Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   1 / 351
(#) mokus hozzászólása Nov 11, 2007 / 1
 
Úgy gondoltam érdemes ennek a programnak is nyitni egy topikot, hogy össze tudjuk gyűjteni a felmerülő kérdéseket és remélhetőleg a válaszokat is.
Remélem sokan ismerik a programot, de ha nem szólnék pár szót róla.
Ez nem reklám akar lenni, mert érdekem nem fűződik hozzá, talán csak annyi, hogy többen fogják használni és talán tudják olyanokra a választ amire nekem nem sikerült még rájönnöm és talán egy egyszerű fejlesztőkörnyezetet lehet adni mások kezébe. Flowcode - kép

A programot a Matrix Multimedia fejleszti és forgalmazza. Az alap elgondolás szerint egy grafikus fejlesztői felületet biztosít a mikrokontroller programozóknak. Kis fejlesztési és programozási ismeretekkel is nagyobb volumenű alkotásokat lehet készíteni. Több mint 160 PIC programozását támogatja C-be, ASM-be és HEX-be fordítja a projecteket. Beépített szimulátora segítségével a fejlesztés közben is bármikor tesztelhető a project. Moduljaival többek közt szimulálhatóak a ledek, nyomógombok, 7szegmenses kijelzők, LCD, RS232, IRDA, bluetooth, LIN M, PWM szab., SPI, CAN, LIN S, I2C, webserver, TCI IP kapcs., nyomógomb tasztatúra, hőmérő, ACD, EEPROM és lehetőség van saját eszköz szimulálására is. Formula Flowcode Buggy segítségével akár robot vezérlést is lehet írni.
Sokféle programozóval együtt tud működni a gyártók szerint. Lehet hozzá venni/készíteni E-blocks / PICmicro development board -ot, így nem csak szimulációban tesztelhető a program.
És ami még mellette szól, hogy tud magyarul is.
Egy népszerű angol elektronikai lap 2 éve szinte csak ezt használja az újságban megjelenő projectek fejlesztéséhez. Ha esetleg van aki ezt a szoftvert használja a fejlesztéseihez megoszthatnánk a tapasztalatainkat egymással.
Demo verzió ingyenes, de korlátozott . Elérhető a fenti weboldalon.
Két kép működés közben:
(#) alex077 válasza mokus hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
Elsőre elég jónak tűnik nekem ez a program. Bár csak nemrég kezdtem el PIC-kel foglalkozni. Most építem a saját ICD2met. Milyen programozóval működik együtt ez a program?ICD2-vel? Ha esetleg nem,akkor meg lehetne azt csinálni,hogy megírom ebben a programban a programot(asm vagy c fájlt) és beégetem mplabbal.
Akinek van tapasztalata én is várom.
(#) mokus válasza alex077 hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
Van egy saját égető programja (PPPv3), de akár más programokkal is égethető a PIC szerintem a hex file, mert be lehet állítani a milyen programozót használjon milyen paraméterekkel...
Én még nem tartok ott, hogy programozó kelljen, még programozóm sincs, ami volt elcseréltem egy barátommal. Majd építek egy egyszerűt.
(#) gustaw válasza mokus hozzászólására (») Szept 10, 2008 /
 
Sziasztok!

Jó régóta nem mozgolódik ebben a topicban senki. Használjátok azóta ezt a programot többen is?

Én most egy GLCD begerjesztésével akadtam meg, ebben ha van valaki jártas, esetleg segíthetne.

Üdv, gustaw
(#) nemo válasza mokus hozzászólására (») Okt 7, 2008 /
 
Hali!

Akit érdekel, én megvállnék a flowcode-hoz vett kiegészítőimtől:

MCUDevboard:
Leírás

új ár: 135 font = 43.000
akció: 38.000

Powerboard:
Leírás

új ár: 30 font = 9.500
akció: 8.000


Rellayboard:
Leírás

új ár: 30 font = 9.500
akció: 8.000

Össz:
új: 62.000
akció: 54.000

Minden cucc teljesen üzemkées, sértetlen, kb 3 órát volt használva az egész kóceráj (rájöttem, hgy nincs időm erre)

Akit érdekel priviben megtalál.
(#) mgabesz válasza gustaw hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Szia.

Én most kezdtem használni a progit, de sajnos 10 perc alatt kinőttem a demo verzió lehetőségeit. Nem találtam még okosított verziót, több tízerzer forintot pedig sajnos nem tudok kiadni a szoftverre hobby célokból.

Egyébként okos kis progi, bár a parsichoz csak abban hasonlít, hogy grafikus.

Itt azért a programírás logikájához érteni kell egy kicsit, bár kifejezetten utasításokat nem kell tudni.

Szóval a prg nagyon sokat tudna, csak a demo nagyon le van korlátozva.

Hát röviden ennyi.

Üdv.:

mgabesz
(#) mokus válasza mgabesz hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Igen, sajnos a demo tényleg csak bemutatási célra jó.
Arab nyelvű fórumon én már láttam okosított verziót PIC-es és AVR-es változatból is. Google a barátod, csak jól kell keresni!

Nemrég vettem a HEStore-ban egy AVR programozót, majd mostanában akarom a kompatibilitást kipróbálni.
(#) mgabesz válasza mokus hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Le is tudtad szedni ezeket az okosított verziókat??

Send a link please.

Üdv.:


mgabesz
(#) mokus válasza mgabesz hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Igen, működő linkek voltak.
Direkt linket nem adnék, mégiscsak szerzői jogok meg minden, de majd megpróbálom előásni a fórum címét (valahol otthon megvan asszem), onnantól azt csinálsz amit akarsz. De mivel tényleg egy jó program, megéri megvenni is!
(#) menyus hozzászólása Nov 24, 2008 /
 
Helló!

Nem rossz ez a program..Tudnátok segíteni ki forgalmazza ezt magyarországon, és mennyibe fáj egy ilyen full verzió? Én beruháznék rá! Ami még érdekelne hogy a program által generált HEX et a PICKIT2 vel be tudom égetni? Vagy Picstart + al, ezek vannak a repertoárban.

Köszi
(#) mokus válasza menyus hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Magyarországon tudtommal senki, de közvetlenül is tudsz vásárolni a MM-tól, vagy bármelyik másik "disztribútortól".
Szeritnem PICKIT2-vel boldogul közvetlen a progi is, bár durj bele a dokumentációjába, sokmindent leírnak.
Pl egy itthon nem kapható nívós elektronikai lap előszeretettel használja, Nekem is bejön, mert programozói logikát könnyebb nekem mögé rakni mint ASM-et megtanulni, bár C nem olyan nehéz...
(#) menyus válasza mokus hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Köszi!

Kinek a pap kinek a papné... Nekem meg a C re nem áll rá az agyam az istennek se...A "bitfaragós" ASM úgy ahogy megy, legalábbis amit akartam azt megcsináltam vele eddig. Nem olcsó program ez a flowcode, a profi verzió 100 font, nem semmi. A home és a profi verzió közt mi a különbség? Mivel én nem vagyok profi nem is biztos hogy az kéne, lehet elég az olcsóbbik verzió.
(#) mgabesz hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Sziasztok.

Tudja valaki, hogy hogyan lehet a flowcode-ban defifiált string változóhoz értéket rendelni ???
A ( pl. text[20]="akármi" )-re hibát ír a szintaktika ellenőrzője.
Előre is köszi.

mgabesz
(#) mgabesz válasza mgabesz hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Hali.
Megvan a dolog.
Nem a számítás ikonban kell értéket adni a stringnek, hanem a szövegmanipulációk ikonban ( pl. text = "akármi" ).
Ennyi volt.
Hali mgabesz
(#) mgabesz hozzászólása Feb 1, 2009 /
 
Sziasztok.
Senki nem használja a progit?
Van már belőle portable verzió is, méghozzá "3.4.7.48" verziószámmal. Magyar és nagyon Űberfasza.

Üfv.: mgabesz
(#) nemo válasza mgabesz hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Én ritkán használgatom

Idézet:
„Magyar és nagyon Űberfasza”


Ennek örülök, ha hibát találsz a fordításban nekem jelezheted
(#) mgabesz válasza nemo hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Te fordítottad a progit, vagy az én idézett mondatomra reagáltál??

Szia.
(#) alteregoopposite hozzászólása Feb 3, 2009 /
 
Nézzetek szét a sonsivri.com-on
Ott megtaláljátok a "spórolós " verziót is. Regisztráció nélkül lehet garázdálkodni a fórumon!
(#) nemo válasza mgabesz hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Én fordítottam

Íyg tettem szert prof licensz-re, és az adás-vétel részben meghirdetett devboard-ra kiegészítőkkel.
(#) nemo válasza nemo hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Ez itt a reklám helye:
Adok-veszek
(#) madazg77 hozzászólása Feb 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Meg akadttam a kész progi lefordításában. Nekem vagy asm vagy hex file volna jó, de nem akarja megcsinálni. c-re lefordítja. Tudnátok tanácsot adni mit hogy állítsak?
(#) mgabesz válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Szia.
Jó lenne tudni, hogy milyen hibával áll le.
Milyen PIC-be akarod befordítani stb.
Én már jártam úgy, hogy a megírt program remekül ment a szimulátorban azonban nem fért el az adott PIC memóriájában.

Üdv.:
mgabesz
(#) madazg77 hozzászólása Feb 8, 2009 /
 
16F877A-ba szeretnék egy egyszerü progit fordítani. Nyomógomb figyelés es egy port aktiválás. Ezt a hiba üzenetet adja:

C:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode magyarul demo\BoostC\lib
FATAL: Unable to open input file: C:\Program Files\Matrix Multimedia\Flowcode magyarul demo\BoostC\lib
Error: preprocessing error
libc.pic16.lib
FATAL: Unable to open input file: D:\Pic\Flowcode\libc.pic16.lib
Error: preprocessing error
flowcode.pic16.lib
FATAL: Unable to open input file: D:\Pic\Flowcode\flowcode.pic16.lib
Error: preprocessing error
proba3.obj
D:\Pic\Flowcode\proba3.obj(1): error: failure
proba3
FATAL: Unable to open input file: D:\Pic\Flowcode\proba3
Error: preprocessing error

failure
(#) mgabesz válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Szia.
Nézd meg, hogy létezik-e a kifogásolt lib file.
Idézet:
„FATAL: Unable to open input file: D:\Pic\Flowcode\libc.pic16.lib

Vagy egyéb programokat lefordít rendben?
Az aktuális beállításokat a Chip/Fordítási opciók menüpont alatt találod.

Szia.
mgabesz
(#) madazg77 válasza mgabesz hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Szia!
Léteznek a kifogásolt file-ok. Semmilyen progit nem sikerült még idáig lefordítanom. Mellékletbe beteszem hogy mit szeretnék lefordítani.
üdv.

proba3.fcf
    
(#) mgabesz válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
No csak közelebb jutunk a megoldáshoz.
Ha a nyomógombokat ( input) és a ledeket (output) ugyanazon port azonos bitjeire rakod akkor nem fog működni a dolog. Egy port nem lehet azonos időben be és kimenet. A ledeket tedd át a PORTB-re.
Betettem javítva.

Szia
mgabesz

proba3.fcf
    
(#) madazg77 válasza mgabesz hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Szia!
Sikerült lefordítani. A fordító beállításoknál vissza kellett állítanom az alapértékeket, pedig nem nyultam ott semmihez. Régebben volt már feltelepítve egy másik régebbi verzió, lehet hogy annak a maradványait vette figyelembe. Az a lényeg hogy megy.
Köszönöm a segítséget!
(#) mgabesz válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Oksa. Nincs mit.
A privimet megkaptad?
(#) madazg77 hozzászólása Feb 25, 2009 /
 
Hello!
Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy az A/D értékét kijeleztetni más formában. pl. az A/D-n bejön 5V és ezt szeretném kiíratni lcd-re 100-ad pontosan (5,00V)
Üdv.
(#) mgabesz válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /
 
Szia.
Küzdök vele. Beolvasni nem nagy dolog.
No de kiíratni. Számolás stringműveletek stb.
Szép feladat.
Esetleg Te is próbálkozol??
Következő: »»   1 / 351
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem