Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Hol kapok ilyen típusú ellenállást, mi a pontos megnevezése. Üdv: Géza22
Hello! Tapasztalatom szerint ilyen áramköröket a gyártó saját magának gyártatja és ki sem adja a kezéből. Sem a rajzát, sem a lehetőséget hogy mástól megszerezd. Én Philips-el jártam így anno. (Nem frekiváltó volt.) Kénytelen voltam rendelni tőle, persze kiderült, már Ő sem tudott szállítani. Így készíttetett helyette kis nyákon egy áramkört. Nos, azt már le tudtuk másolni is. Egyébként egy nokedli dolog volt. Inkább üzleti céllal volt a készülékben, mint műszaki okokból.
Nagyd ki a típusszámból a 9 -et. IRFZ34NPbF
Folyt. Kerek, fémtokos, 8 lábú, RCA gyártmány: TA3028B (van még rányomva: F 320 3L, és 3BB19 a fémbe belenyomva). Sehol, semmit nem leltem róla. Hogy lehet fellelni mi ő?
Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Ha nyolclábú, akkor erős a gyanúm, hogy a CA3028 rokonlélek vele.
Helló
Egy kínai kereskedőnél találtam pont így kinéző alkatrészt,csak az utolsó számban volt eltérés,de semmi adatlap vagy gyártó nem volt megadva.Megpróbálok levelet írni neki,hátha kinyögi ki a gyártó.Azért nem túl egyszerű szerkezet,a procival sorosan kommunikál,analóg jelek mennek bele és paralel kimenetei is vannak,sajnos ma már bármi elfér egy ilyen kis panelon.
Sziasztok.
Van egy DC motorvezérlő épp a kezemben. A H hídjában DAX 620 -as fetek vannak, 2-2 párhuzamosan mindenhol. Szeretnék hozzá egy adatlapot találni, de nem dob semmit rá a gugli. Van valami ötletetek, hogy merre keressem? (A motorvezérlő "adatlapja" alapján 45A-t bír, de érdekelne, hogy ezt konstansban vagy egyszer élete során 10msec-ig.)
Sziasztok!
Van egy mosógépajtó reteszelő kapcsoló, bimetálos. Van benne egy kis korong alakú alkatrész, ez fűti a bimetált, úgy, hogy rajta folyik át az áram, ettől görbül meg a bimetál. Miből lehet ez az alkatrész? Kinézetre olyan, mint egy darab húzott acélszelet, Ø10mmx5mm. Az anyaga viszont fura, olyan, mit ha szinterelt porkohászati termék lenne!? A bimetál tönkre szokott menni? Mennyire jellemző a kifáradása?
Ha nem csal az emlékezetem, akkor "dual resistor" néven keresgélhetsz a világhálón.
Üdv: ticko
Gyanúsan hasonlít rá, de attól még lehet más. Nem igaz, hogy egy RCA terméket ne lehessen megtalálni!
![]()
Szerintem ez mérőosztó vagy precíziós feszültségosztó néven fut. Conradnál is árultak ilyet LCD-s panelműszerekhez. Simán kiváltható, de nagyon kicsi a tűrése általában. Még nem láttam ilyet tönkremenni. Mihez kellene?
Szia
Thomson erősítőbe komplementer pár elfüstölt vitte magával. Elviszem, magammal az üzletbe lehet, hogy van, nekik csak nem tudok rá keresni. Üdv: Köszi, Géza
Szia
Dual resistor na, igen így már találok most már csak az a kérdés melyik üzletben találom meg itthon. Üdv: Köszi, Géza
Simán helyettesítheted két ellenállással.
Sziasztok!
Egy ilyen elektronikus transzformátort mire lehet használni? Ezek csak áramgenerátoros tápok lennének led-eknek, vagy olyan mint egy mezei kapcsolóüzemű laptop töltő? Labortápba trafó helyettesítésére használható lenne egy ilyen? Vagy egy 12V-os LED szalagnak?
Rá van irva hogy halogén izzóhoz való. Nem áramgenerátor. Szerintem egyenfeszültséget ad, igy LED-hez is jó. Vigyázat, nem csak maximum, hanem minimum (36 VA) terhelése is van!
Minimum terhelés? Azt meg hogy csinálják?
![]() Ezek szerint másra nem nagyon jó. Köszi!
Ez szerintem nem ad egyenáramot. Csak egy egyszerű trafó. Minimális terhelése pedig azért van, mert valószínűleg az alatt a névleges feszültségénél nagyobb feszültség jön ki belőle.
Ez egy hasonló felépítésű kapcsolóüzemű táp, mint a PC-táp, de a szekunder tekercs közvetlenül ki van vezetve, tehát kb 300kHz-es váltakozó feszültség van jelen. Az ohmos terhelésnek közömbös - bár vitatható, hogy (ha pl. dizájnosan két kis drótkötélen lógnak a lámpák) miért engedik kisugározni a kapcsolófrekvenciát.(?!)
Ezenkívül van minimum terhelés igénye (kb 30...50%) - ami alatt nem indul be. Tehát nem áramgenerátor, így közvetlenül LED-hez nem jó - bár két egyforma számú LED-sort antiparalel kapcsolva használható, villogás nem érzékelhető a magas freki miatt. Sok éve használom ilyennel a táskában hordott Weller pákámat - miután a duplán tekert szekundereket sorba kötöttem - alapterhelésnek pedig egy 26V30W-os izzót tettem.
Sziasztok!
Egy mikrofonerősítőben van SC70 tokozású ABJ feliratú 6 lábú erősító IC. Milyen típus lehet ez??? Már túrtam, de Maxim referencia jön mindig ![]() Előre is köszönöm a segítséget! JAni
Inkább ez a valószínűbb: Bővebben: Link
Az eddig rendben van, de gondolom ezek tökéletesen egyformák.
Üdv: Géza22
Sziasztok.A kisebbik tekercs helyett a nagyobbikot szeretnem felhasznalni.Lehetseges- e?A kisebbik zarlatos.Koszonom.
persze
![]()
Üdv!
Gondolkodom egy "kijelzős" projekten, de nem tudom beazonosítani a kijelzőt sehogy sem. Segítenétek? A következő adatok vannak feltüntetve az elején: LBN 211A-30, és a hátulján: 4J17 HD44100H (kissebbik IC) 4E3 HD44780A00 (nagyobbik IC) plusz grátiszként egy Philips felírat. A beüzemeléshez kellene egy kis help.
Hali! Van egy alkatrész amit hall ic-nek használnak egy berendezésben, a kód a következő : J34 vagy J33 nem találtam sehol sem leírást róla, valaki tud segíteni? Köszönöm :Z.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |