Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1758 / 2486
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
Úgy látom nem is nagyon kell keresgélni, a mellékleten bekarikázott tranzisztoron mérj kollektor-emitter feszültséget mindkét csatornánál. A tranzisztorhoz kapcsolódik egy ellenállás a forrasztási oldalon. A hibás csatornánál árulkodik-e arról valami, hogy onnan ilyen ellenállás leesett/letört. Állhatott több darabból is, hogy a kívánt értéket pontosan kiadja.

Mérés.jpg
    
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
ez a hibás oldal amiről a képek készültek az összes alkatrész meg van mind 2 oldalon. megmérem mind mind 2 oldalt mit is mútat
.
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
Itt vannak az ellenállások.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
Akkor mérj rajta c-e feszültséget a jó oldal lehet támpont hogy milyen eredményt kapj.
(#) GeorgeAudio válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 1, 2015 / 1
 
Szia!
A pirossal bekarikázott két csavar a tokon keresztül összezárja a nyíllal jelölt két vezetősávot!
Az jól van úgy? Mert szerintem nem.
(#) gazspe hozzászólása Szept 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy egyszerű problémával fordulok hozzátok: 5.1-es házimozi elektronikája feladta a harcot, a mélyládát, amiben az erősítő volt szeretném megtartani két hangszóróval és egy sztereo 2.1-et csinálni a dologból, de nem találok hozzá kapcsolást, amit ne kritizáltak volna (digitális ic hangsávokat vág le, megépítve zajos, stb.). A kis hangszórók 2/3 utasak, sajnos most nincs nálam, hogy meg tudjam nézni, de megint csak a kapcsoláshoz alakítom, ha szükség van rá. 1*50W mélyre lenne szükségem és 2*25 W jobb/balra, hangszórókat a kimeneti követelmények szerint tervezem cserélni, ahogy tápot választani is. Az értékek nem fixek, csak ilyen nagyságrendben gondolkozom. Tudtok javasolni egy kapcsolást, ne adj isten egy beültetési rajzot?
Elvárások a kapcsolással szemben: relatíve olcsó, élvezhető hangminőség, viszonylagos egyszerűség, hogy egy kis tapasztalattal rendelkező, vállalkozó kedvű fiatal is össze tudja rakni (van már tapasztalatom egyszerűbb analóg vezérlő/szabályzó rendszerek építése terén).
Meg lehet venni ebayen pár ezer forintért, de alapvető célja a dolognak, hogy az elektronika egy új szegmensével találkozzak.
Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
(#) Szabi1 válasza Trivium93 hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
Szóval ma megnéztem, hogy a meghajtó tranzisztort is kivágta, történhetett ez feszültség instabilitás miatt? Mert most néztem meg hogy az elromlott csatornának a trafójához volt piszkálva és 142V AC van a két fő ág között, míg 132V AC van a jó csatorna trafóján. A középkivezetéshez képpest megmérem holnap.
(#) krisz69 válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
nem zárja össze. csak szűkös a hely. sokszor vissza ellenőriztem .
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
(#) Trivium93 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 1, 2015 /
 
Az csak kevés puffernél fordul általában elő, akkor az egyik oldali táp átkúszik a másikra és ott nagy feszt okoz, mikor az zárlatba megy akkor az ellenkező oldalra és onnan az is csatt és az egész zárlat. De lehet hogy csak nagyobb áram folyt azon a tranzisztoron. Vagy határ értéken vannak a tranyók, ha úgy van akkor magasabb feszültségű tranyók kellenek. Bár jobb az ha nagyobb és ha elmászik a táp még akkor se hal meg.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
(#) Szabi1 válasza Trivium93 hozzászólására (») Szept 2, 2015 /
 
250V (C-E) 250W osak a végtranyók. És még mindig nem értem mitől mehetett el. A tápban csatornánként 4x6800µF kondi van. A tönkrement végtranyó C és E között vezet, illetve a meghajtó is ugyanígy ment tönkre.
(#) krisz69 hozzászólása Szept 2, 2015 /
 
Sziasztok.Reloop kolegának köszönhetően meg van a gond. A nyugalmi áramal volt a gond. Az 1k ohm os ellenálást kicseréltem 1.8k ohmra és tökéletesen üzemel a végfog. Még pár teszen át fog esni mire kiveszem az égős védelmet ,de ez is nagy halladás És köszönöm mindenkinek a segitséget.Végül de nem utolsó sorban kösz Zotya1983
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
(#) balazska1987 hozzászólása Szept 4, 2015 /
 
Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek, lehet hogy már volt dolga valakinek Twinline 1200-as végfokkal és nem okoz neki gondot a kérdéseimre választ adni, vagy ha nem akkor remélem közösen megfejtjük?!

Szóval a történet a következő, tulajdonomban volt 2 db Twinline 1200-as végfok tavaly megváltam az egyiktől, vettem egy nagyobb korszerűbb végfokot, az egyik még mindig meg van tökéletesen működik, viszont az elmúlt pár napban megkerestek bizonyos illetők hogy náluk van az én régebbi végfokom, de hiányos állapotban, de működik jeligével

Hát szemügyre vettem a dolgot, végül is az történt hogy kivették a gyári dobozából és egy aktív hangfalba szerették volna beépíteni, de meghiúsult a terv, viszont az alkatrészekből csak a következők maradtak meg: a 2db komplett végfokpanel a bordával együtt a toroid egyenirányítással és puffer kondikkal, úgy voltam vele hogy ha nagyon olcsón adják megveszem vissza, így egy nevetséges 10000Ft-ért az enyém lett.

Sajnos nem boldogulok a bekötésével ugyanis oldalanként van 2-2db panel és az oldalak hidalva vannak, egy előlapi panel ami szerintem maga a hidalást vagy is a vezérlést csinálta a végfokpaneloknak az nincs meg

Tudnátok e segíteni abban hogy megoldjuk azt a problémát hogy az előlapi panelt kihagyjuk belőle és anélkül indítsam be illetve normálisan működtessem.

Délután készítek a panelokról képeket
(#) djloui válasza balazska1987 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Szia, ha jártas vagy az elektronikában nem túl nehéz dolog a végtranzisztorok ismeretében könnyen megállapíthatod a tápegység polaritását, akkor gondolom a föld helye sem okoz problémát, a kimenet ott van ahová a tekercs megy, a bemenet pedig az IC környékén lesz de gyári panelról van szó így lehet fel is van szitázva. Ha pedig hidalni szeretnéd egy egyszerű fázisfordítóval megoldható.
(#) Tiggey válasza balazska1987 hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Sárga vezeték a kimenet, piros+ kék- fekete nulla. A frontpanel ránézésre ugyanaz mint a 600-as, az pedig nem hidalt. Panel közepén van 3tű. Az egyik a jel nullája, másik a jel, utolsó az overload, vagy clip led. Egyik a kettő közül. Semmi sincs jelölve, és a legnagyobb probléma az lesz, hogy a védelmi panelok szoros kapcsolatban vannak a frontpanellal, mivel onnan kapják a tápfeszt, és a thermikus védelem is onnan megy. Amúgy a frontpanel tele van műveleti erősítőkkel, ami csak zajforrás. Építeni védelmet külön, a hidalás szempontjából meg alaposan meg kéne nézni a végpanelokat, nem-e élből fázist fordít két db. Mert akkor csak "szembe" kell kötni és kész. Ha tök egyformák, akkor fázisfordító kapcsolást kell építeni, és teljesen jó lesz. De ha raknál fel jóminőségű képeket a maradékról, biztos többet tudnánk segíteni. Ha a komplett elejét kibillented, lefényképezed, akkor összehasonlítom az én 600-asommal.
(#) bakmor hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Helló
Van valakinek egy Skytec spl500 eq series
Végfoka?az spl700 és 1000 széria ia ugyanez. A hangerő és hangszínszabályzóval van gond.
Kép kellenek a panel forrasztás oldaláról.
Rosszan került hozzám. A feszültségek megvannak de nincs erősítés. A hangszín sem működik.
Minden alkatrész jó.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond.
Köszi mindenkinek.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
(#) szucsistvan123 válasza bakmor hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Nincs véletlenül egy zárlatos kondi, vagy valami hasonló? Esetleg forrasztási hiba?
Forraszt át az egészet, Nálam van amikor beválik!
(#) krisz69 hozzászólása Szept 5, 2015 / 1
 
Gyerekek. Eddig müködött a dolog. Valoszinűleg hamis tranzisztorokva futottam. mind addig ment melég ki nem vettem az ellenállást a plu/minusz ágból .abba a pillanatba elcsattant.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 5, 2015 / 1
 
A hamis tranzisztor a megadott működési feszültséget 140vCE sajnos nem bírta béke poraikra!
(#) ozpecs válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 5, 2015 / 2
 
Gondolom a PMCI jelzésüek voltak hamisak, bár már találtunk MEV-es hamisítványt is de nem jellemző
(#) krisz69 válasza ozpecs hozzászólására (») Szept 5, 2015 / 1
 
Igen a pcm jelzésűek voltak Hestor ról rendeltem. De attól még lehet hamis. Mind adig ment minden mint a karika csapás még meg nem kapta a teljes táp feszt. Égősen indult. Égő nélkül is indult. Kivettem az ellenállást bisztir csere. És jőtt a csatt.
(#) Ge Lee válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 5, 2015 / 2
 
Miért csodálkozol rajta, 228Ft volt. Legközelebb majd megnézed hogy hol veszel végtranyót, tanulópénznek jó volt. Egyébként én máshol sem vettem volna meg, tettem volna bele inkább normálisat (MJ sorozat). Az mondjuk háromszor-négyszer ennyibe kerül, de nem kell utána cserélni.
(#) krisz69 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Nem játszom vele tovább. Megy a levesbe, eladó. Ha kell valakinek mind 2 panel egyben eladó.
(#) Ge Lee válasza krisz69 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Nem tudom mi ez, egyszer hoztak hozzám valami hasonlót, abban is 4-4db 2N volt csatornánként. Kétszer is cseréltek végtranyókat, az első csere után mindjárt a bekapcsoláskor eldurrant, utána az újbóli csere után szólt 20 percet, majd ismét. Ekkor került hozzám.
Kicseréltem ha jól emlékszem MJ15003-ra az összeset, meg ki kellett cserélni a meghajtókat is mert mérve "majdnem" jók voltak, a paramétereik rendesen el voltak mászva (sokkal kisebb vagy nagyobb volt a nyitófeszük a kelleténél). Aztán beállítottam újra a nyugalmi áramot, és azóta is megy.
(#) krisz69 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Már így is sokba van nagyon.
(#) Robi85 hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Sziasztok.

Egy Pioneer A-702R javításán dolgozom és lenne egy kérdésem. Van egy zárlatos dióda amit nem tudom mivel lehetne helyettesíteni. HSS104-02. Esetleg jólenne helyette az 1N4148-as?
Mellékeltem azt is, hogy hol van ez a dióda. Pirossal bejelelöltem.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Szia! Megfelelő helyettes.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Köszönöm szépen. Működik az erősítő.
(#) tpet8 hozzászólása Szept 5, 2015 /
 
Lehet sokan alapnak tartjátok amit én nem értek. A lényeg hogy van egy már majdnem befejezett erősítőm és szeretnék hozzá hangerőszabályzót, mert hát a hangerő állítása nélkül nem az igazi. Tudnátok javasolni egy egyszerű hangerőszabályzót. Olyanokat találtam melyeket a végerősítő elé és az előerősítő után kell bekötni de nekem egy jóval egyszerűbb erősítőhöz kellene ami 50W-os hangfrekvenciás.
(#) roland9 válasza tpet8 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Szia!
Ezért nem kellett volna egy külön topikot nyitnod!
A lényeg, hogy egy sima potmétert be kötsz az erősítőd bemenetére.
(#) roland9 válasza roland9 hozzászólására (») Szept 5, 2015 /
 
Így
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Következő: »»   1758 / 2486
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem