Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   624 / 1190
(#) pucuka válasza attti hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Sokkal régebbi az alaptípus mint gondolnád. Úgy a 60 -as évek végétől létezik, a legváltozatosabb gyártóktól a legváltozatosabb típus számokkal. Igen nagy valószínűséggel a 723 -as IC változatáról van szó. Eredeiles a Texas SN72723 -as IC je volt.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) zosza18 válasza attti hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Itt egy rövid pdf: SFC2723EC voltage regulator
Biztos jó helyette a XX723-as IC, ahogy a többiek is írták.
(#) Ricsi89 válasza attila1 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Esetleg lehetne próbálkozni nagyáramú, hegesztőből bontott diódákkal.
(#) Chipmunk1960 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Az invereteresek 30A-t tudnak általában, a Trakis-nak volt 220/380V os változtatható légréses gépe, ami talán 140A es volt, na de olyat találni?
(#) attti válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, én próbáltam google-ben keresni, nekem nem sikerült. Ha veszek egy eredeti uA723-at akkor az egy az egyben fog találni a régi helyére vagy esetleg kell átalakító?
(#) zosza18 válasza attti hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Elvileg ugyanaz a kettő, szóval nem kell variálni, csak kicserélni.
(#) attti válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Rendben, köszönöm. Ennek az ic-nek a régi tápban lehet összeköttetése a 7812 feszültség szabályzóhoz? Mivel nem tudok rájönni milyen okból elszokott menni a +12-os tápom, -2be?
(#) attila1 válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Megelőzött a válasszal gkari,aztán a tipp,hogy autógenerátor-dióda,ez lesz a nyerő. Van autóvillamossági ismerősöm,tőle tudok szezni!!

Köszönöm az ötleteket mindenkinek!!!!
(#) jethro válasza attila1 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Ilyen van az ESAB hegesztő trafóban.A sógor most hozatott bele 40000 kemény forint volt,de van.
(#) Ricsi89 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Co hegesztőkben vannak jó kis hidak, azokból bontott darabokkal is lehetne próbálkozni. Itt az oldalon is szoktak hirdetni ilyen diódákat hűtőbordával is.
(#) zosza18 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 7, 2014 /

Nálam is van egy CO gép, amiben ugyan ilyen diódahíd van, csak ugye 1 db. (8db préselt dióda van beletaposva, ami 200A-t tud összesen.)
Olcsóbb autós ismerőstől beszerezni az ilyet, mint megvenni a belevalót.
(#) lukovicsek hozzászólása Dec 8, 2014 /

Sziasztok .

Ennek az ellenálásnak 180 ohm az értéke ? vagy az utánna lévő j még határoz valamit?Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) Sebi válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Igen, 180 ohm 5W. Link javítva, benne hagytad az elején a http-t. (Így kétszer volt)
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
(#) gkari válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

A "J" az 5% tűrést jelenti. Furcsa, hogy a hirdetés 5W-t ír, de a képen 3W-os van.
(#) yulo5310 válasza gkari hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Egyen fotó,mind így néz ki,csak a watt változik!
(#) lukovicsek hozzászólása Dec 8, 2014 /

Nekem igen 5w van ráirva. Kösz mindenkinek !
(#) attila1 hozzászólása Dec 8, 2014 /

Sziasztok! Valamivel mindig belefutok a csőbe,mint pl. most is. Hoztak egy festékszóró gépet,a tápegység paneljáról készült képeket mellékeltem.
Egyenáramú kefés motor hajtja a szivattyút,ha működik. Sajna ez nem működik. Motor jó,motor-hővédelem jó. Panelon betáp van,graetz jó,kapcsoló,bizti jó. 2db D8015L jó,nem szakadt,nem rövidzár,egyiknek sincs beforrasztva a Gate. A 2db S8015L is jó szerintem,rövidzár-szakadás nincs,a K-G lábak között 0.38-at mérek egyformán mindkettőn. Q5,Q6,D8,D9 környékén diódák,ellenállások jók,és a biztosíték-graetz felé eső smd R,Q,D-k zömét is mértem,nem találok hibás alkatrészt. És még sem indul el... Ötletetek lenne,hogy merre tovább?
Üdv addig is!!
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Dec 8, 2014 /

Nem a megfelelő topikban vagy.
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Gondoltam,de ezt hova soroljam?
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Van egy pár DC-motoros topik: Bővebben: Link.
(#) minicooper hozzászólása Dec 9, 2014 /

Üdv.!
Találtam itthon egy régi 9 lábú elektroncsövet /nem szeretném használni már csupán kíváncsiságból kérdem/. Nem találtam rajta sehol se betűjelzést semmit Szóval megtudná valaki mondani milyen típusú cső ez és mire/miben használhatták?
(#) zolika60 válasza minicooper hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Fotózd le. Biztosan lesz aki ráismer.
(#) vargaf válasza minicooper hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Ezt komolyan gondolod, hogy ennyi információ alapján ( régi 9 lábú elektroncső ) bárki érdemi választ tud adni?
Üdv: Feri
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) minicooper válasza vargaf hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Nem úgy gondoltam hogy pontos típusszámot hanem csak hogy mi lehet ez. /google valahogy nem akar a barátom lenni/. Bár elképzelhető hogy egy kettős cső
(#) kadarist válasza minicooper hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Elmenjek hozzád és megnézzük közösen?
(#) minicooper válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Milyen kávéval várjalak?
Na azthiszem igazatok van.Ez tényleg egy "Mission Impossible".
Mindenesetre köszönöm!
(#) vargaf válasza minicooper hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Ilyen módon kérdezve a Google sem tud válaszolni mást, mint azt: ez egy régi 9 lábú elektroncső.
9 lábú elektroncső
Üdv.: Feri
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2014
(#) Sebi válasza minicooper hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Idézet:
„Nem úgy gondoltam hogy pontos típusszámot hanem csak hogy mi lehet ez.”

Márpedig ezt kell gondolnod/kérdezned, hiszen azt tudod, hogy 9 lábú és elektroncső.
Erre én azt mondom: 90%, hogy noválcső van a kezedben. Ha nem látunk fényképet, mást a legöregebbek sem fognak tudni mondani. Fotózd le. Lehet, hogy szobadísz, lehet, hogy egy 2500Ft értékű darab van előtted!
(#) vargaf válasza Sebi hozzászólására (») Dec 9, 2014 /

Szia!
Abban én 100 % biztos vagyok, hogy novál elektroncső. A novál a 9 lábú csövek megnevezése. Az oktál a 8 lábú, a dekál a 10 lábú csövek megnevezése.
Üdv.: Feri
(#) swich hozzászólása Dec 11, 2014 /

Sziasztok, valaki betudná ezt az alkatrészt azonosítani? Fekete smd forrasztott henger fehér barna csíkkal.

czd.jpg

Következő: »»   624 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem