Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   160 / 1196
(#) klemo86 válasza gabikft hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

4GC4-et helyettesítheted KT814G-vel, a 6GC6-ot nem tudom, de a 6GC7 megfelelője a KT816G.
Nem tudom, mennyivel lettél előrébb...
(#) klemo86 válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Na, ez jól megkavart
Szóval 4GS4 és 6GS6!
(#) bence006 hozzászólása Júl 3, 2009 /

képet sajnos nem tudok küldeni, mivel nincs mivel fényképezni :S egyébként az az ellenállás, aminek az egyik fele pirosas, a másik fekete, az kb. hány OHM-os? ja és mi az ami fekete színű, 3 lába van, és úgy néz ki mint 1 kör, amiből levágtak 1 egyenest. Ez egyébként 1 töltőn van.
(#) klemo86 válasza bence006 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Ez egy kicsit meredek
Majd kitanulod ezt a szép szakmát, itt sok segítőkész ember van Mint én
A fekete egy dióda lesz, aminek a pirossal jelölt vége a katód (arról az oldalról nem engedi az áramot folyni, csak a másikról ) a 3 lábú alkatrészek általában (!) tranzisztorok, a fekete kis cucc az lesz, és ha tápban van, akkor lehet, hogy stabilizátor...
(#) lapose válasza gabikft hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia!

Remélem ez segít.
(#) bence006 hozzászólása Júl 4, 2009 /

Most az érdekelne, h az ehhez szükséges hozzávalókat miből tudom megszerezni (a bolt kilőve, mivel külföldön lakok, és itt nincsenek ilyen boltok :S ). 1 régi alaplapról leszedtem vagy 30 kondenzátort, és mint utóbb megtudtam még vagy 3 diódát is D
(#) bence006 válasza gabikft hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

én csak annyiban tudok segíteni, h lefordítom neked a ciril betűket:
4HSZ4 az első, és 6HSZ6 a második. innentről én már a hozzáértőkre bízom a dolgot xD
(#) gabikft válasza bence006 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia! Igazából 4GS4 és 6GS6 De azért köszönöm szépen! Sajnos ez alapján sem találtam róla használható infőt az interneten, sőt semilyet sem. Viszont pár hozzászólással ezelőtt kaptam konkrét típusokat ami alapján eltudok indulni! Köszönöm mindenkinek!!
(#) lapose válasza gabikft hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia!

Amit rajzot felraktam hozzá az stimmel?

Mert ha ige akkor nem kell keresgetni, a BD243B/C-BD244B/C jó lesz helyette.
(#) gabikft válasza lapose hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Szia! nekem Nopta 50y-202c tipusú erősítőm van. Sajnos a 2 nem egyezik. Azért lehet megpráblom a BD-t. Köszönöm a segítséget!! Üdv!
(#) kojano válasza gabikft hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Halihóó!
Ha ez segít, itt a rajza:
(#) liderces hozzászólása Júl 5, 2009 /

Hellosztok! Kis kerek kb. 5mm átmérőjü valami két lábbal 10J 3KV felirattal. Másik 12-14mm átmérőjü lapos kerek kék izé két lábbal AH472M felirattal 400V felirattal. Ezek mik lehetnek értékük mit kell kérnem alkatrészboltban? EgxTFT inverterében vannak. köszüdv
(#) Norberto válasza liderces hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Mindkettő kondenzátor.

Az elsőbe nem vagyok biztos, de talán 10 nF értékű (vagy lehet 10 pF is) és 3 kV-os feszültségű.

A második 4,7 nF értékű és 400 V-os feszültségű.
(#) proli007 válasza horvistvan hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Hello!
Gondolom ilyesmit szerettél volna.
üdv! proli007

RC-Aksi.JPG

(#) Thomm hozzászólása Júl 7, 2009 /

Sziasztok
Kaptam 4db elvileg hall szenzort, de nem találok hozzájuk adatlapot. 724s 45l felirat van rajtuk és a tokozásuk hasonlit egy tarnyóhoz de "laposak". Valaki tud segiteni a beazonosításokban, vagy van módszer amivel megállapíthatom hogy tényleg hall szenzorok-e?
(#) norby1 válasza Thomm hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Szia!
Nekem ilyen típusú hall-szenzoraim vannak:
Bővebben: Link
Ha valami hasonló kinézetű/típusú lenne a tiéd is akkor a lábkiosztása
balról jobbra haladva: Q1 - táp - Q2 -eng Az "eng" lábat 0V ra kell húzni, hogy működjön. Ha mágnessel közelítesz hozzá, akkor a Q1 és Q2 lábain ad ki jelet. Az egyiken negálva.
Nyugodtam próbálgasd, nehéz őket tönke vágni.
(#) Thomm válasza norby1 hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Szia
Az enyémeknek csak 3 lába van, holnap teszek fel képet róla. Ettől függetlenül lehet hogy ugyanarról van szó?
(#) norby1 válasza Thomm hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Tudtommal ez a két fajta megjelenésű (3 és 4 lábú) a legelterjedtebb. A kettő között annyi különbséggel, hogy a 3lábúnak csak 1 kimenete van. Paraméterek szempontjából a feszültségekben lehetnek eltérések, ezért 5V -os feszültséget javaslok, illetve ennek a topiknak az tanulmányozását:Bővebben: Link
(#) Thomm hozzászólása Júl 8, 2009 /

Szia Norby1
Köszi a segítséget, bevallom figyelmetlen voltam, nem találtam rá erre a topikra.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 9, 2009 /

Helló!
Egy smd alkatrészről szeretnék tudni valamit. Egy soic8 tokozású, valószínűleg valamilyen fet és 4532GM felirat van rajta. Egy lcd tv ccfl inverterében van ez. Valamivel helyettesíteni kellene.
(#) sityi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Dual mosfet, az utolsó lapon van a referenciája is. http://www.digchip.com/datasheets/parts/ce/parts_ce.php
(#) Ricsi89 válasza sityi hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Köszi!
legalább már a típusát tudom és hogy mi is valójában. Már csak szerezni kellene valahonnan egy pár darabot.
(#) sityi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

lomex.hu
ret.hu
hqnedis.hu
stb
(#) Ricsi89 válasza sityi hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Ahogy jobban szemügyre vettem az invertert, már cseréltek benne egyet. Olyat már találtam a HQ-nál. Bővebben: Link Veszek vagy 5 db-ot, hátha kelleni fog. De remélem nem lesz rá szükség.
(#) webinas hozzászólása Júl 11, 2009 /

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a 1206 típusú SMD ellenálásnak mik a méretei?
Csak most fogom megvenni, de a nyákot már készíteném...

Köszönöm előre is!
(#) zoly15 válasza webinas hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Szia!
Milyen programba tervezed?
(#) webinas válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

SprintLayout
(#) szidom válasza webinas hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Hello!
Nincs kéznél tolómérő, de kb 2*4mm.
(#) lidi válasza webinas hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

(#) pirszing hozzászólása Júl 13, 2009 /

sziasztok van egy képem a tvmböl jött a panel ,egymás mellett van két ellenálás az also elég olyan mintha megfáradt volna,de lehet a fölötte lévöt is.

HPIM3287.JPG

Következő: »»   160 / 1196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem