Fórum témák
» Több friss téma |
Sokkal régebbi az alaptípus mint gondolnád. Úgy a 60 -as évek végétől létezik, a legváltozatosabb gyártóktól a legváltozatosabb típus számokkal. Igen nagy valószínűséggel a 723 -as IC változatáról van szó. Eredeiles a Texas SN72723 -as IC je volt.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Itt egy rövid pdf: SFC2723EC voltage regulator
Biztos jó helyette a XX723-as IC, ahogy a többiek is írták. ![]()
Esetleg lehetne próbálkozni nagyáramú, hegesztőből bontott diódákkal.
Az invereteresek 30A-t tudnak általában, a Trakis-nak volt 220/380V os változtatható légréses gépe, ami talán 140A es volt, na de olyat találni?
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, én próbáltam google-ben keresni, nekem nem sikerült. Ha veszek egy eredeti uA723-at akkor az egy az egyben fog találni a régi helyére vagy esetleg kell átalakító?
Elvileg ugyanaz a kettő, szóval nem kell variálni, csak kicserélni.
Rendben, köszönöm. Ennek az ic-nek a régi tápban lehet összeköttetése a 7812 feszültség szabályzóhoz? Mivel nem tudok rájönni milyen okból elszokott menni a +12-os tápom, -2be?
Megelőzött a válasszal gkari,aztán a tipp,hogy autógenerátor-dióda,ez lesz a nyerő. Van autóvillamossági ismerősöm,tőle tudok szezni!!
Köszönöm az ötleteket mindenkinek!!!!
Ilyen van az ESAB hegesztő trafóban.A sógor most hozatott bele 40000 kemény forint volt,de van.
Co hegesztőkben vannak jó kis hidak, azokból bontott darabokkal is lehetne próbálkozni. Itt az oldalon is szoktak hirdetni ilyen diódákat hűtőbordával is.
Nálam is van egy CO gép, amiben ugyan ilyen diódahíd van, csak ugye 1 db. (8db préselt dióda van beletaposva, ami 200A-t tud összesen.)
Olcsóbb autós ismerőstől beszerezni az ilyet, mint megvenni a belevalót.
Sziasztok .
Ennek az ellenálásnak 180 ohm az értéke ? vagy az utánna lévő j még határoz valamit?Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
Igen, 180 ohm 5W. Link javítva, benne hagytad az elején a http-t. (Így kétszer volt)
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
A "J" az 5% tűrést jelenti. Furcsa, hogy a hirdetés 5W-t ír, de a képen 3W-os van.
Egyen fotó,mind így néz ki,csak a watt változik!
Nekem igen 5w van ráirva. Kösz mindenkinek !
Sziasztok! Valamivel mindig belefutok a csőbe,mint pl. most is. Hoztak egy festékszóró gépet,a tápegység paneljáról készült képeket mellékeltem.
Egyenáramú kefés motor hajtja a szivattyút,ha működik. Sajna ez nem működik. Motor jó,motor-hővédelem jó. Panelon betáp van,graetz jó,kapcsoló,bizti jó. 2db D8015L jó,nem szakadt,nem rövidzár,egyiknek sincs beforrasztva a Gate. A 2db S8015L is jó szerintem,rövidzár-szakadás nincs,a K-G lábak között 0.38-at mérek egyformán mindkettőn. Q5,Q6,D8,D9 környékén diódák,ellenállások jók,és a biztosíték-graetz felé eső smd R,Q,D-k zömét is mértem,nem találok hibás alkatrészt. És még sem indul el... Ötletetek lenne,hogy merre tovább? Üdv addig is!!
Van egy pár DC-motoros topik: Bővebben: Link.
Üdv.!
Találtam itthon egy régi 9 lábú elektroncsövet /nem szeretném használni már csupán kíváncsiságból kérdem/. Nem találtam rajta sehol se betűjelzést semmit ![]()
Fotózd le. Biztosan lesz aki ráismer.
Szia!
Ezt komolyan gondolod, hogy ennyi információ alapján ( régi 9 lábú elektroncső ) bárki érdemi választ tud adni? Üdv: Feri A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Szia!
Nem úgy gondoltam hogy pontos típusszámot hanem csak hogy mi lehet ez. /google valahogy nem akar a barátom lenni/. Bár elképzelhető hogy egy kettős cső ![]()
Elmenjek hozzád és megnézzük közösen?
Milyen kávéval várjalak?
![]() ![]() Na azthiszem igazatok van.Ez tényleg egy "Mission Impossible". ![]() Mindenesetre köszönöm! ![]()
Szia!
Ilyen módon kérdezve a Google sem tud válaszolni mást, mint azt: ez egy régi 9 lábú elektroncső. 9 lábú elektroncső Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
Idézet: „Nem úgy gondoltam hogy pontos típusszámot hanem csak hogy mi lehet ez.” Márpedig ezt kell gondolnod/kérdezned, hiszen azt tudod, hogy 9 lábú és elektroncső. Erre én azt mondom: 90%, hogy noválcső van a kezedben. Ha nem látunk fényképet, mást a legöregebbek sem fognak tudni mondani. Fotózd le. Lehet, hogy szobadísz, lehet, hogy egy 2500Ft értékű darab van előtted!
Szia!
Abban én 100 % biztos vagyok, hogy novál elektroncső. A novál a 9 lábú csövek megnevezése. Az oktál a 8 lábú, a dekál a 10 lábú csövek megnevezése. Üdv.: Feri |
Bejelentkezés
Hirdetés |