Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ellenőrizd a bekacpsoló nyomógombot az előlapon. Ha átvezet, az is okozhatja, de a stabilizált tápfeszeket is ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
A bekapcsoló gomb rendben táp feszek van ahol jó van ahol nem.
Sziasztok! az lehetséges, hogy egy eredetileg max 8ohm-ot bíró végfokban kicserélem csak a végtranyókat olyanra ami nagyobb áramit bír, és akkor lehet terhelni 4ohm-al? vagy mást is kell csinálni még? egy videoton Ra6363S- ről lenne szó.
A tranyókat nem is feltéltenül kell cserélni, elég bivaly tranyók vannak benne, de a hűést, trafót és a puffereket is nagyobbra kellene cserélni. Amúgy gyakran használják ezeket 4-ohm-on és az emitterellenállások szoktak elégni csak bennük, általában bírják (egy darabig). Végülis normál, otthoni használat mellett, terhelheted 4 ohm-al, de bulit ne rendezz vele.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
A bemenetre, a jelforrastol a potmeterig, es attol az erositoig, tegyel arnyekolt kabelt.
Heló mindenki!
Épített már valaki olyan elektronikát egy meglévő erősítőhöz, ami a bemenő jel függvényében "tartja ébren" magát az erősítőt? Gondolok itt arra, hogy van pl. egy végfok, ami akkor kapcsolna be, ha lenne bejövő audio jel, és ha X ideig nincs jel, akkor kikapcsolja azt. Nem a hangfalvédő relét engedi el, hanem az egész végfokot standby üzemmódba teszi, mondjuk lekapcsolja a végfok tápját, és ha újra jön audio jel, akkor újból bekapcsol. Ha valaki épített már ilyet, vagy találkozott ilyennel, annak megköszönném a segítségét!
Szia! Nekem ez vált be.
Szuper! Köszi!
Közben találtam egy ilyet ebay-en, esetleg ennek valaki (vagy te ![]()
A táp rész kivételével gondoltam, természetesen. A táplálást szerintem ugyan arról a trafóról meg tudom oldani, a másik csapjairól.
![]()
Az erősítődnek nincsen hangja. A hang a hangsugárzóból jön. Hogy milyen a végeredmény, azt mindíg a leggyengébb láncszem adja.
Sziasztok!
Kaptam kölcsönbe egy SonySTR-GX215 erősítőt és van egy kis problémám vele.. Ha pár napig nincs bekapcsolva,akkor 1-1,5 óráig szépen és tisztán szól,utána ahogy "bemelegszik", iszonyatos trafó-zaja van. Az alapzaj üres bemenet esetén is megvan,hangerőpoti tekerésévél nem változik. Táp-kondi cserével esetleg orvosolható? Vagy más ötlet?
Szia! Most a trafó zörög-zizeg, vagy a hangszóró búg?
Az milyen?
![]()
Amit nem süt a nap!
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
![]()
szia!
a hangszórókból kezd jönni az iszonyat búgás/zúgás. ha napokig nincs hálózatba dugva bekapcsolva,akkor egy ideig ok,aztán jön a hang.Végül már bekapcsolást követően egyből zúg,búg..független attól h van-e a bemeten valami,vagy sem. Próbáltam másik konektorból,másik hangfalkábellel,más forráseszköz,másik szoba - hátha valami misztikus dolog van a háttérben,de nem. Próbáljunk már alkalmazkodni! Nem ma regisztráltál. Mod. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
Sziasztok !
Van egy LG LH-T250SC erősítőm 5.1-es. A gond az vele, hogy mikor bekapcsolom kb.. fél perc után elkezd hangosan recsegni a jobb első hangfal és a bal hátsó, ezeket le is szoktam kötni addig még abba nem hagyja, többi hangfal az serceg. Tehát bekapcsolom és alapból AUX-on kapcsol be az erősítő kb.. fél perc után recseg serceg, szoktam hagyni 1 percig még azt csinálja és utána átkapcsolom a DVD-re AUX-ról és abba a pillanatba abba hagyja. Számítogéphez használom AUX-on ezek után semmi baja az erősítőnek. Vissza dugom a két leválasztott hangfalat és akár meddig tudom használni úgy, hogy nincs semmi baja. Ha kikapcsolom megint ugyan az a probléma. Bocs a fogalmazásért , de próbáltam érthetően leírni ![]() Szerintetek mivel lehet a gond ?
A táp kondicsere ésszerűnek tűnik, különösen ha ilyenkor a tápon volt nagyságrendű AC feszültség mérhető.
Sziasztok
Egy régi autórádiót ( Fisher AX-1945 2x20W-os) alakítottam át egy kicsit hogy rá tudjak kötni mp3-at, telefont, számítógépet. Úgy csináltam hogy a kazetta lejátszó résznél lévő hang alakító Ic előtt lévő szalagkábelen ment a jel a hangszínszabályozó felé ezért azt kiforasztottam megkerestem egy gagyi mp3- lejátszóval ( ha véletlenül 12V megy rá akkor nem nagy baj) az R és az L csatlakozóját és arra kötöttem a jack csatlakozót amire mehet a telegrfon meg mp3-as meg számítógép. A jack elé 100nF-os kerámia kondit tettem a jelre nem a negatívra a kondi mindkét vége a jelen van, gondolom ez így nem lesz jó. Bekapcsoltam a hangerő potit éppen hogy megmozdítottam és szép erőteljes hangja volt tiszta hangja volt, ezzel csak egy baj van ha az eszköz amit rákötök annak nagy hangerőn van akkor az autórádió erőteljesen torzít még kis hangerőn is ezt meg lehet oldani valamivel ( kondi, ellenállás ) ?
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapcsolást megint, viszont most +-20V-ról a + tápfeszültség van a kimeneten.. Mindent ugyan úgy csináltam, mint az előzőnél, és az tökéletesen működik. Hol lehet a hiba, mit mérjek ki? Előre is köszönöm!
Szia! Mérd meg a Zener feszültségét, valamint T4 bázis-emittert.
Szia!
A Zener 8,7 V, a T4 bázis-emitter 780mV.
A Zener feszültsége jó, 20V-os tápnál az előtétjét lehetne kicsit csökkenteni azért.
A fő baj a T4-nél lesz. A 780mV B-E feszültségtől annak teljesen nyitva kéne lenni, tehát kollektora a negatív táp közelében. Ha T4 kollektor ennek ellenére a pozitív táp közelében van, akkor oda rossz, vagy rosszul beültetett tranzisztor került.
A beültetés biztosan jó, ugyan úgy raktam be, mint az előzőnél. Akkor holnap kicserélem.
A T4 kollektor feszültséget előbb meg kell mérni testhez képest, addig ne cseréld!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |