Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   466 / 582
(#) Gafly válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 18, 2022 /
 
Okulásképpen, ha csak más terveid nincsenek vele (például macskadobálás), felkoncolhatnád.
Mert ez nem a klasszikus "kondenzátor degradációs" hibának tűnik, hanem inkább "kataszrófális/leszakadt/szétrohadt" hibának.
(#) lelkes amatőr válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2022 /
 
Nem sokat árult el magáról. A fehér burkolatba műgyantával öntötték ki félig-meddig. Az egyik vezeték az aljára megy. Ennyi.
(#) erbe válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 18, 2022 /
 
Találkoztam olyannal, hogy a közepén átmenő vezeték biztosíték is volt egyben, ami kiolvadt. Nem láttam igazi okát. A kondi kapacitása majdnem teljes volt.
(#) sonajkniz válasza erbe hozzászólására (») Máj 19, 2022 /
 
Nem rossz gondolat biztosítékkal ellátni egy motorkondit, mert ha véletlenül zárlatos lesz, nem égeti le a motor segédtekercsét.
Ám vannak olyan eszközök, amikben az ilyen kondi használhatatlan. Ilyen eszköz pl. a drótköteles emelő. (közismertebb nevén Demag) Ezeknél ugyanis a kapcsoló a kondit leválasztja mindenről, amikor kikapcsol. Épp ezért a kondiban gyakorta benne marad akár a teljes töltés is az utolsó polaritás iránynak megfelelően. Ha az új indtáskor fordított a polaritás, az bizony a kondi belső biztijét azonnal kilőné. Pont ezen működési forma miatt kell 1-2 havonta a munkahelyemen lévő ilyen emelők valamelyikén kapcsolót cserélnem, mert a kondit kapcsoló érintkező szétég.
(#) Gafly válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Máj 19, 2022 /
 
Köszönet, már eddig is nagyon tanulságos volt.
Ha meg nem dobtad ki, kérlek koncold tovább a kollégák tippjei alapján.
(#) lelkes amatőr válasza Gafly hozzászólására (») Máj 19, 2022 /
 
A középre menő vezeték 10 Ampert elvisel, vagy nincs az útban biztosíték vagy jól bírja. Tovább nem boncoltam.
(#) Massawa hozzászólása Máj 28, 2022 /
 
Olvasom a hirekben, hogy szerencsétlen ötgyerekes apa égett benn egy Teslaban Miamiban, mert elektromos hiba miatt az auto ajtajait nem tudta belülröl kinyitni.
Az eset nagyon emlékeztet barátom budapesti kálváriájára, aki szerencsére nem égett benn egy klasszikus márkás kocsiban, de csak kevès hiányzott ahhoz, hogy fogva maradjon a kocsiban, mert lemerült teljesen az aksi.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Nálunk egy klasszikus márkás autó gondolt egyet, és parkolás közben felnyitotta a csomagtartót, amiben volt sok cucc. Nem tudni mennyi ideig volt nyitva egész napos parkolás alatt, de minden megvolt.
(#) bitmixer válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 28, 2022 / 1
 
Lehet, hogy SMS-t is küldött volna egy célszemélynek, hogy jöhet, csak éppen nem volt hálózati kapcsolata
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Nekem vagy tiz éve meg kitudja miért szintén a parkoloban leengedte az ablakokat. Ezt megelözendö a legujabb kocsimban a távvezérlö egyáltalán nem kezeli az ablakokat, igy a kocsit nyitott ablakkal is “be lehet csukni”, állitolag biztonsági okok miatt. Utánna meg csodálkozok, hogy a telon megjelenik az üzenet, hogy hol áll a kocsim nyitott ablakkal.
(#) djusee válasza Massawa hozzászólására (») Máj 28, 2022 / 1
 
Tegnap láttam a tecsőn videót egy elektromos busz gyulladásról, rémisztő belegondolni hogy mi történhetett volna ha lettek volna benne utasok. A lítium tüz nem játék, cserébe "nagyon környezetbarát"
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
A "biztonsági előírások" engednek gyártani egy olyan autót, amiben nincs kilincs belül?
Musk belerokkanna abba, amit ezért ki lehetne belőle perelni. Vagy ezért nem lehet kártérítést kérni?
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Természetesen nem (pláne Ámérikában nem). Csak az újságírók bármit leírnak, az ötgyerekes családapát főleg -hiszen az amúgy is annyira jellemző, sőt általános egy Miami-ben élő Tesla használóra.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2022
(#) Rosszmáj hozzászólása Máj 28, 2022 /
 
Annak idején egy kollegám felesége és fia égtek benn karambol után az autóban. Azóta van övvágós ablaktörő kalapácsom.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Ez nemcsak a Teslaban van. Söt sok minden egyébb, amit ha magad csinálsz a kocsin, egyböl bevonják a papirokat, ha gyár, akkor meg az autok ezreit dobhatja a piacra. Az autoklub vezetöi is csak a vállukat vonogatják.
Pl a legujabb baromság a világito hütörács. A szabály azt mondja, hogy a kocsi elején a két fényszoronak ( fényforrásnak ) min 640 mm kell lennie egymástol.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2022
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Összehordasz havat-esőt.
Az engedélyköteles átalakításokat természetesen nem teheted engedély nélkül, és ha rájönnek, persze, hogy bevonják a forgalmid. Az autógyár viszont típusbizonyítvány alapján gyárt, úgy, ahogyan azt megkérte és megkapta.

A világító hűtőrács nem fényszóró (aminek egyébként sem 640mm, hanem 0,60 méter a minimális távolsága jogszabály szerint).
És szabályszerű, hiszen a típusbizonyítványt kiadták rá, mégpedig azért, mert a jogszabály bizonyos esetekben megengedi.
(#) attika válasza szs hozzászólására (») Máj 29, 2022 1 /
 
Idézet:
„Összehordasz havat-esőt.”


Hetet-havat, nem havat-esőt.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 29, 2022 1 / 1
 
Hogyan kaphat egy autogyár tipusengedélyt, ha sérti a szabályt/törvényt? Vagy a gyár konstruktörei nem ismerik a szabályokat?
Ez nem véletlenül korrupcio, azaz a szabályok kikerülése és igy tiltott haszonszerzés?
(#) Epu2 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Csak emlékezz a pót-féklámpára. Előszőr tűzzel vassal irtották. Le sem műszakizták. Később lenyelték ha megfelelőn működött és úgy is gyártották. Egy középen lehetőleg felül. Majd úgy is gyártották. Azután a kettőt is lefogadták. Úgy is gyártották.
(#) Massawa válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Ha a szabály hülye, akkor valoban ez van, de a fényszorok esetén a szabályban nincs semmi balhé, elöirja milyen messze kell lenni minimum a két fényforrásnak egymástol, milyen magasan az ut felszinétől és mennyire a jármü széleitöl. Aki ezt nem érti, az ne vegyen még ceruzát se a kezébe.
A hátso féklámpákkal a baj az, hogy zagyva a szabály ( ütödött is mert, sok kocsin be sem lehet betartani, és akkor valoban büvészkedni kell).
(#) pont válasza Massawa hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Valaki linkelhetne egy ide vonatkozó jogszabály elérhetőséget, had nézze át mindenki.
(#) Massawa válasza pont hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Sajnos nem tudok ilyet, csak a hatoságok zaklatásaiban volt részem, és akkor mindig azt vesznek elö amit akarnak.
(#) gg630504 válasza pont hozzászólására (») Máj 29, 2022 / 3
 
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helye...leiről
( 3 oldal )
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2022
(#) szs válasza gg630504 hozzászólására (») Máj 29, 2022 / 1
 
De hogy ezt már hányszor leírtam én is, azzal együtt, hogy én sem az ujjamból szopom. És azt is, hogy nem pletykát kéne terjesztenie a terjesztőnek, hanem elolvasni
(#) szs válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Emlékszem én, és az a fajta, amit akkor tiltottak, ma is szabálytalan.
A gyári "pótféklámpa" olyan megoldású, hogy kizárólag kifelé bocsát fényt, a házilagos pótféklámpák pedig a kalaptartón voltak, és azért tilos úgy, mert visszatükrüződik a "fülkébe", eleve ellwentmond annak, hogy a vezetőfülkében (néhány meghatérozott kisteljesítményű visszajelzőn kívül) csak fehér fény lehet.
-Piros csak kívül, és hátra világíthat.
-fehér csak előre (kivéve a hátrameneti)
-sárga elsősorban oldalt, kivéve az irányjelző és bizonyos esetekben előre.
(#) szs válasza attika hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Olyan is van, de felénk így is mondják.
(#) Massawa hozzászólása Máj 29, 2022 /
 
Olvasom a legujabb reklamcetlit egy modern 28” e-bikerol.
Azt irja a szöveg a hatotávolságra, hogy 115km egy akkutöltéssel, 3 fokozatu elektromos támogatással és tolva. Nem tudom mi gátolhat meg valakit, hogy többet tolja a bicajt mint 115 km-t.
Majd holnap megérdeklödöm a boltban, mert a fiam akar egy ilyen járgányt.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Velhetoen van benne tolas-rasegito. Egy 23-25kg sulyu bicikli tolasa eleg kemeny melo, legutobb nekem majdnem hat kilometert kellett tolnom (defekt miatt).
Ha nincs semmi nafta az akkuban, akkor nem szivesen talicskaznam
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
S hogy én is hányzor beidéztem már az 5-ös és 6-os KÖHÉM rendeleteket, amiket a vonatkozó EU rendeletekkel harmonizálnak...

A lényeg, hogy a sorozatgyártásra típusbizonyítvány szerint engedélyezik a járművek gyártását. Nem tudom mennyien láttunk már ilyen típusbizonyítványt, de az bizony nem gyors olvasmány, párszáz oldalas papírtömeg szokott lenni. S bizony, mikor egy új variánst akarnak gyártani, akkor annak is be kell kerülnie egy új engedélybe. Édesapám nem egy, nem kettő ilyen engedélyhez készítette el a dokumentációt, tudom miről beszélek. Az egyszerűbb eseteknél, mikor minden belefér a "sablonba", akkor nincs is semmi gond, el tudja dönteni a bíráló, hogy ez így rendben van-e. Amikor viszont nem, akkor jönnek azok a vizsgálati előírások, amiket el kell végeznie a gyártónak az engedély megkapásához. Hogy egy járműnél mondjuk a fényberendezés 30mm-re odébb van, mint a jogszabály előírja? Belefér akkor, ha az engedélyt megkapja rá, s csak a bírálón múlik, hogy ehhez külön kér-e vizsgálatot, vagy sem.
De ott vannak a kukásautók példának. Ezeknél hol a hátsó rendszám? Ugye, hogy felül? Ez is egy olyan kivétel a jogszabályban, ahol az előírás megengedi.

Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy nem lehet mindent megtenni olyan járművekkel, amiket a közúti használatra szánnak... S aztán megy a cikkezés arról, hogy jajj hát szegény Józsika olyannyira szerette az autóját, annyi pénzt költött rá, mégis megtörtént a baj, mert a barma összegányolt mindent, amiről azt hitte az jó, csak nem kapták el vele... S akkor az elektromos dolgokon kívül ott van még, mikor a fékbe nyúl bele, vagy mondjuk betesz egy hegyes-kúpos felniközepet a kerékbe (igen, ilyet is láttam, aluból esztergálta a felni közepére, olyan volt, mint a gladiátorszekereken).
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Máj 29, 2022 /
 
Figyeld meg: majd ezekután mi fogunk a moderációtól jól kikapni, hiszen voltunk oly merészek, hogy a hülyeséget igyekeztünk helyretenni. Többször jártunk már így, vicces, hogy ugyanaz jön mindig elő -de mi azt hisszük, segítünk. Pedig csak csőbe húz -mindig ugyanaz.
Következő: »»   466 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem