Fórum témák
» Több friss téma |
Holnap megpróbálom megkeresni a hátuljához való többi müszert.Az M.L-ben csoda műszerek vannak,van egy Tesla valamilyen herkentyű holnap haza hozom hogy mi az.
Ujra en
![]() Kerezsgeltem napkoveto rajzokat es a rajzon levot talaltam , ami nagyon egyszerunek tudnik, de. Valamit nem ertek , a ledek lenenek a fenyerzekelok szerepeben?? Letezik ilyen??
Igen, ott LED-ek a fényérzékelők. Menj itt a "LED1 LED Sensor Relay Tracker Schematic"-ra.
Ott talatam a rajzott.
Eben az esetben mi tortenik a ledekel, aramfejlesztok lesznek, mindket iranyba vezetnek, vagy esik a belso ellenalasuk??? Kotelezo zoldet hasznalni ezek szerint?? Miert??
A LED ilyenkor úgy működik, mint egy fotodióda, feszültségkülönbség jön létre az elektródái között.
Koszi
Akor volna meg egy kerdesem, azon az oldalon amit te is megadtal , miert van , hogy egyes ledeknel a nyilak a ledre mutatnak (foto dioda), mas helyen pedig tenyleg ledet abrazolnak?? Persze mindenutt ezek szerint mind foto diodat hasznaljak.
Sziasztok kis segítséget kérnék DVD olvasó Tápegységében elszállt 1 alkatrész Nem találtam az interneten róla semmit remélem tud róla valaki valamit. Köszönöm. M8002c Lenne az alkatrész látszik hogy megrepedt kicsit.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Nos Idő közben szemügyre vettem nagyítóval tesztasztalon SM8002c Lenne az IC.
AC/DC PWM Controller csatoltam hozzá lelt kapcsolási rajzot.
Kizárt. Én ienért nem adnék pénzt
![]() Kidobták gondoltam belelesek érdekességként. De kielemeztem. Kapott +5 Voltot piros led működik bekapcsolom "HI" üdvözöl majd open és kikapcsol. +12 volt a másik táp részre ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Ja, azt hittem, hogy meg akarod javítani...
![]()
Sziasztok!
Az alábbi két smd eszköz beazanoasításához kérnék egy kis segítséget. A nyák felirat szerint az első egy tranzisztor, a második egy dióda. Nekem egy óra keresgélés után sem sikerült őket be azonosítani, remélem, hogy itt valakinek sikerül. Köszönöm.
A diódát 1 sima kézi műszerrel kitudod mérni a tranzisztort is hasonlóan.Lehet ki kell szedned nehogy becsapjon valami a panelon.
Köszi. A szerepükkel én is tisztába vagyok. Engem a pontos típus érdekelne. Mivel mindkettő zárlatos jó volna tudni hogy mivel helyettesíthetem őket..
Idézet: „A szerepükkel én is tisztába vagyok” Rendben ezt elfelejtetted közölni.
A jobb szélső egy B140, Schottky dióda, 1A/40V.
Köszönöm szépen. És a tranyóra valami tipped? Ezt kódtáblázatoból próbáltam beazonosítani de sehogy sem sikerült a BC ig eljutottam de az RS már nem ment. Egyáltalán hogy kell ezeket értelmezni.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Először ki kell találni a tokozás típusát. Nekem ez ránézésre SOT223-nak tűnik, de tutira mennék, elővenném a tolómérőt, és megmérném a lábak méreteit és távolságát. Az alapján már biztosan kideríthető, hogy milyen tokozás.
Na utána lehet tovább menni. Amúgy nem csak sima tranzisztor lehet, lehet MOSFET is...
BC RS - Talán 2SB1188 lehet.
(ROHM 2SB1188T100R planár epitaxiális pnp szilícium tranzisztor SOT-89 tokozásban) A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Igen, inkább SOT89 lesz az, nem SOT223.
Lehet még BCX54-10 is, ami meg NPN. Szóval fel kéne deríteni kicsit a lábak környékén a kapcsolást, hogy kiderüljön, NPN vagy PNP.
Kösz hogy próbálsz segíteni,de amúgy ugy írtam le ahogy a nyomtatva van,az alkatrészen.
Hiába írod úgy le, ahogy rajta van, ha nem csak az számít, hogy mely betűk/számok vannak rajta, hanem pl. az is, hogy milyen betűtípust használtak, hogyan helyezkednek el egymáshoz képest a betűk, melyik kisebb, melyik nagyobb. Néha van mellettük valami macsakakaparás is, amiről azt hiszed, hogy kosz, közben meg lehet, hogy a gyártó logója.
Na ezeket nem tudod írásban visszaadni.
Szia!
Köszönöm a válaszokat neked is és Zsorának is. Az biztos hogy a tranyó NPN mert a felsőt sikerült ki mérni és az is ezzel a kóddal van ellátva, a tokozásuk SOT89 felel meg. Akkor ezekszerint BCX54 lehet!? Ami még biztos, hogy egy-egy MC34063 kapcsolgatja őket egy adsl modem táp részében. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
A BCX54 hihetően hangzik. A BCX56 akár jó is lehet helyette (Lomexban kapható).
Sziasztok a szokásos kérdésem,mi ez? Valami jel erősitő?Vagy szürő?
Ez egy szélessávú erősítő, jelek erősítésére használható 20 - 1000 MHz között. Az erősítése 6,3 szoros.Sok szükséged biztos nincs rá.
Na fene egy ládával találtam belőle, a csomagolása na az a nem semmi:hullámpapir-fólia-zsírpapír-szivacs-fólia.De köszönöm a segitséget.Csak gondoltam a jelgenerátor jelét feljebb tornázta volna,de látom a frekvenciát az sok
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
Ez leginkább rádió vevő előerősítőnek (antenna erősítőnek) használható. (A felét átküldhetnéd)
Leginkább kábeltévéhez van. Persze manapság már kiszorítja az optika.
Nem valószínű a KTV, mert az ott használt erősítőknek teljesítmény kimenete van, és távtápláltak. Sokkal inkább egy mérővevő, vagy aktív antenna tartozéka lehetett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |