Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ethernet controller
Lapozás: OK   1 / 1
(#) heggeeee hozzászólása Feb 14, 2007 /
 
Sziasztok

A következőben kérem segítségeteket. Van egy probléma, mely nagy vonalakban annyi hogy egy meglévő IP-alapú hálózatba kellene speciális célhardvereket illeszteni. Kerestem az inteneten és a legjárhatóbb út az az lenne, hogy egy hálókártyát illesztek a célhardver és az INTRANET közé. Viszont ebben szülségem lenne némi segítségre. Tudtok ebben segíteni? Előre is köszönöm.
(#) szabi83 válasza heggeeee hozzászólására (») Feb 14, 2007 /
 
(#) heggeeee hozzászólása Feb 14, 2007 /
 
Köszi, igen ezt már láttam itt, egy kicsit egyértelmübben fogalmazom. Ha veszek mondjuk egy EDIMAX 10/100-as hálókártyát RTL8139 vezérlővel akkor szeretnék hozzá egy PCI-os anyakártyát, amire érkezik valamilyen adatfolyam -persze nem 100Gb, csak kicsi- akkor ennek a kártyának mi a PCI csatlalozójának kiosztása, a legegyszerűbb mondjuk valami vezérlővel összehozni. Mondjuk PIC. De eléggé sötétben tapogatózom a témában. Valahol mintha már láttam volna hasonló megoldást. Ilyen érdekelne. Ne értsétek félre, nem veletek akarom megépíttetni! Mégegyszer köszi.
(#) Inhouse válasza heggeeee hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
Nem értek hozzá (akkor minek szólok bele ), de szerintem nem ez lesz a megoldás. Felesleges egy PC-be való PCI ethernet kártyát használnod és ahhoz illesztést csinálni. Tuti, hogy az ethernet vezérlés megoldható spec célIC-kkel közvetlenül, ami még mindig egyszerűbb, mint egy PCI kártya illesztése.

Üdv
Inhouse
(#) kyrk válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
Hali!

Ha valami nagyon egyszeru dolog kell, pl lan-on keresztul nehany kimenetet vezerelni, akkor lehet, hogy neten is fogsz talalni kesz projektet. Ertem ez alatt a celhardwaret, progit bele es a PC-n futo alkalmazast.

En itthon osszedobtam egy kis panelt amit PIC-hez lehet kotni. ENC28j60-as ethernet illeszto van rajta. Ez azert jo mert SPI buszon kommunikal, mikrovezerlovel kenyelmesebb programozni. Plusz a microchip ad TCP/IP stacket amiben benne van csomo alap dolog (maga a TCP/IP protokoll) es nehany plusz szolgaltatas. Pl HTTP, FTP,UDP. Ehhez konkretan van olyan demoalkalmazas amivel weben keresztul lehet kimenetet allitgatni. Szerintem googlival erre keress ra!!

Egy szo mint szaz, szerintem felejtsed el azt, hogy ISA kartyat illesztesz PIC-hez. Ez akkor volt divat amikor meg nem leteztek uC-hez ethernet illesztok es a forrasztasuk is bajos volt. De ha ilyen kell akkor a hobbycnc.hu -n talalsz ilyet szerintem.

Ha van sok helyed akkor csinald PC-vel. De felteteleszem, hogy azert kersz itt segitseget mert valamilyen okbol nem jo kulon PC-t hasznalni.

Szerintem a celhardver reszt fejsd ki jobban. Mi kell? Mit kell csinalni a celhadrwernek? Ledeket villogtat? Fazishasitos teljesitmenyszabalyozo?



(#) Tomee válasza heggeeee hozzászólására (») Feb 15, 2007 /
 
PCI-os kártyát nem nagyon lehet pichez illeszteni (én még ilyet nem láttam), de ISA-s kártyát lehet.
Kell szerezni régi ISA kártyát és akkor akár jó is lehet.
De van ennél egyszerübb megoldás is. Nem tudom, hogy mi a pontos feladat, de ha veszel egy Ethernet Uart átalakítót akkor már a pic vagy bármi más mikrovezérlőnek csak a sima soros portot kell lekezelnie.
Ilyen átalakító modulokat lehet venni a chipcad-nél illetve a Procontrol Electronics-nál
(#) agy hozzászólása Feb 15, 2007 /
 
Az alábbi cimről letölthető a kártya controll progi.
http://www.ethereal.com/distribution/win32/ethereal-setup-0.99.0.exe
(#) heggeeee hozzászólása Feb 19, 2007 /
 
Sziasztok.

Köszi a válasszokat, megnéztem a linkeket, de csak maradnék az elözö elgondolás mellett, misyerint kölün kártya illesytést keresek. Prózai okok miatt. csatolok egy képet, hogy mire is gondoltam.

card.jpg
    
(#) Inhouse válasza heggeeee hozzászólására (») Feb 19, 2007 /
 
Ez egy 10-es ISA kártya, hogy jön a képbe a 10/100-as PCI-os Edimax? Esetleg elárulhatnád, hogy mi is ez... egyébként szép...

Üdv
Inhouse
(#) heggeeee válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 20, 2007 /
 
Igen tudom, hogz ez egy isa kártya. A képet csak azért töltöttem fel, mert hasonlót már láttam, ugyan így nézett ki csak PCI-ban ráadásul RTL8139 kártya volt hozzá illesztve. A képen egy egyszerű bövitő látható, amelyel TCP/IP-t lehet megvalósítani, úgy hogy a kártyát megveszed, és ezzel a kütyüvel bármilyen hardvert tudsz vezérelni. Asszem a CHIPCAD-nál egy TCP/IP próba kártya, több 10000 HUF ez meg csak 5000 HUF-ban van Háló Kártyával együtt
(#) Stadi válasza heggeeee hozzászólására (») Feb 20, 2007 /
 
Nem értek hozzá, csak lelkes érdeklődő vagyok, úgyhogy gyűjtöttem pár linket a témában:

http://hyper.sunjapan.com.cn/~hz/PIC/picnic/index.html
(Itt közvetlenül a 8019-es IC-vel van kialakítva a hálózati csatlakozás.)

http://picnic.sourceforge.net/
(Itt pedig ISA kártya illesztés van.)

ISA kártyával biztos olcsón jössz ki, a 10 megás kártyákat meg tudod venni kilóra.

Egyébként Google-be beütve a megfelelő szavakat biztos kidob még pár hasznos oldalt.
(#) kyrk hozzászólása Feb 20, 2007 /
 
Hali!

En az a kepen lathato panelekkel probalkoztam. Lenyegeben harom reszbol all az alkalmazas: ethernet illesztes, jelszintilleszto, USB demo board.

Az USB demo panelt a chipcadnel vettem regebben. Ez volt keznel igy ezt hasznaltam. Egyebkent egy 18F4550 van rajta. Praktikus mert usb-rol kapja a tapot. Konnyen bovitheto a rajta levo csatlakozok segitsegevel.
A szintilleszto azert kell mert a ENC28j60 3v3-os.
Az ethernet illeszto panelt probacelokra keszitettem. Probapanelre dughato, igy fejleszteshez kivalonan alkamasnak binyozult szamomra.

Szoftvernek a microchip TCP/IP stackjet hasznaltam. Kisebb modositas utan mukodokepesnek bizonyult. Sikerult webserver csinalnom PIC-el. Formon keresztul tudtam egy kimeneti led-et allitani. Sajnos az adott PIC memoriaja kevesnek binyozult komolyabb weblap megjelenitesere. De alkalmas a szoftver kozvetlen client/socket atvitelre.

A kiserletezes itt nagyjabol abba is maradt. Elkepzelheto, hogy szukseg lesz majd egy muszer tavolis felugyeletere. Ez munka lesz. Illetve lehet, hogy itthonra ilyen eszkozok kerunek a helyi halozatra, hogy a gepeket tavolrol be tudjam kapcsolni. Ki tudja? Szamtalan lehetoseg nyilik.

Viszonylag olcso megoldasnak tartom es flexibilis. Ellentetben a ISA/PCI kartyakkal, ennek nem kell akkora hely, es foglalat sem. ISA kartyak amugy is kikopnak, nem erdemes arra epiteni. PCI-rol meg azt mondjak tul bonyolult. Beagyazott alkalmazasokhoz szerintem kivaloan alkalmazs ez az IC (28j60).

P2200080.JPG
    
(#) ciw hozzászólása Feb 20, 2007 /
 
Üdv !

Én ezt eddig úgy oldottam meg, hogy vettem egy LAN/RS232 átalakítót 12000Ft-ért és kész !

Ez úgy néz ki mint egy fémházas lan csatlakozó, azzal a külömbséggel, hogy gele van építve minden.
A paneled felé csak a soros lábakat és a tápot kell bekötni, adsz neki egy ip-címet, vagy kérjen dhcp-vel és már megy is.
(#) brejti hozzászólása Feb 20, 2007 /
 
Helló!

Engem is érdekel ez a téma, ezért már keresgéltem a neten. Találtam pár egész jó oldalt. Talán hasznos lesz.

Ja, és van a Microchipnek egy PIC18F97J60-as mikorvezérlője, amiben már gyárilag van TCP/IP :yes:
Szerintem inkább ezt a vezérlőt kellene izgatni.
Ennek csak egy baja van: hogy nem az otthoni barkácsolásra tervezték.

PIC18F97J60 Adatlapja

Microchip TCP/IP stack:
LINK_1
LINK_2

PIC-el:
http://www.janw.dommel.be/pic-e.html
http://www.nomad.ee/micros/isapic.html
http://members.vol.at/home.floery/electronix/picnic/
http://www.electronicfr.com/enc28j60.html
http://www.amodio.biz/projects/PIC10BaseT/index.html#

AVR-el:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=53
http://www.sbprojects.com/projects/tcpip/tcpip.htm

Vezérlők:
http://www.beyondlogic.org/etherip/ip.htm

Egyenlőre még a diplomamunka nevű project foglalkoztat, de utánna én is belevetem magam.
(#) Deta hozzászólása Aug 29, 2008 /
 
A következő problémám van. Adott ethernet hálózaton akadok össze időnként egy fantom hibával.
Időnként egy-egy mérő egység komunikásiójában valami lekérdezési hiba van, egy-két ciklus erejéig. Hogyan lehetne detektálni, hogy az egységhez ki érkezik-e ciklikusan minden kérdés, illetve ő maga válaszol-e minden kérdésre.
(#) kyrk válasza heggeeee hozzászólására (») Aug 29, 2008 /
 
Wireshark. Logold le a forgalmat es analizald. Elvileg plugi is keszitheto hozza thet a TCP forgalmat tudja "parsolni" es akkor nem kell byte turkaszni...

(Deta-nak szantam a valaszt nem pedig a tema nyitonak)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem