lehetővé teszi?
Tudom, nem mi fogjuk megoldani, én már talán meg sem érem, de mi lesz az utánunk jövőkkel?
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Pedig elég csak körbenézni, ez a trend. Én egyre kevésbé értem, hogy akik ontják a vacak termékeket, azok hogyan élnek? Aki szinte ehetetlen (ízetlen, sivár, mérgekkel teli) élelmiszert állít elő, az ő maga mit eszik? Vagy gyorsan tönkremenő kényelmetlen cipőt, ruhát az miben jár? Néhány évre autót, az milyen autót vesz? És még lehetne sorolni...
Azon csodálkozom hogy az emberi szervezet még mindig ilyen jól bírja a strapát, és "csak" kevesen küzdenek komoly nyavalyákkal. Aki teheti menjen ki egy búzatáblába, és nézze meg hogy miből lesz a kenyér... Vagy egy virágzó napraforgó táblába, és lehet hogy átértékelődik majd benne az "egészségesebb olajjal sütni mint zsírral" dolog.
Olvastam egyszer egy összeesküvés elméletnek tűnő írást, amiről később kiderült hogy egy tanulmány. El kellett adni az adott gyógyszert, sőt egyre többet kellett belőle eladni. Ezért lejjebb vitték az addig még normálisnak számító vércukorszint határértékének szintjét, hogy a doki egyre több embernek írhasson fel belőle, azaz beteget így is lehet csinálni. Ezer milliárd dolláros üzletről van szó, úgy összességében... Magyarul, semmi sem számít, az ember pláne nem. És ez akkor is így megy, ha csak néhány millió forintos az az üzlet.
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Nem tudom hogy lesz. Ha nem lesz munkája így pénze sok sok embernek, csak néhánynak, ki lesz a vásárló tömeg. Kinek adják el. A gazdasági körfolyamat hol lesz itt.
Régen kb. 100 éve a T-Ford gyár azért adott magasabb fizetést a dolgozóknak, mert csak így működik a gazdaság, a gyár, legyen vásárlóerő.
(#) GPeti1977 hozzászólása Júl 25, 2017 /
 
A koleszterinszintet is lejjebb vitték. Meg valakinek csak kell olajozni a robotokat, és képbe jöhet az alapjövedelem kérdése. Ahol én dolgozok tulajdonképpen a gyártósoron ott is a gép termeli meg a pénzt ahogyan a másodperc tört része alatt beültet 15 darab csip alkatrészt, van aki dolgozik akinek még nem tudták kiváltani a munkáját automatával vagy robottal, egy részük meg csak látszatmunkát végez, értelmetlen kimutatásokat gyártanak, vagy e-maileznek a semmiről. Ez is az alapjövedelem tulajdonképpen bent kell ülni a 4 fal között 8 órát és sok ilyen pozíció van.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Éppen a napokban volt egy film arról, hogy az amerikai átlagemberek azt sem tudják már - miből készül a sült krumpli. Megnőtt a termelés és a felhasználás közötti távolság. Némelyik azt hiszi a ketchup is úgy terem dobozban. Hiszen ami kell, csak megveszi a szupermarketben. Honnan tudná akkor, hogy ez neki rossz?
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Idézet:
„A gazdasági körfolyamat hol lesz itt.”


Sehol! Ilyenekre a jelenlegi döntéshozok 90%-a nem is gondol. Egy nagynevü politikus, financminiszter csak egyszer merte felvetni, hogy szivesen szedne be minden robottol társadalmi biztositást meg jövedelmi adot ugyanolyan mértékben, mint amennyi munkást kivált.
A nagyhatalmu média meg a politikai holdudvara majdnem felkoncolták az uriembert (azota csend van, és a téma a szönyeg alá került).
Sajnos ide jutottunk. Valojában ugy van ahogy irtátok, hogy rengeteg tendencia indirektben nagyon is támogatja, hogy minél kevesebb munkás emberre legyen szükség a jövöben (ennek ellenére az emberiság száma egyre inkább nö), csak arra nincs semilyen válasz, hogy ezek az emberek miböl éljenek meg. Az egyik röhej, amikor megjelennek a turisztikai maszlagok. Ez is mint a gyogyszeripar (stb) is csak addig müködhet amig van munka, ahol az ember megtudja keresni azt a pénzt amit ilyesmire el tud költeni.
A nagykaliberü 5G technologia is sokban oda vezet, hogy meghibásodása komoly gondokat fog okozni, a hiba elháritása viszont egyre kevesebb embert igényel, mert a rendszerek jelentös része már ma is annyira bonyolult, hogy még a jol képzett csapat sem tudja teljesen átlátni s igy be sem tud avatkozni.
Nemrégen a világvirussal kapcsolatban az egyik nagy nemzetközi távközlési hálozat ellenintézkedés cimen egy programot futtatot, amelyik a valamennyi rendszerükben (az USAtol Japánig) ovintézkedést végzett. (Pontosan nem tudni mit). Még aznap leállt rendszerük automatikus monitorja, és közel 6 hétig kellett valamennyi országban megkeresni a hibát - érdekes modon mindenütt ugyanaz a monitorozo technologia fut, de a hiba mindenhol egy kicsit más volt. Mindez házon belül! Arra nem is merek nagyon gondolni, hogy pl egy ilyen beavatkozás mit jelenthet a felhasználo számára, akinek egy pillanat alatt összedölhet a rendszere, legyen az gomblyukvarro automata Kinában vagy rakétakilövö Kaliforniában.
Ehhez jön egy másik komoly kérdés - ki állja az ilyen rendbetételnek a költségeit? (Az adott konkrét esetben közel 400 munkaoránkba került a hiba felderitése és javitása egyetlen helyi országos hálozatban). Ráadásul, mint a végén kiderült, egyikünknek sem volt a munkaköre, söt nem is a hibát mutato rendszer volt hibás, hanem a háttérkommunikácio, amin keresztül a berendezések egymással vannak kapcsolatban. Az ilyen mumkákért sajnos senki sem akar fizetni, inkább a megrovás jön, hogy "miért csináltad, ha nem a feladatod". (Mert láttuk, hogy nem müködik, és a kutya sem törödött vele - amig jött volna ujabb katasztrofa).
(#) erbe hozzászólása Júl 26, 2017 /
 
Szép új világ. Digitális televíziózás. Az analóg, ha esetleg alkalmanként csíkozott, havazott, kattant egyet-egyet, mégis nézhető képet, élvezhető hangot adott. Egyik fizetős csatorna délután-esténként napok óta bekockáz, megáll, elhallgat, 10-20 másodpercenként elsötétül a kép.
-Igen, ismerjük a problémát, érdekes, miért pont esténként, de még nem találtuk az okát.
Feltétel, hogy X időnél nem lehet több az adáshiba. Na de félpercenként egy-egy másodpercre elosztva?
(#) Kari55 válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Tegnap este nálam is pont ez volt a helyzet. Sőt volt már többször, hogy teljesen "lefagyott" és a tv-n nincs főkapcsoló! csak a dugó ki/be a konnektorból volt a megoldás.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2017
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Ez a balhé várhato volt. Ez az IPTV kinja. Vagy 10 évvel ezelött felkérésre irtam egy cikket, amiben pontosan ezt a jelenséget veséztem ki. A föszerkesztö végül is nem merte megjelentetni.
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Nem IPTV-t hanem "MindigTV-t nézek földfelszíni adáson. Egyébként csapnivaló máskülönben is. Esőben, viharban egy-egy hiba elfogadható. Na de napközben ragyogó napsütésben, szellő se rezdül?
Egykor legalább kiírták. "-Elnézést kérünk, adáshiba."
(#) GPeti1977 válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
A hiba nem az ön készülékében van.
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Az egyes adokhoz is (többnyire) IPTV-n jut a jel és ott is minden automatizált, igy a kutya sem tudja, hogy az adott pillanatban mi kerül kisugárzásra, igy nincs is aki beavatkozzon.
Ráadásul valamilyen szagember beadta nekik a maszlagot, hogy nincs szükség monitor rendszerre, mert minden "tökéletes és megbizhato", igy Közepeuropaban talán Magyarország az egyetlen ahol igy müködk a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2017
(#) Frankye válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Nálunk is ez volt sokáig. Monortel. Illetve most már UPC. A környező településeken mindenütt új, nagy átviteli sebességű hálózatot építettek ki, csak mi maradtunk a régin. Aztán egyszer csak jött egy másik szolgáltató, árban jóval ez alatt, szolgáltatásban felette. Sorban szerződtek át az újhoz az emberek. Erre a régi hálózat is "meggyógyult", mert sokkal (nagyon sokkal!) kevesebb lett rajta a terhelés. Manapság már szinte nem is fordul elő ilyen probléma.
Hogy ez mennyiben köszönhető a hálózat csökkent terhelésének, és mennyiben a konkurencia megjelenése okozta versenyhelyzetnek, nem tudom, nem is tisztem eldönteni, de tény, hogy amióta nem egyeduralkodó a UPC, hanem versenytárs is van a területen, azóta - ha az árait nem is csökkentette, de legalább - nézhető az adása. (Korábban senki más szolgáltató nem volt a közelben sem, aki vezetékes internetet és kábeltévét adott volna.)
A földrajzi helyünk miatt pedig a vezeték nélküli technológiák csak igen-igen jelentősen korlátozott formában érhetőek el. Pedig nem is lakunk messze a fővárostól (50 km-en belül). Csakhogy dombság vesz körbe minket...
(#) zolika60 válasza lazsi hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Ha annyit élek mint az anyai nagyapám a tíz év sem fenyeget. Ha annyit mint a másik akkor a húsznál csak hárommal kell több. Viszont ha annyit mint a nagymamám, aki a múlt hónapban töltötte be a százkettőt, akkor bajban vagyok.
(#) Kari55 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Idézet:
„ha annyit mint a nagymamám”


Gratulálok és jó egészséget kívánok neki. Meg persze Neked is szurkolok.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2017
(#) Frankye válasza Kari55 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Csatlakozom!
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Köszönöm nektek, de azért aggasztó kilátás a jelen állapotok szerint.
(#) Inhouse válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Az ólmos benzin története
A másik linkelendő cikket nem találom, egy régebbi volt. Egy szakorvos (most már nem emlékszem, hogy koleszterin, vagy cukorbetegség, mindkettő népbetegség), aki ezzel kapcsolatban régóta gyógyított az orvosi tudása alapján, maga is "megbetegedett". Jobban beleásta magát a történetbe és arra jutott, hogy a megadott érték annyira alacsony, hogy semmi nem indokolja azt. Sokkal több embert kezelnek betegként, mint kellene...
(#) nagym6 válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
A cikkből kimaradt, hogy az ólom a kenőképessége miatt is kellett, a szelepeknél. Az ólom megszüntetése miatt konstrukciós módosításokat kellett csinálni, hogy ólommentes benzinnel is mehessen autó.
Másik témához, engem magas koleszterinszint miatt állandó gyógyszerszedésre ítélt orvosom.
Másik jó ismerős orvos erre azt mondta, pár éve magasabb volt a felső határ, azon bőven belül vagyok, nem kell ezzel foglalkozni.
Idézet:
„Sokkal több embert kezelnek betegként, mint kellene...”
Ez a pácienseknek is köszönhető. Mifelénk sok ember mint a hipochonder, orvostól követeli, hogy betegségeket állapítson meg nála, és sok gyógyszert írjon. Könnyen lehet nagy tömegeket belevinni az indokolatlan gyógyszer fogyasztásba.
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Idézet:
„Egy szakorvos (most már nem emlékszem, hogy koleszterin, vagy cukorbetegség, mindkettő népbetegség), aki ezzel kapcsolatban régóta gyógyított az orvosi tudása alapján, maga is "megbetegedett".”

Ami a "cukrászat" részét illeti, ott nagyjából az van, hogy 2 alatt, vagy 20 fölött visz a mentő, közötte meg el vagy mint a tök. Mintha semmi bajod se lenne.
4..7 evés előtt, 7..10 evés után a hosszú élet titka (átlagba 7 alatt legyen).
Alapvetően az a baj, hogy "polimerizálódnak az erek" a cukortól, kicsik előnyben.
Hol vannak vékonyak? Szem/vese/láb...
Sok példát ismerek, nem kell bedőlni annak hogy nem fáj, semmi bajom sem lesz ettől a krémestől
De nem értek hozzá...
(#) Petyaa hozzászólása Júl 27, 2017 /
 
Egy csodás nap - 2043-ban
(#) kameleon2 hozzászólása Júl 27, 2017 /
 
(#) gyuszo hozzászólása Júl 27, 2017 /
 
Egy kis technikai zene:Bővebben: Link
(#) kameleon2 hozzászólása Júl 27, 2017 /
 
(#) Gafly hozzászólása Júl 29, 2017 /
 
(#) kitartás válasza Gafly hozzászólására (») Júl 29, 2017 /
 
Nekem csak egy letűzőkarót (kb 3.5 m 3/4" vascső) sikerült Tiszavalknál a IX öblítő csatornában. Se lapi, se pácélszekrény, még egy nyamvadt etetőkosár sem. Pedig sokat beszaggattam.
(#) zenetom hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
(#) Gafly hozzászólása Aug 3, 2017 /
 
(#) Gafly hozzászólása Aug 5, 2017 /
 
Parkolni tudni kell...
(#) Medve válasza Gafly hozzászólására (») Aug 5, 2017 /
 
Dicsérik, de szerintem az a Sojuz nem dokkolt! Nem csúszott be a csap és el is billent utána.
Következő: »»   180 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem