Fórum témák
» Több friss téma |
Annál is inkább, mert a SOD80C tokozás SMD.
Én nem mondtam, hogy jó lesz a furatszerelt tokozáshoz, de el lehetne indulni egy guglis kereséssel, hátha. Bővebben: Link
Az ezzel a gond, hogy nem tudjuk a gyártót. Mint írtam nekem nem volt szerencsém ilyen téren, többször is befürödtem. Pedig volt, hogy tudtam a dióda típusát is, meg a színkódot is megnéztem a diódán, de mégsem sikerült a NET-en azonosítani. Szerintem direkt bosszantásból találták ki a diódák színkódos jelölését.
Hát, akkor óvakodjunk a színkódos z-diódáktól.
![]()
Jó mindeggy egyszrűbb lesz ha leméregetem őket, kösönöm a segítséget.
A kérdés amire igazából válaszolnod kellene:
Mire akarod használni? Mert ha csak úgy vannak, akkor nem érdemes foglalkozni velük. A Zenerek ára nem éri el a 100 forintot. Ha csak nem oktatási célzattal ![]() Egy rossz méréssel pedig még kárt is okozhatsz magadnak.
Idézet: „Egy rossz méréssel pedig még kárt is okozhatsz magadnak.” Na aki egy diódát nem tud kimérni, inkább horgoljon terítőt..
tudna nekem valami hasnos infoval kapcsolási rajzal manuallal vagy egyéb amiböl megtudhatom hoogy melyik vezeték milyen jelet ad ki.egy panelra akarom rákotni,de nem tudok semmit sem rola.
Egy egér emulátorrol lenne szó ami hasonloan muködik mint a játékkonzolokban az analog kar csak nincs benne mozgo rész . Sehol nem találok infot csak ennyi irás van rajta: "9100job#(10) Us pat.5.431.064#520-012-00
Foto, vagy típusszám? Mert ez eddig semmi. Ha van rajta címke, inkább írj ide mindent róla (ha fotózni nem tudsz).
Hello! Egységesek a kódrendszerek! Egységesen rosszak.. üdv! proli007
Itt vannak a fotok összeszerelve és szétszedett állapotban is . semmi más felirat nincs rajta csak amit beirtam .A piros pöccköt lehetne joystick szerüen mozgatni a folia végén az a fekete az valamiféle jelerösitö lehet, de arra is csak anyni van irva hogy AMP.
A kis fehér pöcök a az csak egy sima mikrókapcsolo azzal nem kell foglalkozni . A piros csak kb 1-2mm mozog minden irányba. Egyébként egy Thrustmaster F16 TQS gázkarban van ez az egység , ha ez segit a keresésnél . Ura szeretném vezetékelni USB kompatibilisre, csak nem tudom hogy digitális kapcsoloként kössem vagy analog potméternek és hogy melyik lábon van a test , jel meg a fázis .fotok
Ha eredeti állapotában megvan, vagy összerakható, akkor könnyebb dolgod van. Próbálkozz a csatlakozó felől. Hová is dugod? Az mindig megmondja, hogyan kell kezelned. Úgy tudom, ez game-port-soros-portos megoldás volt, és használat előtt kalibrálni kellett. akkor pedig analógként működik. De ez nem tuti.
Csak úgy vannak azt szétakorom osztani , de igazából már kedvem sincs hozzá , megfogtam elraktam a diódákat úgy ahogy vannak már nem nagyon érdekelnek.
Ez mi lehet ? (SO-8 tok)
4606 BD469X
Üdv.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen alkatrészek, az alábbiak. Egy Dell laptop töltőben található 2 db. 8 lábú smd IC. A felirataik: 2A071BS, alatta: 551, a másik: LO3AIW alatta: EK707. (ha jól olvastam) Köszönettel.
Igen igy egyszerü lenne ha az eredeti panell nem lenne tele IC-kel meg különbözö dolgokkal igy enm tudom kibogarászni hogy ténylegesen melyik kimeneti csatlakozohoz megy ennek a jele.
DE az eredetit a Gameportra kellett rádugni és a PS/2-es elötti csatlakozos egér és billentyüzet helyére. Ha minden igaz akkor ez az egér funkcioját vette át játék alatt. Csak azért lenne jo kideriteni, hogy milyen jelet küld, mert ha poti akkor ugye van egy min és egy max értéke ami között bármekkora értéket be lehet állitani, ha meg kapcsolo akkor meg csak vagy be van kapcsolva vagy nincs.
Igen ez az(majdnem), közben megtaláltam.
Konkrétan ez a gyártó: http://www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AO4606.pdf http://www.hqelektronik.hu/info/hu/ao4606.html (van ára)
Igen, sejtettem. A ps2 előtti billentyű DIN csatlakozóra ment, az egér pedig soros portra. (RS232!!) Ha az egyszerűbbik verzió, akkor sima potis megoldás, de találkoztam olyannal is, ami szintézeres volt. Ennél már digitálisan oldották meg, hogy érzékelje, ha folyamatosan tolod, és akkor egyre gyorsabb lett. Szerintem mérhetsz rajtuk ellenállást. A föld nyilván az egyik szélső lesz, úgyhogy nincs sok variáció
![]()
MAgyarul ezt azt jelenti, hogyha a multiméter egyik végét a földre a másikat valamelyik jelre teszem és ellenálást mérek és folyamatosan kitéritem a pöcköt akkor ha poti akkor folyamatosan változni kéne az ellenállásnak ha meg stabil akkor kapcsoloként kell bekötni?
Gépész vagyok ugyhogy az elektronika kinai nekem ![]() közben találtam a neten egy jobban szétszedett képet rola, de sajna semmi irás nem volt hozzá. Bővebben: Link
Ezzel kellett volna kezdeni.
Ez egy kapcsoló. A középső a föld. De szerintem ezen te is látod, hogy az ezüst színű vezetékeket hogyan zárja össze. Azért elmondom. Ha balról haladsz, akkor alsó-bal negyed, felső-bal negyed, test, felső-jobb negyeb, alsó-jobb negyed a sorrend.
Sziasztok
Van egy TO220 tokozású alkatrészem egy inverterben , a felirat csupán annyi hogy IR223K ...két lába között rövidzár , ami nem igazán üzemszerű . Ha esetleg valaki már látott ilyet, szívesen fogadnám a segítségét . Köszi
Ez lesz az. TopSwitch.
Sziasztok. Egy kondenzátor értékének meghatározásában kérnék segítséget.Hűtőgép elektronika tápjába van. Lemérve 33nf,de valószínűleg nem jó,rakok fel egy képet.felirat1.70MKP alatta.68/10 250v~
Hát ebből a pixelrengetegből aztán sokat lehet látni.
![]() ![]()
Szia. sajnos csak telóval készült de leírtam a rajtalévő adatokat
1.7µF (mikroFarád) , MKP (polipropilén) , 250v~
Inkább 0,68µF 10% tűrés, 250V váltakozóáramú feszültégtűrés.
Szia. Köszönöm a gyors választ, de mit jelent a .68/10 jelzés üdv szepi003
Hali. Megnevezése L mint indukció, de 680K, az miylen érték? Vagy nem is tekercs?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |