Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fénycsöves háttérvilágítás cseréje LED-esre
Lapozás: OK   4 / 4
(#) tothbela válasza Firefighter1 hozzászólására (») Okt 8, 2018 / 2
 
Akkor nem lesz gond. Én a led panelekkel nem sokat variáltam, bedobtam a nyákot két laposvas közé, majd a 8 mm szélességben kiálló részt a laposvas mint vonalzó mellett leflexeltem. A hosszúságot a végén állítottam be. Nem marattam, hanem középen szintén laposvas segítségével beleflexeltem egy barázdát. Leéleztem a sorjákat, majd előónoztam. De akinek van türelme, az egy csíkra is felrajzohatja a szükséges vezetősávokat. Én nem tudtam kezelni ilyen hosszú és ilyen keskeny panelt, ezért maradt a lakatos verzió.

A ledek 3,1-3,3V körül nyitnak, így 12V tápfesznél 3, 14V-nál már 4 egység mehet sorosan.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
(#) Zsarka hozzászólása Júl 21, 2019 /
 
Szép jó estét! Szeretném tudni ,szerintetek a csatolmányban szereplő rajzon mit kéne változtatni ahhoz hogy be tudjam kötni ezt az áramkőrt a két ledcsíkkal . A DBRT lehetne e a fényerő szabályzás (PWM) ? és hogyna tudom kijátszani hogy ne tiltson le ? Köszönöm a válaszokat !
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019

monitor.pdf
    
(#) Hoffer82 válasza Zsarka hozzászólására (») Júl 22, 2019 / 1
 
Üdv!
Én két monitoromba építettem be. Az eredeti áramkört - ami a világításért felel - kiiktattam. Kiforrasztottam az átkötéseket, ami a tápfeszültséget vitte. Ezután megkerestem, hogy az engedélyezés és a fényerővezérlés jele hol érhető el. Valószínűleg ez minden monitornál más. Az első, amit átszereltem, az tökéletesen működik, viszont a másodiknál a fényerőszabályzás fordítva működik, úgyhogy azt majd még1x előveszem és ráteszem a szkópot.
Találtam egy leírást erről az áramkörről:
https://advsk.ru/en/lighting/voltage-led-lcd-tv-test-led-led-driver.html
Lehet, hogy az engedélyezés jele ellenkező, mint kell, akkor viszont egy tranzisztor beépítésével megfordítható.
Én a DBRT és az ON/OFF vezetéket kötném rá, és próba.
(#) Zsarka válasza Hoffer82 hozzászólására (») Júl 22, 2019 /
 
Köszönöm szépen !
(#) molnarp hozzászólása Aug 5, 2021 /
 
Sziasztok! Syncmaster T200HD-t sikeresen ledesítettem a led kittel , viszont max fényerőn megy, nem reagál a dimmre. DIM A-hoz kötöttem a dim szálat. Az invertert nem szedtem ki, lehet, hogy ez az oka?
Nem mértem még a jelet a dim lábon.
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Aug 5, 2021 /
 
Inverter ki, helyzet ugyanaz, nem dimmelbető. Következő lépés a dim a szál lekötése a táppanelről megmérése és tesztelése. Sajnos az ic neve nem olvasható.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem