Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   639 / 1194
(#) geza22 hozzászólása Jan 28, 2015 /

Sziasztok
Hol kapok ilyen típusú ellenállást, mi a pontos megnevezése.
Üdv: Géza22
(#) proli007 válasza gaspa hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Hello! Tapasztalatom szerint ilyen áramköröket a gyártó saját magának gyártatja és ki sem adja a kezéből. Sem a rajzát, sem a lehetőséget hogy mástól megszerezd. Én Philips-el jártam így anno. (Nem frekiváltó volt.) Kénytelen voltam rendelni tőle, persze kiderült, már Ő sem tudott szállítani. Így készíttetett helyette kis nyákon egy áramkört. Nos, azt már le tudtuk másolni is. Egyébként egy nokedli dolog volt. Inkább üzleti céllal volt a készülékben, mint műszaki okokból.
(#) geza22 válasza lapose hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Szia
Meg tudnád adni a komplementer párját. (IRF9Z34NPbF)
(#) Hp41C válasza geza22 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Nagyd ki a típusszámból a 9 -et. IRFZ34NPbF
(#) geza22 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Köszönöm
(#) granpa hozzászólása Jan 28, 2015 /

Szevasztok!
Van már cirill billentyűzetem, megtaláltam az imént kérdezett orosz dolgokat.
Van kétféle diódám (néhány db.), amikről semmit nem sikerül elővarázsolni. E-8 W 8523, E-10 W 8521; ezek akkorák, mint a BY299 kb. Kérlek segítsetek.
(#) granpa hozzászólása Jan 28, 2015 /

Folyt. Kerek, fémtokos, 8 lábú, RCA gyártmány: TA3028B (van még rányomva: F 320 3L, és 3BB19 a fémbe belenyomva). Sehol, semmit nem leltem róla. Hogy lehet fellelni mi ő?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
(#) nedudgi válasza granpa hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Ha nyolclábú, akkor erős a gyanúm, hogy a CA3028 rokonlélek vele.
(#) gaspa válasza proli007 hozzászólására (») Jan 28, 2015 /

Helló
Egy kínai kereskedőnél találtam pont így kinéző alkatrészt,csak az utolsó számban volt eltérés,de semmi adatlap vagy gyártó nem volt megadva.Megpróbálok levelet írni neki,hátha kinyögi ki a gyártó.Azért nem túl egyszerű szerkezet,a procival sorosan kommunikál,analóg jelek mennek bele és paralel kimenetei is vannak,sajnos ma már bármi elfér egy ilyen kis panelon.
(#) PoC_Zoli hozzászólása Jan 28, 2015 /

Sziasztok.

Van egy DC motorvezérlő épp a kezemben. A H hídjában DAX 620 -as fetek vannak, 2-2 párhuzamosan mindenhol. Szeretnék hozzá egy adatlapot találni, de nem dob semmit rá a gugli. Van valami ötletetek, hogy merre keressem?

(A motorvezérlő "adatlapja" alapján 45A-t bír, de érdekelne, hogy ezt konstansban vagy egyszer élete során 10msec-ig.)
(#) Fidel hozzászólása Jan 29, 2015 /

Sziasztok!

Van egy mosógépajtó reteszelő kapcsoló, bimetálos.

Van benne egy kis korong alakú alkatrész, ez fűti a bimetált, úgy, hogy rajta folyik át az áram, ettől görbül meg a bimetál. Miből lehet ez az alkatrész? Kinézetre olyan, mint egy darab húzott acélszelet, Ø10mmx5mm. Az anyaga viszont fura, olyan, mit ha szinterelt porkohászati termék lenne!?
A bimetál tönkre szokott menni? Mennyire jellemző a kifáradása?
(#) ticko válasza geza22 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Ha nem csal az emlékezetem, akkor "dual resistor" néven keresgélhetsz a világhálón.
Üdv: ticko
(#) granpa válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Gyanúsan hasonlít rá, de attól még lehet más. Nem igaz, hogy egy RCA terméket ne lehessen megtalálni!
(#) kameleon2 válasza geza22 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Szerintem ez mérőosztó vagy precíziós feszültségosztó néven fut. Conradnál is árultak ilyet LCD-s panelműszerekhez. Simán kiváltható, de nagyon kicsi a tűrése általában. Még nem láttam ilyet tönkremenni. Mihez kellene?
(#) geza22 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Szia
Thomson erősítőbe komplementer pár elfüstölt vitte magával.
Elviszem, magammal az üzletbe lehet, hogy van, nekik csak nem tudok rá keresni.
Üdv: Köszi, Géza

E.jpg

(#) geza22 válasza ticko hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Szia
Dual resistor na, igen így már találok most már csak az a kérdés melyik üzletben találom meg itthon.
Üdv: Köszi, Géza
(#) Travolta válasza geza22 hozzászólására (») Jan 29, 2015 /

Simán helyettesítheted két ellenállással.
(#) maestro hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!

Egy ilyen elektronikus transzformátort mire lehet használni?
Ezek csak áramgenerátoros tápok lennének led-eknek, vagy olyan mint egy mezei kapcsolóüzemű laptop töltő?
Labortápba trafó helyettesítésére használható lenne egy ilyen? Vagy egy 12V-os LED szalagnak?
(#) Gafly válasza maestro hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Rá van irva hogy halogén izzóhoz való. Nem áramgenerátor. Szerintem egyenfeszültséget ad, igy LED-hez is jó. Vigyázat, nem csak maximum, hanem minimum (36 VA) terhelése is van!
(#) maestro válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Minimum terhelés? Azt meg hogy csinálják?
Ezek szerint másra nem nagyon jó. Köszi!
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Ez szerintem nem ad egyenáramot. Csak egy egyszerű trafó. Minimális terhelése pedig azért van, mert valószínűleg az alatt a névleges feszültségénél nagyobb feszültség jön ki belőle.
(#) Sebi válasza maestro hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Ez egy hasonló felépítésű kapcsolóüzemű táp, mint a PC-táp, de a szekunder tekercs közvetlenül ki van vezetve, tehát kb 300kHz-es váltakozó feszültség van jelen. Az ohmos terhelésnek közömbös - bár vitatható, hogy (ha pl. dizájnosan két kis drótkötélen lógnak a lámpák) miért engedik kisugározni a kapcsolófrekvenciát.(?!)
Ezenkívül van minimum terhelés igénye (kb 30...50%) - ami alatt nem indul be.
Tehát nem áramgenerátor, így közvetlenül LED-hez nem jó - bár két egyforma számú LED-sort antiparalel kapcsolva használható, villogás nem érzékelhető a magas freki miatt.
Sok éve használom ilyennel a táskában hordott Weller pákámat - miután a duplán tekert szekundereket sorba kötöttem - alapterhelésnek pedig egy 26V30W-os izzót tettem.
(#) maestro válasza Sebi hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Köszönöm a választ!
(#) wbt hozzászólása Jan 30, 2015 /

Sziasztok!
Egy mikrofonerősítőben van SC70 tokozású ABJ feliratú 6 lábú erősító IC.
Milyen típus lehet ez??? Már túrtam, de Maxim referencia jön mindig
Előre is köszönöm a segítséget!
JAni
(#) Prendick válasza wbt hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Inkább ez a valószínűbb: Bővebben: Link
(#) geza22 válasza Travolta hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Az eddig rendben van, de gondolom ezek tökéletesen egyformák.
(#) dobanandras hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok.A kisebbik tekercs helyett a nagyobbikot szeretnem felhasznalni.Lehetseges- e?A kisebbik zarlatos.Koszonom.

DSC04194.JPG

(#) Csabesz04 válasza dobanandras hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

persze
(#) Helios hozzászólása Feb 1, 2015 /

Üdv!

Gondolkodom egy "kijelzős" projekten, de nem tudom beazonosítani a kijelzőt sehogy sem. Segítenétek?

A következő adatok vannak feltüntetve az elején: LBN 211A-30, és a hátulján: 4J17 HD44100H (kissebbik IC) 4E3 HD44780A00 (nagyobbik IC) plusz grátiszként egy Philips felírat.

A beüzemeléshez kellene egy kis help.

DSC_0116.jpg

(#) Halász Z. hozzászólása Feb 1, 2015 /

Hali! Van egy alkatrész amit hall ic-nek használnak egy berendezésben, a kód a következő : J34 vagy J33 nem találtam sehol sem leírást róla, valaki tud segíteni? Köszönöm :Z.
Következő: »»   639 / 1194
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem